Inlägg

Inlägg som Steamroad har skrivit i forumet
Av Steamroad

Hej! Har du testat montering via VESA-fästet? Det var riktigt stökig passform på 27GL850 som krävde både handpåläggning och icke-standard lösning. Har det blivit bättre?

Av Steamroad

Sony XM3 & DT 770 Pro, Antilon Modmic

Hej,

Sony XM3
Säljer ett par sparsamt använda Sony XM3 i väldigt gott skick. Köpte dem när jag reste mycket för att byta ut mina Bose men tyckte NC var snäppet sämre (mycket bättre ljud dock) så fortsatte använda Bose.

Det som är lite speciellt är att jag också skickar mer första generationen XM-lurar, dvs XM1. Så köper du XM3 får du de andra lurarna med på köpet. Anledningen till det är för att det finns en spricka i bågen på XM1 som behöver lagas med lim eller annan lämplig lösning. Kablar är ej skadade så vitt jag kan se, bara plasten.
Pris: 1300 för båda.

DT 770 Pro & Modmic
Dessa köpte jag av en här på forumet när jag körde stationär dator. Sålde datorn och har gått över till mac och kör allting trådlöst så behovet finns inte kvar. Fästet för modmic är idag monterat på höger kåpa.

Pris: 1400 kr

Båda paketen går att skickas eller hämtas upp i Östersund. Ifall jag är helt off i prissättningen, kom gärna med ett bud.

Läs hela annonsen här

Av Steamroad
Skrivet av kronvall:

Kanske fel tråd men om man skulle välja mellan ett 3060 för 4900 kr eller ett 3060 ti för 6100 kr?

3060ti, men webhallen brukar sälja dem för 4890 så om du har väntat länge kan det vara klokt att vänta liiiiite till och försöka få tag på ett sånt.

Av Steamroad

Arctic Freezer 240mm AIO

Hej,

Säljer denna Arctic liquid freezer ii 240 som jag alldeles nyss köpt här på forumet i ett paket med mitx-prylar. Efter lite meck så passar min vanliga luftkylare bra så därför säljer jag denna vidare.

Alla tillbehör följer med samt originalkartong.

Finns för upphämtning eller hemkörning inom Östersund. Går också bra att skicka mot fraktkostnad, borde gå att klämma in i ett skicka lätt för 66 kr.

Pris: 500 kr plus eventuell frakt

Läs hela annonsen här

Av Steamroad

Kul att se, jag gillar hur noggrann du verkar vara med allting så att det ska se stilrent ut.

Över hur många år är detta?

Av Steamroad
Skrivet av runicgol:

Jag har följt tråden sedan dagen den startades. Det var en lång period då det var dödstyst från alla återförsäljare förutom Patrik från Webhallen. Utan honom hade många inte lyckats få tag på ett kort eller veta vad som hände kring sina beställningar. Du kan ta en titt tillbaka och se aktiviteten i tråden från återförsäljarna, t.ex var det en mardröm att försöka få fram sin köposition. Jag kan dock förstå att det är surt för de kunder som blir drabbade.

Detta har varit en shitshow sedan dag 1 när Nvidia sabbade lanseringen och har lett till att leden under har fått ta emot smällen. Kolla sedan hur vissa tillverkare som MSI bytte modellnummer (MSI GAMING X TRIO --> MSI GAMING Z TRIO) och höjde priserna för att undvika att leverera fler kort till en förlust. Rent lagligt vet jag inte hur rätten ställer sig till ifall LHR modeller bör anses som samma vara eller ej. Men min poäng är att man inte bör lägga all skuld på Webhallen, när de är sist i ledet och har fått ta emot det största av smällen.

Nu känner jag att det är viktigt att skilja på äpplen och päron. Vad Patrik har hjälpt många med är hedervärt, men det ändrar inte faktumet att webhallen tillsammans med många andra leverantörer tog emot långt fler bokningar än vad de kunnat leverera. Det här är företag som gör miljonvinster på att sälja hårdvara till oss som konsumenter. Det bör aldrig vara konsumenten som får ”bita i det sura äpplet” för att det uppstår felaktigheter i led som är utanför köparens kontroll. Det är därför vi har ett köpskydd. Det kommer vara en dyrköpt läxa för alla men det bör som sagt inte vara du och jag som privatperson som står för den kostnaden. Det är därför det finns täckningsköp i vår konsumentköplag.

