Inlägg

Inlägg som Molotov har skrivit i forumet
Av Molotov
Skrivet av Ragin Pig:

Min Quest visade sig vara en riktig glädjemätare, behövde byta batterierna i kontrollerna fast dom indikerade 90 procent.. har inte någon batterimätare men kanske skulle skaffa en så man kan kolla om dom verkligen är slut.

Var det på originalbatterierna som följde med?
Upplevde exakt samma men när jag sen har bytt har jag uppöevt det normalt. Har bytt batterier en gång efter dom medföljande.
Var säkert skitbatterier som följde med bara. Vill minnas att dom kändes lätta

Av Molotov
Skrivet av oqvist:

nock och richies plank experience månadens quest+ spel. Undvek en mina helt klart med richies plank experience. Så fruktansvärt dåligt

Nock har jag inte testat än.

Lite utbränd på fallout 4 undrar vad är oddsen för att få igång lone echo II via virtual desktop streaming till quest 3? Är det helt dödfött behöver jag damma av min Rift S? Eller om man är vågad och tror sig kunna rädda usb kabeln fungerar det bättre köra med kabel och direkt via oculus store om det nu är möjligt för den att identifiera quest 3n?

Körde både 1an och 2an via virtual desktop, inga problem 👍

Av Molotov
Skrivet av oqvist:

Matta är bra så länge den inte gör du halkar runt. Jag är lat jag brukar ha en pall. Borde måhända uppgradera till rullpall. Funderar på en modell där man typ halvstår för att jobba ergonomiskt men det känns onödigt med ännu en möbel i huset.

Så klart en matta som inte glider på underlaget.
Finns ju faktiska "VR Mattor" att köpa

Av Molotov

Ja SweC nyheter är aftonbladet klass många ggr och med det menar jag inte positivt.
Som sagt när det gäller VR så är det nästan bara negativa saker som rapporteras och man hämtar aldrig nyheter från sitet son rapporterar om VR. Men det kan ju vara mera ämnen som behandlas på detta sätt också jag vet inte.

Av Molotov

Hoppas han får nån obotlig sjukdom omnallt det skrivs om honom stämmer.
God för miljarder men måste göra öivet surt för många och bete sig som skit.

Av Molotov
Skrivet av Fearnox:

Och OLED samt högre field of view.

Hur som helst så har man en PSVR2 och den skulle fungera också på PC så lär den duga riktigt bra även rätt många år framöver. Den är också delvis framtidsäker ifall Quest 4/PCVR får rumble och eyetracking framöver.

Om du skippar trådlöshet, ser du fortfarande hårdvaran i Quest3 som många gånger bättre?
Kvalitén i vissa PSVR2 beror ju också på bland annat reprojection, vilket inte PC koppling skulle lida av.

Ja om vi nu tänker att PSVR2 skulle funka på PC och tar bort att Quest 3 kan köra trådlöst så blir det ju så klart mer jämnt.
Båda headseten har fördelar och nackdelar.
PSVR2 har oled ja, men bildkvaliten är sämre overall än vad Quest 3 presterar. PSVR2 har bättre svärta men en sorts grynighet av mura som Quest 3 och även 2 saknar. På Q3 är bilden helt klar.
Bilden på PSVR2 känns "gammal" om man kört oled headsets tidigare men som sagt när det gäller svärta är det riktigt bra och det kan vara vad många föredrar det är skillnad och det kan man inte sticka under stolen.
Q3 har också mycket bättre linser än PSVR2 (vilket är det som gör en klar och bättre bild) och FoV mellan headseten är samma.
PSVR2 är bekvämare än Quest 3 direkt ur lådan men Quest 3 är bekvämare med nytt headstrap och utbytt eller ett skydd över original face interfacet.

Tillägger att jag har inget emot PSVR2 jag spelar med det jag menar bara att en som jag skulle inte använda det på PC eftersom där anser jag Quest framförallt Quest 3 vara bättre lämpad för jobbet.

Av Molotov
Skrivet av Fearnox:

Finns flera features som PSVR2 har som inte Quest har, ända som talar för Quest är väl att den är trådlös?

PSVR2 har eyetracking och headset rumble.
Som headset tycker jag en Quest 3 är många ggr bättre än PSVR2 och skulle det handla om att använda headseten på PC skulle jag ta Quest 3 helt klart.

