Inlägg

Inlägg som FalsktIotakt har skrivit i forumet
Av FalsktIotakt

@Lome:
Man har ju två alternativ huvud alternativ. Se nätdelen som ett eget system eget luftflöde. Fläkten utåt..

Låta nätdels fläkt ingå i dimensionering av totala luftflöden i lådan. Nätfläkten in mot lådan.
Detta senare är lite mer krävande i den meningen man måste ta hänsyn till flöden och riktningar på flöden och då inkludera nätdelen.

Tredje alternativet är fläcklösa nätdelar där chassifläktar även kyler nätdelen och byggs som alternativ två.

Av FalsktIotakt

@Chris_Kadaver:
Helt ny grafikmotor bland annat med mycket mer detaljer.
Jag körde spelet när det kom ut på en duron 600 (alltså 600mhz singel kärna) och 256 kb minne och då skull vent vara igång med för kommunikation med guilden.

Här är system kraven för det nygamla.

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1565176-world-of-warcr...

Av FalsktIotakt
Skrivet av jJnte:

Att prestandan ligger på 30-50 % av vad en likvärdig stationär dator levererar låter jag dig förklara vidare hur det ligger till.

Tycke jag gjord det. Grafik kretsen för ett ta bar den, tar i en stationär (med minnen osv) runt 250w. Du ska dels ha den effekten, du ska även kyla bort 250W. Systemeffekten på denna laptop ligger högt för att vara en laptop. Nätadaptern ligger på 230w och den har marginal mot systemet så systemet ligger på max runt 200w. Hela datorn med max effekt är alltså LÄGRE än vad GPU kretsen ensam kräver om den ska prestera max. Drar du bort effekten för moderkort, bildskärm, CPU, minn , batteri laddning, så har du nog mindre än 100 kvar som GPU faktist kan nyttja. Då får du sänka frekvensen för GPU som följd (vilket man gör). Det blir långsammare. Sedan har du temperaturer, kylning, för att hålla GPY CPU under 95. Vart har du den.. den får inte plats. Å i brist på kylning får du sänka frekvenser.
Så svårt är det inte.. Jag tycker man har nått mycket långt, men ren fysik, kylning och plats, begränsar, och mer kraft hjälper inte då det blir för varmt. Och då får man sänka frekvenser för att undvika överhettning.

Av FalsktIotakt
Skrivet av str8forthakill:

@FalsktIotakt:
Skulle vara helt poänglöst att köra 140mm fläktar i mitt fall över Noctuas tysta NF fläktar.

Tja.. helt oberonde av fabrikat på fläktar så finn det fysik i bakgrunden. Och en datorlåda är "bara" ett system som ska ventileras. Liksom en villa eller en fabrikslokal. Samma fysik råder och den säger bland annat att för att fläkten (någon) ska ge ett rimligt flöde sa den sitta på en plats som passar UTAN en massa glipor. Och det gäller alla system alltid om minsta strömmings motstånd finns. Har inget att göra med fabrikatet på fläktat.

Av FalsktIotakt
Skrivet av Michaelscott:

Tack för era input, med tanke på vilka komponenter dom lyckats trycka in i denna dator är chockerande och väldigt imponerande.

Onekligen en högt specad maskin och "häftig" marknadsföring.
Dock. Den är begränsad av fysiken lagar. Den har en rätt häftig näradater för att vara laptop, så den får lite mer energi än en vanlig.
Vad den gör att bland annat är att när den blir varm så drar den ner hastigheten på CPU och GPU. Så förutom låga grundfrekvenser får du på grunda av värma en häftig frekvens sänkning och dåliga prestanda. Skärmen som är full hd är inte ett problem att få 144hz med de delar datorn innehåller OM dom jobbar på full frekvens. Men det gör dom inte, fysiken, el försörjning och värme tillåter inte det.
Detta trots fläktar som låter som en mindre jetmotor. Det är ju kort så att en stationär, med mycket större nätdel, med mycket bättre kylning, krävs för att få ut prestanda av de delar som ingår.. och det berätta dom givetvis inte.
Lika illa som jag antog från början är det inte, det har för en laptop häftig nät adapter, men räkna med prestanda på ca 30% max 50%mot en stationär med samma delar. Det tråkiga är att i test som visar GPU ELLER CPU prestanda så blir det ganska bra, 50% men när du sedan kör faktiska spel så blir ström + värme mycket begränsande och det blir slött 30% nivån. tyvärr.

Av FalsktIotakt
Skrivet av str8forthakill:

Alla fläktar har liknande luftflöde.

