Inlägg

Inlägg som Albert har skrivit i forumet
Av Albert
Skrivet av Åsa-Nisse:

Det jag menar är att det vore bra om det tillkom någon liten ikon eller text eller något som synliggör vem som är den som startade en topic. Speciellt i trådar där det frågas efter råd/hjälp och om trådstartaren gör ett nytt inlägg på sidan 2 t.ex., att man då kan se att det faktiskt är trådstartaren som gör ett nytt inlägg. Lite lättare att följa utvecklingen vad gäller hans/hennes problem då om man nu vill hjälpa till.

För närvarande har trådskaparens inlägg en brandgul ram i stället för grå. Tanken är att den markeringen ska kunna användas för de syften som du beskriver, men kanske kunde det göras tydligare? Har du något förslag?

Av Albert
Skrivet av Tomas1966:

Tappade bort några logins, men har vart med sedan den blå gula tiden. 199?

Om du hör av dig via http://www.sweclockers.com/kontakt, kan vi titta på om vi kan ge dig tillgång till dina gamla konton (förutsatt att de är skapade i juli 2001 eller senare) samt sammanfoga dem med ditt nuvarande.

Av Albert
Skrivet av Orfi:

Tja Albert, var i kontakt med er "back then" angående detta men då jag inte hade tillgång till mailen längre så har jag för mig att tipset var att skapa nytt konto istället vilket jag gjorde. Har inte tänkt på det sedan 2005 fram till nu

Man har hängt här hela livet och man lär hänga här nästa med, när jag blir pånyttfödd som en 19G's router med ostrypt bandbredd.

Om du kommer ihåg vilken e-postadress kontot var registrerat på och det inte har använts under alla de här åren, skulle det sannolikt vara en tillräcklig bekräftelse på att kontot är ditt nu när det har gått så här lång tid. Hör som sagt gärna av dig (lämpligen via kontaktformuläret), så tittar vi på det.

Av Albert
Skrivet av Orfi:

Efter att ha tappat tillgången till mitt förra konto är nu detta ersättningskonto 12 år.
Fun times

Du är välkommen att höra av dig till oss, så kan vi titta på om vi kan ge dig tillgång till det gamla kontot igen samt sammanfoga det med det nya.

Av Albert
Skrivet av squix:

Varit med sedan gamla SC, mitt första konto hann jag bara använda en stund. Registrerade nytt konto 2002 för jag glömde lösenordet och hade inte kvar den gamla email adressen för återställning.

Misstänker att det gamla kontot är borta, eftersom det borde vara rensat i databasen efter 15 år av inaktivitet?

För övrigt,
Kul läsning i tråden, men man känner sig som sagt inte ung

Om du registrerade det första kontot i juli 2001 eller senare, borde det finnas kvar. Hör av dig via http://www.sweclockers.com/kontakt i så fall, så ska vi titta på det.

Av Albert

*tråd delad*

Du hade skrivit ditt inlägg i tråden http://www.sweclockers.com/forum/trad/1483778-matt-heltackand..., men jag tror att det passar bättre med en egen tråd för den här frågan. Därför har jag flyttat ut ditt inlägg till en separat tråd.

Av Albert

Först och främst vill jag önska dig välkommen till SweClockers. Jag hoppas att du kommer att trivas riktigt bra här och att du får bra hjälp med ditt problem.

Du hade råkat placera din tråd i den avdelning av forumet som är till för feedback till SweClockers. Jag har flyttat den till forumdelen för felsökning m.m. avseende stationära datorer, där den passar mycket bättre.

*tråd flyttad*

Av Albert

*tråd flyttad*

Den här forumdelen passar nog bäst.

Av Albert

Det går alldeles utmärkt att ställa sådana frågor via http://www.sweclockers.com/kontakt, men kanske kan det till och med gå att besvara dina fråga direkt. Efter vad jag förstår vill du skapa en tråd där du ber om råd rörande ditt projekt. En sådan tråd borde passa bra i http://www.sweclockers.com/forum/5-modifikationer-och-egna-ko....

Av Albert

*tråd flyttad*

Mobiltelefonsforumet blir nog bättre för den här tråden än Övriga ämnen.

Av Albert

Först och främst vill jag önska dig välkommen till SweClockers. Jag hoppas att du kommer att trivas riktigt bra här och att du får goda råd inför ditt datorköp.

Du hade råkat placera din tråd i den avdelning av forumet som är till för feedback till SweClockers. Jag har flyttat den till forumdelen för köpråd avseende stationära datorer, där den passar mycket bättre. Dessutom har jag lagt in budgeten i rubriken. Tänk på att alltid ge trådar så tydliga rubriker som möjligt. Bättre rubriker gör forumet mer lättöverskådligt.

*tråd flyttad och ämnesraden redigerad*

Av Albert
Skrivet av XPerion:

Jupp, funkar nu, tack!

Tack själv för att du uppmärksammade det hela.

Av Albert
Skrivet av dmgohl:

Mitt gamla konto från 2005 (ja det var ett tag sen), kan inte posta i marknad osv nu. Dags att återuppta der gamla intresset :-D.

Har anmält tråden själv, hoppas någon admin kollar till!

