Inlägg

Inlägg som Albert har skrivit i forumet
Av Albert

*tråd flyttad*

Hobby, fritid och livsstil blir nog bättre än Akademiska ämnen och arbetsliv.

Skrivet av Ozzed:

Ramar i den klassiska bemärkelsen har jag inte. Det är nog helt borta idag eftersom [...]

Säg inte det. Se http://lagradet.se/. Jag tycker att utformningen av den är lite fascinerande. Notera särskilt att den så sent som 2015 såg ut så här.

Av Albert

*tråd låst*

Forumet och resten av SweClockers handlar i första hand om datorer och teknik och frågor kopplade till det, men i Övriga ämnen finns det även utrymme för diskussioner om andra saker. Tanken är i första hand att denna möjlighet ska bidra till bättre trivsel och ökad gemenskap. Det finns många olika ämnen som kan vara intressanta att diskutera, och vi vill tillåta så mycket som möjligt. Det har dock visat sig att vissa typer av trådar mer eller mindre ofrånkomligen spårar ur till otrevligheter, personangrepp m.m. Sådant bidrar varken till gemenskap eller trivsel, utan kan tvärt om verka bortstötande. Det förlorar vi alla på.

Även om trådskaparen säkert hade goda avsikter med den här tråden, bedömer jag att frågan som ska diskuteras är av sådan karaktär att det kommer att vara mycket svårt att få diskussionen att hålla sig på en konstruktiv och bra nivå. Det gäller även om stora resurser skulle läggas på modereringen av den. Tråden får därmed anses sakna diskussionsvärde. Därför låser jag den (jfr § 3.4 i reglerna).

Av Albert

*tråd låst*

För att forumet ska bli så trevligt som möjligt att läsa och för att så många som möjligt ska ha nytta av det, vill vi att det ska finnas någon form av diskussionsvärde i alla trådar (se § 3.4 i reglerna). Eftersom du vill ha svar via pm i stället för i tråden, bedömer jag att din tråd saknar diskussionsvärde. Därför har jag låst den. Du får lov att skapa en ny tråd om samma sak, förutsatt att du tillåter svar i tråden i stället.

Av Albert
Skrivet av PROSPECT-GRIPEN:

Tjenare, som rubriken lyder! Ibland läser jag en tråd om nåt och vill svara men då står det att mitt konto ej har rättigheter att svara på den här tråden. Vad innebär det? Är jag spärrad för nåt?! =\

Mvh

Kanske handlar det om trådar i forumdelen "Övriga ämnen"? För att få skriva där måste man ha varit medlem i en månad. Om några dagar kommer du alltså att kunna skriva även där.

Av Albert
Skrivet av Bogey:

Fråga staff då?

Den här liraren känner du väl igen? Då en utav de flitigaste moddarna. http://www.sweclockers.com/medlem/dimestam
Denna tror jag var modd eller admin då http://www.sweclockers.com/medlem/albert tex.

Finns säkert en hel trave här som var modd eller mer. fråga users eller tex nuvarande modden Multiman.

Det handlar väl om lust och energi, tror chefen då vart enand/inan och juggeefternamn, men för senil för att komma ihåg 100% Han vet ju.
Castor admin etc.

http://www.sweclockers.com/nyhet/10910-tio-ar-med-sweclockers finns några skärmdumpar. Eftersom jag omnämndes här, vill jag påpeka att jag inte varit med från början. Som framgår av min profil, registrerade jag mig först 2004. Sedan blev jag moderator 2005 och forumledare 2006.

Av Albert

*trådar sammanfogade*

Jag sammanfogade tråden med en äldre tråd om samma ämne där flera frågor om det här med redigeringsmöjlighet redan är besvarade. Som vi framfört tidigare, är vi mycket medvetna om att den är begränsningen orsakar problem, men vi bedömer fortfarande att fördelarna överväger.

Vi gör dock allt vi kan för att begränsa problemens omfattning. Om någon har behov av att redigera ett inlägg, hjälper vi gärna till. Det är bara att anmäla inlägget och förklara varför man vill att det ska justeras. Dessutom ger vi redigeringsbehörighet till den som exempelvis har en guidetråd som kontinuerligt behöver uppdateras.

Skrivet av Florrpan:

Lite feedback. Varför ligger tråden nu i en del som inte går att hitta på forumet? Har letat överallt, t.o.m följt smulorna till inlägget. Hittar inte "övrigt > feedback".

Längst ner på alla sidor finns det en länk till feedbackforumet under rubriken "Kontakt".

Av Albert
Skrivet av Snorlena:

Undrar vad låten heter som spelades den 20:e december ungefär 52 min in i programet. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/836098?programid=3965

Skickades från m.sweclockers.com

Utan att ha lyssnat på det här programmet, vill jag tipsa om att det på http://sr.se/sida/latlista.aspx?programid=224 finns låtlistor. Kanske är den aktuella låten med där?

Av Albert
Skrivet av lynx:

Antal röster var dolda under tävlingens gång av någon mycket märklig anledning. Även nu när tävlingen är avslutatcså kunde man inte få se hur många röster det blev på samtliga? Dåligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Antalet röster ska visas i http://www.sweclockers.com/forum/trad/1456163-rosta-om-sweclo... nu. Det måste ha uppstått något fel om du inte kan se resultatet där. Hur ser det ut för dig?

