Inlägg

Inlägg som Clint Eastwood har skrivit i forumet
Av Clint Eastwood
Skrivet av ronnylov:

Även om 6000 till skulle dö så avrundas det fortfarande till 1 på 10000 (0.12 %). Jag tror vi har en viss flockimmunitet nu så det känns inte sannolikt att det blir 2 på 10000.

Du gör som du vill. Jag som jag vill. Det är frihet. Om du ställer krav på andra minskar du andras frihet. Det är egoistiskt att kräva saker som begränsar andras frihet. Frihet under eget ansvar. Man kan visa hänsyn av fri vilja. Att jag säger att jag gör som jag vill behöver inte betyda att jag inte visar hänsyn.

Bang on money. Jag visar alltid hänsyn när nån vill ha distans eller inte vill mötas tu man hand. No prob. Dock, jag har mina åsikter om den s.k. katastrofen och jag lever efter mina egna deviser. Det är när folk kräver, jag upprepar kräver att jag ska köpa deras åsikter som jag slår bakut.

Av Clint Eastwood
Skrivet av zyy:

Jag är inte ok med nuvarande restriktioner. Har inte träffat min familj sedan i januari pga nuvarande restriktioner. Antar att jag inte är den enda svensken i Norge som börjar bli less.

Jag ser många politiker och media prata om vaccin, men inget om vad planen är när vi har ett vaccin.
Ett vaccin är långt ifrån 100% effektivt, så även om vi tvingar alla att vaccinera sig, vilket jag antar inte kommer ske, så kommer folk fortfarande bli sjuka.
Är planen att vi återgår till normalläge igen så fort vi har ett vaccin och låter dom som vill vaccinera sig eller vad är planen?

Vänta tills röken från valet i USA lagt sig och du ska se att det kommer ett vaccin.

Av Clint Eastwood
Skrivet av lhugo:

Du har självklart rätt att framföra dina åsikter men att bli tagen seriöst är inte garanterat. Speciellt om man hänvisar till sunt förnuft istället för akademisk koncensus. Jag motsätter mig å det grövsta att denna pandemi inte är något att bry sig om och det är experterna helt överens om. Att du hittar exempel på annat är endast falsk balans och är inget värt.

Dessa saker diskuterad med fördel. Det är en helt annan sak och prioriteringar är perfekta diskussionsämnen.

Fortsätt diskutera detta, men låt experterna göra de vetenskapliga bedömningarna.

Återigen så leker du polis..

Av Clint Eastwood
Skrivet av lhugo:

Jag anser att jag ganska tydligt refererat till tidigare inlägg av användaren och motiverat varför dennes argument brister.

Nu valde du att klippa mitt inlägg och ta det ur sitt kontext. Att jag hävdar att det faktum att vi står i en kris inte är diskutabelt beror på den koncensus som råder i frågan. Det är inte min åsikt utan backas upp av hela forskarvärlden, WHO, CDC, Folkhälsomyndigheten och deras motsvarigheter runt om i världen. Att kalla det fascism och totalitär åsiktskontroll är lika befängt som att påstå att det är fascism och totalitär åsiktskontroll att jag anser att det faktum att jorden är rund är odiskutabelt.

Nej, det råder inte koncensus i frågan. Kanske det råder koncensus i din åsiktsbubbla och där du intar din information men det finns gott om andra som inte delar din åsikt, således råder inte konsensus.

Av Clint Eastwood
Skrivet av lhugo:

Nog med dumheter i tråden @ronnylov! Att vi står mitt i en stor kris är inget som är diskutabelt. Det råder internationell koncensus om detta och hävdar du annat så har du en ofantlig bevisbörda på dina axlar. Du och flera andra här är mer än redigt konspiratoriska även om den stora skaran användare på forumet är vettiga.

Dina matematiska kunskaper vet jag inget om, men utan kunskap om medicin/epidemiologi är även den bäste matematiker värdelös på att modellera denna pandemi. Dödstal är endast ett utfall. Vi kan exempelvis tala om övrig sjuklighet, kostnad för samhället, överbelastning av vårdapparaten etc.

Du talar även om att sjukdomar är naturligt och alltid funnits, vilket endast är ytterligare ett exempel på att du inte är insatt. Det är ett klassiskt logiskt felslut, vädjan till naturen, och med det resonemanget kan man argumentera att all sjukvård icke-önskvärd. Detta blandar du med påståenden om att mänsklighetens hantering av pandemin beror på att vi "blivit veka och rädda".

Självklart får du diskutera ämnet COVID-19 som alla andra, men tro inte att du har bättre koll än experterna i frågan och ha i åtanke att vad du gör ute i det riktiga livet allvarligt kan skada dina medmänniskor. Om du helt enkelt inte bryr dig om dina medmänniskor och sätter din personliga frihet i främsta rummet är det en förklaring men samtidigt en ganska unken sådan.

