Inlägg

Inlägg som Joshiegy har skrivit i forumet
Av Joshiegy

Har du kvar den?

Av Joshiegy

Jag har ett 1070ti som satt i min gamla speldator, vet inte vad det är värt dock. Är av referens-kylar-typ (Blower?)

Av Joshiegy

Hej,

En funkar absolut för mig. Jag kommer gärna imorgon - blev lite förhinder idag om inte jättesent funkar 😅

Av Joshiegy

Hej där! Jag är intresserad! Men kan inte komma idag tyvärr - jobbar i järfälla, så fel sida stan, om dagarna. Du råkar inte befinna dig i närheten av där? Kan ta vidare på PM

Av Joshiegy

Gammal annons - men chansar; Har någon hämtat än?

Av Joshiegy

Undrar om det skulle hjälpa mjukvaruvärlden om vi införde en universell lag kring rättigheterna i spel.
Låt spelen ha ett visst DRM skydd, som baseras på typ uppkoppling mot steam, två år från lansering eller något. Därefter kan det förlängas ett år i taget så länge spelet får nytt innehåll, men inte för bara patchar. När tiden har tickat ut så skickas det ut en patch där spelet blir av med online-kravet men att någon form av "vi gör det åtminstonde krångligt att pirata"-DRM läggs in; vilket/hur vet jag ej.
Nästa steg; när spelet anses vara "övergivet", t.ex. när spelet inte fått vanliga patchar på ytterigare ett år, så tas all DRM bort.
Om spelet har en online-komponent som är en stor del av spelet, typ som Halo blev, många CoD-spel, eller OG WoW så släpps antingen en open source server man kan koppla sig till eller källkod för att någon ska kunna skriva den åt en.
Och slutligen, efter ytterligare något år så släpps källkoden. Självklart med "Non-commercial" krav.

Vad är då mina anledningar till detta?
* Många bra spel går inte att spela längre pga nedlagda serverar eller nya OS som inte längre lirar med spelet. Ta typ OG WoW. Länge fanns piratserverar man kunde spela på, men dessa blev nedstängda av Blizzard på löpande band och de som inte ville spela expansionerna blev lämnade till sitt öde.
* OpenSource har visat sig vara lönsamt för många företag, väldigt många mjukvaror som du använder dagligen har OpenSource kod, och det känns inte mer än rätt att även spel kan ta samma väg - åtminstonde efter några år.
* Många fler spel kommer troligen komma av detta då fler kan utveckla spel baserat på andras kod. Jag är en av dom som har svårt med den traditionella skolan där man lär sig funktioner och glosor - att läsa annans kod hjälper mig bra mycket mer och har gjort mig till den utvecklaren jag är idag.
* Företagen har redan tjänat sina pengar på spelet och har dom övergivit spelet så kommer dom inte tjäna något mer på det, inte mer än marginellt

Av Joshiegy
Skrivet av Bael:

Det är alltså referenskorten som har/hade problematiken?

Nej, alla. Det är fortfarande AMD som gör vBIOS. MSI/XFX/Asus får göra små ändringar men först efter att AMD har godkänt dom.

Jag hade ett XFX Merc, inte ett referenskort.

Av Joshiegy
Skrivet av oqvist:

Rt är mest en gimmick grej för att få sälja ny hårdvara. Fokusera på bra spel istället

Ser att du har ett grafikkort som är lite för klent för Raytracing, är det därför du skriver som du gör?
Jag som är fotograf på mellannivå och kollar ljus helatiden tycker att raytracing gör världens skillnad. T.ex. I Metro Exodus, eller om man kollar på beta-patchen för Kingdom Come - grafik är inte allt, men när ett bra spel dessutom har bra grafik så ... <3

Av Joshiegy
Skrivet av PeoplesMC:

Heheh svårt när det finns så få spel som har stöd för raytracing. Tänker bara hur kräsna kan en 3 o 5 åring vara Lär bli mer imponerade av översaturerade färger kan jag tänka mig. Men klart kan ju vara bra och lära dem urskilja detaljer tidigt^^

Det är jag som vill ha raytracing - barnen tycker att OG xbox och playstation 1 är kul.
Jag spelar dock redan Metro Exodus mm - men när jag har barnen så är inte det direkt något jag vill att dom ska se...

Av Joshiegy
Skrivet av anon5930:

Skaffa en PS5 och barnvänliga Ratchet & Clank, grafiskt snyggt och raytracing. På PC finns det inte så mycket att tipsa om ännu, och majoriteten har du redan ratat.

Bra lösning ...
Ensamstående förälder som Äntligen lyckas spara ihop till en vettig dator ska köpa en spelkonsol för 10k som inte ens går att få tag på i butik

(Valet att investera i dator är för att jag arbetar på den också - så rent nöje är det inte med datorn)

Av Joshiegy
Skrivet av pacc:

Minecraft kanske, men man behöver inte RTX grafikkort om man bara ska köra mods med eye-candy.

Jag skulle väl rekommendera att du typ installerar Forza Horizon eller emulerar Zelda BoTW med 4k-texturer (vilka inte heller har RTX)
och för åldersgruppen funkar nog en nintendo-konsol bäst till att börja med.

