Inlägg

Inlägg som zasghu har skrivit i forumet
Av zasghu
Skrivet av Kallamamran:

Playstation 4 Pro ink. Red Dead 2, nu på Webhallen... Innan Black Friday rean? 3.990:-

https://www.webhallen.com/se/product/291370-Playstation-4-Pro...

De har massa prisändringar för ca 20 min och ca 1h sedan på prisjakt, det är nog deras delar som kommer upp en efter en nu.
https://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=113&lista=prishist

Av zasghu

Jula har lagt upp rea på philips hue rörelsesensor nu med. Om någon är intresserad

https://www.jula.se/catalog/el-och-belysning/elinstallation/p...

Edit - SLUT

Av zasghu
Skrivet av hypermode:

Händelsevis någon som kickstarterbackade CMON Rising Sun? Jag tror att det är det paketet som aviserat att det är på väg från DPD i UK. Det står dock bara att de fått förhandsinformation och inget har hänt på 4 dagar nu, lite frustrerande. Så jag undrar om någon annan har fått uppdatering om Rising Sun-leverans.

Jag backade rising sun och zombicide green horde. Fick zombicide i förra veckan och men Rising sun idag. Då bokade de frakten den 26 januari. Så borde väl komma snart

Av zasghu
Skrivet av zasghu:

@pachalski

Jag vill gärna med lyfta detta med att slack är plats den ända plats ni pratar med oss just nu. Jag vill kunna titta in där max en gång i veckan och se om det har hänt något från er. Just nu kan jag inte få en överblick över om något kommit från er där. ¨

Att göra en kickstarter updates vore toppen för då får man ett mail och så kan man gå in läsa det när man har tid.

Nu fick jag ett långt mail. Var precis i sista sekund man skrev detta. Bra ni hört oss.

Av zasghu
Skrivet av Skonky:

Får man fråga var du har fått denna informationen från? har inte fått något mail... Är det från slack? Kollar inte där länge i det kaoset...

@pachalski

Jag vill gärna med lyfta detta med att slack är plats den ända plats ni pratar med oss just nu. Jag vill kunna titta in där max en gång i veckan och se om det har hänt något från er. Just nu kan jag inte få en överblick över om något kommit från er där. ¨

Att göra en kickstarter updates vore toppen för då får man ett mail och så kan man gå in läsa det när man har tid.

Av zasghu
Skrivet av MuffinManxD:

Tack för tipset, 69kr över typ 300kr per GU10 lampa är ganska stor skillnad. Kan ju testa det. Tror du man kan fråga Ikea om de kan uppdatera firmware till senaste innan beställning? Går inte o köpa bryggan från hemsidan nämligen o Ikea är en bit ifrån.

Jag tror det enklast att fråga Ikea kundtjänst om de kan fixa det, inte mycket att förlora på det.

@Calle: Har inte Home assistant tillgängligt från nätet ännu, tänkte bara låta MQTT vara det. Tittat på owntracks och tänkte få igång det också. Precis fått igång fast tidsatt wake up light men vore nice om kunde följa alarmet, blir att testa Sleep as Android först. Tack för tipset.

Av zasghu
Skrivet av MuffinManxD:

Åh, jättesnällt av dig! Jag köpte dock nyligen ett kit med allt jag behövde.

Köpte Philips Hue o e14 lampor istället. Har dock nya idéer. Kan man koppla TRÅDFRI från IKEA med Philips hue, och isf, är det svårt? IKEAS GU10 lampor är 1/3 av priset på Philips hues o Innr's lampor.

Vet inte om du fått svar på annat håll men det går koppla in trådfri med philips hue hub. De behöver vara uppdaterade för att det ska fungera, du kan köpa/låna en hub eller be dom göra det i butik.

Finns en lång tråd just nu här brevid som handlar om trådfri med philips hue:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1492157-hur-kombinera-philips-hue-och-ikea-tradfri

Av zasghu
Skrivet av Andreas.ka:

@Ingetledigtnamn:

Stämmer. Är en gammal dimmer knapp som sitter där, säkert 10 år gammal. Hjälper kanske att byta till en modernare och starkare variant? Eller bättre att byta till vanlig tryck knapp?

Bättre att ha en vanlig brytare.

Dessa lampor är inte byggda för vara dimade. Sedan är äldre dimrar är inte byggda lampor som inte drar mycket ström som led-lampor. Nyare dimrar kan fixa led lampor om led-lampan är byggda för det men det är inte dom här smarta lamporna (iallafall inte philips hue eller ikea trådfri).

Av zasghu
Skrivet av Calle:

Jag har byggt en "wake up light" som triggas av larmet i mobilen. Den första prototypen gick via tasker och triggade igång en gradvis tändning av en sänglampa.

Nu kör jag med appen sleep as android som skickar en IFFT trigger 45min innan larmet går igång, automationen börjar nu tända gradvid 10min innan larmet går. Det är en väldigt trevlig funktion som går att uppvaknadet blir lite lättare. Eftersom allt går via samma app också behöver man inte justera tiden när belysningen ska tändas.

