Inlägg

Inlägg som Olsson80 har skrivit i forumet
Av Olsson80

Fick igång det nu, släppte ip adressen och då hoppade det över

Hjälpte dock föga för nu får han stutters pga hög cpu/ram användning och vid felsökning kommer jag inte ens in i Windows Security, så gissar på att burken är fullt med halvlabila Minecraftmods och diverse skit (igen), så blir att blåsa den och ominstallera.

Av Olsson80

Jag har ev ett x470 över om det är intressant?

Av Olsson80
Skrivet av Molotov:

Släng ut repeatern, du ska köpa en accesspunkt eller en till router som du kör i accesspunkt läge så har du fler inställningsmöjligheter och det kommer gå som smort.

Den står i mesh nod läge, så skall fungera precis som mina andra AP om jag fattat det rätt.
Har kollat och det finns bara ett ställe att ställa in mhz och då är det för alla noder, detta är satt till 80mhz men Questen vägrar se det som mer än 20..

Kan det vara ngt fel på min ”huvud” nod som gör att det inte slår om? Testade byta kanal på 5ghz nu och det går igenom, är bara mhz som verkar låsa sig fullständigt.
Kanske är det ngn uppdatering Asus gjort, Questen funkade fint tills för någon vecka sedan men tog för givet det var den som uppdaterats och ställt till ngt..

Av Olsson80

Du verkar ju fullt inställd på att sälja, så lägg ut den och se?
Har svårt att se varför någon skulle vilja köpa den av dig för nästan nypris ist för att köpa den ny själva, med fulla garantier även om du har kvitto etc. Har du tur får du nypris -20% men känns tveksamt då du dels köpt en dyr produkt sett till innehåll, men också för att det är äldre produkter i den.

Av Olsson80
Skrivet av shugge:

Brukar gå att komma åt respektive inlogg genom:

Router.asus.com
Och
Repeater.asus.com

Beroende på vilket läge repeatern är inställd på, så behöver du nog ställa in den separat från vad routern har för inställningar. Det är nog bara i aimesh-läge som de automatiskt får samma inställningar.

Jag kör i meshläge, men får kolla detta! Tackar!

Av Olsson80

Hmm, tror bara jag kan ställa "hela" systemet och inte bara repeatern, men det kan vara värt att kolla!

Av Olsson80

Oculus 2 - Problem med Wifi

Grabben kör en Quest 2 men har problem med uppkopplingen.
Kör Asus Ax wifi 6 ( Länk ), fick dålig räckvidd på 5mhz så köpte repeater ( Länk )för det och fick då full pott. Repeatern är kopplad med tråd till routern så där är bra fart.

Quest air link säger att problemet ligger i att han kör 20mhz, vi har ställt in Routern på 40 och 80, men den säger fortfarande 20mhz i Questen. Testade en factory reset för att se om man kunde tvinga bort det men den går fortfarande på 20mhz (trots att routern bara skall köra ut 40 eller 80..)

Någon som sitter på en bra lösning så man slipper sladden?

Av Olsson80
Skrivet av Markusas:

@olsson80 skulle möjligtvis kunna gå att få ned den i kartongen för min LG 42" som jag har kvar. Dock gissar jag att det kostar en slant att frakta ett paket i den storleken till Helsingborg.

Får du inga andra bud så hör av dig, jag kan lösa fraktsedel med Dhl isf

Av Olsson80

Köper gärna om det går att lösa frakt

Av Olsson80

Tror snarare att det är så att det är det lilla som lyser (haha) upp en annars trist period. Lite ljus gör mkt för humöret och när alla andra räkningar springer iväg och framförallt äldre kanske har svårt att unna sig något lite roligare/lyxigare under julen som man normalt gör, tex mat samtidigt som man får dra ner på värme, bilresor etc så är det liksom droppen som gör att bägaren rinner över.

Jag är helt för att det skall julpyntas och lysas upp på gator och torg, dels för glädjen det ger och samtidigt för att många lokala handlare har det otroligt tufft just nu och köpcentrumen drar mer och mer folk ur städerna, lite juleljus är en liten kostnad ställt emot nyttan det gör.

Av Olsson80
Skrivet av sINsen:

De är mer regel än undantag att man behöver smörja alla brytare samt byta ut o smörja stabs, iallafall på Gmmk pro för att få det riktigt bra.

Japp, jag kommer ta isär och smörja upp dem. Det färdigbyggda är ju pre-lubed, så får jämföra dem 2, men skall köpa ett smörjkit med, får kolla lite videos på hur man gör först bara

Av Olsson80

Blev en bräda till, lyckades hitta ett GMMK PRO i Svart med skadad kartong för 1300 på Amazon
Switchar: Epomaker - Chrystal linear:
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0BB1VWVWL/ref=ppx_od_d...

Keycaps: Steelseries Prism Caps (grabben gillar RGB.....):
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B095X7BY1Y/ref=ppx_od_d...

Sladd:
https://www.amazon.de/gp/product/B0B7D33TNZ/ref=ppx_yo_dt_b_a...

Så nu får båda grabbarna varsin bräda medans jag sitter med en standardbräda för 500ingen...

Av Olsson80
Skrivet av sINsen:

Keycaps är helt individuellt, jag personligen älskar SA profil. Oftast är cherry profil uppskattad.

Någon bra sida där dom har med nordisk layout?

Av Olsson80

Fyndade ett pre-built paket (det för 4500:- hos maxgaming etc) för 1500:- oöppnad förpackning idag, vilka är dom skönaste keycapsen till detta om man vill ha lite färg på det?

Av Olsson80
Skrivet av Doomfarer:

Någon som vet om det går att köpa Philips Hue Festavia någonstans?

Enl Hue själva är dem slut på deras lager och nya kommer tidigast i Januari

Av Olsson80

Knappt ens värt det, jag hade nog skänkt bort den till någon behövande ungdom.. Finns många ungar som hade uppskattat en ”roblox” dator att leka runt med.

Av Olsson80

Fråga till proffsen, ett fullsize gmmk eller Mountain? Vilket ger bäst bang for bucks? Grabben vill tvunget ha fullsize och står och väljer mellan dessa, Mountain har lite extra grejor, båda är lödfria som jag fattat, men hur är känslan?

Av Olsson80

Battlestation likt Gsign?

Såg ett gäng snygga lösningar för skrivbord/skärm/streaming osv i Gsigns monter på Dreamhack. Gillade speciellt skensystemet med olika tillbehör. Tyvärr är det out of budget för kidsens grejor, men finns det något liknande på marknaden till mer humana priser?

www.gsign.gg

Av Olsson80

Låter som om mitten av mitten blir guld, då testar vi därifrån och utvärderar. Får bli ett justerbart fäste helt enkelt

Av Olsson80
Skrivet av Dr.Mabuse:

Tumregeln är att överkanten på skärmen skall vara i höjd med ögonen. Ställ skärmen på benen och känn efter om det känns bra och utgå från det.

Jo, på tv’n kör jag ögonhöjd ca 1/3del ner från övre kant, men på en gamingskärm har jag ingen aning om vad som är rätt. Tex på kontoret sitter jag ju inte med överdelen i ögonhöjd utan mer i mitten.. Killarna sitter ju redan som jordnötter så vill inte försämra deras redan urusla sittställning haha