Visserligen skulle raytracing passa många fysikbaserade pusselspel,
men det närmaste du kommer idag är väl supermario 64 versionen byggd för RTX.

Vi har spelat igenom Zelda windWaker och snart Twilight Princess på gamecube. Så visst "duger" såna spel - det handlar mer om att jag är sugen på vacker grafik där barnen kan njuta av spelet med, eller åtminstone inte blir rädda för om jag spelar på kvällen och dom vaknar hehe

Av Joshiegy

Läst igenom den listan men tycker att alla är "skjuta pang pang" på något sätt. Eller skräck

Av Joshiegy
Skrivet av PeoplesMC:

Minecraft RTX?^^

Skrivet av Mega-Dark:

Minecraft

Skrivet av lappen81:

En note det gäller Windows 10 versionen, och det är enbart vissa packs inte vanilla antar att även i dom världarna så behöver man nyttja dom block som har stöd när man bygger.
https://help.minecraft.net/hc/en-us/articles/360053235571-Min...

Minecraft är jag rätt trött på - spelat det med moddar och grejer i flera månader hehe

Av Joshiegy
Skrivet av Homdax:

Bara att beklaga i så fall... men vänta nu, är det detta kortet? https://www.xfxforce.com/shop/xfx-amd-radeon-tm-rx-6800xt-16g...

Då lutar jag mer åt lata jänkare, för det är ju XFX som står för drivrutiner och sånt där. Inte AMD även om man tycker de borde funka...

Det är konstaterat att det är vBIOS från AMD som är problemet. Enbart de med en viss verison av bios:et har felet.
XFX Merc korten har dessutom dubbla biosbanker som flashash som en, så fungerande vBIOS från t.ex. MSI's kort (som hade kvar den äldre versionen) fungerar inte =/

Av Joshiegy
Skrivet av Homdax:

Kan det vara typiskt exempel på köpa tidigt exemplar innan drivisar och bios hunnit ikapp verkligheten och produkten "mognat" lite? Nu vet jag inte exakt när XFX kortet lanserades, men det låter så.

Inget jag ger mig in på...

Felet finns kvar, 6 månader senare. Tvivlar på att det är "omogna drivrutiner".
Snarare slapphet av AMD.

Av Joshiegy

Raytracingspel som passar yngre publik

Hej!

Jag har äntligen fått tillräkligt stark dator för att klara av raytracing mm.
Har två barn som gärna tittar när jag spelar, dom är 3 år och 5 år, vilket gör att spel som Metro Exodus eller GTA V inte Riktigt passar sig.

Har ni några tips på spel som jag kan spela när dom ser på, eller med dom, där grafiken är vansinnigt vacker på samma gång? Behöver inte vara fotorealistiskt, men något som pressar datorn.

Sonen älskar t.ex. Kerbal Spaceprogram men har inte hittat raytrace mod till den.

Av Joshiegy

Jag har så gott som alltid haft Nvidia i mina datorer, förutom några laptops med AMD/Radeon.
Nu i början av året fick jag en bonus och tänkte "Nu jäklar ska jag unna mig det fetaste kortet jag kan få för ca 10 000kr" och fick tag på ett XFX 6800XT med 16gb vram - NICE!. Det skulle vara bästa versionen av 6800XT enligt Alla recensioner, mer eller mindre.
Shi på mig - kortet gick sönder efter knappt en dag(!). Tänkte att jag bara fått ett måndags ex, så jag skickade tillbaka det till Komplett som skickade ut ett nytt efter ca 3 veckor. Lite anorlunda design på fläktkåpan så jag tänkte att denna måste vara "fixad" från tidigare felet.
Nope ... knappt två dagar senare händer Exakt samma sak.
Fick pengarna tillbaka och köpte någon månad senare ett Asus 3070, vilket nu har fått arbeta hårt i snart tre månader Helt utan problem. NOLL problem.

Efter att sen ha läst på bla reddit och MSI's forum så förstod jag att det är ett fel på bioset i radeon 6000 serien, en bugg som kom Efter att recensionsexemplaren hade kommit tillbaka till fabrikerna. Felet är fortfarande närvarande när jag läste i trådarna för någon vecka sedan =/

Av Joshiegy

Hej,

6200kr och kan hämta dagtid, gärna idag.

Av Joshiegy

Jag själv har barn på förskola i Stockholm och avundas andra kommuner där de har köpt t.ex. hela Unikum. Då har man app, inloggning, närvarohantering och betyg mm via dom. Stockholm köpte delar av Unikum vilket gör att deras app inte fungerar.

J*vla tomtar som beställde skolplatformen -.-

Av Joshiegy

Med risk för att låta lite saltig - men varför är ALLA "free-2-play-weekends", "alpha/betatest-weekends" de helger då jag har mina barn hemma? Varför varför VARFÖR? Samma sak med min arbetsgivare och kickoffer, speciella AW's, firanden av folks födelsedagar ... Finns det någon sida man kan gå in för att se när jag har mina barn och sen välja att lägga speciella events dessa dagar?