Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Laffe har skrivit i forumet
Av Laffe

Jag har haft problem med att olika moderna grafikkort gett olika resultat med samma hdmi-kabel på samma skärm. Då fick jag gå in och slå på ett kompatibilitetsläge i skärmens inställningar.

Av Laffe

Kom ihåg grabbar, man får inte prata politik på forumet! Det är absolut inte tillåtet och stoppas alltid. Ignorera att hela forumet är nedsolkat med hundvissla efter hundvissla utan nästan någon egentlig maskering. Floden med små högerspöken som trillar ut ur varje skrymsle så fort det finns tillfälle att prata "woke" eller högerprofiler finns inte.

Det är en så bra och mysig policy med politikfritt när det är helt tandlöst. Antingen får väl forumet vara helt fritt från allt annat än rent hobbysnack eller så får ni låta folk bekämpa den här skiten genom att tala fritt och representera ett mer realistiskt spektrum av åsikter. Nu ser hela forumet ut som ett amerikanskt bibelbälte, där alla blivit kidnappade av utomjordingar, för någon som tittar in utifrån. Rätt bra sätt att isolera det här stället från tillväxt av nya användare. FZ ser identiskt ut. Hatiskt ut i fingerspetsarna. Weird att ett sånt community inte föder interaktion och gemenskap längre.

Av Laffe

Nog för att Quizen ofta är lite väl mycket tönt-varning men det här var det första där det var rent pinsamt att kunna svar på. MÖP gonna MÖP.

Tips om man har svårt för att sätta förkortningarna, det är försvaret! Ta alltid det mest skitnödiga namnet!

Av Laffe

Tänkte dela med mig av ett tips att pröva probiotika vid försök att gå ner i vikt.

Först och främst, anledningen att jag provat det själv är att jag deltog i den här studien:
https://www.nature.com/articles/s41598-023-45395-7

Mina resultat skiljer sig betydligt från det samlade resultatet i studien så ha med er att det inte är en "magisk lösning" eller funkar lika för alla. Det finns dock ett stöd i studien att en tillräckligt stor dos probiotika har en positiv effekt på viktnedgång.

Min egen upplevelse:
Med en tillräckligt stor dos probiotika försvinner min hunger nästan helt. Under studien gick jag ner ca 18 kilo på 6 månader och då hade jag bara full dos sista tre. Efter studien höll jag inte igång probiotikan på samma sätt och jag återgick efter ett tag till sämre vanor och började gå upp endel. Jag hade till en början varit osäker på om probiotikan verkligen hade hjälpt innan eller om det bara var eget driv som gjort all förändring och om det var drivet som saknades nu, men jag tog till slut för mig att pröva igen med en ordentlig dos. Effekterna var rätt omedelbara när jag gjorde det.

Idag, på probiotika, kan jag äta långt under mitt TDEE utan att känna något matsug alls. Det är inte så att jag inte behöver äta, för lågt energiintag leder till trötthet och jag känner så klart att magen är tom. Men jag känner inte hunger på samma sätt och kan äta bara det jag vill och vara nöjd. Flera gånger har jag avstått mat hela dagen utan besvär och bara ätit något litet innan jag gått och lagt mig för att inte bli helt utan energi nästa dag. Det är såklart bättre att äta lagom varje dag, vilket är målet, men det får ändå exemplifiera min inställning till mat just nu.

För tillfället går jag ner i snitt 300 gram om dagen över de senaste två veckorna. Men det är såklart en kurva jag behöver jämna ut när jag kommer ner mot min målvikt. Jag är aldrig "hungrig" eller småsugen på nåt, men såklart ofta lite trött om jag ätit väldigt lite. Äter jag alldeles för lite över ett par dygn kan jag få kallsvettningar och yrsel, så det krävs fortfarande mat. Perioden innan jag började ta probiotikan ordentligt igen var jag hungrig hela tiden trotts att jag nog i snitt åt dubbelt så mycket som nu.

