Inlägg

Inlägg som Albert har skrivit i forumet
Av Albert

Nyss insåg jag att jag hade glömt bort att byta till julavataren, men nu är det i alla fall ordnat. Alltid lika trevligt med den.

Av Albert
Skrivet av Arveros:

Dock så står det ju i reglerna att bakgrunden behövde vara transparent
https://i.imgur.com/ul9Mh0a.jpg

Står i fettext, och endast 2 bidrag har transparent bakgrund. Så känns lite märkligt att 4 av 6 bidrag i finalen inte har transparent bakgrund.

Regeln ska inte tolkas på det sättet, se mitt svar i #17664761. Regeln har varit utformad så här i flera år, men jag märker att den skulle kunna förtydligas och antecknar det. Tack för feedbacken.

Av Albert

Nu är finalisterna utsedda. Omröstningen finns i #17677663. Tack för de fina bidragen.

Av Albert

Rösta om SweClockers jullogga 2018

Lägg din röst på det bidrag du anser ska få äran att pryda SweClockers i jul. Omröstningen pågår fram till den 7 december 2018 klockan 11.00. Observera att man måste använda röstningsknapparna som finns längst ner i det här inlägget. Det räcker inte att enbart skriva ett eget inlägg i tråden.

Finalister

1 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/66570?key=6590260360d217d01f40...

2 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/66569?key=ba265cb3c59904c2494a...

3 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/66568?key=e7c4c1bda56d36e506ef...

4 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/66567?key=3e7e0be05c04fd373a40...

5 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/66566?key=edcfc84e7ae812a156e8...

6 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/66565?key=533d94c8fa561cd9dbe0...

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Albert
Skrivet av Octo:

Fråga, måste bidraget levereras i den rätta storleken (1868-1976x136-220) direkt här i tråden,
eller räcker det på efterfrågan eller vid eventuell vinst?

Bidraget måste levereras i rätt storlek här.

Av Albert

Dina bidrag har väldigt mycket tomt utrymme på höger och vänster sida. Överväg att minska bredden. Bidragen måste ju inte vara 220 pixlar breda, utan bredden får variera mellan 136 och 220 pixlar. Det tomma utrymmet på vänster sida riskerar att leda till att loggan på webbplatsen ser ut att hamna onaturligt långt åt höger. Dina exempelbilder överensstämmer inte med hur det skulle se ut i verkligheten.

Av Albert
Skrivet av Kaine_Uro:

@Albert: Bakgrunden måste vara transparent.

Förra årets vinnande bidrag såg ju ut så här:

https://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/66201?key=bec7f3eee87317852ff811b99afc915e

Det är inte ok den här omgången alltså? Eller uppfattar jag det fel?

Den regeln ska förstås som att de delar som inte är pyntade ska vara transparenta. Jämför med bidragen från 2009 och tidigare som har vit bakgrund. De delar av förra årets vinnare som inte är transparenta är pyntade, så den följer reglerna.

En annan sak är att hela det tillgängliga utrymmet inte bör vara försett med pynt, eftersom en sådan logga på grund av skarpa kanter inte skulle smälta in på ett fint sätt.

Av Albert
Skrivet av Tekoppar:

En fråga bara, ni skriver "Diskreta 3D-effekter är tillåtna" men enligt mitt tycke är inte direkt 2017 loggan som ett exempel direkt diskret. Är detta en ny regel eller är tidigare vinnare ett bra exempel på hur långt man får ta det?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är inte en ny regel. Den har funnits sedan 2013. Tidigare stod det att typsnittet måste vara oförändrat. En medlem tolkade det 2012 som att 3d-effekter var förbjudna, eftersom sådana enligt den personen innebar en förändring av typsnittet. Med anledning av det missförståndet förtydligade vi instruktionen.

Den här regeln är alltså tänkt att förtydliga vad som är tillåtet, inte att uttryckligen förbjuda 3d-effekter som inte är diskreta. Effekterna bör dock ändå vara diskreta eftersom det sannolikt inte skulle se särskilt vackert ut med överdrivna 3d-effekter, särskilt inte när loggan sätts in i sitt sammanhang. Enligt min uppfattning är de 3d-effekter som används i förra årets vinnare diskreta.

Av Albert
Skrivet av PTSD:

Jag vill skriva i övrigaforummet men för att få skriva där måste jag ha varit medlem i en månad samt skrivit 10 inlägg står det.
Jag har varit medlem en månad +4 dagar och skrivit över 10 inlägg (typ 20)

Har jag missat något?
Eller menar dom att jag måste starta 10 tådar?
Känns som att det bara kommer bli en massa spammande :/

Efter vad jag kan se ska du ha behörighet att skriva där. Exakt var i Övriga ämnen försöker du skriva? Vad säger eventuella felmeddelanden?

