Inlägg

Inlägg som Steamroad har skrivit i forumet
Av Steamroad

Här kan du läsa lite om vad hallå konsument säger, https://www.hallakonsument.se/varor-och-tjanster-process/hant... ,i korthet kan man säga att du kan ha rätt till ersättning om du får ökade kostnader på grund av försening, exempelvis ta ledigt från jobbet. Från ditt inlägg kan jag inte utläsa att du faktiskt vet att det kommer bli dyrare utan att du gör det som antagande utifrån kort framförhållning. Hittar du en ledig snickare som kan ta jobbet med kort framförhållning borde det betyda att de har en lucka i kalendern och därmed inte dyrare än normalt, dvs det argumentet håller inte.

Oavsett en klurig situation, men avbeställer du arbetet anses väl avtalet mellan er upphävt och därmed svårt att begära ersättning? Det du kan göra är att ta in en offert från annan hantverkare, om den blir dyrare, meddela den ursprungliga snickaren skriftligt att du önskar ersättning för mellanskillnaden eller hans arbete genomfört innan ett särskilt datum.

Av Steamroad

Om du blir medlem på power får du denna för under 9k vilket är riktigt prisvärt, https://www.power.se/datorer-och-surfplattor/datorer/barbar-d...

Av Steamroad
Skrivet av Petersv:

Skit på Power.se, skulle köpa för knappt 18000kr MSI 4080 bärbar, men det är omöjligt att välja något annat sätt än att hämta den antingen i Västra Frölunda eller Örebro Powers varuhus. MSI Katana 4070 bärbar, går däremot utmärkt för knappt 13000kr att välja skickas till ombud med posten.

Jag testade att lägga till samtliga msi-laptops med 4080 i varukorgen och kan beställa med leverans till närmaste varuhus, antagligen för att produkten är rabatterad sedan innan och därmed tillhör deras outlet, och då brukar de endast erbjuda upphämtning.

Av Steamroad

20% på i princip hela sortimentet hos power.se om man är medlem, gäller på datorkomponenter.

Produkt: i9 14900KF
Länk: https://www.power.se/datorer-och-surfplattor/komponenter/proc...
Kategori: Processor
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=12477198
Pris: 5752kr efter rabatt

Av Steamroad
Skrivet av shogou:

Jag vet att det har diskuterats förut. Men kan vi inte ta bort fyndvaror från fyndtråden? Eller starta en ny tråd för dom?

Vi har typ 20 posts med gpuer med 1-2 tkr rabatt på 4000 / 7000 serien. Jag betraktar inte dessa som bra deals.

Absolut om man hittar ett rekord pris på ett grafikkort eller cpu då kan jag se värde i att länka det. Men när marginalerna är så små så blir det bara massa bloat i tråden imo.

Om vi vänder på frågan då, vad är ett fynd för dig? 10-20-30% mot för ordinarie pris? 30% rabatt är ju närmare begagnatpris och får väl verkligen anses vara ett fynd. Är 20% rimligt?

Av Steamroad

Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 9990 kr hos NetonNet. Även 500:- extra i inbyte just nu tar den ner till 9500 kr.

https://www.netonnet.se/art/mobil-smartwatch/smartwatch/apple...

Av Steamroad

Har du kikat något på Audionom? Det är ett relativt praktiskt yrke men utan det kroppsliga slitage som hantverkaryrket ger. Går att vara anställd och egenföretagare/konsult, du kan jobba med människor(barn, vuxna eller äldre) och/eller miljöer. Framförallt om du väljer att bli egenföretagare eller konsult kan du styra dina arbetstider till när det passar.

Av Steamroad
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Har på kort tid fått meddelande av flera köpare som använder samma copy-paste som vill man skickar med blocket-paket. Vad är scammen? Det är uppenbart att det är samma person.

Säger de att de inte fick varan jag sålde och returnerar något annat? Hur sköter blocket sånt?
Kommer givetvis inte sälja, men jag ser inte hur blocket-paket är tryggt för säljare.

Valideringen sker mot BankID, dvs. att det finns en faktiskt person att kommunicera med. Inget om kreditvärdighet, anmärkningar eller annat som kanske vore lämpligt att kontrollera för full trygghet. Om personen sen väljer att köpa vad än du säljer, lever livets goda liv med den och samtidigt reklamerar köpet så blir det ord mot ord. Har säljaren då slarvat med dokumentation föreställer jag mig att Blocket oftare än inte håller med köparen eftersom tjänsten är just ett "köpskydd".

Av Steamroad

@Fesoj Du kan ju kolla folks profil och betyg på blocket också. Jag har avstått flera köpare utifrån den kontrollen, så det går att vara selektiv även där.