Min fru har också börjat prova och ser positiva resultat med hungern, men långt ifrån mina. Det är alltså, för att igen vara tydlig med det, ingen magiska lösning som kommer funka lika bra för alla. För vissa kommer det säkert inte funka alls, med tanke på studieresultaten. Men jag tror den kan vara värd att prova om ni har svårt med matsuget. Du måste också vilja äta mindre. Det är inte som att det inte skulle vara gott att klämma i sig en chipspåse eller en bakelse bara för att jag inte känner suget.

Studieansvariga var positiva till att fortsätta ta probiotika regelbundet efter studien och ansåg det vara närmast riskfritt. De förklarade att probiotikan på apoteket ofta var likvärdiga alternativ. Jag jämförde vid nåt tillfälle olika märken och gick igenom lite andra relaterade studier och kom fram till att Biosalma "Mage" (https://www.apoteket.se/produkt/biosalmamjolksyrabakterier-84...) var det alternativ jag tyckte hade bäst innehåll till rimligt pris. Jag tar i dagsläget 2 ampuller varje morgon och 2 varje kväll. Märket är ofta på rea men jag räknade någonstans på att det är en kostnad på 5-8kr om dagen. Kan kännas som en dyr extra kostnad för vissa, men för mig är den minskade utgiften från matkonsumtionen en klar nettovinst.

Med mindre än 4 ampuller om dagen hjälper det inte märkbart för mig. Jag har provat en och två om dagen tidigare och det ger väldigt lite effekt. Det kan dock vara bra för magen att trappa upp i några dagar eftersom probiotika kan sätta lite snurr i systemet.

Lita inte blint på mig heller, jag tänkte bara tipsa om min egen upplevelse. Läs gärna studien samt andra studier om probiotika och viktnedgång.

Av Laffe

Kul förslag! Blir en rolig tävling där vi får se om moderatorerna kan banna mina botkonton snabbare än jag kan rösta ut dem.

Av Laffe

Sjukt mycket killgissande och spökhistorier här. FK kan vara orimliga i många fall, men långt ifrån hundra procent av fallen. Undvik inte en dialog med FK, min fru har fått fullt stöd igenom sin sjukskrivning och fick beviljat längre än ett år pga just en fungerande dialog och att hon varit öppen och medlat mellan alla berörda.

MEN och det är ett stort MEN. Du ska absolut inte ha en andra inkomstkälla medans du är sjukskriven. Du kan streama för skojs skull, men acceptera inte donationer och dylikt. Det är verkligen ett no no rakt av. Inte ett öre. Har du tagit emot så sluta direkt och meddela FK om exakt vad du fått in. Om det finns andra fördelar med att vara affiliate och du vill åt dem så får ni ha en dialog om det.

Vad du kan göra som hobbyverksamhet är helt beroende av varför sjukskriven. Är du hemma PGA smärta vid ansträngning ska du inte vara ute och sporta, är du hemma pga musarm ska du inte sitta vid datorn och är du hemma pga stress och utbrändhet så ska du göra sånt som du kan förklara varför det hjälper dig eller i vart fall inte skadar. Inget kräver att du ska vara i ett katatoniskt tillstånd, ofta är det rakt av dåligt att vara passiv och behandlingar kräver aktivitet. Spela, även längre stunder som med streaming, är okej under flera omständigheter.

Du bör inte spela det under arbetslika former. Dvs. Streama inte på ett schema och utför inte "uppgifter" för tittare eller dylikt. Förmågan att spela datorspel är inte direkt översättbar till att vara arbetsför i något yrke, men gör du det under arbetslika former när du t.ex. är hemma pga stress så kan det eventuellt indikera att du skulle klara av att arbeta i andra miljöer än ditt nuvarande jobb. Spela för att det är kul, när det är kul och gör det avslappnat. Låt inte streamandet bli något som får dig att spela när du annars inte hade gjort det t.ex. för att du mår dåligt. Om FK har invändningar så förklara varför du tycker att det är en bra och givande del av din vardag när du är hemma och läker och vilka åtgärder du tar för att det ska hålla sig hälsosamt. Det kan t.ex. vara socialt och undvika isolation, känna sig duglig och kapabel, mental aktivering och så vidare.