Av Albert
Skrivet av Promod:

Nu när jag gick in verkar det fungera. Kan det vara mitt ovanstående inlägg som gjorde att jag blev behörig?
Tidigare inlägg jag gjort var alla skrivna i en tråd som jag själv skapat och inlägget ovan var första utanför den tråden. Om det nu skulle finnas ett samband.

Det bör inte vara så, nej. Gränsen är ju tio inlägg. Kanske var något annat konstigt. Bra att det löste sig, hur som helst.

Av Albert
Citat:

Mycket av det ligger i en styv stoppning i stolen tillsammans med stram läderklädsel, vilket gör stolen hård och ordentlig. Först kan det kännas något ovant men det är på lång sikt betydligt bättre än att sjunka in i en för mjuk stol.

Kanske en dum fråga, men jag undrar på vilket sätt detta är bättre på lång sikt. Jag upplever att jag får ont i baken efter att ha suttit länge på hårda stolar eller hårda säten på bussar och tåg. Mitt intryck är att utvecklingen går mot att säten av olika slag blir allt hårdare, så det finns säkert fördelar med detta som jag inte förstått. Vore intressant att få veta mer om det.

Av Albert

*tråd låst*

Forumet och resten av SweClockers handlar i första hand om datorer och teknik och frågor kopplade till det, men i Övriga ämnen finns det även utrymme för diskussioner om andra saker. Tanken är i första hand att denna möjlighet ska bidra till bättre trivsel och ökad gemenskap. Det finns många olika ämnen som kan vara intressanta att diskutera, och vi vill tillåta så mycket som möjligt. Det har dock visat sig att vissa typer av trådar mer eller mindre ofrånkomligen spårar ur till otrevligheter, personangrepp m.m. Sådant bidrar varken till gemenskap eller trivsel, utan kan tvärt om verka bortstötande. Det förlorar vi alla på.

Även om trådskaparen säkert hade goda avsikter med den här tråden, bedömer jag att frågan som ska diskuteras är av sådan karaktär att det kommer att vara mycket svårt att få diskussionen att hålla sig på en konstruktiv och bra nivå. Det gäller även om stora resurser skulle läggas på modereringen av den. Tråden får därmed anses sakna diskussionsvärde. Därför låser jag den (jfr § 3.4 i reglerna).

Av Albert

I feedbackforumet diskuterar vi inte enskilda modereringsärenden. Därför svarar jag i allmänna ordalag. Exemplen nedan är således inte vad trådskaparen har skrivit om.

Det kan finnas flera olika anledningar till att trådar behöver låsas, raderas eller rensas. När det specifikt handlar om trollning kan det först vara värt att påminna om att med det avses att uttala sig provocerande i syfte att reta upp andra. Trollningsinlägg kan naturligtvis vara av väldigt skiftande karaktär. En helhetsbedömning får göras från fall till fall av om något är trollning eller inte.

En av många aspekter som kan beaktas vid en sådan bedömning är valet av ämne. Ifall någon skriver om varför den anser att lussebullar är godare än semlor, skulle valet av ämne troligen inte göra att det uppfattas som trollning (men däremot skulle det naturligtvis kunna ses som trollning av någon annan anledning beroende på hur inlägget är utformat och var det är placerat). Om någon å andra sidan argumenterar för "åsikten" att allt består av blandningar av jord, eld, luft och vatten och att grundämnen inte existerar, skulle det vara i det närmaste omöjligt att inte betrakta det som trollning, även om personen i fråga påstår att den på allvar har denna "åsikt". Detta gäller i synnerhet om det hela skrivs i kommentarerna till en nyhet om hur hårdvarupriserna påverkas av världsmarknadspriserna på olika råvaror. Exemplet är naturligtvis en ytterlighet där bedömningen skulle vara rätt självklar. I mindre självklara fall får man som sagt se till helheten för att avgöra om något bör ses som trollning eller inte. Någon lista över förbjudna ämnen finns inte (bortsett från vad som framgår av reglerna, klistrade trådar m.m. om exempelvis piratkopiering).

Jag beklagar att du upplever att du inte fått svar på dina pm. Det kan möjligen bero på något misstag eller missförstånd från vår sida. Hör av dig via https://www.sweclockers.com/kontakt, så ska jag eller någon annan titta på vad som kan ha hänt.

Av Albert
Skrivet av LoseMyMind:

Det där låter lovande. Håller tummarna för att det faller väl ut.

Mailaviseringen har jag aktiverad. Men den innebär en del fördröjning. Senast han jag från Bromma till Älvsjö för att jag väntade på mailet som bekräftade att jag skulle stanna på vägen.

Jösses vilket I-landsproblem man brottas med. 🤔

Om man aktiverar "snabba notifieringar" i https://www.sweclockers.com/profil/installningar kommer utskicken snabbare.

Av Albert

Omröstningen med finalisterna finns nu i https://www.sweclockers.com/forum/trad/1500647.