Av Steamroad
Skrivet av john_doe:

Det finns ju inget som hindrar en köpare från att byta ut enheten i paketet till en icke fungerande och säga att du skickat en trasig vara. Jag har köpt och sålt en del på blocket och om någon envist ska ha det skickat så skickar jag med postnord och förskottsbetalning till swish. Jag som säljare är inte ute efter att blåsa någon och vill någon handla och inte litar på mig får de komma och hämta och betala på plats. Har också skickat någon gång och de fått betalt efter de fått varan. Har blivit blåst en gång på 1500kr sk läropengar av en felbedömning av säljare som jag inte kollade upp tillräckligt noga så det var mitt fel, priset var för bra att vara sant med haha.

Så är det väl, men också därför som Blocket rekommenderar att så långt det går ha dokumentation som påvisar att det man säljer faktiskt fungerar. Säljer man elektronisk och det ska skickas är jag noga med att filma uppstart och användning av produkten så att det tydligt framgår att det faktiskt fungerar. Exemplet du nämner är också väldigt specifikt för elektronik och det finns så mycket mer som säljs på blocket än bara det.

När jag säljer något via blocketpaket brukar jag göra nedanstående. Det blir lite stök men ökar tryggheten för både köpare och säljare.
1. Visa med film och/eller bild på att produkten fungerar eller är hel/fräsch. Få skriftlig accept på det av köparen.
2. Filmar/tar bilder på paketering och innan jag försluter paketet få accept av köparen.
3. Fota paketet vid överlämning till speditör

Med dessa tre steg och accept på de två första är det svårt att argumentera på att något är trasigt eller inte enligt förväntan och om något oväntat uppstår i tredje fallet blir det ett försäkringsärende hos speditören.

Av Steamroad

Som köpare får du via blocketpaket en möjlighet att inspektera varan och därefter godkänna eller pausa utbetalningen om du tycker att varan av någon anledning avviker från det skick som ni kommit överens om. Observera att det inte är att likställa med ångerrätt så det är endast om varan på något sätt är felande eller avviker mot beskrivning, jag skriver det eftersom du själv skrev avbryta blocketköp, så förklara gärna vad du menar med det?

Risken för scam utifrån ett systematiskt perspektiv ser jag som relativt låg och antagligen därför antalet scams via FB Marketplace ökar konstant.

Rent personligen tycker jag att det blir en falsk trygghet då Blocket vid en eventuell tvist kommer låta dig och köpare komma överens om kompensation eller lösning och även om dialogen rekommenderas att gå via blockets app så kan de inte hantera några ekonomiska transaktioner via sig. Så även om jag haft tur i de fåtal fall där varan skadats eller inte varit som beskrivit (främst som köpare) ser jag en oskön situation om ens motpart inte är villig att föra dialog.

Av Steamroad

Vad har ID-kollen för funktion?

Vad fyller ID-kollen för funktion i en sån här situation*, vilken faktiskt trygghet ger den och för vem? Skulle det vara lägligt att kombinera den med krav på ett visst antal inlägg/livslängd på kontot likt andra forum har, t.ex. klocksnack?

*Misstänkt annons med produkter av tveksamt ursprung.

Av Steamroad

Enklaste lösningen för otillåten passering borde vara 1. Ge tillbaka platsen eller 2. Drive through, så får man som team och förare värdera om man tycker det är värt det eller inte, men det är i alla fall tydligt från tävlingsledningen vad konsekvensen är.

Av Steamroad

ordlig.se nr 775, 6/6

🟨⬜⬜⬜⬜
🟨🟨⬜🟨⬜
🟨⬜🟨⬜🟩
🟨⬜🟨⬜🟩
⬜🟨🟨🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Ganska trög idag. Fanns tillslut inga alternativ kvar men kunde inte ordet så blev en chansning.

Av Steamroad

@Spelkritik Får man föreslå att det ord man hittar och som då visas i toppen på skärmen kan direktlänka till ordet på svenska.se(eller bland de ord som är hittade ute till vänster)? Jag vet inte hur det är med andra men vissa ord hittar man på lite chans och är inte helt säker på vad det betyder.

Av Steamroad
Skrivet av BM-Mods:

Borde skulle gissa på att dom flesta gått efter kammarkollegiets upphandling och den borde väll inte vara så svår att få ut?

Kammarkollegiets ramavtal finns här: https://www.avropa.se/ramavtal2/

Av Steamroad

ordlig.se nr 771, 3/6

⬜🟩⬜⬜⬜
⬜🟩🟨⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Steamroad

ordlig.se nr 768, 4/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜🟨🟨
🟨🟨🟨🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Tog förvånansvärt lång tid att få ihop dagens ord trots 4/5 bokstäver.

Av Steamroad

Är ni osäker på ord så kika mot SAOLs webbsida svenska.se, vänster kolumn visar strikt form och mittenkolumnen det lite mer fria. Exemplet ovan med tele är enligt strikt SAOL ett sammansättningsord och inget eget.

Av Steamroad

24/38. Känner mig dum som inte hittar fler ord!