Självklart får han diskutera och ha åsikter hur / vad han vill. Däremot så verkar det som om du inte anser det då du lägger epitet och ganska skamlöst försöker 'shamea' honom. Klassiskt.

Skrivet av lhugo:

Nog med dumheter i tråden @ronnylov! Att vi står mitt i en stor kris är inget som är diskutabelt.

Snyggt med lite fascism och totalitär åsiktskontroll.

Av Clint Eastwood
Skrivet av ronnylov:

Stasi och Östtyskland. Rapportera dina grannar. Händer just nu i världen. Tipsa polisen om någon tar hem vänner på fest. "De sprider dödlig smitta". Angiverisamhället är här. Stasi hade varit avundsjuka på dagens teknik.

Japp, och jag vågar påstå att #metoo hysterin gjorde det 'ok' att anklaga folk till höger och vänster utan eftertanke eller efterspel för falska angivare..

Av Clint Eastwood
Skrivet av Xinpei:

Inte händelsevis. Detta kan ske via t.ex. ett tips.. eller att man håller koll på en viss trafik till en viss hemsida etc.

Mmm, tips via informatörer, grannar, arbetskamrater o.s.v. ?

....

Av Clint Eastwood
Skrivet av Ragnarok:

Jag som hade tänkt att byta till AMD för första gången sedan fx53 cpun och köpa en 5900x & ett x570 moderkort. Nu kanske 9900k får spela ett tag till, och invänta intels nya cpuer istället.

Precis vad min tanke var men efter att ha bråkat med den nya AMD plattformen några veckor gav jag upp och satte upp en server runt 9600k att hålla mig fram till Intel kommer med nåt nytt. Gillar icke att vara obetald betatestare helt enkelt..

Av Clint Eastwood
Skrivet av Yorg:

Med den logiken så har väl AIDS inte skördat ett enda dödsfall typ?

..och eftersom du äter kyckling så tycker du det är ok att döda katter.

Himlen är väl blå? ..mm, just det. Alltså har jag rätt.

Av Clint Eastwood

Tack AMD

Av Clint Eastwood
Skrivet av Mieriola:

Helt klart en bra deal, men vill man inte ha wifi-6 på en router man köper hösten 2020?

Jo, så är det nog. Dock, licenserna är värda bara dem. Är du en liten familj med 2 ungar eller så så har du lätt 10+ enheter som du kan säkra upp.

Av Clint Eastwood

#18655959

Produkt: Netgear Nighthawk RS400
Länk: https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/natverk/router/n...
Kategori: Nätverk
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5156479
Pris: 990kr

Här kan vara värt att nämna att det ingår 3 år med Bitdefender Total Security för OBEGRÄNSAT med användare.
Bitdefender Total Security finns för Windows, macOS, iOS och Android. 3 års licens för 10 användare går på 1399:- idag:
https://www.bitdefender.com/solutions/total-security.html

EDIT: Ser nu att den också stöds av DDWRT (samma HW som R7000P). Jag ska kika lite på hur pass de fått till HW stödet. Jag vet sedan tidigare att DDWRT folket har en näsa i rumpan hos Broadcom folket.

EDIT2: Japp funnits ett tag som R7000P och stöder allt, NAT acceleration med. En billig opensource router med 120MB flash NAT accelererad. 3års obegränsat med Bitdefender Total Security för alla enheter. Bra skit helt enkelt.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Hurtigbullen:

Nu låter du konspiratoriskt lagd. Jag målar inte upp, jag redovisar de siffror jag har, med källhänvisning. Anledningen till källhänvisningen är just för att du och andra ska kunna granska, ifrågasätta och diskutera. Du får gärna uttrycka dig på ett sätt som är mindre insinuant.

Det låter som att du har invändningar på siffrorna, men du kommer inte själv med någon källhänvisning och preciserar inte vad du menar med ~9000 dödsfall som "är enbart p.g.a. Covid".

I skrivande stund rapporterar CDC ca 212.000 dödsfall (källa). Dessa är dödsfall där Covid-19 anses vara huvudorsaken och statistiken för Covid-19 torde inom de flesta länder vara jämförbara med statistiken för influensadödsfall i respektive land.

Det är mao rimligt att anse att Covid-19, i skrivande stund, har skördat nånstans kring 212.000 till 214.000 liv i USA.

Ok, det var nog en insinuant underton där och det ber jag om ursäkt för. Däremot så hävdar jag att Covid-19 INTE på egen hand har skördat 212.000 till 214.000 liv i USA.

