Inlägg

Inlägg som Ploppsan har skrivit i forumet
Av Ploppsan

Blev inget nytt avtal på Telia. De kunde ge mig 250/100 för 499:-. Så jag avslutade. Tyvärr blir det att vänta till den 22 december att få kopplat det nya, vilket jag ska fundera på nu. Har de blivit hårda eller fick jag en som totalvägrade.

Av Ploppsan
Skrivet av MightyToni:

Ni som vill behålla Telia kan titta på erbjudanden från Halebop hos era fiberleverantörer.
Jag har Itux Göteborg och om jag tecknar vi Itux portal så får jag 3 månader till halva priset. Det blir 419 SEK för 500/500 .

Dyrare än Telenor, men kan vara ett alternativ om man vill stanna hos Telia.

Oops! blev för dyrt via Halebop. Blir inte dom iallafall. Får kolla om Telia vill ha kvar mig för 299. Halebop vill ha 509:-. Kollade Telenor 500/100 får jag 349:-

Av Ploppsan

Blir intressant som sagt om det går att få en bra deal med Telia i år. Förrförra året hoppade jag på som ny kund och fick deras 500/100 Mbit för 299:-. Förra året när det var dags att förnya så fick jag gå ner i hastighet till 250/100 Mbit för samma pris. Var ok för mig. Så vad kommer hända i år tro?

Av Ploppsan

Har denna från Anno 2205

Av Ploppsan

Gick så där......

Av Ploppsan
Skrivet av Sjoooberg:

Trägolv samt en IKEA plastmatta (Kolon)

Har den från IKEA kolon och det har inte hjälpt mig.

Av Ploppsan
Skrivet av Bulke:

Har samma problem med IKEA Järvfjället (läder), monitor kopplad med DP-kabel. Det händer några ggr om dagen när jag ställer mig upp eller sätter mig ner.
Får skaffa ferritkärnor.

Jag har den stolen i tyg och har märkt nu att min skärm flimrar till så jag trott att snart lägger väl bildskärmen av. Stolen har jag haft i några år och har flyttat emellan. Det är här i nya bostaden den har fått för sig att "dumma" till sig. Ska testa en annan gammal stol (pall som man kan höja/sänka) kommer från IKEA med, har tyg.

Av Ploppsan

Tv,n ska upp på väggen senare

Av Ploppsan
Skrivet av Chromatic:

Dude! Tack så hemskt mycket! Blir riktigt najs att få vettigt ljud... Mina inbyggda högtalare har ett totalt output på 20 watt...

Ha en fortsatt fin kväll!

Min tv har 60 watt. om du inte såg min redigering angående att jag använder Nvidia Shield tv pro (gäller andra boxar också) så koppla in den via tv så får du ut via tv och soundbars högtalare annars får du bara via soundbaren.

Av Ploppsan
Skrivet av Chromatic:

Nu när du testat lite, är du fortf nöjd? Jag väntar på min då jag beställde sent.
Det enda som verkar dumt är att själva displayen pekar uppåt, så man inte ser den? Men det är väl sällan man behöver använda den antar jag...

Har också en ny Samsung TV, den fungerar alltså ihop med TVn för att bilda ett bättre ljud? Låter intressant!

Ja, jag är väldigt nöjd. Blir bra ljud ifrån både soundbar och tv. Kör ihop tv o soundbar och jag hör skillnad om jag bara kör enbart soundbar utan tv och med tv. Dessutom kör jag utan sub, bor i lägenhet så jag brydde inte koppla in den. Tv har ju bashögtalare som jag tycker räcker för mitt behov av basljud.

Hade Samsung HW-Q76R tidigare och det är verkligen skillnad på ljud, trots den här var bra.

Lite tips på högtalar levels, som jag tycker passar hos mig. Center och Side har jag +1, Wide +3, Front Top -3

Lyssnade på ett YouTube klipp där man sa att man ska inte vara rädd att ta ner just Front top till minus eftersom dess levels ligger "högt" trots på noll. Gjorde susen hos mig samt att jag tycker Wide ligger bäst på +3 för "breddstereo" susar runt bra .

Ja, minus på displayen som sitter dumt till. Var ett pysslande att få till högtalar levels eftersom jag fick resa mig för att se displayen sen tillbaka och lyssna. Men sen när man fått till det så behöver man egentligen inte se displayen om man nu inte vill se om man får Dolby Atmos på filmen/serien som man tittar på.

