Artiklar

Artiklar skrivna av alundberg
11

ARM ska bygga egna kretsar

Brittiska ARM ligger bakom designen av halvledarkretsarna i en mycket stor del av världens elektronik. Nu ska företaget även börja tillverka färdiga kretsar.

28

Apple avslöjar tre nya Mac

Tre okända stationära Mac-modeller har hittats i konfigurationsfiler för Apples Hitta-funktion.

73

Gamla aktivitetsfältsfunktioner på väg till Windows 11

Funktioner för aktivitetsfältet i Windows 11 saknar många funktioner som fanns i Windows 10. Nu dyker det upp tecken på att vissa av dem återvänder.

19

Proton utvecklar lösenordshanterare

Företaget bakom populära krypterade mejltjänsten Proton Mail har släppt en betaversion av en ny lösenordshanterare.

59

Imgur rensar bort gamla bilder

När bilddelningstjänsten Imgur börjar radera gamla anonymt uppladdade bilder kan det få stora konsekvenser för gamla inlägg på många forum och Reddit.

3

Chrome nöduppdateras – två gånger samma vecka

Inom loppet av en vecka har Google släppt två uppdateringar av webbläsaren Chrome som täpper till aktivt utnyttjade säkerhetsbrister.

38

Seagate får böta miljardbelopp – sålde hårddiskar till Huawei

Amerikanska handelsdepartementet har bötfällt hårddisktillverkaren Seagate för brott mot exportlagar.

169

Husrannsakan mot Mullvad – "tog ingenting"

Den 18 april kom minst sex poliser från nationella operativa avdelningen till svenska VPN-tjänsten Mullvad i Göteborg för att beslagta datorer med kunduppgifter.

55

Stockholms kritiserade Skolplattformen läggs ned

Tusentals föräldrar och lärare i Stockholm kan andas ut. Den starkt kritiserade Skolplattformen ska läggas ned och ersättas av ett enklare system.

26

Begagnade routrar sprängfyllda med data

När säkerhetsforskare på ESET köpte in ett antal begagnade routrar som använts på företag upptäcktes att hälften aldrig hade nollställts.

43

MSI Afterburner får stöd för nya grafikkort

Nästan två år sedan den senaste uppdateringen har MSI Afterburner nu nått version 4.6.5 med stöd för de senaste grafikkorten.

144

Netflix stoppar lösenordsdelning på bred front

I en rapport till aktieägare skriver Netflix att de senaste försöken med ”betaldelning” har gått bra och förändringen ska nu komma till många fler länder.

131

Nvidia överväger prissänkning på RTX 4070

Enligt Igor's Lab har Nvidia börjat ge en aning rabatt på Geforce RTX 4070 till grafikkortspartner, vilket kan leda till lägre pris i butik.

189

Microsoft tjatar på Windows-användare med lokala konton

I det senaste Dev Channel-bygget av Windows 11 ingår små notiser till användare som har fräckheten att inte logga in med ett Microsoft-konto.

12

Utpressare angriper Mac OS

Lockbit har nu dykt upp i en version för Mac OS, som dock än så länge är väldigt ofärdig.

19

Hackare slog ut Western Digitals molnbackup – håller kunddata som gisslan

Ett omfattande dataintrång drabbar Western Digital och hackarna bakom hotar med att släppa kunddata om de inte får åtminstone 100 miljoner kronor.

40

Bings AI i telefonen kan skriva åt dig

Microsoft har släppt uppdateringar av applikationen Swiftkey för Android och IOS, som ger alla användare tillgång till Bings AI-chattbott.

176

Chat GPT hjälper "överanställda" jonglera flera jobb

Under pandemin uppstod fenomenet "överanställda", personer som har fler än ett heltidsjobb. Många av dem får nu enorm hjälp av Chat GPT.

38

Microsoft experimenterar med handhållet Windows 11

En läcka visar att Microsoft testar ett specialläge för Windows som anpassar systemet till handhållna speldatorer som Steam Deck.

12

Intel börjar tillverka ARM-kretsar

Intel Foundry Services och ARM har slutit ett samarbetsavtal som innebär att Intels fabriker ska börja tillverka olika ARM-kretsar.