Med det så lämnar jag denna diskussionen då jag av erfarenhet vet att det är som att slå huvudet i väggen att argumentera emot det rådande till folket serverade narrativet.

Ha en trevlig fortsatt kväll.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Hurtigbullen:

Till viss del kan jag tycka att världen överreagerat, speciellt de länder som gjorde en hård lockdown i början. De restriktioner vi har nu tycker jag är rimliga så länge som folk följer dom. Jag är 51 år gammal och hade jag varit i god kondition så hade jag nog inte oroat mig speciellt mycket, men nu tillhör jag en riskgrupp och är därför rätt försiktig av mig och blir lite sne på folk som inte kan hålla avstånd, speciellt till mig.

Om man ska jämföra sars-cov-2 med säsongsinfluensan så är den inte bara lite tuffare. Om vi tar USA som exempel så har influensan där skördat mellan 12.000 och 61.000 liv årligen de senaste 10 åren (källa). I skrivande stund har Covid-19 skördat 214.000 människoliv i USA (källa).

Intressant att du i din första länk där du målar upp vanlig influensa använder dig av CDC's data men när du ska måla upp Covid siffrorna drar en Google. Det har kommit ut data från just CDC att det är enbart 6% av dödstalen (~9000) som är enbart p.g.a. Covid.

Covid-19 har INTE på egen hand skördat 214.000 liv i USA.

Av Clint Eastwood
Skrivet av anon42512:

Haha. "Det är du som har foliehatt i min mening." och kommer sen med typ konspirationsteori...fint där 😂

Skrivet av AplAy:

Haha ja, jag menar det. Synd att Nobelpriset för Projicering inte är en giltig kategori i år!

Hehe, ni har en poäng där. Jag blir bara så less på att folk inte vågar vara kritiska, det verkar bli mindre och mindre av den varan..

***Bort/mod***

..och nej, är inget direkt fan av Trumpedunsen stil heller men tycker han får alldeles för mycket skit och för lite beröm för vad han faktiskt lyckats åstadkomma som är positivt..

Av Clint Eastwood
Skrivet av hasenfrasen:

Det är nästan lite Trump-vibbar över den där skrivningen. Att hävda "det där var ju ingenting, var inte rädda, it'll pass soon" efter man fått cutting edge experimentell behandling.

Att du drar in Trump i diskussionen säger mer än du tror för omgivningen. Det är du som har foliehatt i min mening. Jag håller med ronnylov och är själv 57 år gammal. Inte det minsta rädd att vistas ute och ser detta som en lite tuffare influensa helt enkelt som desvärre används till att hjärntvätta folk och kontrollera dem.

Av Clint Eastwood

0.3 DWPD = Prutt

Av Clint Eastwood
Skrivet av Ratatosk:

Bra att det löste sig!
Hur uppdaterar men firmware på LAN-chippet?

Skrivet av Clint Eastwood:

Det gör man i ASUS Control Center Express miljön. Bra att dra ner en .bin fil och trycka in den. Det är lite trix med att få igång ASUS Control Center Express men gör man det i rätt ordning bara och ett par omstarter så ska det lira.

Just det, jag kom precis på en grej jag sprang på som kanske kan ställa till det för någon som kör en 3700X som jag gjorde. Eftersom 3700X saknar inbyggd grafik så körde jag med ett gammalt 2D kort från Hedenhös tiden. Även fast det gick att använda i BIOS så slog bios bakut och avaktiverade nätverksstacken för UEFI när jag bootade upp med det i. ..vilket gjordes med två omstarter och födröjningar hit och dit. Detta i sin tur ledde till att ASUS Control Center Express inte var nåbar när nätstacken vart avaktiverad. Snyggt..

Jag löste det med att aktivera nätverksstacken för UEFI, stänga ner maskinen och sen montera ur grafikkortet.

Ytterligare en sån 'feature' som fick mig att gå i taket och därför ligger nu moderkortet nerpackat i väntan på bättre tider..

Av Clint Eastwood
Skrivet av mkk:

Stämmer.
Lämpligt att tillverkarna dels får prioritera de från början tilltänkta moderkorten för att sedan kunna fokusera på att testa med de äldre som också ska med. Till de som bygger nytt finns ingen anledning att ta en så gammal modell av moderkort. B550 räcker för övrigt till de flesta byggen.

Aja, nu ska vi inte hymla. Det handlar om att suga på karamellen lite helt enkelt. Precis som Intel gör.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Ratatosk:

Bra att det löste sig!
Hur uppdaterar men firmware på LAN-chippet?

Det gör man i ASUS Control Center Express miljön. Bra att dra ner en .bin fil och trycka in den. Det är lite trix med att få igång ASUS Control Center Express men gör man det i rätt ordning bara och ett par omstarter så ska det lira.