Inlägg

Inlägg som BjornS har skrivit i forumet
Av BjornS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HubeRt
CyCloniC och du har senaste Bios? Det kan hjälpa. Gjorde det för mig.

AGP/PCI-lås lär väl aldrig dyka upp hur många BIOS-uppgraderingar man än gör?!? Därför skulle jag inte välja ABIT-kortet för överklockning. För övrigt kan det nog vara OK...

Av BjornS

Jag har kanske en släng av samma problem på mitt Abit KV8 Pro. Nätaggregatet är Antec TruePower 380.

I mitt fall fungerar det helt OK när jag startar datorn om den är kall (varit avslagen ett längre tag). Slår jag i stället på den inom någon kvart efter jag stängt av den senast så slår den av sig själv direkt (alldeles i början på POST-sekvensen).

Jag har utgått i från att det är huvudsakligen moderkortet som varit den skyldige, men det skulle mycket väl kunna vara enbart nätaggregatet i sig som ställer till det kanske? Nån del i det som är varm i det läget och inte riktigt orkar leverera fullt kräm när strömmen slås på?!?

Av BjornS

Jag skulle inte rekommendera ett KV8 Pro! Kör på Epox eller ett DFI LanParty t.e.x.

Av BjornS

Jag tycker min Raptor 74GB är förvånansvärt tyst - låter inte mer än min Maxtor 80GB 7200-varvare.

Det jag har gjort är att jag har fäst den (och Maxtorn) med kardborrband i stället för att skruva den i chassit. Det gör en stor skillnad.

Av BjornS

Kolla på din egen bild från minnes-fliken. Det är de 4 kolumnerna i följd som inleds med CAS# latency och avslutas med Cycle time(Tras). De står i rätt ordning och skulle alltså uppifrån vara 2.5, 3, 3 och 8 (den sista var alltså redan rätt).

Notera rubrikerna så du känner igen dem i BIOS.

Av BjornS

Minnestimingarna verkar faktiskt vara fel. Du har 3-4-4-8 och det borde vara 2.5-3-3-8.

Så moderkortet kanske inte lyckas auto-detecta RAM-inställningarna?!? Du får prova att ange dem manuellt i stället.

Av BjornS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kin0
men det finns ingen processtråd som käkar så mkt cpu.

Det låter väldigt konstigt. Ta upp Task manager och Processes-fliken och sortera på CPU-kolumnen genom att klicka på den två gånger. Nu bör du se vilken process det är som tar CPU!!! Ignorera System Idle Process (den är tomgångsvärdet - skillnaden mellan nuvarande CPU-uttnyttjande och 100% CPU).

Av BjornS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shirley
Jag tänkte köpa detta uppgraderingskit från datorbutiken,
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=UPA10

Där ingår en kylare till AMD Athlon64 Newcastle 3200+ processorn.
Någon som vet vilken kylare det är och om den är bra, tänkte annars beställa hem den kylare som MatsW prata om och verkar enkel att montera

Om det inte står något annat så är det säkert original-kylaren från AMD.

Jag förbrukade i rask följd en original och sedan en Thermal Take Silent K8 innan jag landade på en Zalman 7000B ALCU. Alla tre kylarna kylde helt OK, men de första två bullrade för mycket tycker jag. Köp en Zalman direkt!

Av BjornS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av isak88
okej tack.

kan man ha CnQ på fasten dsatorn är klockad?

Ja, jag kör så i alla fall.

Av BjornS

Hej!

Lite överklockningstips;

Du bör börja med att låsa PCI/AGP-bussen i BIOS annars är det risk att du inte kommer långt i överklockningen innan det hänger sig.

Sen skulle jag sätta ner hypertransport överföringen från 1000MHz till 800 MHz (också den i BIOS) för att undvika överbelastning på den bussen.

Sen är det bara att köra.

Av BjornS

Kolla att den 4-poliga ATX-strömkontakten är ansluten till moderkortet. Är den inte det så orkar inte datorn igång om du har en Athlon 64.

Av BjornS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alhambra
Du ska ju INTE andvanda cool and quiet ifall du ska klocka datorn. Det ar ju en anti klocknings funktion.

Cool'n'quiet drar ner volten och multiplikatorn när CPU:n inte är belastad. När systemet kräver att CPU:n ska gå för fullt så gör den det. Jag har svårt att förstå varför det skulle försämra klockning. Det är ju snarare bra att en överklockad CPU får kyla ned sig under de stunder den inte går på max.

Jag överklockar OCh kör Cool'n'quiet.

Av BjornS

Förstår inte riktigt hur du räknat ut priset för uppgraderingsalternativen. För den där pengen (3500-4000) får du både moderkort, A64 3200 processor OCH 512MB minne från t.e.x. komplett.se.

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=301427&cks=PRL

Jag skull gå på något sånt färdigt A64-paket från nån av online-firmorna.

Av BjornS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av henx1
Men 2gig känns väl mer framtidssäkert?
Hur mycket känar man på snabba minnen i spel?

När den tiden kommer då det lönar sig att ha 2 GB minne i burken så kommer du antagligen ha en annan dator i vilket fall som helst.

Köp 1 GB snabbt minne i stället eller 1GB "vanligt" minne om du vill spara pengar. I spel tjänar du nog bara någon enstaka frame här och var på det dyra, snabba minnet. Däremot kan det dyra minnet vara betydligt bättre att överklocka och på så sätt kan du få upp prestandan en hel del.

Av BjornS

Det skulle kunna vara felaktiga inställningar för DMA på IDE-controllern. Kolla vad det är för inställningar på den kanalen genom att gå till Control panel, Administrative tools, Computer management, Device manager, IDE controllers och sedan ta properties på den aktuella kanalen (exempel från engelsk Windows XP).

Av BjornS

Modell: Corsair Value-S PC3200
Storlek: 2 x 512 MB
Högsta stabila hastighet: 230 (2.5,3,3,8)
Vdimm: 2.7

Av BjornS

Du borde kunna ersätta den med en passiv kylfläns i stället. Så ser det ut på KV8 Pro som jag har. Se bild nedan!

http://www.abit.com.tw/upload/products/kv8-pro-500.jpg

PS F-n vilken råddig design den ursprungliga KV8 verkar ha av döma av din bild. Ser ut som Abit spritt ut kontakterna över kortet med hjälp av en slumpgenerator. DS

Av BjornS

Det var så på AMD-processorer för några år sedan, men i dag är det inget problem.

Av BjornS

Cool n Quiet sänker volttalet till processorn när den inte används. Mindre volt = mindre värme! Så att påstå att det höjer temperaturen är ren desinformation!

Det kanske snarare är att du har ändrat fläktstrategi och sänkt varvtalet (slagit på Fan EQ) i t.e.x. Abit Uguru så att du får sämre kylning på det sättet. Alternativt inte lyckats aktivera Cool n Quiet. Dessutom är temperaturvisningen som sagt helt värdelös på det här moderkortet.

Här är en länk som beskriver installationen av Cool n Quiet: http://www2.abit.com.tw/page/en/faq/faqpop.php?pID=2004040711...

Här är länk till ett program från AMD som visar om Cool n Quiet är i gång på maskinen: http://www.amd.com/us-en/Processors/ComputingSolutions/0,,30_...

Av BjornS

Det är temperaturvisningen i BIOS som är helt åt h-e!