Inlägg

Inlägg som Molotov har skrivit i forumet
Av Molotov

Bra och intressant inlägg

Av Molotov

23% också ett av mina mest inaktiva förutomnatt jag bara köpt på mig en del per automatik.

Av Molotov
Skrivet av Kallee1:

Går inte att få ner den, halva Gpun e ute

Tryck in gpu igen på plats.
Öppna spärren och dra rakt ut, dra inte ut kortet snett med portsidan först.
Kan krävas lite lirlande, ibland får man tryck på spärren samtidigt sm man drar

Av Molotov

Spelat 10 timmar av Baldurs gate 3.
Bra spel.
Men årets spel för mig är Ghosts of tabor

Av Molotov
Skrivet av Halldin:

MKHBD, bland negativa delen kallar han spatial video för en gimmick och headsetet för obekvämt:

https://m.youtube.com/watch?time_continue=480&v=zlZR0dinPM4&...

Blir intressant att höra från fler när den släppts. Jag är inte förvånad att den är obekväm, den hade mått bra av mindre metall och glas. Spatial video är jag också fundersam till, kollade någon exempelvideo med Quest 3 och blev gravt underväldigad men har hoppats på att det ser bättre ut i AVP.

Den ser inte bekväm ut, liknar typ Quest. Men han som provat vision pro och pratar om den ger jag inte mycket för.
Såg en tidig video med honom tror jag när han testade vision pro första gången och pratade om en del saker som om det var helt nytt, alt drog exempel från ovidkommande saker än referera till tidigare vr headsets.
Kändes som en sån där typ som nu tror att Apple uppfinner VR

Av Molotov
Skrivet av JoOngle:

Största problemen Sony har i dagsläget med VR är att dom har valt att låsa sig till Deras egen plattform, och samtidig är det en ganska hög tröskel för vad det är-

1) Högt ingångspris. 7K för konsolen + 6K för PSVR2.
2) Fastlåst till PS5.

Quest var lite öppnare men ett långt tag var det låst till Facebook, numera Meta, men utvecklingen gick snabbt och dom kom långt före, När Quest 3 lanserades så öppnade dom för PCVR officiellt (inte bara via entusiastiska 3rd parties).
Så kom Steam VR, wireless Steam VR med Wifi 6e och det funkerar klockrent. Sen kom X-Box när microsoft skrotade AR och satsade på Quest serien som sin "officiella" X-box VR. Sen kan du ladda ner SDK och utveckla för headsettet helt fritt utan några krav, och Open Source Platformen Godot har nu fullt ut eget stöd för Quest VR inbyggd.

Det finns två problemen med alla VR's just nu och det är att det finns alldeles för lite AAA+ titlar till VR, det är 90 procent 1-mans utvecklade "money gram" skitspel som är tråkiga i längden, detta har varit ett problem sen jag fick mitt första HTC Vive i 2016.

Det andra är att det finns så otroligt mycket att välja av VR lösningar, men ingen är riktig supersäljare och dom är väldigt nischade.

Quest 2 och 3 går i rätt riktning, trådlöst + standalone + att dom förbättrar VR upplevelsen. Jag hatar "thethered" VR, dvs. det finns en sladd som ska vara med hela tiden, och det är lite besvärligt att hela tiden ha en sladd med sig när man väl blir enthusiastisk, och man är fastlåst till vart Konsolen eller PC'n finns. Det är man inte med trådlöst och det ger en HELT annan användare upplevelse.

Quest var bara låst till Quest en tid efter Quest 1 släpptes, innan Oculus Link introducerades kan man säga. Enda sen dess har det gått att använd till bla Steam.
Det du menar att det var låst till Facebook handlar om att dom tog bort Oculus kontot till lanseringen av Quest 2. Detta ändrades 1 år senare till att man inte behöver ett Facebook konto om man inte vill, Meta kontot introducerades ist.
Nyligen har Valve också släppt Steam Link till Quest.