Med risk för gå lätt gå offtopic. Så är det ju tycker jag det låter intressant. Jag har tittat på att göra göra wake up light i home assistant och funderat på om jag kan få in en larm från mobilen. Tasker + mqtt plugin skulle kunna vara lösningen på det. Tack för tipset.

Av zasghu

Trevlig, ska bli kul och lira lite. Inte så många vänner som kör det på PC. Har sett fram mot detta ett tag.
Kul och köra med lite andra swec gubbar.

Av zasghu

Har du provat byta sd kort?

Har du tur är det bara det som är sönder.

Av zasghu

När man kollar i mobilenappen så ser man en låg upplöst kopia av video, man hittar dom filerna också i kameran om kollar via utforskaren (glömt filtillägget på dom, är på jobbet).

Kollade in din video och den ser bra för vara 420p kvalitet.

Får la se när youtube är klar med fler upplösningar om det är något konstigt.

Av zasghu
Skrivet av Bosse78:

jag e lite sugen på:

https://www.hifiklubben.se/hogtalare/subbas/argon-sub840-subb...

Men jag fattar inte... ska det inte bara vara 1 ingång på en subbas ??? jag har iaf bara 1 utgång på mina aktiva högtalare....

Normal är det 1 utgång på förstärkare också. Alla har bara en kanal och även om de har 2 ingångar så slår dom ihop dom i basen. Man kan använda en y-split om basen har två ingångar och då få högre ljud men inte nödvändigtvis bättre kvalitet.

Så din aktiva ska fungera utmärkt med den om den har en lågnivå utgång.

Av zasghu

Nytt Haswell + Modekort startar ej

Hej!

Jag har försökt att få igång mitt nya server bygge men utan att lyckas. Jag är säkert på att det måste vara något fel på CPU eller Modekort. Bytt alla andra komponenter.

Problemet jag får är när jag startar systemet så går fläktar igång. Men inget händer med ledarna på tangentbordet och jag får ingen bild, oavsett om jag har ett grafikkort i eller endast kör på det integrerade. Jag provat att kopplat in en PC-speaker och den knepper bara vid start och sedan tyst. Testat med systemet utanför lådan. Testat två olika minnen. Tre olika nätaggregat. Kontrollerat och installerat om cpun. Ser inga fysiska skador på modekort eller cpun.

Operativsystem: Har inte kommit så långt
Processor: Intel Core i5 4670 non-K
Processorkylare: Intel Standard
Moderkort: ASROCK H87M PRO4
Minne: Testat (1x, 2x 2 GB Corsair Dominator 1 600 MHz, CMP4GX3M2A1600C8) och (1x CORSAIR 8GB DDR3 VENGEANCE PC3-12800 1600MHZ CL10, CMZ8GX3M1A1600C10)
Grafikkort: Testat integrerat och ett gamalt Geforce 7800 GT
Hårddisk: Samsung SSD Evo 840 256GB, inte inkopplad under testerna.
Nätaggregat: Testat (Thermaltake TR2 QFAN 300AP, 300W), (CORSAIR HX520W) och (300W nätagg som medföljde en Antec Aria)
Övrig kylning: Nej
Övriga komponenter: Inget
Temperaturer: Inte kommit så långt

Minnet och Corsair nätagget är lånat från min Ivy bride bygge.

Är det någon som har någon ide om något mer jag kan göra för ta om det är modekortet eller cpun som är felet? Båda är köpt från cdon. Jag har tyvärr ingen haswell cpu eller modekort att testa med mer.

Hoppas någon har något mer tips om jag missat något.

Edit:
Lyckades få tag på ett Haswell system och testade CPU i det och en annan i mitt modekort. Och det cpu startade det andra systemet men tyvärr inte mitt modekort med en annan cpu. Det blir retur på modekortet. All testning jag kunnat är gjord.

Av zasghu

Ett lite tips har ni inte byglat skiten fel då - kolla sånt för fan innnan man ställer onödiga frågor

Av zasghu

Tack för ett vettigt svar

Men detta gäller säkert för duron? vet det är något sånt för ahtlon.

Av zasghu

Ja. Är det någon som vet vilka strekt som ska slutas?

Av zasghu

Låsa upp Duron(med XP kärna)

Hej jag har en duron 1100 med XP kärna. Och den är låst tänkte låsa upp den för klocka mer. Men är det någon som vet vilka man ska rita på. Jag är inte fult säker på om det är gropar på den som på XP men det ska jag ta reda på annat sätt.

SÅ är det någon som har kolla på var man ska rita för att låsa upp en Duron 1100

Av zasghu

allternativ till dns2go

hej jag har använt dns2go men nu ska de ta betallt och finns det någon anna spn som funkar. såg http://www.dyndns.org/ men fattade inte hur det skulle updatera min ip smiddigt när man startar datorn