Skrivet av Lidodido:

Ingen förklaring till varför man inte kvalade in? Inte tillräckligt juligt pyntad eller var det något tekniskt bakom?

Det var inte jag som gjorde det slutliga urvalet av finalister. Det jag skriver här är endast min personliga uppfattning. Ditt bidrag var https://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57552?key=4a7dc41f182.... Jag uppfattar det som att det är du själv som fotograferat norrskenet. Därmed följde bidraget reglerna. (Version 2 som du redigerade in efter kl. 21.00 kunde däremot naturligtvis inte godkännas.) Jag tycker att ditt bidrag var vackert, men det kändes samtidigt lite väl tomt om man jämför med de andra bidragen. Det skulle nog ha vunnit på lite mer småpynt av olika slag. Dessutom är jag lite tveksam till hur väl de blå och gröna nyanserna i ditt bidrag passar med färgerna på webbplatsen i övrigt.

Av Albert
Skrivet av Trygga_Jocke:

Skulle vara mycket uppskattat om man kunde få någon slags förklaring till varför bidrag inte blev finalister, eller varför andra blev så att man har någon slags idé av vad man kan förbättra, är i nuläget osäker på om jag blev diskad eller var underlägsen.

Det var inte jag som gjorde det slutliga urvalet av finalister. Det jag skriver här är endast min personliga uppfattning. Ditt bidrag var https://cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57555?key=051de4350d7.... Bidraget följde enligt mig reglerna. Jag tycker att också att det är vackert i sig. När loggan placeras i sitt sammanhang, ser dock texten väldigt liten ut jämfört med i de andra bidragen. Detta gör tillsammans med pyntets utformning att texten får en lite väl undanskymd roll.

Skrivet av hakd:

90% av sweclockers tävlingarna vinner du genom ctrl+c, hur många av de små "elementen" på loggorna tror du är gjorda av skaparen. Dom är helt enkelt hämtade i öppna bibliotek lite överallt, typ deviantart.
Klippa och klistra for the win

Vi har granskat bidragen och de arbetsprocessbilder som lämnats in, men i finalisterna inte hittat något som tyder på att detta skulle ha hänt. Om du har något mer konkret stöd för dina påståenden, får du mycket gärna höra av dig via https://www.sweclockers.com/kontakt.

Av Albert

Det är för övrigt inte helt säkert att sådant här alltid räknas som gåvor skattemässigt. Se exempelvis https://skatterattsnamnden.se/skatterattsnamnden/forhandsbesk....

Av Albert
Skrivet av krankalank:

Skumt... har inte ändrat på något (storleksmässigt) i den nedladdade filen...

Färg: håller med

Bilden ligger uppe som png med transparent bakgrund...

Diskad iaf, men det ska vara av rätt orsaker

Skickades från m.sweclockers.com

Kommentaren om png-format var inte riktad till dig. När det gäller storleken står det i instruktionerna vilka gränser som finns. Det är möjligt att storleken är en annan i psd-filen. Jag beklagar otydligheten.

Skrivet av esoneson:

Så.. Hur/vars/när röstar vi ut en vinnare?

Skickades från m.sweclockers.com

En omröstning kommer att publiceras i morgon. Den kommer att utformas som förra årets omröstningstråd.

Av Albert

Rösta om SweClockers jullogga 2017

Lägg din röst på det bidrag du anser ska få äran att pryda SweClockers i jul. Omröstningen pågår fram till den 10 december klockan 23:59. Observera att man måste använda röstningsknapparna som finns längst ner i det här inlägget. Det räcker inte att enbart skriva ett eget inlägg i tråden.

Finalister

1 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57565?key=76e068041a81187e464a...

2 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57564?key=3d891fd3cf73028c3f9c...

3 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57563?key=31d46cc73a41648f5b87...

4 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57562?key=c0f154b1f370beef1fc4...

5 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57561?key=039c70d994b0df0ddd11...

6 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57560?key=60fc8e20d5b8d2b7d4cf...

7 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57557?key=047403a1b900e289e1ef...

8 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57556?key=985bbe35edd02cf484e5...

9 (nedan)

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/57551?key=af8c2dd208b55d41b016...

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Albert
Skrivet av MrMasj:

Har påbörjat ett projekt varje år sedan det här började men aldrig tagit mig så långt att jag lämnat in något

Tänkte att någon gång måste man ju ändra på det

http://www.bilddump.se/bilder/20171206184951-155.4.135.130.png

[På Sidan]
Sidan med logotyp

[Progress]
[1] Progress #1
[2] Progress #2
[3] Progress #3

Om det skulle behövas kan jag skicka upp alla lager av alla objekt, dessa skapades i ett stycke utan itterationer men kan skicka med de lager de är uppbyggda av om så önskas.

Kanske skulle du kunna lägga upp någon bild som visar lite tydligare hur du skapat snögubben?