Inlägg

Inlägg som BjornS har skrivit i forumet
Av BjornS

Jag körde Arctic Cooling Copper Silent TC på min XP 2400+ och tyckte den var riktigt tyst och bra. Dessutom var den ju billig!!! Jag har inte testat version 2 av den som de säljer numera, men den är väl knappast sämre än version 1.

http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1016&session=619cd6...

Av BjornS

Det låter lite lågt - jag får ca 2800 med den Si Soft Sandra jag tankade hem för några dagar sedan. Mina Corsair Value S 2.5 har default timingarna i bios och bussen kör jag i 210 Mhz just nu.

Du kanske ska testa att ladda hem en ny version?

Av BjornS

Samma med mitt! Tyvärr har jag 1.0 versionen på kortet (utan AGP/PCI-lås), vet inte om det påverkar...

Jag kan gå in på temp-bilden i bios, se t.e.x. 55 grader på CPU-temperatur, boota och direkt in på bilden igen och då ligger det på 40 grader.

Jag har uppgraderat till senaste bios (1.6), men ingen förbättring. Jag har slagit av så mycket som möjligt av beep-control och sånt i bioset - det är inte direkt kul när datorn (felaktigt!) börjar vrålpipa för CPU-temperatur varning mitt i Doom 3 sessionen!!!!

Jag har också kastat ut alla Abit Windows-applikationerna (U-guru mm), men inte heller det ger någon förbättring.

Jag har en annan skum sak också som antagligen även den har att göra med temperatur-avkänning; jag fastnar på BIOS uppstarts-bilden när jag slår på datorn inom någon halvtimme efter jag slagit av den senast. Den säger att den kör i fail-safe mode och sen får jag gå in i bios och sätta tillbaks alla U-guru värden för de har den lyckats kasta bort i det läget.

Jag misstänker vagt att även felvisningarna på CPU-temperatur är vanligare i de lägena när datorn slås på och inte har varit helt kall.

*Suck*

*************************
Edit 2004-08-29 20:55

Här är ett lite elakt inlägg som jag hittade på Abits USA-forum http://forum.abit-usa.com/forumdisplay.php?forumid=47 som sammanfattar det hela rätt bra;

---------------------------------------
This **** Bios 16 is nuts!

It's a really bad joke.

"enhance stability over 300 MHz" ... I can only cry reading this! Did you realize, that without any kind of fix and the 6:2:1 divider this means for owners of a KV8 Pro V1.0 without a working fix nothing less than 50 MHz PCI clock and 100 MHz for AGP?

And the **** temperature bug is still NOT FIXED! Every second boot leads to more than 70°C cpu temperature on my 3200+ NewCastle. And I don't think that with a watercooler under C&Q mode with 1 GHz @ 1.1V this should happen ... under 'normal boot situation' I get something around 30°C cpu temperature.

By the way - there is still the missing multiplier option in V1.0 boards. Is it that difficult to implement such an easy feature? Every little mainboard vendor is able too ...

Or shall I blame the "BEST QUALITY - 100% JAPANESE CAPACITORS" for all that?

Build for overclockers by WHOM?

That's not the way, a customer wants to be treated.

Kind regards,
a not amused customer
------------------------------------------------