Av Steamroad
Skrivet av Elgiganten:

Hej,

vi håller på att beta av listan :). Fick fördelat 50 kort igår som vi ska skicka ut mail om under kvällen, eller imorgon.

//Alex

Eftersom Webhallen och Inet nu har kommenterat i tråden vore det intressant att höra från er. Jag har ännu inte fått svar på mitt PM till er och inget mejl. Hur ligger det till?

Av Steamroad
Skrivet av Webhallen:

Hej, 
Jag är ledsen för att jag inte svarat men jag har precis bytt roll och därmed haft fullt upp att sätta mig in i det. Fick även oväntat ta över sociala medier tillfälligt så har haft att göra 😅

Ni är en del här som har beställningar på RTX 3080 grafikkort som släpptes förra året. Vi arbetar med leverantörer och vill förstås täcka de bokningar som är gjorda, men har som andra haft problem med att få in korten på grund av den globala situationen (som ni vet om).  

De kort vi får in (i små omgångar) är V2. Det är kort som tillverkarna anser vara ett helt annat kort med annan prissättning och annat produktnummer. Som ni har sett i tråden, har vi verkligen försökt att hjälpa kunder i denna tråd och bytt in kort när vi har fått in det, trots att det är ett annat kort och vi faktiskt går back på det – allt för en nöjd kund. Det har dock på sistone gjorts en ny bedömning, varvid vi kommer se det som olika produkter och därmed inte ersätta V1-korten med V2-kort. Webhallen tog emot många fler bokningar förra hösten och har under det gågna året de facto löst många fler kunder än många andra aktörer på marknaden från egen ficka. Vi har dock nått en gräns där vi inte kommer kunna fortsätta göra det och gå med förlust givet att det faktiskt är en annan produkt.

Vi behåller såklart bokningar som har gjorts på V1-korten och håller dem orörda i det fall att situationen förbättras och att vi får in leveranser av dem igen. Men vi har i nuläget inte svar på när eller om det kommer komma in leveranser på dem.  För de som vill byta en beställning till den andra typen av kort kan man göra det enklast genom att kontakta vår kundtjänst. Då ser vi till att du hamnar på kö för V2 och slipper jaga när leverans kommer in, och du får en betallänk för mellanskillnaden.  

Om det inte är av intresse, vilket vi har full förståelse för om det inte är, har du fortfarande kvar din bokning hos oss.

/Patrik

Om jag som kund beställer en produkt som ni inte kan leverera går det inte att skylla ifrån sig och säga "nu är det en uppdaterad version och därmed inte samma produkt", utifrån beställaren perspektiv är det självklart ingen skillnad.

Följer man konsumentköplagen så kommer troligen nedanstående hända, dvs ni inte kommer kunna leverera beställd produkt och att ni blir ersättningsskyldig för mellanskillnaden. Det enda som hänt då är att ni fått en klase med badwill men ändå står kvar med kostnaden för att täcka mellanskillnaden, dvs ett täckningsköp. Jag uppmanar och ber er om att värna om era kunder och tänka om.

1.
Dina rättigheter vid försenad eller utebliven leverans

Om du har beställt en vara och företaget inte levererar den i utlovad tid är företaget i dröjsmål. Vid en försening kan du i första hand kräva att varan ska levereras. I vissa fall kan du ha rätt att häva köpet, till exempel om du beställt en bröllopsklänning som inte hinner levereras innan bröllopet. Du har också rätt att vänta med att betala tills du har fått varan.

2.
Rätt till skadestånd vid fel eller försening

Du har rätt att kräva skadestånd, det vill säga ersättning, för omkostnader du får på grund av en felaktig vara eller en försenad leverans. Det kan till exempel handla om ersättning för en extra resa till företaget, eller om du varit tvungen att ta ledigt från jobbet. Tänk på att dina ersättningskrav ska vara skäliga och du måste kunna bevisa vilken skada du drabbats av, till exempel med kvitton.

När du kräver ersättning behöver du kunna visa underlag på vilka kostnader du har haft. Underlag kan till exempel vara kvitton, fakturor eller intyg. Kostnaderna ska vara rimliga och ha direkt koppling till förseningen. Om företaget inte levererar din vara och du tvingas köpa varan till ett högre pris hos ett annat företag, är det också en typ av merkostnad. Det kallas för att göra ett täckningsköp.