Det finns för lite AAA+ spel till VR plattformen men absolut är det inte 90% enmans project beståendes av av "Money gram skitspel".
Varför många inte spelar VR-spel är för att det är så mycket lättare att spela vanliga spel och man har inte upptäckt VR eller provat dåliga VR-spel/upplevelser.
Att spela VR-spel till exempel kräver ett visst intresse och att man verkligen vill. VR-spel spelas inte på samma sätt som vanliga spel, jag ser framför mig personer som inte fattar grejjen och bara viftar som det vore nintendo wii och smattrar på knapparna utan kontroll vad man sysslar med.
Som sagt det krävs ett visst intresse. Det man ser även här i tråden, folk utan intresse sitter och "vet" saker, men i grund och botten så är det intresset som dalar, och man gissar utifrån sig själv.
Folk som är intresserade och på gränsen om man ska ge sig på detta ska inte prata med ointresserade som aldrig kört, eller bara provat eller var en early adopter som sen inte hängt med men tror sig veta.
Utan man kan tex gå till VR-sektionen på detta forum där svarar oftast dom som verkligen är intresserade och dom som är intresserade är dessutom flertalet intresserad av olika saker man kan spela/göra i VR.

Av Molotov
Skrivet av Surpuppa:

Ignorant att blankt säga "åksjuka är inte en grej" och sedan bevisa detta med hela två personer i din bekantskap. Det finns en rad olika anledningar. Smal FOV är en av dem, och det är en hårdvarubegränsning. För vissa som lider av detta, finns det lite som kan göras om man inte köper specialheadset som Pimax.

Smal fov är annars nått som hos många motverkar åksjuka.
Många spel erbjuder just "blinders" som en inställning om man lider av åksjuka. Det innebör att förflyttar man sig med smooth locomotion så krymper fov.

Av Molotov
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Låter som lite av en GDPR-mardröm för den som driver siten. Du gör alla en tjänst om du håller en sådan databas för dig själv. (Men ja: funktionen i sig är ingen dum idé).

Ja kanske det, jag vet inte hur reglerna ser ut men det är ju personliga anteckningar.

Av Molotov
Skrivet av corb06:

Jag tror VR bara har en framtid bland den smala skaran av flygsimulator-entusiaster. Inget man kan köra på tv-spelskonsoller direkt då det helst kräver en hel del specialutrustning som pedaler och HOTAS.
Visst det är lite coolt att vifta med svärd eller kanske boxas i VR. Half-Life Alyx är fantastiskt snyggt med rätt VR-utrustning, men rätt kanske inte så lång varighet i det coola jämfört med flygsimulatorerna som kan erbjuda mer avancerad utmaning.

Nej.
Sim racers och flygare är en smal skara inom VR. Den största gruppen är socialt spelande av olika genrer som umgänge, lek osv.
Sen kommer Shooters, Beat saber, sporter osv. Det är ungefär samma fördelning som med plattskärmsspelande där multiplayer är störst.

Av Molotov

Anteckning/notering på forum-användare

Skulle vilja ha en funktion att när man trycker på en användares profil så ska det finnas en ruta som man kan göra en egen anteckning.

Detta önskas för att kunna hålla bla reda på vilka man handlat av tidigare eller bara vad som helst egentligen.

Av Molotov
Skrivet av BasseBaba:

Ja, det var väl inte förvånande för alla oss som var förvånade över prisläget.

Det spelar ingen roll hur ”rimligt” priset är mot andra headset. Ligger man på samma pris som hela PS5:an kostade så är det bara att inse att den stora massan kommer anse att det är ett saftigt pris.

Sänk priset till säg 2500-3000:-, då kommer kunderna komma, och med kunderna kommer volymförsäljning av spelen.

Jag har svårt att se att man får något större genomslag utan att acceptera att man går back på hårdvaran.

