Inlägg

Inlägg som AnkanII har skrivit i forumet
Av AnkanII

USA, L.A ligger högst upp, med San Francisco som nummer två. På tredjeplatsen kommer Melbourne i Australien.
Californien för att jag är så sjukt musikintresserad och håller på mycket med musiken på fritiden och vill uppleva det "där det händer". Bo i ett warehouse med 5-10 anda likasinnade och bara köra på, hur fel kan det gå?
Melbourne är också med då det är en sjukt vacker stad, älskar miljön, djuren, allt, brudarna (de är bättre i L.A dock...). Även nära till staterna om man vill åka dit.

Av AnkanII

Själv kommer jag att köra Barbarian. Var aldrig min favoritklass i D2 men i D3 ser den förbannat rolig ut att spela. Sen lär jag spela en Wizard när jag är halvseg på Barbaren. Det är väll de två klasserna som lockar mig mest just nu.

Av AnkanII
Skrivet av Rolle90:

Vad tycker ni om Lion.

Jag tycker det fungerar bra, men tycker nog mer om Snow Leopard.
Är det bara jag som upplever att Lion är ganska mycket segare än Snow Leopard?

Älskar själv Lion extrext mycket. Bra mycket mer än SL faktiskt. Gillar funktionerna med flera skrivbord osv, underlättar en hel del i mitt arbete som jag utför på datorn, mycket stilrenare och lättare att hålla koll på saker och ting. Blir bara mer imponerad för var dag som går faktiskt.
Upplever även att Lion är snabbare än SL på min Macbook Pro 13" Early 2011.

Av AnkanII

Kan bara säga att jag har suttit med Lion nu i några timmar och är störtförälskad i det. Bra mycket smidigare och lätthanterligt än Snow Leopard enligt mig. Lätt värt 229kr. 5 stjärnor och underbar uppdatering utan tvekan!

Av AnkanII
Skrivet av eXale:

Bättre att satsa på externa enheter för mer lagringsyta (skulle försöka hitta en eSATA <-> Thunderbolt adapter). Kan ju desutom få 3 Terabyte per enhet då.

21'' varianten har endast en Thunderbolt port, och för tillfället finns det inga skärmar som kan använda sig av Displayports förmåga att länka skärmar. Med två stycken Thunderbolt portar löses detta problem, och han kan desutom använda sig av två stycken icke-DP skärmar; alternativt ha en extern skärm samt en alternativ enhet (tex lagrings-media) inkopplad i datorn.

Det blir med sannolikhet att vänta tills nästa version av Apple's Cinema display, samt Dells, HPs, etc innan kedje möjligheten börjar dyka up.

Självfallet är det så. Inget man kan sticka under stolen med. Idag finns dock inga sådanna adaptrar du nämnde i dagens läge, vad jag vet (eSATA <-> TB). Vet att företaget Sonnet ska släppa lite TB-prylar inom kort (såsom raid-lösningar osv). Så USB/FW enheter är att föredra, helst externa diskar med 2st FW utgångar så man kan kedjekoppla dessa istället.
Idag finns som du nämner inte heller detta med seriekoppling av skärmar genom DP, vet ej hur detta fungerar med HDMI eller liknande. Så vi får helt enkelt sitta på det torra idag och vänta så snällt och fint.
Men tänkte på en sak, med tanke på att LB är seriekopplingsbart så borde detta lösas i nyare varianter som du nämnde av skärmar, något vi antagligen kommer att få se i sommar/hösten om jag har känslan rätt i kroppen

Av AnkanII

Grafikkort är inget man ens ska ha i åtanke när man sitter med musik, bortkastade pengar på övrig prestanda.
Mer minne och CPU är det som gäller. Samt en massa lagringsplats, detta kan man inte få för mycket av när man sitter på ljudbibliotek som är flera hundra GB stora.

Jag la min input tidigare, 21,5" med i7 samt 8gb minne hade jag dragit en beställning på. 27" i5'an med 8gb minne kan ju fungera om du nu jättegärna vill ha större arbetsyta. Sista alternativet med ett vassare grafikkort hade jag slopat ganska stenhårt. Men hade rekommenderat flera skärmar istället för en stor, jag personligen gillar att ha 2-3 skärmar när jag sitter och jobbar med min musik själv.

Av AnkanII

Hade kört på 21,5", slängt i 8gb minne och låtit resten vara.
Hade sedan köpt en till skärm så jag hade fått ännu mer yta.

Håller själv på mycket med musikproduktion (dock i PT) och skulle säga att mer kräm är det som gäller, skärmyta går alltid att fixa i efterhand. Man vill ju kunna behandla så många spår som möjligt och hela den biten. Samt att man vill ha så lite delay som möjligt så då passar i7'an perfekt då den behandlar det hela mycket bra.

Av AnkanII

Blev ett mick-ställ + mick-kabel igår;

http://data.fuskbugg.se/skalman02/4da1c566e7e3d_IMG_0044.JPG

Samt ett puff-skydd, riktigt jävla bra var det om jag får säga så

http://data.fuskbugg.se/skalman02/4da1c5bee1787_IMG_0045.JPG

Har även lagt en beställning på dessa monitorer som borde komma inom kort,;

http://a1.images5.thomann.de/pics/bdb/241148/2192771_800.jpg

Av AnkanII

Själv blev det detta igår, lite svårt att ta bild på det så.... Äntligen en bättre mik att spela in med Jag glad!

http://studio.idg.se/polopoly_fs/1.368985!bgimage/4050104729.gif

Av AnkanII
Skrivet av Jerkanftw:

varför inte bara beställa från apple?

Vill inte ha 8% ränta på avbetalning Helt enkelt :/

Av AnkanII

När tror ni elgiganten/media markt/annan ÅF får in dessa datorer?