Av Laffe
Skrivet av /bin/sh:

Jag var med om något liknande med Telia.
Jag hade bundet abonnemang 24 månader och dom höjde priset.
Jag kunde säga upp det direkt då trots att det var bundet.

Till historien hörde att jag flyttat till en ny bostad där internet ingick så jag var ändå inte intresserad av Telia och det här var ett ypperligt läge att bli av med den extra kostnaden.

När telia höjjer bundet pris så brukar det framgå att det gäller ordinarie pris efter bindningstiden. Uppsägningen är också inte något du kan nyttja inom din bindningstid. Så var iaf skrivelsen de två gånger de höjde på vår nyinstallerade fiber.

Av Laffe
Skrivet av Saddl3r:

Är det utformat som alla andra Ubisoft-spel alltså? Har funderat på att skaffa det men då blir det inget ...

Det är mysigt i början när du bekantar dig med Hogwarts och man får uppfattningen att spelet ska "växa". Men det är bloat och cancerväxt. Spelet är fruktansvärt ytligt rakt igenom. Det finns typ tre olika sorters pussel och alla är förfärligt tråkiga och har du löst en så har du löst alla. alla quests är fetchquests eller gå-och-döda-de-här-mobsen. Det är ofta riktigt konstigt hur mycket audiowork och "story" det är kopplat till quests som sen bara går ut på att spamma attack på en mob. Overworlden är ren Ubisoft copy paste. Strider som är större delen av allt "gameplay" går ut på att trycka gult om fienden är gul, röd om röd och lila om lila. Du kan göra "combos" men de är nästan poänglösa och ökar bara risken att du tar skada eftersom du använder magier vid "fel" tillfälle. Du kan köpa fler "weapon wheels" för att ha fler magier valda samtidigt när du lärt dig fler, men det är en fälla. Du kan nämligen alltid bara pausa tiden och swapa in en ny magi i ditt existerande hjul. Att byta hjul händer istället i realtid och är onödigt bökigt. Man har aktivt valt att göra en dålig UI för att ha 3 extra "unlocks".

Senare i spelet kommer du också låsa upp att kunna öppna låsta kistor och dörrar. För att kunna öppna hösta nivån krävs det att du utför tre steg av enormt fetchquest i hela overworlden som saknar guidning. Din reward för det är att du nu kan gå och öppna poänglösa rum och kistor med samma gearloot du redan har fast ibland pytte-lite bättre. Notera att du kommer hitta exakt samma loot i alla vanliga kistor om du bara fortsätter spela. Ibland är looten bakom tre lås som ska öppnas, varje lås kräver ett minigame som alltid är identiskt och tar ca 10-20 sekunder att genomföra. Det finns ingen utmaning alls i minigamet, du ska bara hålla spakarna stilla i två olika riktningar tills låset öppnas. Tiden står still när du gör det så det har ingen gameplay impact, det är bara en time sink. Räkna med att om du öppnade allt så skulle du säker lägga minst 1-2 timmar speltid på samma monotona uppgift.

GOTY

Av Laffe
Skrivet av Kallee1:

är det möjligt att lägga tillbaka den?

Ja, bara att trycka in kortet igen och kolla så att bracketen (metaldelen som du skruvar fast i chassit) inte råkar gå in snett och fastnar i nån skreva eller utanför chassits baksida. Då kommer det ta emot och du får lirka ut och försöka igen.

Av Laffe
Skrivet av Kallee1:

jag vet det, men halva mitt gpu e ute från sloten och det är den sista biten vid latchen som sitter fast

Det händer som sagt, du måste sätta tillbaka hela kortet igen och "börja om"

Av Laffe

https://i.imgur.com/IMNgw79.jpg

Så ser din latch ut

Av Laffe
Skrivet av Kallee1:

Går inte att få ner den, halva Gpun e ute

Peta in hela GPUn i PCIe-sloten igen. Om du börjar dra ut den snett är det svårare att få loss den. Kolla att du inte tar i chassits bakpanel någonstans, lossa latchen med ett ordentligt tryck och dra kortet rakt ut från sloten.

