Inlägg

Inlägg som Joshiegy har skrivit i forumet
Av Joshiegy
Skrivet av Elvi81:

Intresant moderkort, synd att den har realtek gigabit dock, de är inte precis min favorit, var därför jag köpte 2 intel pci gigabit kort.

Har hört många som klagar på realtek's nicar men aldrig själv haft problem med dom.
Vad har du haft för problem? Är nyfiken så jag vet när jag måste undvika dom

Av Joshiegy

Själv kör jag detta:
Antec ISK110
Gigabyte GA-J1900N-D3V
2x Corsair Value Select 4GB 1600MHz DDR3L

Dock bara två nicar men finns ju PCIe så man kan klämma på ett intel 4xgbic nic kanske? Drar under 20w under full load och jag har 1000/1000 i uppkoppling vilket den klarar galant med prestanda så det blir över

Av Joshiegy
Skrivet av Gunior:

@bust-a-gamer:

Finns kvar Spelpåsar, men är inte omöjligt att annonsen blir uppdaterad då det bokstavligen är en garderob-rensning, hittar jag fler saker av värde så blir det fler påsar i viss kategori, och vill ju se till att det blir ett bra värde i dem istället för att att göra något halvhjärtat

Så antigen får du reserverat en Spelpåse, eller så kan väl reservera dig inför nästa PC Påse

Kan man signa sig på en spelpåse nu och en PC påse sen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Joshiegy
Skrivet av Gunior:

@Karl_magnum:

Jadå det finns kvar !

Ser att tråden dog lite har men även jag är intresserad av gtx460 om det funkar. Ger en kylare som kanske passar och en dator som behöver ett nytt gtaffe

Skickades från m.sweclockers.com

Av Joshiegy

Är det alltså för sent för art hoppa på tåget? En påse hade ju varit sköj

Skickades från m.sweclockers.com

Av Joshiegy
Skrivet av phreec:

Våra datorer i framtiden?
http://i.imgur.com/jNHdm9Dh.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Helium, inte väte

Av Joshiegy

Jättebra om man vill vara låst till vmdk som inte är opensource. En turnkey är typ samma sak men du kan ställa in lite saker iallafall, eller köra på fysisk hårdvara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Joshiegy

om man läser allas svar så ger det än mer vikt på att TS borde sätta upp en virtuell miljö och TESTA ALLT. TS är,vad jag tror, ganska ny på detta och bör därför inte bara sätta upp något som någon annan säger att han/hon ska. Kör ESXi eller Proxmox (virtualisering) och installera alla möjliga lösningar för att se vad som passar er. OWNcloud finns som sk. TurnKey (google turnkey owncloud), så den är lätt att testa.

Men summa sumarum: det finns många lösningar.. Undvik JBOD, använd RAID om filerna som lagras är viktiga/svåra att återskapa.. En extern lagring/moln lagring för de filerna som måste backas upp noga (RAID är ingen backup, bara skydd mot trasiga diskar)..

Ursäkta formateringen, skriver från mobilen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Joshiegy
Skrivet av enoch85:

Det beror väl på hur pass kunnig man är. VMen är bra i test-syfte, samt så är den redan konfigurerad vilket gör det enklare att komma igång. Att prestandan är sämre håller jag inte med om, på vilket sätt skulle den vara det menar du?

I den "oficiella guiden" finns inga tweaks som det gör i min. Vilken oficiella guide pratar du om?

Det är bättre om du kör allt på samma. Av vilken anledning vill du ha det på olika? RAID gör det enklare ifall en HD krashar, byt ut och synka datan. Man kan ju göra som du tänkt oxå och isf med ownClouds symc-klient. Dock rekomenderar jag RAID p.g.a. enkelheten vid en eventuell krash. Du slipper installera om allt igen ifall det skulle inträffa t.ex.

Du kan lägga datan på en annan disk än själva ownCloud installationen. Då påvekras inte datan vid en eventuell krash på installations disken, så i det fallet är det bara att installera om.

Ja, det låter inte som en dum idé.

Jag föredrar terminalen, men Webmin är bra på många saker.

Server ska ju stå på hela tiden ändå, så varför inte bara köra det via nätet? Även fast det tar lite tid. Men ja, det går.

https://www.techandme.se/publish-your-server-online/

Om han gör en JBOD på 9TB.. Vad händer då med allt när en disk eventuellt dör? Inte bra..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Joshiegy
Skrivet av aluser:

Utan att räkna på det så skulle jag säga nåt sånt här https://www.dustin.se/product/5010587811/3s (pga rabatten just nu) Det ger troligen ett par minuter för nedstängning.

Om du kan och orkar, kan du kort förklara hur man ska räkna? Kan grunderna i el-lära men jag blir förvirrad över W mot VA då v*a=w?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Joshiegy
Skrivet av Lightroom:

@enoch85: Absolut, har kollat och försöker förbereda mig för att ta steget under julledigheten. Är dock lite fundersam kring hur jag ska lägga upp det hela.

Lagring?
Har en HD på 250GB som jag tänkt använda för systemet, dvs ubuntu server 14.04 LTS och OC. Utöber denna har jag även tre st 3TB HD som jag vill använda. Frågan är vad som är bäst. Partionera respektive HD och sedan ge respektive OC-anv tillgång till "sin" HD. Går detta? OBS! Kommer inte använda raid eller något liknande, utan systemet skall endast användas som backup, dvs kraschar en HD skall informationen finnas på annan dator hos användaren.

Vad händer om systemdisken pajar? Kan jag då bara intsallera om Ubuntu och OC och sedan köra på som vanligt, eller kommer även datan på övriga diskar blir onåbar?