Av AnkanII

Ligger en iPhone4 på posten just nu i detta ögonblick. Vill bara sluta jobbet, hem och slänga en in en tvätt i tvättmaskinen och sen kuta ner och hämta den och pilla. Detta känns som självaste julafton, jag och paket på posten fungerar inte, jag blir tokigt galen!

Av AnkanII

Sparar just nu till ett topplån för att köpa en lägenhet i Stockholm om något år. Sparar även undan lite tusenlappar för en Macbook Pro samt nya studio-monitorer och Cubase 6. Ser pengar flyga iväg väldigt snabbt :/

Av AnkanII

Du har teleskopet som visar var du ska gå. Sen har du en manick till bredvid. På denna finns en lampa. Lyser den rött är du långt borta. Fortsätt traska. Blinka gult/orange, du börjar närma dig. Forsätt lite till. Blinkar grönt i en hiskelig fart, du är close, rör dig inte för långt, bara att gräva på i närheten (typ 5-10 steg max).

Av AnkanII

Igårkväll ~1800 i kö. Fick vänta 3½ timme. Riktigt nice, eller? Hade massa att göra under tiden dock, disken försvann iaf

Av AnkanII

Kommer i fortsättningen bara hålla mig till EVGA moderkort och skippa ASUS tills de har börjat lägga pengar på kvalitet. Har haft 2 moderkort från ASUS som gått sönder inom loppet av 3 månader (båda hade problem med minnes-socklarna). Är än sålänge nöjd med mitt EVGA kort som jag haft i en dryg månad. Mycket stabil moderkaka må jag säga. Me like! Det får fem tummar upp.

Av AnkanII

Sabertooth X58 vs. EVGA X58 X3 SLI, vad ska man ta?

Tjenare Swec!

Har lite problem med mitt nuvarande ASUS P6T SE moderkort. En minnesmodul har dött helt och moderkortet beter sig ostabilt. Så nu har jag, efter 2 st moderkort inom loppet av 6 månader bestämt mig för ett annat moderkort ur en annan "serie".

Vill ha ett stabilt moderkort med FireWire utgång/utgångar, vilket båda korten har. Så det blir inget problem i detta fallet.
Angående dess ljudkort är inte heller viktigt då jag har profissionell hemmastudio då jag gör mycket musik. Ska klara av 1600 Mhz minnen utan problem, och båda moderkorten har Sata3/USB3 och det spelar absolut ingen roll heller. Kommer bara köra ett grafikkort, inget SLI/CF här inte.

Men nu till den stora frågan, med nästan identiska specifikationer, och drygt 500kr skillnad. Vad ska man välja? Vilket är bäst "out-of-the-box" så att säga?

Jämförlse på prisjakt (Knappt info om EVGA kortet):
Produktjämförelse hos Prisjakt

Övrig spec om min dator som kanske kan spela lite i valet;
XFX 5770 grafikkort
Intel Core I7 930
6gb Corsair XMS3 1600Mhz minnen (3x2gb)
2x Corsair Force 60gb RAID.

Av AnkanII

Har en sticka havererat?

Hejsan Sweclockers!

Nu har jag stött på ett konstigt fenomen, enligt mig själv.
Problemet jag har är att jag bara ser 4gb utav mina 6gb. Har sett dessa 6gb tidigare, men såg inte detta förrän igår då jag installerade en SSD disk. Såg i BIOS att det bara fanns 4gb minne. Konstigt tyckte jag och tänkte först bara på att det borde vara en bugg, men jag måste ha tänkt fel nu.
Kollade egenskaperna på My Computer och såg att även där fanns det bara 4gb. Nu började jag bli orolig.
Körde ett Memtest86+, hittade inga fel alls. Se bild nedan. Notera även att Memtest hittade alla mina 3 stickor.

Memtest:

http://img580.imageshack.us/img580/5097/dsc01480in.th.jpg

Properties/Egenskaper:

PC-System:
6gb Corsair minne
Intel I7 630
ASUS P6E SE moderbräda
XFX 5770 1gb grafikkort
Win7 Professional 64-bit

Vad kan ha hänt? Har rotat runt i BIOS men lyckas inte hitta något som verkar vesäntligt. Snälla hjälp

*Uppdatering*

Satt och fifflade runt lite med mina stickor precis i de olika slotsen. Alla minnen fungerar, dock fungerar inte den andra slotten, dvs, den slotten som sitter i mitten av de tre. Så får väll skicka iväg mitt moderkort så att de får kontrollera slotten. Mod kan stänga / låsa tråden då jag misstänker starkt att detta är felet.

Av AnkanII

Jag köper sällan spel nuförtiden. Har spelat WoW sedan lanseringen och har därför inte varit riktigt intresserad i andra spel, tyvärr. Dock så har jag köpt Aion Collectors Edition och Half Life Orange Box genom Steam, smidigt och bra. Har 100mbit så det var absolut inga problem att ladda ner spelen snabbt och komma igång. Dom få spelen jag har köpt under tidens gång har det faktiskt varit via Webhallen. Jag gillar att ha kartongen/boxen och manualer och grejer, bra toalett-läsning helt enkelt. Och jag gillar godis-sakerna dom skickar med i Collectors-Edition lådorna Även om det är sjuka "överpriser" för en affish och en låda i stål istället för plast.

Av AnkanII

Det blev en biljett till Malta samt hotell för mig och flickan min Åker i mitten av Augusti i en vecka. Ska bli extremt skönt att få koppla av lite.

http://www.maltahotelsearch.com/images/malta.jpg

http://www.maltahotel.net/hotel/park-hotel-sliema/images/300200/...