Av Molotov
Skrivet av Fearnox:

Finns väl inget som är i närheten av samma kvalité och pris?

Allt beror ju på.
Själva PSVR2 headsetet skriker ju inte kvalite om man säger så.
Om man ska köpa och använda till dator är ju Quest både bättre kvalitet (efter upgrades) och pris.

Av Molotov
Skrivet av Roger W:

Borde väl kunna finnas ett hyfsat överlapp mellan de som har PSVR2 och en hyfsad gaming PC, och som vill kunna använda samma headset till båda?

Så kan det vara men jag tänker att den VR intresserade pc-spelaren redan har ett VR-headset. kan ju iofs vara ett riktigt utdaterat ett.

Av Molotov
Skrivet av Goedendag:

iVRy gör framsteg med arbetet att få till PC-support. Initialt bara stöd för AMD-grafikkort samt krav på en adapter/dongle.

https://twitter.com/iVRy_VR/status/1740823024058941441

Nitter.net för de som inte vill logga in på twitter

Jag blir lite förvånad endå av att se hur många som "vill ha och väntar på detta". Visst ett headset som funkar native med SteamVR är alltid intressant (om det kommer fungera så) men PSVR2 i sig är ju ingen direkt förbättring mot alternativen som finns till PC

Av Molotov
Skrivet av Bad boy rune:

Har testat att köra MSFS med ett Quest 2 nu och det var en trevlig upplevelse, så nu blir man lite sugen på att skaffa ett eget.
Vilket är det mest prisvärda headsetet idag, om jag för det mesta kommer köra "sitta still spel" dvs MSFS och bil-spel med VR stöd.
Datorn i specen kommer användas.

Quest 2 eller 3.
Ryktas att tidigt nästa år, kansle februari redan kommer en Quest 3 "lite".
Vilket lär vara nå Quest 2 liknande formfaktor men samma soc som Quest 3 bla

Av Molotov

Bra och intressant inlägg

Av Molotov

23% också ett av mina mest inaktiva förutomnatt jag bara köpt på mig en del per automatik.

Av Molotov
Skrivet av Kallee1:

Går inte att få ner den, halva Gpun e ute

Tryck in gpu igen på plats.
Öppna spärren och dra rakt ut, dra inte ut kortet snett med portsidan först.
Kan krävas lite lirlande, ibland får man tryck på spärren samtidigt sm man drar

Av Molotov

Spelat 10 timmar av Baldurs gate 3.
Bra spel.
Men årets spel för mig är Ghosts of tabor

Av Molotov
Skrivet av Halldin:

MKHBD, bland negativa delen kallar han spatial video för en gimmick och headsetet för obekvämt:

https://m.youtube.com/watch?time_continue=480&v=zlZR0dinPM4&...

Blir intressant att höra från fler när den släppts. Jag är inte förvånad att den är obekväm, den hade mått bra av mindre metall och glas. Spatial video är jag också fundersam till, kollade någon exempelvideo med Quest 3 och blev gravt underväldigad men har hoppats på att det ser bättre ut i AVP.

Den ser inte bekväm ut, liknar typ Quest. Men han som provat vision pro och pratar om den ger jag inte mycket för.
Såg en tidig video med honom tror jag när han testade vision pro första gången och pratade om en del saker som om det var helt nytt, alt drog exempel från ovidkommande saker än referera till tidigare vr headsets.
Kändes som en sån där typ som nu tror att Apple uppfinner VR

Av Molotov
Skrivet av JoOngle:

Största problemen Sony har i dagsläget med VR är att dom har valt att låsa sig till Deras egen plattform, och samtidig är det en ganska hög tröskel för vad det är-

1) Högt ingångspris. 7K för konsolen + 6K för PSVR2.
2) Fastlåst till PS5.

Quest var lite öppnare men ett långt tag var det låst till Facebook, numera Meta, men utvecklingen gick snabbt och dom kom långt före, När Quest 3 lanserades så öppnade dom för PCVR officiellt (inte bara via entusiastiska 3rd parties).
Så kom Steam VR, wireless Steam VR med Wifi 6e och det funkerar klockrent. Sen kom X-Box när microsoft skrotade AR och satsade på Quest serien som sin "officiella" X-box VR. Sen kan du ladda ner SDK och utveckla för headsettet helt fritt utan några krav, och Open Source Platformen Godot har nu fullt ut eget stöd för Quest VR inbyggd.

