Inlägg

Inlägg som Laffe har skrivit i forumet
Av Laffe
Skrivet av killawife:

Scart till Vga får nog räknas som ett originaltillbehör till de flesta äldre spelkonsoler.

Jag vet bara en konsol under min livstid där det ens förekom att någon använde scart till vga och det var Xbox 360 och det var absolut inte något som ingick, något jag vet eftersom jag köpte en själv när det begav sig. (När jag tänker efter var det nog inte ens scart, minns inte vad de kallade utgången)

Blandar du ihop med en s-video + LR-audio till scart-adapter?

Av Laffe

Kul, men jag vill kunna deselecta markeringar vilket jag inte hittade nåt sätt att göra.

Av Laffe

Var noggrann med att ta en modell gjord för nordiska klimat. Jämför gärna scop-värden.

Men vill du ha ett rakt förslag så är det toshiba som gäller. Gjorde mina efterforskningar tidigare i år och skaffade en daisekai 25 som är suverän och drar närmast obefintligt med energi hittills för kylning. Anledningen till valet är att jag hittade upprepade rekommendationer från service-folk som sa att toshiba var märket att ha och som orsakade minst strul och klagomål.

Jag hade undvikit Mitsubishi av motsatt skäl.

Av Laffe
Skrivet av Aphex:

Vänta nu, består hela ”fusket” i att man spelar med kontroller som inte suger?

Salty console peasants

Håller med, skitfånigt när folk klagar på min elsparkcykel när det är maraton.

Av Laffe
Skrivet av twit:

Jag läste även originalinlägget och jag förstår ärligt talat inte. En misstänkt fuskare får se kopior av andra spelare, och genom att interagera med dessa kopior skall det på något sätt bekräftas att de faktiskt fuskar? Visar man då kopior för alla spelare vore precis alla spelare enligt samma resonemang fuskare.

Tror tanken är att det är en "osynlig" spelare utan hitbox men som i övrigt har normal player data. Så fusket kommer "se" låtsatsspelaren men ingen riktig spelare kan det.

Av Laffe
Skrivet av reverend benny:

Håller inte alls med om falsk trygghet, förutom inbrottsskyddet så tycker jag det är värt pengarna om det t.ex. skulle börja brinna. Då är sekunder viktiga och larmet till larmbolaget går snabbare.

Vill bara påpeka att just sector alarm säljer definitionen av falsk trygghet med sitt "brandskydd". Larmet går inte ut förens det finns synlig brand, något som sector alarms kameror är känt urdåliga på att påvisa till en godkänd nivå. Ovanpå det är det redan "försent" när branden är synlig och branden måste vara just synlig för kameran så du behöver flera kameror i varje rum.

Nästa steg är att det inte finns några väktare som kommer komma dit fort nog att göra något i ett tidigt stadium när det skulle kunna hjälpa. Om det mot förmodan finns det så kommer de inte under några omständigheter gå in i ett brinnande hus. Det finns verkligen inte på kartan, du får under din väktarutbildning (som är samma för alla väktare) klara instruktioner att absolut inte ingripa i farliga situationer som bränder och våldsbrott. Det bör heller inte finnas någon arbetsgivare som vågar ge den instruktionen till sina väktare av rena ansvarsskäl.

Av Laffe
Skrivet av davitto:

”Varken min fru eller någon av hennes vänner skulle ha ett discord-konto eller använda tjänsten om de hade behövt sitta och pröva sig fram till något sketet forcerat användarnamn”

Ja för folk använder ju inte Instagram, twitter etc.
Mitt ”skeva” perspektiv kommer från att jag jobbar med appar som har tiotals miljoner aktiva användare btw.

Du har helt rätt, ingen i hennes umgängeskrets använder twitter eller instagram precis av den anledningen. På samma sätt är det ett jäkla bök att få in henne på någon plattform över huvud taget med unika användarnamn. Det är jag som får generera fram och komma ihåg åt henne för det är ett bök hon inte ids med.

Av Laffe
Skrivet av davitto:

Tycker inte det är en onödig ändring — friktion är generellt dåligt.

Discord sitter på datan och statistiken så dem vet bäst, det är snarare en långsiktig investering som kan indirekt förbättra engagement genom ökat antal vänner per användare.

Har upplevt själv hur egentligen jobbigt det är att först memorera användarnamnet sen siffrorna också.

Skrivet av Donnerstal:

Du kan byta det namn som visas. Så du kan fortfarande till synes heta Pelle.