Edit:
Jag vill göra ett tillägg att min kritik inte på något sätt är riktad mot Patrik som verkar vara den som spenderat mycket tid och energi med att hjälpa medlemmarna på Sweclockers. För det arbete ska du ha en stor eloge. Min kritik riktar sig till Webhallens beslut att inte erbjuda täckning för de kunder som förbokat kort.

Av Steamroad
Skrivet av broilerr:

Webbhallen har ju ett 3060 i lager nu, är det värt att slå till för 5.490kr eller hade ni väntat på ett rimligt prissatt 3070 för 1440p?

De släpper även 3060 ti emellanåt för 4890. Det kanske är något att vänta på?

Av Steamroad
Skrivet av Elgiganten:

Hej,

vi håller på att beta av listan :). Fick fördelat 50 kort igår som vi ska skicka ut mail om under kvällen, eller imorgon.

//Alex

Tack för svar. Går ni igenom pm också eftersom ni bett folk skicka det?

Av Steamroad
Skrivet av nybyn:

Det är ingen som har hört något nytt från Elgiganten eller är det tyst diplomati?

Skickade pm till dem här enligt instruktion från tidigare i tråden. Har inte fått svar än @elgiganten

Av Steamroad

Om det bara är gaming så sikta istället på i5 11400f som har likvärdig prestanda och så kan du lägga de extra pengarna på ett roligare grafikkort. 3060 går att få tag på de pengarna som skjuts till.

Av Steamroad

Traderas betaltjänst (som tradera inte heller vill ta ansvar för så de hänvisar till varandra) vill också få insyn med motivering/hänvisning till penningtvättlagen. Vet inte vad som väger tyngst men jag vill tro att en bank eller en banks tredje part har starka krav på sig vad de får och inte får göra så jag är personligen inte orolig för det.

Som tidigare nämnt vore det intressant att veta exakt vad för information de lagrar, och det kan man ju begära ut. Sen är frågan om man kan be dem rensa i och med deras ansvar att lagra transaktioner?

Av Steamroad

Vad vill du ha för allt i paket förutom skärm och grafikkortet?

Av Steamroad

Jag har uppmärksammat att fler butiker slutat med prisgaranti och istället erbjuder goda returvillkor. Då blir ”bördan” på att packa ihop produkten på köparen och handlar det om hundralappar orkar man troligtvis inte. Bland annat Inet har den policyn numera, ingen prisgaranti men du kan returnera produkten och köpa den på nytt till ett lägre pris.

Av Steamroad

Jag har tre olika varianter och växlar mellan. Jag kör med första generations airpod men bara den vänstra, ett par dt770 och så sonys xm3. När jag kör med dt770 använder jag modmic.

Det jag tycker är besvärligt med dt är sladden, det besvärliga med Sony är att det är noice cancelling och enligt mig inte riktigt avsedda att sitta med en arbetsdag. Möten och dylikt kör kör därför allra mest med airpoden och näst mest med dt770.

Av Steamroad
Skrivet av FreddeY2K:

Tack! Får man fråga vilken mus och tangentbord du använder? Borde fungera genom tex bluetooth då?

Kör med Keychron K6 och Logitech MX Master 2.
https://www.maxgaming.se/sv/gaming-tangentbord/k6-rgb-tradlos...

Av Steamroad

Jag har löst det så att jag har mus&tangentbord som stödjer fler än en enhet och så flippar jag bara vilken enhet som den ska ansluta till. Skärmändringen är ett knapptryck bort på skärmen så det tycker jag inte är särskilt besvärligt. Jag håller med ovanstående om att inte göra det onödigt komplicerat/dyrt.

Av Steamroad
Skrivet av Deckard-Cain:

Det var ett mycket prisvärt bygge!

Jag kikade tidigare lite på att komplettera med följande komponenter. Det blev lite dyrare men kanske mer framtidssäkert? Tycker det är svårt att veta vilket alternativ som blir mest prisvärt i längden.

https://komponentkoll.se/bild/bKMto.png

Båda är bra köp, men enligt tester om du bara ska gejma så är 11400f ett bättre köp enligt mig. För att bara spela så levererar 11400f mer prestanda och kostar cirka hälften så mycket.

Av Steamroad

Här har du ett bra och prisvärt paket med micro-atx kort som kommer passa fint i ditt compactchassi. Komplettera med valfritt grafikkort när du känner att det passar, gtx 3060 eller 3060ti säljs för 3890 respektive 4890.

https://komponentkoll.se/bild/IUfbP.png