Det finns två problemen med alla VR's just nu och det är att det finns alldeles för lite AAA+ titlar till VR, det är 90 procent 1-mans utvecklade "money gram" skitspel som är tråkiga i längden, detta har varit ett problem sen jag fick mitt första HTC Vive i 2016.

Det andra är att det finns så otroligt mycket att välja av VR lösningar, men ingen är riktig supersäljare och dom är väldigt nischade.

Quest 2 och 3 går i rätt riktning, trådlöst + standalone + att dom förbättrar VR upplevelsen. Jag hatar "thethered" VR, dvs. det finns en sladd som ska vara med hela tiden, och det är lite besvärligt att hela tiden ha en sladd med sig när man väl blir enthusiastisk, och man är fastlåst till vart Konsolen eller PC'n finns. Det är man inte med trådlöst och det ger en HELT annan användare upplevelse.

Quest var bara låst till Quest en tid efter Quest 1 släpptes, innan Oculus Link introducerades kan man säga. Enda sen dess har det gått att använd till bla Steam.
Det du menar att det var låst till Facebook handlar om att dom tog bort Oculus kontot till lanseringen av Quest 2. Detta ändrades 1 år senare till att man inte behöver ett Facebook konto om man inte vill, Meta kontot introducerades ist.
Nyligen har Valve också släppt Steam Link till Quest.

Det finns för lite AAA+ spel till VR plattformen men absolut är det inte 90% enmans project beståendes av av "Money gram skitspel".
Varför många inte spelar VR-spel är för att det är så mycket lättare att spela vanliga spel och man har inte upptäckt VR eller provat dåliga VR-spel/upplevelser.
Att spela VR-spel till exempel kräver ett visst intresse och att man verkligen vill. VR-spel spelas inte på samma sätt som vanliga spel, jag ser framför mig personer som inte fattar grejjen och bara viftar som det vore nintendo wii och smattrar på knapparna utan kontroll vad man sysslar med.
Som sagt det krävs ett visst intresse. Det man ser även här i tråden, folk utan intresse sitter och "vet" saker, men i grund och botten så är det intresset som dalar, och man gissar utifrån sig själv.
Folk som är intresserade och på gränsen om man ska ge sig på detta ska inte prata med ointresserade som aldrig kört, eller bara provat eller var en early adopter som sen inte hängt med men tror sig veta.
Utan man kan tex gå till VR-sektionen på detta forum där svarar oftast dom som verkligen är intresserade och dom som är intresserade är dessutom flertalet intresserad av olika saker man kan spela/göra i VR.

Av Molotov
Skrivet av Surpuppa:

Ignorant att blankt säga "åksjuka är inte en grej" och sedan bevisa detta med hela två personer i din bekantskap. Det finns en rad olika anledningar. Smal FOV är en av dem, och det är en hårdvarubegränsning. För vissa som lider av detta, finns det lite som kan göras om man inte köper specialheadset som Pimax.

Smal fov är annars nått som hos många motverkar åksjuka.
Många spel erbjuder just "blinders" som en inställning om man lider av åksjuka. Det innebör att förflyttar man sig med smooth locomotion så krymper fov.

Av Molotov
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Låter som lite av en GDPR-mardröm för den som driver siten. Du gör alla en tjänst om du håller en sådan databas för dig själv. (Men ja: funktionen i sig är ingen dum idé).

Ja kanske det, jag vet inte hur reglerna ser ut men det är ju personliga anteckningar.

Av Molotov
Skrivet av corb06:

Jag tror VR bara har en framtid bland den smala skaran av flygsimulator-entusiaster. Inget man kan köra på tv-spelskonsoller direkt då det helst kräver en hel del specialutrustning som pedaler och HOTAS.
Visst det är lite coolt att vifta med svärd eller kanske boxas i VR. Half-Life Alyx är fantastiskt snyggt med rätt VR-utrustning, men rätt kanske inte så lång varighet i det coola jämfört med flygsimulatorerna som kan erbjuda mer avancerad utmaning.

Nej.
Sim racers och flygare är en smal skara inom VR. Den största gruppen är socialt spelande av olika genrer som umgänge, lek osv.
Sen kommer Shooters, Beat saber, sporter osv. Det är ungefär samma fördelning som med plattskärmsspelande där multiplayer är störst.