Vad är det här för skev syn av vart friktionen faktiskt finns? Du vill inte ha barriärer till nya användare om du hoppas på att bli en växande plattform. Varken min fru eller någon av hennes vänner skulle ha ett discord-konto eller använda tjänsten om de hade behövt sitta och pröva sig fram till något sketet forcerat användarnamn istället för vad de känner igen och är bekväma med. Nu var barriären typ noll att få in de på plattformen, vem bryr sig om fyra siffror efter det? Ctrl+c är inte direkt bökigt i jämförelse.

Det här har noll med användarvänlighet att göra och allt med brand-integrity. Discord vill skapa tydligt unika användare för att öppna plattformen för företag och "profiler" att bygga communitys utan risk för att blandas ihop med andra användare.

Av Laffe

Nu tror jag HUE har bättrat på sina GU10, men de jag har från typ 2017 är sämst på grön färg

Av Laffe
Skrivet av SpiikeN^:

Kan vi alla enas om att alla touch-induktionshällar är VÄRDELÖSA i jämförelse med gamla spisar med stora vred och rejäla knappar? Hur det blir med denna mobil återstår dock att se.

Nej? Vred går sönder, är svåra att göra rent och blir snuskiga och saknar moderna skyddsfunktioner och feedback. Jag hade oturen att gå tillbaka till vred i ett år och det var bedrövligt.

Av Laffe
Skrivet av P-son78:

Kan bli lite irri över hur lite som ts försöker hjälpa här. Först be om hjälp sen svara med enstaka meningar när folk sen försöker hjälpa. Ser det rätt ofta.

Min spontana reaktion, vilket säkert lyser igenom i min respons, är alltid att TS i såna här trådar bara skrivit en cover story för något annat eller vill gömma vitala delar av sitt eget agerande. Därför försöker de ge så lite detaljer som möjligt för att inte spräcka den storyn. Brukar alltid visa sig att saker inte går att få ihop när det kommer mer info.

Det här är samma TS som för nåt år sedan skrev en "hypotetisk" fråga om att gömma datorer och pengar i skogen på ett säkert sätt. Vilket gav ännu mer varningsklockor i det här fallet.

Jag förstår att jag är insinuant nu och TS kanske har det renaste mjölet i världen i sin påse. I så fall ber jag om ursäkt, men jag ogillar tanken på att sitta och hjälpa någon med något de själva inte vill stå för. Vare sig det är något de vill gömma för familj eller stat. När det inte är rakfram info man får så föreställer jag mig det värsta.

Av Laffe
Skrivet av jagdgruppe_nord:

Yes, fick ett mejl från sidan i fråga.

Ok, vilken sida rör det sig om? Det är ju inte du som signerat så det finns ju inget att förlora på att dela med sig av den infon.

Av Laffe

Du gick opåkallat igenom din historik och hittade en som skedde knappt en timme innan du postade tråden?

Av Laffe
Skrivet av Weuffelhjaern:

Märkligt, jag har 10-14 par som jag använt i arbetet (Elektriker, Drifttekniker) i flera år och dom ser fortfarande relativt nya ut.

Tar tillbaka mitt uttalande. Blandade ihop med cat-sockorna jag köpte på jula i samma vända. Dessa har hållit skapligt bra att det ut som.

Av Laffe
Skrivet av Weuffelhjaern:

Vanliga diskreta har jag inte hittat några som håller. men julas Bluewear arbetsstrumpor i 3-pack har hållt förvånansvärt bra för mig, köpte 4 pack för nått år sedan och arbetat som hantverkare/elektriker och väntar fortfarande på att där ska bli hål. Tumme upp.

De gick sönder efter bokstavligen en användning för mig när jag köpte för ett år sedan

Av Laffe

Genuint intresserad av att höra om någon använder den bedrövliga stavningen som dagens ord har istället för den uppenbart korrekta? Aldrig sett förut och tog mig typ tio minuter att ens prova att stava det ordet så. Men den här versionen är tydligen också med i saob.

Av Laffe
Skrivet av Jumpcut:

Okej, då ska jag försöka förklara vad jag menade.

Precis som du skriver, det ekonomiska datat finns såklart kvar. Det försvinner såklart inte vid en GDPR-rensning. GDPR upphäver ju inte en massa andra lagar hux flux. Men jag har inte kvar något konto, kan inte logga in, det finns inga enkla sätt att få fram mina uppgifter.

Sen, som jag skrivit tidigare i tråden. Det finns inga "aktiva" köp eller fakturor hos Klarna. Allt var klart och avslutat när mitt konto stängdes. Inga skulder eller annat fanns noterat, vilket också står förklarat tidigare i tråden.