Nej.. ett stort NEJ.. fläktar beter sig inte lika..

Av FalsktIotakt

@Moses1988:
Tja..
Alla mk har helt ok vrm och klarar jobbet, men det är den som brukar diskuteras.
I ditt fall är det nog anslutningar, stabilitet, som är mer centrala.
Du har valt en snabb och bra amd CPU denna gång.. Inget fel på den. Den ÄR bra. Men du har exat ingen nytta av med max prestanda i någon del av ditt system. Lit mig ta det så här. Du behöver en hastighet på alla delar som alltid klarar ditt arbetsflöde. Du redigerar musik och vill har inget behov att kunna spela låten "fortare" men det får inte uppstå hack eller frysingar. Du vill ju låten helt ska utan avbrott gå i rätt takt låten igenom. Fokus vid dimensionering bör alltså ligga på att undvika flaskhalsar i CPU, minne, usb, hd, osv.
Om du behöver 4 kärnor för ditt flöde blir ju inget bättre för du har tolv. Ska du spela låten tre gånger fortare kanske?
Amd presterar bra eller mycket bra i prestanda test. I genomsnitt. Den är i genomsnitt bättre än Intel. MEN i vissa spel, fler trådande, i vissa media applikationer, singel så väl som fler trådande får den pisk av Intel i den lägsta procenten. Dvs amd tappar fart till nära noll (vissa spel hackar) meda strömmen får mikroavbrott på ett sett sim inte Intel får. AMD hopp runt på sina kärnor och i hoppen uppstår ett lagg. Ett i vissa fal besvärande sådant. Det finns program som avhjälper detta om men då måste du manuellt för varje process själv välja kärna för arbetet. Och desto fler kärnor (som inte behövs) desto större blir problemen.
Lika är det med din ssd, den är snabb, mycket snabb (i genomsnitt) men ett fullständigt botten napp när den får mycket göra under en längre tid, den går ner till spindisk hastighet, vid stora och komplexa belastningar. Den blir dessutom rent fånigt långsam när den blir börjar bli full.
Här är en länk
https://www.anandtech.com/show/13078/the-intel-ssd-660p-ssd-r...

I genomsnitt har du valt saker som klarar jobbet flera gånger om.. men hur är det med det där kritiska, risken för lagg och hack?
Lådan.. mickro detalj : Det ingår två fläktar! varför köpa två till? en till lika den 140 som ingår borde väl vara ekonomi valet?

Av FalsktIotakt
Skrivet av Mr.No1:

Jag får tacka för all input.
För stunden tror jag att jag skippar ultrawide i 1080p. Istället låter det klokast att - som så många gånger annars - kika på ett antal olika skärmar. Jag skall definitivt kolla in Dells ultrasharp-serie, AOC-monitorn samt om det är möjligt någon/några skärmar med högre uppdateringsfrekvens för att själv se hur jag upplever dem. Kanske att jag även öppnar upp min budget något, eller i alla fall testar några lite dyrare skärmar, då jag får känslan av att det blir några småkompromisser hur man än gör i denna prisklass.
Förhoppningsvis kan detta göra mig lite klokare!

Tack än en gång för alla tips!

Klokt beslut.
Titta på olika skärmar, specar är inte allt och hur vi upplever en skärm går inte alltid se i siffror.
Jag skulle se på 4k skärmar främst, dom ger skärpa, du får skala upp bilden lite om du inte har ögon med mycket bra skärpa, men det windows rent hyffsat. 4 k skärmar finns från 2500. Så är det en skärm med mycket skärpa, mycket info på skrivbordet. titta på 4k.
Givetvis är det så att du får inte allt för 3-4000, det är kompromisser. Muspekaren kommer bli bullrig om du vevar runt med den. Viktigt.. tja .. av vad många skriver så tyckas kunna veva runt med musen och den blir mindre bluurig vara synonymt med kontorsarbete och bra kontorsskärm.
En skärm över din budget men som är "prisvärd". Den har inte allt men för normalt kontorsarbete, helt ok. Spel. Tung drivit, 4 k och spel kräver mycket av grafikkorten. Dock många kör full hd och låter skärmen skala upp till 4 k vilket fungerar bra.
Givetvis är det inte optimalt, men de som kör så är rätt nöjda vad dom får för pengarna.
https://www.inet.se/produkt/2213328/samsung-31-u32j590u-uhd-4...

Av FalsktIotakt
Skrivet av Swedish Berserk:

Om fläkten sitter precis intill ett dammfilter borde inte en fläkt med statistikt tryck vara att föredra då?

