Inlägg

Inlägg som milk^ har skrivit i forumet
Av milk^
Skrivet av the squonk:

Nuvarande bios för Crosshair VII(2406) har tom PCIE 4.0 valbart i bios, går man efter uppmätta hastigheter så verkar det ju fungera.

Ja, såg också det! Det här är jävligt intressant måste jag säga. Vet inte hur/vad AMD samt tillverkarna tänkte när de skulle lansera X570 serien. Än så länge verkar de "features" som de marknadsfört att enbart fungera på X570 korten, inte verkar stämma.

PBO Boost / XFR etc stöds av processorn och verkar gälla alla zen varianter och nu då PCI-e 4 verkar fungera lika bra på de äldre chipset som de nya! Okej, verkar, stryk det, det fungerar vilket gör mig helt förvirrad. Okej de nya moderkorten har en massa uppdaterade anslutningar och WiFi 6 och säkert bra/bättre VRM's (men inte i jämförelse mot alla X470 kort).

Av milk^

Ännu en video gällande prestandan i 3600(X) chippen. Sjuka grejer alltså!

Btw, verkar som det PCI-E 4 stödet ligger i processorn och inte i chipsetet för det verkar fungera på X470 korten precis lika bra som på X570?! (Videon ska starta vid 34:41 om inte spola fram då det är där han börjar prata om just detta)

Av milk^
Skrivet av Albanach:

Jag som mest bara spelar spel på min dator (BFV, ARK, FC5, osv) och just nu sitter på en rigg med en Ryzen 1600x och ett 1080s grafikkort. Skulle det göra någon märkbar skillnad för mig att uppgradera till en typ 3600x?

Jag har löst en 3600 och bytte upp mig från en 2600 (kunde lämna tillbaka den innan släppet) men har mest pillat med mina minnen och ser vad för timings jag kan komma ner till på 3733 MHz. Men so far så har den överträffat mina förväntningar. Nedan ser du en video där han jämför 1600 / 2700x / 3600 - spola till mitten om du vill se spel benchmarks! Det är värt det i mina ögon men du får bilda dig en egen uppfattning efter videon:

Av milk^
Skrivet av Aka_The_Barf:

scysst av dom att stå för den servicen tycker jag. bra o veta att netonet hjälper till om det skulel vara så att man saknar en gammal cpu eller inte kan flasha på annat sätt.

Ja verkligen, lite därför jag delade med mig av detta så andra som handlat eller tänkt handla av NetOnNet får ett litet hum hur deras service kan vara. Första gången jag faktiskt använder mig av den annat än vid öppet köp eller så. Riktigt bra!

Av milk^
Skrivet av anon5930:

Riktigt snyggt hanterat av Netonnet! Speciellt, om jag förstod det rätt, att du dessutom inte behövde betala för att flasha moderkortet.

Blir intressant att se hur det går för första kända Zen2-köparen i forumet med.

Verkligen! Japp, du förstod det helt rätt och behövde inte betala en spänn Riktigt schysst och det fick dom höra dessutom.

Haha tack, ja vi får väl se hur det går. Smetade precis på ny kylpasta (Thermal Grizzly Kryonaut) så vi får se hur det går

Av milk^

Tack för alla era svar och er hjälp gällande BIOS strulet. Jag var precis hos NetOnNet i Kungens Kurva där de var så snälla och lånade mig en 2400G CPU så jag kunde fixa allt på plats själv. De stod för tangentbord/mus och allt annat men fick mekka med allt själv (kan de bli bättre?). Lyckades ladda ner BETA Versionen (https://www.msi.com/Motherboard/support/X470-GAMING-PRO-CARBO...) vilket nu står tydligt att det Betan man ska köra med, gjorde inte det innan.

Hursom, efter 20 min bakom deras Service Desk och efter mkt bra service och kallprat har jag äntligen lyckats boota upp min kära 3600 för första gången! Hoppas ni andra slipper tabbar som denna och att ni får era processorer/system klara så snart som möjligt!

Av milk^
Skrivet av the squonk:

Vad har du för moderkort?

MSI X470 Gaming Pro Carbon... Det är den första av de 4 felsökar LED's som lyser på moderkortet och det är CPU:n...

Av milk^

Kul att man uppdaterade BIOS:et i torsdags men moderkortet känner inte igen processorn :/ Jävla skit alltså.

Edit: uppdaterade till denna versionen men de måste gjort något knas för de släppte samma version med release dag idag...

https://www.msi.com/Motherboard/support/X470-GAMING-PRO-CARBO...