Av Albert
Skrivet av Jeddan:

Bytte ni logga? var en annan innan.

Efter vad jag förstår fanns det ett tekniskt problem som medförde att förra årets jullogga för vissa läsare under en kort period visades i stället för årets.

Av Albert
Skrivet av Vangen:

Nummer 2.

Konstigt att man inte får se resultatet på omröstningen.

Resultatet kommer i morgon.

Av Albert
Skrivet av Patan77:

Fick ett PM av SC tydligen var det ett tekniska fel som gjorde att inte bilder i mitt bidrag inte var synliga/laddade korrekt, så när de valde ut finalisterna kl 21.00, var inte bilderna tillgängliga för dem, schysst av dom iaf att skicka PM och meddela att det var p.g.a tekniskt fel, och inte för att dom ogillade min bild

För att undvika missförstånd vill jag tillägga att det tekniska felet inte fanns hos oss, utan efter vad jag förstår handlade det om ett problem med Patan77:s ftp-server.

Av Albert
Av Albert

Rösta om SweClockers jullogga 2016

Lägg din röst på det bidrag du anser ska få äran att pryda SweClockers i jul. Omröstningen pågår fram till den 8 december 2016 klockan 17.00. Observera att man måste använda röstningsknapparna som finns längst ner i det här inlägget. Det räcker inte att enbart skriva ett eget inlägg i tråden.

Finalister

1 (nedan)

http://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/47779?key=5bca8ff1fa67cb0...

2 (nedan)

http://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/47783?key=d84de3d47b74013...

3 (nedan)

http://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/47787?key=31ac83ea5b4da4f...

4 (nedan)

http://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/47802?key=dccfac5fdfcdbb6...

5 (nedan)

http://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/47804?key=1e9d93e26568422...

6 (nedan)

http://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/47805?key=39e3ecb1a08c03a...

7 (nedan)

http://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/47809?key=78ad72752a4825d...

8 (nedan)

http://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/47811?key=fb45af320ec4eb8...

9 (nedan)

http://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/47812?key=39808a8094e81f1...

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Albert
Skrivet av Trygga_Jocke:

Ska ladda upp mitt bidrag senare idag men kan väll passa på att fråga, är det okej att lägga till en svart ram/kant/stroke på bokstäverna i er logotyp? Är lite otydligt om vad får göras och jag antar att det beror från fall till fall hur utformningen utförts eller har jag fel?

Ja, det är tillåtet. Bokstäverna har ju fortfarande samma färg även om de får en kant.

Skulle du kunna ladda upp bilder där det framgår hur du ritat snögubben, tomteluvan och rosetten?

Av Albert
Skrivet av Dankormast:

Tack för svaret! och texten synns bra nog också? uppdaterade den lite så vill bara vara säker på att den är godkänd, har spenderat många timmar på detta

Ja, inga bokstäver är dolda, så alltså syns texten tillräckligt väl.

Av Albert
Skrivet av Dankormast:

förresten, är det inge fel på färgerna som bryter mot reglerna? tänkte på att COM blev ganska ljust så undrar om det spelar stor roll eller inte

Även om det är ljust, är det fortfarande samma färg (brandgult), så det är inget problem.

Av Albert
Skrivet av R45PB3RRY:

Här är mitt första bidrag:) :

http://imgur.com/a4QFxOw
http://i.imgur.com/a4QFxOw.jpg

Har gjort allt i Maya sen färglagt i Photoshop och lagt på lite effekter. Bilder från processen:

http://imgur.com/a/RNyPP

Observera att bakgrunden ska vara transparent.

Av Albert
Skrivet av Dankormast:

@Albert: Har bytt bilder nu! Gör man det med hjälp av länka bild knappen? är ganska ny till sweclockers så vet inte allt om att göra inlägg

Efter vad jag kan se lyckades du lösa detta innan jag hunnit svara?

Av Albert
Skrivet av Dankormast:

@Albert: Ska ändra det lite snabbt, var nog ett lager jag glömde att klicka bort!

Jag är också tacksam om du kan använda [img]-taggar, så att jag inte behöver redigera in sådana själv.

Av Albert
Skrivet av Dankormast:

Här är mitt första bidrag i tävlingen, skulle vilja har svar så snabbt som möjligt om färgerna är för olika originalet så jag kan fixa det om det inte funkar som det är nu! Har lite olika versioner och även exempel på hur det ser ut i hemsidan
http://i.imgur.com/NblPDNi.png
http://i.imgur.com/YX3VPBw.png
http://i.imgur.com/UXE5QC5.png
http://i.imgur.com/osv5Grq.png
http://i.imgur.com/a6VXqAR.png
http://i.imgur.com/e0JDFAV.png

Här är lite bilder på sakerna jag gjort, om ni vill ha mer bevis så är det bara att skriva. hornen, sladdarna och lamporna är gjorda i Blender och sedan in i Photoshop för effekter och annat. bakgrunden var gjord med hjälp av filter, penslar och annat i Photoshop.
http://i.imgur.com/i2e6SoM.png
http://i.imgur.com/yzJnkoP.png
http://i.imgur.com/NKTfgLa.png
http://i.imgur.com/q8XPqYG.png
http://i.imgur.com/iHHBy3J.png

Bakgrunden i dina bidrag är inte fullständigt transparent, utan det känns som att det finns någon form av halvgenomskinlig hinna. Är det medvetet?