Gillar rumskorrigering (Spacefit). Man får sätta på den från tv's inställning under "Inställningar för intelligent läge", sen "bockar" man i Adaptivt ljud +. Med denna inställning kan du inte ändra så mycket på soundbar. Du får välja bara mellan Game mode eller adaptive. Kör med Adaptive på soundbar och gillar det.

Jag kör (tittar via app) Nvidia Shield Tv Pro igenom tv för att få ut ljud tillsammans med tv och soundbar. Prövade först genom Hdmi igenom soundbar men då får jag inte med tv,s högtalare, bara soundbaren. Kan vara nåt att tänka på om man har nån mediabox inkopplad.

Du blir säkert nöjd med din

Av Ploppsan

I Tivimate kan du också ställa in "framerate". Jag har gjort så. Tycker det flyter på bra.

Av Ploppsan

Jag köpte en Samsung HW-Q910A 7.1.2ch Soundbar. Tog denna för jag kan inte ha bakre högtalare och denna hade ett bra pris vid BF. Bra ljud. Väldigt nöjd. Kör ihop med Tv.s högtalare. Blir fylligt. Köpte en Samsung QN85B tv.

Av Ploppsan
Skrivet av Ninotramp:

Varit i kontakt med Telia. Om ni fått en för hög avgift i december kommer detta korrigeras på januari fakturan.

Ok, har fått alldeles fel belopp. Förstod att det var fel. Så den ska betalas med det felaktiga då och får tillbaka i januari eller hur gör dom

Av Ploppsan

Böt tillbaka till min Asus Rt-AC86U. Tröttnade att Telias tappade min trådlösa skrivare. På Asus har jag aldrig haft det problemet.

Av Ploppsan
Skrivet av maximm:

Chattade och ringde samtidigt

Chatt

Har idag 500/500 för 299kr/mån
Jag skrev 02:54 PM: Vill gärna fortsätta på det ett år till
Jag skrev 02:54 PM: Fixar ni det?
Telia skrev 02:55 PM: Bra att du hör av dig. Vi har inte den kampanjen för tillfället för befintliga kunder

Telefon
- Ska bara kolla ditt abbonemang.
* Försvinner i 4min.
- Ja inga problem, fortsätter i ett år till. Var det nåt mer?

Man ska inte chatta med dom utan man ska ringa och bli omkopplad till "avsägningsavdelningen". jag testade ochså först och fick nåt liknande svar. Ringde sen och fick prata med en trevlig kille som fixade samma pris 299:-, men jag gick ned i hastighet istället för att få ha kvar 299:-.

Av Ploppsan
Skrivet av niklu4:

Ni som har Telia, får man publik ip-adress med 500/500?

Jag har 500/100 och det är publik ip-adress

Av Ploppsan

Vimla, 3 Gb för 100:-/mån. Just nu har jag sparad surf 97 Gb. Använder surf så lite därför har jag en hel del sparat. De sparar "surfpotten" till nästkommande månad.

Av Ploppsan
Skrivet av Ecthelion:

Du kan ju skicka ett PM till mig med hans förnamn, så kan vi ju se

Hörde inte riktigt vad han sa. Nåt med Magnus, Martin eller nåt liknande

Av Ploppsan
Skrivet av Ecthelion:

Jag hade 100/100 som ingångsabonnemang i min hyresrätt och höll på det i ett år (fram tills nu i november), för 299:-/mån (skulle bli 379:-/mån). Skrev först i deras chatt via Mitt Telia och fick sen en uppringning från deras winback-avdelning, han var supertrevlig. Han erbjöd mig 250/250 för 299:-/mån i 12 månader. Bara att man ringer åter nästa år och gör samma sak igen

Kanske var samma kille vi pratade med. Min var också supertrevlig och gav mig "samma" erbjudande. Nu får jag 250/100 Mbit. Verkar inte gå att få mer än 100 Mbit upp. Spelar roll. Ned är viktigare.

Av Ploppsan
Skrivet av Ecthelion:

Jag pratade med Telia häromdagen och fick inte bara behålla samma pris som jag betalar idag (299kr), utan fick även ett bättre abonnemang (hastighet). Jag brukar ringa dem och tjöta om att det finns andra leverantörer som säkert vill ha mig som kund

Oj, killen jag pratade med gav mig två bud att gå ned i hastighet från 500Mbit till 250Mbit och behålla mina 299:- i mån eller stanna kvar för 379:- i mån. Jag gick ner till 250Mbit för 299:- . Jag behöver inte 500Mbit (är ensam i hushållet)