MacOS Indexering slutat fungera med Smartkort (Yubikey)

Permalänk
Medlem

MacOS Indexering slutat fungera med Smartkort (Yubikey)

Hej, har stött på ett problem med MacOS som jag inte hittar några lösningar på vid googlande.

När man aktiverar forcerad användning av smartkort (Yubikey i vårt fall) för inloggning i MacOS så slutar Spotlight att fungera till den grad att den bara visar sökresultat på Appar. Det går inte längre att söka på t.ex. namn på filer, specifika inställningar eller något annat än en App som är installerad på datorn.
Att bygga om Index hjälper inte.

Avaktiverar jag kravet på att använda smartkort på datorn, indexerar om hela datorn och sedan startar om den fungerar allt som det skall. Sätter jag sedan på kravet igen slutar det fungera.

Att aktivera kravet "logga in med smartkort" gör jag genom terminalen med: "sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.security.smartcard enforceSmartCard -bool true"

Är lite jobbigt då vi har mycket filer vi söker på hela tiden i datorerna, speciellt i OneDrive. Tar lite längre tid att klicka sig in till rätt mapp istället för att bara köra cmd+space, skriva namnet och trycka enter.

Min teori är att smartkortet på något sätt stör ut rättigheterna till Spotlight att läsa/indexera specifika delar av datorn, av någon anledning kan den som sagt hitta Appar, inget annat.

Finns det någon som skulle kunna komma med idéer eller tips så är det enormt tacksamt, annars får vi leva utan Spotlight för resten av våra liv.

Visa signatur

Tar gärna emot tips på roliga couch co-op PS5 spel!