Av Laffe

Svårt att tolka ditt inlägg, men är det så att du bara inte lossat din GPU-latch?

https://support.cyberpowerpc.com/hc/article_attachments/36002723...

Du behöver trycka in den högra sidan av den spärren för att grafikkortet ska släppa. Försök dra kortet så rakt ut som möjligt.

Av Laffe
Skrivet av wester:

Ser intressant ut. Får fundera lite och se vad det blir till slut. Tack för förslaget.

Behåll skärmen du hade valt i ditt eget inlägg. Det är den absolut bästa i det segmentet.

Av Laffe
Skrivet av Entash:

Någon som hört något mer om Mio presentkorten? Jag hann inte i lördags för den slutade funka och de sa att de skulle återkomma men hittar inget.

inte ett pip hittills

Av Laffe

Har upplevt samma fenomen vid något tillfälle

Av Laffe
Skrivet av slusk:

Och har du aldrig hört om en bräda som 2 tum 4?
Jag ger upp...

Jag försöker inte gå emot ditt övriga resonemang, men vi använder inte 2 tum 4 i Sverige. Det är bara en sägning som lever kvar i vissa kretsar. Vi kör helt på millimeter och 2 tum 4 är ett sätt att hänvisa till en 45x95mm regel, vilket alltså inte är ett överensstämmande mått. Om du faktiskt började försöka använda 2 tum 4 i mätningar skulle det snabbt gå rätt illa.

Av Laffe
Skrivet av Gurrrra:

Ja precis det här, det är verkligen totalt ointressant att veta vilket varvtal den ligger på sålänge den gör sitt jobb med att skyffla mycket luft samtidigt som den är så tyst som den bara kan vara.

Fair enough att grafen hade kunnat hjälpa, men ni har ju värdena för att lätt se det ni letar efter. När båda existerande graferna dessutom visar att Apex Stealth underpresterar så behöver ni ju heller inte en tredje graf för att veta att den alltid puttar mindre luft vid samma ljudvolym och vice versa. Det finns ju inget läge där den gör "bättre" ifrån sig som en tredje graf kan visa upp.

Just RMP-värdet är ju också intressant för fläktens livslängd. Om den ständigt måste gå på ett högre varvtal för att uppnå samma resultat som andra likvärdiga fläktar kan du anta att den också kommer ge upp tidigare. Det finns så klart fler faktorer som påverkar än rpm, men det ger en fingervisning som iaf jag skulle luta mig mot vid ett köp. Köper jag fläktar för 300+ så räknar jag med att de kommer användas rätt länge och vill ha så låga varvtal som möjligt.

Av Laffe
Skrivet av Sando:

Det va inte många man sett från topp 100... Men kvaliteten på Netflix har också gått ner. Mycket att kolla, men sällan nåt bra. Själv föredrar jag nog HBO och Amazon Prime.

Netflix har om något haft ett ovanligt bra utbud i år med nya välproducerade serier. Majoriteten av de positiva överaskningarna jag stött på har varit netflix-content. Blue eye samurai var senaste överraskningen. En fusion av anime och dreamworks animation med en story och karaktärer man slipper skämmas för. Renewed för säsong 2 nu också.

När det kommer till andra aktörer är det bara apple TV som imponerar med stora mängder kvalite förutom netflix. HBO har långkörare som tog slut och The bear, men utöver det fanns det inte mycket. Prime producerar knappt något alls och när de gör det så är det slötittar content so bad it's good grejer som Reacher.

Netflix har också plockat in väldigt mycket koreanska påkostade serier senaste åren som blivit väldigt populära även om det är lite för trashy plots för min smak oftast. Men det bidrar ju i vilket fall till ett brett utbud.

Av Laffe

https://www.inet.se/produkt/6906133/montech-air-903-base-svar...

650, så inte under 600 men det bästa billiga chassit jag tror du kommer hitta. Ingår 3st 140mm fläktar så du behöver inte lägga till något.