Ja priset är för högt på själva headsetet.
Max 5000 ochbdet är i överkant

Av Molotov
Skrivet av Jake61:

ja men jätte gamla skit spel

Över 100 jättegamla skitspel?
Vilket trams

Av Molotov
Skrivet av Fearnox:

Det är kanske lätt att glömma att det är Sony som betalt för rätt mycket 3rd party som inte hade utvecklats till VR annars.
RE7, Village, RE4, Synapse, Firewall ultra och antagligen Switchback är exempel på detta.

Rätt fantastiskt hur mycket mjukvara som släppts under första året av enheten, ska bli spännande att se hur 2024 går och vad de får till för samarbeten då.
Att man inte vet så mycket om framtiden gäller inte bara VR utan Playstation överlag, så jag tror knappast att man behöver vara orolig för den saken skull.

Jo så är det men inte lika uppenbart. Resident Evil är Capcom och VR-mode till vanliga spel, det är bra men smäller inte lika högt hos dom ej invigda. Hybrid spel gör mer att sådana som jag tex som kör 99% VR spel även får för sig att spela "vanliga spel" fast i VR då.
Synapse, Switchback är relativt små spel och Firewall Ultra en megaflopp och dåligt VR-spel som nu utvecklaren lägger ner.
Med det sagt, Sony har i skymundan delfinansierat titlar men bara gett ut en egen. Så hopp finns fortfarande för 2024.

Skrivet av Söderbäck:

Problemet är kanske inte bara relaterat till sonys satsning.

Jag tror ju en del av problemet ligger i att kundskaran är liten. Spelutvecklarstudios behöver cash flow som vilken busibess som helst.
Gör man vanliga spel så kan man nå mångfalt fler spelare och då också få in mycket mer från försäljning. Kalkylen underlättar väl varken banklån eller intresse från finansiärer med sämre säljmöjligjeter.

Därför blir väl mycket av VRspelen mindre projekt från eldsjälar - eller att ett större företag så som sony eller valve trycker in pengar för några få större produktioner.
Dessutom är det väl svårare. Alltså inte motorn, men man måste tänka annorlunda och verkligen få till rätt känsla med hur välden, UI, detaljnivåer och sådant funkar.

Det innebär inte att det blir helt tomt på VR spel. Men den lilla mängd som produceras drunknar väl lite i mediebruset från den enorma mängd vanliga spel som kommer ut.

Sen tror jag lejonparten av VRköparna skaffar ett gäng titlar och sedan blir dåliga konsumenter. Alltså köper mycket mindre. Då ökar mängden VRheadsets efterhand på marknaden, men antal sålda spel skalar väl inte upp riktigt på samma sätt utan hänger mer ihop med mängden nya VRkonsumenter.

Kundskaran är kanske liten men många VR-utvecklare som kör multiplattform går bra (mest tack vare Quest). Av vad man hör så är VR-spelare väldigt trogna och köper det mesta som kommer ut, frågan bara är hur stor kundgruppen på just PSVR2 är.

Av Molotov

Sony har bara sig själv att beskylla.
Själva headsetet jämfört med en Quest känns som en leksak i jämförelse men den duger till vad den ska göra.
Men Sony marknadsför inte PSVR2 speciellt bra och man teasar inte framtida spel heller.
Det ör 3e part aom håller upp PSVR2 inte Sony.

Skrivet av Swedman18:

Jag älskar mina psvr2 glasögon men ja det är verkligen fattigt med spel till den

Fattigt med Sony spel ja, annara finns det över 100 spel till PSVR2 och det kommer nya varje månad.

Av Molotov
Skrivet av link71:

Förlåt för trippel post men har en fråga.
Om jag rensar hela ssd i BIOS och sen installera Windows Windows som vanligt, tror ni att datorn skulle fungera?
Eller om jag låter den va helt som den är och skicka in den till inet?

Vad menar du med att rensa SSD i bios?
om du beslutat att låta allt vara är det väll bäst så.
Har du saker på datorn du inte vill "inet ska se" så spara det i molnet eller en separat usb hd och radera från datorn.