Är det bättre att köra ihop de tre diskarna till en virtuell disk på hela 9TB och sedan dela ut mängden via OC?

Vad anser du om att jobba i webmin?

Första dataöverföringen?
Eftersom det är mycket data som ska föras över första gången funderar jag på att ta servern till respektive användare för att köra första överföringen lokalt. Detta borde gå fortare än över nätet då vår mor endast har en 100/10 lina. Går detta?

Har du någon bra länk till hur man fixar routern att "pekar" till servern säkert och hur man gör med typ dyn-dns?

Om OSdisken dör så är resten nåbart så länge du installerar på samma sätt igen alternativt använder en enkel lagringslösning. Kör du lvm-raid så kan du boota med valfrinlinux och enkelt montera diskarna till exempel.

Nej, inte en JBOD (Alla diskar till en stor pool). Dör en disk så försvinner ALLT! Kör isf raid-5 så kan en disk dö utan att ni tappar något, dock har ni bara 6tb totalt att röra er med. Ännu säkrare är SK. raid-1 (spegel) på alla tre, nackdelen är att ni då delar på 3tb men kan tappa två diskar.

Får man föreslå rockstor eller freenas och använda deras plugins? Freenas har både owncloud och crashplan. Rockstor tror jag har owncloud iallafall. Själv kör jag freenas med syncting, owncloud och crashplan. Mobiler backas med syncting till en backup mapp, datorer med owncloud samt att jag kan dela ut filer externt med owncloud likt dropbox. Där till kör jag crashplans licens för en dator och backar upp "backup-mappen" till crashplans serverar (all data krypteras).

Då det låter som att ni har begränsad erfarenhet av server drift och Linux så rekommenderar nog vi alla att innan ni sätter ihop detta till "live-production" bör min utvärdera lösningar och fundera på saker som "hur gör jag om OS disken dör" eller "hur återställer jag filer om detta sker".

Skickades från m.sweclockers.com

Av Joshiegy

Enkel UPS

Hej,

Har två enklare serverar, en med freenas (6diskar, AMD A8) o en med proxmox (4diskar, AMD A6). Där till en till maskin som agerar router (SSD, INTEL ATOM).

Vad skulle ni rekommendera för UPS för att bara hinna stänga av dessa snyggt? Helst inte mer än 1000kr.

Av Joshiegy

Motivering till högt prissatta moderkort

Hej,

Sätt just och funderade.. Själv har jag aldrig lagt ut mer änn runt 1000-1200kr för ett moderkort. Vad är motiveringen till att lägga 2500kr+ som ett gäng kort kostar? Vad jag förstår är det oftast överklockning man vill åt men då känns det bättre att köpa en snabbare processor till att börja med?

P.s.
Är inte ute efter ett flamewar eller så, är nyfiken på hur andra tänker då jag uppenbarligen har missat något

Av Joshiegy

@Yoshman:
Sålänge du har ett nVidia grafikkort i datorn av model GTX660 och uppåt. Så GTX[6-9][5-9]0 - laptopmodeller inte alltid garanterat att fungera

Av Joshiegy

Ingen annan som märkt att processorn får jobba som en mulåsna i mexico när man använder Steam in-home streaming? Om jag kör med Nvidias motsvarighet så kan jag kräma på lite mer på både grafik och minneskrävande effekter utan att CPU'n dundrar i taket.

Av Joshiegy

Är medveten om att centos är mer eller mindre RHEL kopierat men lite bytta namn.
Testade att tanka hem sources on kompilera själv men det verkar inte gå på CentOS pga. dependencys.
Det jag funderar på är om det finns någon "release schedule" eller så från CentOS som jag har missat?

Av Joshiegy

Tänker jag rätt om kortet då kommer kunna byta ut hela innehållet i VRAMet på så lite som 0.016sekunder? Så mer eller mindre hela skyrim skulle kunna ligga i vram på under 0.03 sekunder? Förutsatt att det finns en SSD med den läshastigheten xD

Av Joshiegy

CentOS 7 och senaste firewalld?

Hej,

Idag är senaste firewalld till Centos firewalld-0.3.9-11.el7.noarch but I need functions available in firewalld-0.3.14.2-2 eller uppåt.
Om jag installerar rpm'er manuellt från Fedore (där senaste finns) så får jag error med "unbound methods" så firewalld inte funkar och om jag försöker kompilera från scratch så saknas någon "glib-compiler-schedule", även om den är installerad.

Är det någon som vet aningen hur man kan få in detta Eller när en ny version av firewalld kan släppas till centos7?

P.s. jag har sökt runt på internet som en galning och blir inte klok =(

Av Joshiegy
Skrivet av Veni:

Antingen så gör Du en ful-lösning genom att ange dom lokala IP-adresserna i din hosts fil eller i din interna DNS-server, eller https://atomicorp.com/forums/viewtopic.php?f=3&t=7697

Ändra dock porten i förhållande till exemplet.

Detta kan vara lösningen - ser aningen jobbigt ut men är det så jag måste göra så får jag lösa batchning med mina fabricscript ^^, ska testa någon dag snart.

Tack för svaren alla! Om någon annan har någon idé eller tips så är detta välkommet med

Av Joshiegy

user789 - min sshd_configu är det inget fel på Den tar emot trafik från alla de klienter den ska när trafiken går direkt mot den eller utifrån via routern/gatewayen - men trafiken vill inte studsa från insidan->gateway->ssh-server.

Sen är det inte bara min ssh-jumpgate det gäller utan alla tjänster. Allt fungerar när jag är utanför mitt nätverk.
Det är som att firewalld inte tillåter portforward inom samma zon eller dylikt.