Sorry for OT.

Kontakta oss via http://www.sweclockers.com/kontakt, så ska vi säkert kunna lösa problemet. Samtidigt kommer vi att sammanfoga dina konton åt dig, i och med att man ju inte får ha mer än ett konto hos oss.

Jag låser tråden i och med att sådana här frågor inte ska hanteras via forumet.

*tråd låst*

Av Albert
Skrivet av XPerion:

Vad är det för behörighet som krävs för kunna skapa ny tråd där eller är det nån bugg bara?

En inställning verkade ha blivit fel där. Fungerar det bättre nu?

Av Albert

Det är sant att trådar av det slag som du beskriver kan vara problematiska på många sätt. Låsningar av dem kombinerar vi ofta med avstängningar eller individuella tillsägelser via pm. Menar du alltså att vi i låsningskommentarerna borde ange vilka medlemmar som vi har vidtagit sådana åtgärder mot, för att det ska bli tydligare för övriga var gränsen för det tillåtna går? Det är en intressant idé, men tyvärr är jag tveksam till om det skulle fungera särskilt bra.

När det handlar om trådar med många inlägg, är det inte alltid det finns tid till att skicka tillsägelser till medlemmar som precis gått över gränsen för vad som är lämpligt, utan ofta får vi fokusera på de allvarligare fallen och på medlemmar som tidigare fått tillsägelser för liknande regelbrott. En lista av det slag som du föreslår skulle alltså kunna ge en lite missvisande bild om man använder den för att få en uppfattning om vad som är tillåtet.

Jag är också tveksam till hur många som faktiskt skulle använda en lista i en låsningskommentar som underlag för egna bedömningar om vad som är tillåtet i vårt forum. Det känns som en rätt krånglig och tidsödande metod. I de flesta fall handlar reglerna om sunt förnuft, men om man är osäker på om något är lämpligt att skriva, kan man naturligtvis alltid höra av sig till oss och fråga.

Av Albert

*tråd flyttad*

Av Albert
Skrivet av RVX:

Väcker tråden igen då jag funderat på en sak under ett tag.
Vad specifikt behöver en person göra för att bli permanent bannad? Jag frågar inte ang en specifik medlem eller fall.
Har dock lagt märke till att det finns 2 medlemmar, nämner inte vilka, som verkar vara avstängda för gott. Det måste väl till att man hotat någon eller liknande? För vanligt munhugg förekommer ju i varenda tråd nu för tiden och man ser till och från medlemmar som blir avstängda.

Men vad krävs för att bli permanent avstängd? Har inga planer på att ta upp tipsen in hand så att säga utan är bara nyfiken

Skickades från m.sweclockers.com

Som GilbertG var inne på upphävs inte tidsbegränsade avstängningar förrän medlemmen i fråga loggat in. Det kan alltså ibland vara orsaken till att vissa avstängningar inte verkar försvinna. Annars kan det variera en hel del vad som resulterar i permanenta avstängningar. Naturligtvis stänger vi permanent av konton som registrerat sig endast för att skapa spamtrådar eller liknande. Annars kan det exempelvis röra sig om upprepade regelbrott trots tidigare tillsägelser och tidsbegränsade avstängningar, misstänkt kapade konton, misstänkt bedrägeri i marknaden eller enstaka allvarliga regelbrott. Som jag varit inne på tidigare i tråden, kan permanenta avstängningar både användas när avstängningen verkligen är tänkt att vara på obestämd tid och när vi vill att medlemmen i fråga ska vidta någon åtgärd och sedan höra av sig till oss. En avstängning p.g.a. misstänkt kontokapning brukar vi exempelvis upphäva när problemet är avhjälpt.

Det hela kan alltså variera en hel del, och vi gör alltid en bedömning från fall till fall.

Av Albert

*tråd flyttad*

Tråden passar bättre i "Akademiska ämnen och arbetsliv" än i "Hobby, fritid och livsstil".

Av Albert

Roligt att det blir så här omfattande. Jag får se om jag kanske tittar in vid något tillfälle.

Av Albert

*tråd låst*

Forumet och resten av SweClockers handlar i första hand om datorer och teknik och frågor kopplade till det, men i Övriga ämnen finns det även utrymme för diskussioner om andra saker. Tanken är i första hand att denna möjlighet ska bidra till bättre trivsel och ökad gemenskap. Det finns många olika ämnen som kan vara intressanta att diskutera, och vi vill tillåta så mycket som möjligt. Det har dock visat sig att vissa typer av trådar mer eller mindre ofrånkomligen spårar ur till otrevligheter, personangrepp m.m. Sådant bidrar varken till gemenskap eller trivsel, utan kan tvärt om verka bortstötande. Det förlorar vi alla på.

Även om trådskaparen säkert hade goda avsikter med den här tråden, bedömer jag att frågan som ska diskuteras är av sådan karaktär att det kommer att vara mycket svårt att få diskussionen att hålla sig på en konstruktiv och bra nivå. Det gäller även om stora resurser skulle läggas på modereringen av den. Tråden får därmed anses sakna diskussionsvärde. Därför låser jag den (jfr § 3.4 i reglerna).