Av Molotov

Du har 2st ram stickor 2x16gb
Prova köra dom 1 åt gången, då har du bara 16gb men fungerar det med ena men inte det andra så är ju problemet lätt löst och du kan kontakta inet om att ett minne är trasigt.

Sen heter det Dator, inte data

Av Molotov
Skrivet av qwea00:

Batteritiden hade inte påverkat mig så mkt eftersom jag inte spelar så långa sessions.

MEN jag valde i slutändan ett Quest 2 + elite strap från komplett. Mest bara för att det troligtvis är enklare att få support om något går sönder eller om något spel har problem med kompatibilitet.

Har någon koll på vad bästa alternativet är för länkkabel? Har inte USB-C uttag på datorn så den från Meta är ett no-go.

Köp från amazon deras alternativ har ofta usb a i ena änden. Betydligt billigare kablar också

Av Molotov
Skrivet av qwea00:

Jag läste/har sett videos om att 3an hade sådana problem när det släpptes men att de i stort sett har åtgärdats sedan dess. Men ja, att inte kunna testa själv gör ju så klart att det finns en viss osäkerhet där.

Trådlöst i all ära men kabeln störde mig inte med mitt Rift. Föredrar bättre bildkvalitet och mindre latency. Att min router suger hjälper inte. Nyare headsets har ju också högre upplösning men det i sin tur kostar prestanda. Jag som klarade mig hyfsat med Rift blir nog nöjd med vad som helst.

Quest är jag inte så intresserad av. Snäppet dyrare än jag har lust att spendera och prislappen blir bara värre om man ska köpa till ett nytt strap och länkkabel. Eftersom jag bara är intresserad av PCVR så känns det även som att jag skulle betala för onödig hårdvara jag inte kommer använda.

I nuläget vill jag mest hoppa tillbaka i SW Squadrons och Pavlov. Måste också köra klart min gnome run i Alyx! Bland annat.

Ok då får du nog leta beggat som ovan skrev.
Annars är Quest inget dåligt alternativ, det är mycket föe pengarna jämfört med allt annat.
Spelen du nämner som Pavlov och Alyx har jag spelat trådlöst sen Quest 1 tiden.
Med Quest 2, Pico 4 eller Quest 3 kommer bildkvalitet och latency inte vara nått problem. Men du kanske mpste fixa ny dedikerad router också

En annan dålig sak jag också hört med Pico Neo 3 Link är att även fast man kör PC med DP kabeln så går den på batteri och DP kabeln ger ingen kraftförsörjning.

Av Molotov
Skrivet av qwea00:

Har någon här testat både Pico Neo 3 Link och Pico 4? Funderar på att uppgradera från mitt gamla Rift och har sett vissa säga att PN3L är bättre för PCVR pga dess displayport koppling. Hur mycket sämre blir 4ans bildkvalitet när man kör med länkkabel?

Inget är särskilt bra.
Jag vet inte om det är fixat med Pico neo 3 link har problem med scaling med DP kabel.
Kör man Pico ska man köra trådlöst med Virtual Desktop det är vad jag har hört iaf från dom som använder.
Köp Pico 4 eller Quest 3.
Vad ska du köra på headsetet?

Av Molotov
Skrivet av DasIch:

Det har blivit trendigt att hata på VR, framförallt efter Zuckerbergs förkunnande om Metaversum-visionen. För oss andra är det uppenbart vilken enorm potential det har.

Jo, jag vet inte om Zuckerberg och Meta fick nån sorts hybris och blev förblindade av sin egna hype. Men deras "lansering" av Metaverse var ju riktigt stolpskott. Det är inget "Metaverse", det är en dålig kopia av VRChat typ. Oavsett vad deras slutmål är så är var det väldigt tidigt att gå ut med nå sånt. Antar att det var ett försök att få investerare att nappa.
Tur har dom lugnar ner sig ang "Metaverse" och dom verkar nu se med nyktrare ögon på deras Horizon plattform.