Av milk^
Av milk^

@anon5930: tackar och bockar - en bild från på den:

https://cdn.discordapp.com/attachments/590263069616373771/597402...

Förpackningen är betydligt mindre än tidigare 5 serien iaf

Av milk^

Var förbi NetonNet i Väsby för hade varit i Skärgården, de hade bara 2 ex av 3600 varianten öht. Plockade ena, drog till NetOnNet i Kungens Kurva. De hade inga alls så de verkar vara torrt. Får köra min 3600 och se ifall jag byter upp mig till en 3700X eller står över.
Först lite bakiskäk från Hamburger Prinsen sen blir det att testköra 3600:an

Skickades från m.sweclockers.com

Av milk^

@SeF.Typh00n: Det har du helt rätt i! Bara lite kinkig över de priser vi sett hittills på 3700X, kanske blir positivt överraskad på söndag.

Av milk^

btw, var inne på på det tyska forumet där de läcktes lite info/"recension" och hittade dessa priser:

https://www.alternate.de/AMD/Ryzen-5...roduct/1553394
https://www.alternate.de/AMD/Ryzen-7...roduct/1553396
https://www.alternate.de/AMD/Ryzen-7...roduct/1553397
https://www.alternate.de/AMD/Ryzen-9...roduct/1553398

Rätt galet att de säljer en 3800X för €429 - OBS, kan ingen tyska och vet ej om det är en legit återförsäljare

Källa: https://www.forum-3dcenter.org/vbulletin/showthread.php?t=586...

EDIT: de har tagit ner produkterna från sidan tyvärr

Av milk^
Skrivet av Jonas79:

Detta är dock helt ointressant för priserna kan ändras 2-3 ggr för räkna med att butikerna kommer kolla vad dom andra lägger sig och justera nära detta.

Var dum och nämnde till Netonnet att dom låg 500 kr under det listade 6390 på Prisjakt på 3900X och när jag var in senare idag och frågade om dom kunde ta hem den till måndag så sa dom att deras priser kan ändras tills på söndag.

Så antar att fler en jag varit in och frågat efter mitt inlägg om 5890 kr för 3900X och kanske om andra modeller som folk varit nyfikna på priset.

Men därför allt bestäms på Söndag och varorna först listas i datasystemen på butikerna är det först då vi vet.

Naaaaj, det skulle du inte ha sagt Äh dom är nog medvetna om det ändå och de brukar oftast ligga lägst ändå eller åtminstone bland de lägre priserna. Intressant att de gav dig ett pris som var hela 500 kr billigare. Du frågade inte om de andra processorerna när du ändå va där?

Av milk^

Alltså fan har så jävla svårt att välja vad jag ska köpa för processor på söndag. Står i valet mellan en 3600X och en 3700X - byggde datorn i syfte för att spela samt leka lite med OC både på min GPU (Vega 56 Flashad till ett 64), mina minnen och såklart CPU:n men det är mest för skoj skull och inget seriöst eller så.

Har hållit på med en del film osv men det är något som jag tagit en paus ifrån så det är osäkert. Det ända som går igenom min hjärna är om jag är "framtidssäkrad" med en 3700X med de extra kärnorna jämförelsevis mot 3600X och då slippa köpa ny/uppgradera om 1-2 år. Å andra sidan har jag en iMac 27" med en i5 @ 3.4 GHz som jag haft sen 2015 och den har klarat sig bra för det den var tänkt för. Så kanske smart att gå upp till en 3700X ändå nu när jag tänker på det.

ÄH! Tar min 4:e kopp kaffe och tänker vidare.

Btw, jag har allt förutom CPU:n och min setup ser ut såhär:

X470 Gaming Pro Carbon
Patriot Viper Steel 16 GB DDR4 3600 MHz 17-19-19-39 (köptes för £90 på amazon.co.uk - ligger på £199 nu)
Sapphire Pulse Vega 56 (Vega 64 BIOS)
Har en Wraith Prism jag fick skickad av en från AMD Disqcorden så den kommer kyla 3600X (om det blir den, följer med en sån på 3700X)

Av milk^
Skrivet av Ryzer:

Ni som tänkt byta till 3000-serien. Vad sitter ni på för någon nu? Har ni behov av byte eller gör ni det endast av ''dumhet''?

Själv så byter jag tidigast var 5:e år och ser ingen anledning till att byta tidigare med tanke på hur lite extra man får för pengarna.

Med ''dumhet'' menar jag, Impulsköp, Vill alltid ha det nyaste osv.

