Inlägg

Inlägg som Steamroad har skrivit i forumet
Av Steamroad
Skrivet av Munya:

<Uppladdad bildlänk>

Här skicka jag ett mail till dom att göra retur utan förpackning. Läs deras svar. 5-10% värdeminskning.

Observera att det står att det kan bli en värdeminskning, inte att det automatiskt blir det. Utifrån den övriga dialogen är det väl bara att konstatera att att någon värdeminskning inte är aktuell, de acceptera helt enkelt att de tjänar mer(förlorar mindre?) på att inte hantera emballage än att göra det.

Av Steamroad

Annonsen är avslutad

Av Steamroad
Skrivet av Nyxxic:

Bjuder 7k för båda + frakt.
är moderkortet nytt också ?

Noterat. Hoppas på att kunna få ut lite mer. Moderkortet är också nytt.

Av Steamroad
Skrivet av shrghi:

4 000 kr +frakt för 14900K

Skrivet av Ammememe:

4 500 kr +frakt

Noterat. Hoppas på att komma närmare utgångspriset innan jag gör affär.

Av Steamroad

i9 14900k - NZXT N7 Z790

Hej,

Önskar sälja denna processor, en i9 14900k. Den är oöppnad/oanvänd. Vann den i en tävling men känner att det blir för mycket för mig att matcha den med övriga komponenter. Utgångspris 5500 kr.

Funderar även på att sälja moderkortet, ett NZXT N7 Z790, för övergång till AM4/AM5 - Utgångspris 2600 kr

Läs hela annonsen här

Av Steamroad

Uppgraderingspaket am4/am5/lga1700, ssd, gpu

Hej,
Hjälper till att bygga ett datorpaket så söker kit med moderkort, CPU och ram. Ingen satt budget så pris efter prestanda.

Söker även m2-disk och gpu för typ 1440p.

Läs hela annonsen här

Av Steamroad

Annonsen är avslutad

Av Steamroad

Ojdå, ja det hade jag missat. Jag visste att de haft den i sin butik innan med 4050 och lång leveranstid, men förstår ju att min dator blir svårsåld till det priset.

Jag väljer nog att stänga annonsen och låta den gå på retur.

Av Steamroad
Skrivet av link71:

Den ligger ju på 15986.- kr helt ny , dra av några tusenlappar så kanske den blir populär!
Mvh

Oj, det har har missat. Kan du länka det så jag får se?

Av Steamroad

Lenovo Legion Slim 5 14” OLED

Hej,

Köpte nyligen denna dator men hade tur och vann en processor så tänkte bygga på det istället. Datorn är uppstartad och endast testad. Har fått väldigt positiva recensioner runt om på nätet.

Skärmstorlek
14.5 "
Upplösning
2880x1800, (2,8K)
Processortyp
Ryzen 7 7840hs
Minne
16 GB, (OnBoard)
Diskstorlek
1 TB
Grafikkort
Geforce RTX 4060, (105W)

Fortfarande öppet köp men testar sälja för 14800 eller rimligt bud. Har såklart kvar kartong och emballage.

Hos inet: https://www.inet.se/produkt/1975435/lenovo-legion-slim-5-oled...

Finns i Östersund men kan skickas.

Läs hela annonsen här

Av Steamroad

Det är egentligen ganska enkelt, antingen har du avbetalning på hårdvaran och då är den till att behålla eller så lånar du den och då gäller nedanstående. Sen om de kommer kräva tillbaka en sån där hub eller inte är nog från gång till gång utifrån ålder på tekniken, osv.

Vid beställning av låneutrustning
Låneutrustningen tillhör Tele2 och ska återlämnas om ditt abonnemang avslutas. Använd den fraktsedel som du får av Tele2 vid eventuell retur – returadressen är angiven på fraktsedeln. Det åligger dig som kund att säkerställa att utrustningen används på ett korrekt och säkert sätt och vi ber dig att omgående kontakta Kundservice vid eventuell förlust eller skada på utrustningen. I händelse av förlust eller skada eller vid utebliven retur när abonnemanget avslutas debiteras du fullt pris för utrustningen enligt vid var tids gällande prislista. Byte eller reparation av felaktig utrustning inklusive dess tillbehör sker utan kostnad för dig förutsatt att felet inte är förorsakat av dig eller någon du svarar för.

Av Steamroad

mATX/ITX - så litet och strömsnålt(tyst)som möjligt

Hej,

Jag är intresserad av att bygga ihop något yttepyttelitet ITX eller mATX så söker komponenter för det. Söker inget prestandamonster så enklare komponenter men någorlunda modernt går bra.

Skicka PM eller skriv här.

Läs hela annonsen här

Av Steamroad
Skrivet av casuaL:

Jag är sugen på en robotgräsklippare utan slingor och abonnemang (stiga). Så hade varit bra med ett test som andra här säger.