Skickades från m.sweclockers.com

Lite mottryck ger filtret och även fronten. Alla fläktar ger tryck, frågan är bara hur mycket.
Om den suger eller blåser genom filtret spelar fö ingen roll.

Av FalsktIotakt
Skrivet av Olsson80:

Men 1100kr för 4gb är väl oavsett ett dåligt köp?
Det är ju vad RX580/8gb versionen går för.

Skickades från m.sweclockers.com

Gick för. Uppenbarligen har priserna gått upp senaste tiden troligen för att det massiva in flödet av kort från minning riggar som läggs ner minskat.

Av FalsktIotakt

En kontorsskärm ska vanligen främst ge en bild med högskärpa, med hög läsbarhet och en lung återvinning
Test av hur vi läser. Hastighet, uthållighet, visar rätt entydigt att papper är bäst. De skärmar som kommer närmast detta å skarpa men relativt långsamma skärmar. Vad som är en bra skärm, hänsyn tagen till ögat och hur vi läser, är något helt annat än vad som passar spel.
Men för att se det krävs lite mer sofistikerade test än att smurra runt med muspekaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FalsktIotakt
Skrivet av Nesvop:

Jag tänker spela lite, men jag tror att man kommer tröttna sjukt fort på allt utom PvP, det kommer ta lite längre tid.
För jag tror att allt som släpps kommer clearas inom timmar av alla relativt bra guilder.

MC, första veckan.
BWL första veckan det är släppt.

Naxx inom några veckor.

Tror inte folk tänker på hur extremt mycket bättre spelare generellt har blivit!

Spelare har nog inte blivit bättre.
Men man vet ju i förväg hur allt ska lösas.
Bästa, snabbaste sätt är ju känt långt innan spelet släpps.
Det gör dock spelet tämligen o intressant.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FalsktIotakt

Wow är krävande på flera sätt. Det krävs mycket processorkraft, det krävs snabba bussa, mycket bandbredd internt. En lapptop begränsas mycket av kravet på låg effekt förbrukning. Eller omvännt. Det finns ju skäl till varför en bra spel dator tar mycket effekt. Mycket bereäkngar, snabba bussar... är effekt krävande. Det går inte runda det faktumet.
En bra speldator tar mycket effekt trots att effekten i sig alltid är ett problem. Det går inte få bra fart utan att samtidigt offra en hel del energi.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FalsktIotakt

Mycket svar där på saker som ingen skrivit.
Bästa bilden ger 0 hz... stillbilder på papper.
Visst kan man stirra på muspekaren och se skillnad, eller skolla sidan och se skillnad.. men.. det är fullständigt ointressant på en kontorsskärm. Det är ju inte det som är viktigt. Skärm frekvenser är en sak.. en vilsam bild för ögat.något helt annat. Och det är det senare som kontoret har nytta av.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FalsktIotakt

Vad förväntar du dig av en lapptop? Den har inte kraften som krävs för flyt. Det är en maskin som tar 35-50 watt , en tiondel mot en stationär... det innebär en tiondel av beräknings kraften. Det innebär kraftiga begränsningar av bandbredd internt. Det hackar som föjld.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FalsktIotakt

Eller så utgår man från att TS har lite koll och erkänner att Intel är bättre i detta fall. Ts har klargjort hur hen valt och varför.. Finns mänger med skäl att välja Intel. Inte minst bättre moderkort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FalsktIotakt

Finns inget skäl att ska ha 144 för kontoret.
Jag har tittat på en rad skärmar och i stort ingen 144 eller högre hade bra egenskaper för kontoret. Bättre i spel. Ja men inte när jag använder skämen till text, bild. I det senare fallet passar en viss tröget utmärkt, är till och med att föredra. Handlar om hur ögat fungerar, inte hur bildskärmen fungerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FalsktIotakt
Skrivet av Flopper:

Kan ej ha 60hz själv pga det är huvudvärksframkallande för en annan.

Typisk nocebo

Av FalsktIotakt

@miizoo:
Vad skulle problemet vara med det då?

https://www.youtube.com/watch?v=ZMevec3oxVY

Av FalsktIotakt

@Lord_Moridin:
Nu har du väl plats för 140 mm fläkt och varför då välja 120?
Jag skulle sätta 2 x 140 i fronten på den.. Varför? För att täcka största möjliga yta av öppningen med fläkt för att slippa att luften tas inifrån lådan. Behövs inga dyra fläktar men dom bör så att säga helst täcka hela öppningen i fronten.