Jag satt på en R5 2600 och ett Aorus M450 Elite kort men bytte upp mig till ett MSI X470 Gaming Pro Carbon efter jag köpte ett par 3600 MHz minnen och de lirade betydligt bättre med MSI kortet konstigt nog. Tänkte behålla 2600 processorn då jag köpte den för 1600 kr men lämnade tillbaka den i onsdags och har bestämt mig för att köra på en ifrån 3000 serien.

Varför? För att jag köpte den så tätt inpå och för mig kommer det vara värt att uppgradera till en nya gen framför allt med snabbare minnen etc.

Dock är jag sugen på att gå upp till en 3700X även fast jag vet att en 3600/X skulle räcka väl då jag för tillfället bara mestadels spelar och har en iMac 5K som jag redigerar film på (som rent tekniskt sätt är långsam men hanterar 4K otroligt bra för att vara snart 4 år gammal). Man kan säga att mitt impulsköp var hela datorn och dumheten har nu ersatts av lite mer "smarthet" då det blir en 3000 processor ist.

Sen kan man väl säga att jag skulle hamna i impulsträsket igen om jag går för en 3700X processor men vi får se. Blir det så är det endast för att det var längesen jag köpte en av de bättre CPU:na när jag köpt min dator samt att ha lite fetare än vad man faktiskt behöver, inget annat. Men vi får se hur ihålig plånboken blir på söndag.

Av milk^
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

@milk^: Nej det är inte söndag som är AMDs grej det är 7/7 eftersom de är gjorda på 7nm

Men 7 delat på 7 blir ju 1?

Av milk^
Skrivet av the squonk:

Vi får se, det är inte säkert att uppgifterna stämmer, men det verkar som att man får bereda sig på att få vänta. Något annat än 3900X i första vågen är inte intressant för mig, blir för liten uppgradering annars. 3950X är givetvis intressant, blir det svårt att få tag i 3900X kanske jag blir motiverad att vänta på 3950X istället vilket kan vara en god sak.

Ja det verkar inte bättre än så, detta väntande och ovisshet stör jag mig på lite. Kanske mest är för att idag är sista dagen jag kan lämna tillbaka min 2600 för att kunna uppgradera till en 3600 propp. Håller just nu på att uppdatera BIOS (som släpptes idag med support för 3000 serien) mitt X470 Gaming Pro Carbon så jag slipper oroa mig för det iallafall.

Har lite beslutsångest men vet innerst inne att jag bestämt mig för en 3600, bara att jag ogillar att vara utan min nybyggda dator under en längre period än väntat, eller oväntat beroende på hur man ser på det haha. Men återigen jag är ju inte ensam om att tycka det, vissa verkar ju till och med ha tagit ut semester och grejer för detta.

Hur har det sett ut tidigare? Har tex NetOnNet inte haft några processorer vid tidigare släpp av Ryzen (gen/gen+)? Har de då också släppts på en söndag? Söndagar kanske är AMD's grej?

Av milk^

Hoppas detta inte stämmer men enligt komplett.se så verkar deras lagersaldo och leveranstider se ut såhär:

3600 - 50 available for dispatch on 6th July
3600X - 100+ available for dispatch on 10th July (date not confirmed)
3700X - 100+ available for dispatch on 6th July
3800X - 100+ available for dispatch on 10th July (date not confirmed)
3900X - 10 available for dispatch on 6th July

https://www.komplett.se/compare?id=1132198&id=1132197&id=1132...

Roligt att de kan skicka dem på en lördag men att vanliga butiker inte ens får in dem på release dagen (om vi nu ska tro dem, vore jävligt tråkigt att inte kunna traska in på söndag för att köpa en ny propp)

Source:
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/c8ka07/3900x_stock_coul...

EDIT: ser att jag inte varit inloggad sen 2010 och min fina avatar och signatur verkar ju visa på detta haha - kommer ha kvar den pga nostalgi

Av milk^

SL är kaooooooos (och jag vill klippa deras tooung)! Jag åkte taxi 2 ggr inom loppet av 3 dagar, kunde blivit mer om det varit efter löning. Notan ligger strax över 1000 kr och den ska skickas in nu på morgonen när jag väl slutat jobbet. Har jag möjlighet så tar jag taxi direkt. Förra året utnyttjade jag det bara 2 ggr tror jag men i år är det heeelt andra grejer.

Bäst att dom jävla åsnorna langar pengarna!

Förresten tror ni det spelar någon roll vad för taxibolag man åker med?