Okej, då är jag med. Men i så fall har ju inte företaget mycket att stå på angående det för stora beloppet. De har fortfarande möjlighet att begära ut uppgifter från Klarna om gjorda inbetalningar samt beställningsuppgifter och tills dess kan du bestrida allt över det du är skyldig. Jag hade dock betalt allt du själv kan komma fram till skulle saknas eftersom dröjsmålsränta är ett elände utan motpart i svensk rätt. Men dokumentera noggrant vad du betalar, på vilket sätt och varför och informera motparten. Betala inget mer än du är skyldig, för det kan både ha en viss signalverkan juridiskt och det är väldigt svårt att få tillbaka omstridda belopp.

Av Laffe
Skrivet av Lagerlöf:

Man förväntar sig att man är klar på det sätt att man tror man gjort rätt, bara för att det saknas lite så betyder det inte per automatik att man har full koll på det och försöker lura företaget som vissa påstår, det var min poäng.

Jag sitter inte och skriver upp varenda grej jag köper, hade ett företag glömt en faktura i en period där man handlar mycket (som en flytt) känns det inte alls konstigt att det faller helt mellan stolarna.

Jag försöker inte säga emot din åsikt, jag håller med om att saker händer och att det kan vara rörigt med fakturor i dag när man ofta handlar mycket och ofta från flera olika aktörer. Jag försökte bara förtydliga att lagen tyvärr utkräver större vaksamhet. Det är säkert något som kan komma att ändras i framtiden med utvidgade konsumentbestämmelser fakturor fått en något förändrad roll, men än så länge har du en plikt att granska den faktura du fått eller påtala att du inte fått någon alls. Annars riskerar du tyvärr ytterligare kostnader och i värsta fall en saftig dröjsmålsränta. Därför min kommentar om att vara noggrann iaf vid större belopp.

Av Laffe
Skrivet av hellmix:

Läser du inte TS hela trådstarr samt det står princip i början: slutet av maj 2022 hade jag fått allt jag beställde, Sen i höstas slutade jag använda Klarna och dom GDPR-rensade allt mitt data på min begäran.

Du citerar vad jag citerade och som jag ställde en direkt fråga på som att citatet i sig är ett svar? Jag försöker förstå vad det är han begärt, vilket svar han fått och exakt när "i höstas" är. Det är nämligen väldigt spännande att se hur snart inpå ett aktivt ärende Klarna kännt sig manade att rensa uppgifter de har ganska stort utrymme att hålla på. Mig veterligen finns det ingen tydlig praxis på när såna här uppgifter skulle bli så gamla att de slutar skyddas av undantagen (från samtycke) i artikel 6. Då framför allt 6.f. men också i viss utsträckning punkt b, c och eventuellt till och med e. Men att det skulle ske på så här kort tid låter närmast konstigt och jag vet inte varför Klarna skulle gå TS till mötes. Känns som en större juridisk risk att ta bort uppgifterna än att behålla dem

Skrivet av hellmix:

Och du verkar bara läsa första och sista sidan det här har gåt igenom tråden X-antal gånger.

TS tar allt på faktura via Klarna, TS får sista grejer och betalar resten till Klarna, TS har nu betalt hela fakturan till Klarna, TS åberopar sin rätt av GDPR att Klarna radera hans information. Klarna ser att TS har inget inneliggande skuld/faktura hos sig så de ger grönt ljus att radera TS information. ½-1år senare hör företagets av sig TILL TS.

Med hej du är fortfarande skyldiga oss 15k men lämnar INGEN information om vilka grejer det gäller eller när. Här är TS för snäll och börjar rota igenom sina gamla fakturor och ordar och märker att det rör sig runt 7k. TS ber företaget att höra av sig till TS på telefon på måndag för att diskutera hela grejen. Måndagen 30/1-23 kom de ringde inte upp TS, TS ringer företaget men personen går ej att få tag på, TS är för snäll igen och skickar sitt underlag till firman som fortfarande hävdar att det är 15k som saknas. Samt de skyller på att ordarar hos klarna försvinner efter 180dagar.

Oavsett så har TS gjort för mycket på sin sida eftersom kundkedjan nu är Företag<->Klarna<->TS

Men företaget försöker göra fuling och gå direkt på TS och inte på Klarna.

Kul att du summerat tråden, säkert bra för någon men vad hade det med mitt inlägg att göra?

Av Laffe
Skrivet av Lagerlöf:

Det är ingen som har påstått något annat i hela tråden.

Då förstår jag inte din argumentationskedja. För det känns som att du säger emot dig själv när du säger att man kan ha en förväntning om att vara klar när man betalat vad man fakturerats. Jag svarade som direkt respons på det att du tyvärr inte kan agera blint på en sådan förväntan eftersom du juridiskt har delad plikt att se till att det betalas "rätt" belopp oavsett vad som fakturerats.