Stiga har lämnat sitt abonnemang bakom sig och numera ingår det i köpet.

https://www.stiga.com/se/2r7102028-st1-stiga-a-1500.html,

Av Steamroad
Skrivet av qc3fxv3a:

Exakt. Men det jag undrar över är om jag på något sätt frånsagt mig den rätten i och med att jag snickaren ett par veckors respit?

Jag vet inte om det kommer att bli dyrare men jag tog in några anbud och den här killen låg lågt till och pga tidsbrist måste jag kanske be någon göra det på kvällen eller så, vilket säkert ökar kostnaden. Men skulle jag få samma pris av någon annan skulle jag förstås inte börja ställa några krav på ursprungssnickaren. Jag är liksom inte ute efter skadestånd för fördröjningen, merarbete etc utan bara kompensation för ev prisskillnad.

Jag har ju inte avbeställt, jag har bara varit en "förstående" kund som, när min leverantör meddelar att de har problem och jag samtidigt kan vänta lite gjort det varje rimlig person gör då, är hygglig och accepterar fördröjningen. Nästa gång är det jag som drabbas av en familjeangelägenhet och uppskattar lite förståelse från någon som ev drabbas.

Det är ungefär det jag kommer göra, fast jag kommer inte ge ursprunglige snickaren chansen att "skärpa sig" - han har inte varit särskilt professionell i våra senaste kontakter, utan jag kommer anlita någon annan och sedan, om det blir dyrare, skicka fakturan/begära ersättning för mellanskillnaden.

Om man nu gör antagandet att du har rätt till ersättning på grund av försenad eller utebliven arbetsinsats så ser jag inte att en överenskommelse om två veckors justerat utförandedatum påverkar det, antingen har du rätt till ersättning eller så har du inte det.

Jag har tyvärr inget mer att tillföra tråden så jag önskar dig lycka till och hoppas det löser sig så smidigt som möjligt.

Av Steamroad

Här kan du läsa lite om vad hallå konsument säger, https://www.hallakonsument.se/varor-och-tjanster-process/hant... ,i korthet kan man säga att du kan ha rätt till ersättning om du får ökade kostnader på grund av försening, exempelvis ta ledigt från jobbet. Från ditt inlägg kan jag inte utläsa att du faktiskt vet att det kommer bli dyrare utan att du gör det som antagande utifrån kort framförhållning. Hittar du en ledig snickare som kan ta jobbet med kort framförhållning borde det betyda att de har en lucka i kalendern och därmed inte dyrare än normalt, dvs det argumentet håller inte.

Oavsett en klurig situation, men avbeställer du arbetet anses väl avtalet mellan er upphävt och därmed svårt att begära ersättning? Det du kan göra är att ta in en offert från annan hantverkare, om den blir dyrare, meddela den ursprungliga snickaren skriftligt att du önskar ersättning för mellanskillnaden eller hans arbete genomfört innan ett särskilt datum.

Av Steamroad

Om du blir medlem på power får du denna för under 9k vilket är riktigt prisvärt, https://www.power.se/datorer-och-surfplattor/datorer/barbar-d...

Av Steamroad
Skrivet av Petersv:

Skit på Power.se, skulle köpa för knappt 18000kr MSI 4080 bärbar, men det är omöjligt att välja något annat sätt än att hämta den antingen i Västra Frölunda eller Örebro Powers varuhus. MSI Katana 4070 bärbar, går däremot utmärkt för knappt 13000kr att välja skickas till ombud med posten.

Jag testade att lägga till samtliga msi-laptops med 4080 i varukorgen och kan beställa med leverans till närmaste varuhus, antagligen för att produkten är rabatterad sedan innan och därmed tillhör deras outlet, och då brukar de endast erbjuda upphämtning.

Av Steamroad

20% på i princip hela sortimentet hos power.se om man är medlem, gäller på datorkomponenter.

Produkt: i9 14900KF
Länk: https://www.power.se/datorer-och-surfplattor/komponenter/proc...
Kategori: Processor
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=12477198
Pris: 5752kr efter rabatt

Av Steamroad
Skrivet av shogou:

Jag vet att det har diskuterats förut. Men kan vi inte ta bort fyndvaror från fyndtråden? Eller starta en ny tråd för dom?

Vi har typ 20 posts med gpuer med 1-2 tkr rabatt på 4000 / 7000 serien. Jag betraktar inte dessa som bra deals.

Absolut om man hittar ett rekord pris på ett grafikkort eller cpu då kan jag se värde i att länka det. Men när marginalerna är så små så blir det bara massa bloat i tråden imo.

Om vi vänder på frågan då, vad är ett fynd för dig? 10-20-30% mot för ordinarie pris? 30% rabatt är ju närmare begagnatpris och får väl verkligen anses vara ett fynd. Är 20% rimligt?

Av Steamroad

Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 9990 kr hos NetonNet. Även 500:- extra i inbyte just nu tar den ner till 9500 kr.

https://www.netonnet.se/art/mobil-smartwatch/smartwatch/apple...