Inlägg

Inlägg som kachiem har skrivit i forumet
Av kachiem

Alltså som jag förstått det så har One olika tjänster, dom erbjuder ju något med "Website" o sedan har dom "Web hosting".

Utvecklaren du snackat med verkar ha kollat på "Website" biten specifikt, det är där dom erbjuder att hosta en implementation av WP. (verkar det som, ej säker här då jag inte använt mig av one.com o har bara sneglat lite på deras hemsida)

Det jag syftade på med att "ladda upp build" verkar vara via Web Hosting, d.v.s nyttja one.com som "webb server", då brukar det vara att man kan ladda upp "en färdigbyggd hemsida" som kan vara byggd via t.ex. react + webpack.

Det utvecklaren skriver om react o nextjs låter korrekt för mig. ¯\_(ツ)_/¯

Av kachiem

webpack är väl främst till för att kompilera kod, det går att sätta upp så man kan utveckla med "hot module reload" med webpack så man slipper starta om appen.

Om du nu håller på med en app byggd på create-react-app så använder den sig av webpack. Om du istället bara har en html fil med script tag till react så behöver du inte webpack skulle jag säga.

Väldigt vanligt i moderna webb appar att man använder sig av node och npm för att bygga sina projekt, leverera dom med en "build" genom webpack.

Det är i så fall den "builden" som du ska ladda upp på one.com

Av kachiem

Skulle vanligtvis rekommendera att bygga eget, men är i dagsläget rätt omöjligt att få tag på grafikkort av senaste generationen annars så vore väl rtx 3060 tillräckligt för det du nämner om du har en tillräckligt bra cpu också. 5600x är väl det som passar bäst i så fall.

"en bra nivå på fps" är lite luddigt så förtydliga gärna vad du siktar på (över 30fps? över 60fps? ligga runt 90?) Tänker att för 2560x1440 (1440p) och om man tänker på spelen du nämner så är nog warzone mest krävande så förmodligen utefter detta du borde planera gpu/cpu

https://www.webhallen.com/se/product/335550-Webhallen-Config-... borde funka rätt okej för dina ändamål tror jag, såg något exempel med 1440p ultra på warzone med rtx 3060 (dock ryzen cpu) men exemplet visade runt 80-90fps nåt sånt.

Av kachiem
Skrivet av Aeig:

Jag har sett den HWU videon tidigare och anser att de gör en höna av en fjäder.

Komponenterna klarar av den värme som de genererar och om något mot all förmodan skulle gå sönder eller krångla så har den 2-3 års garanti (ej säker på exakt siffra).

Det är väldigt bra prestanda i den för priset och 144Hz är bara grädde på moset.

Mvh

Ah alright, jag blev dock rätt övertygad efter den andra videon där de gick igenom thermal throttling test o visade statistik på hur clock speed på cpu sjunker under base clock, men det kanske är lite som du säger, kanske inte påverkar själva upplevelsen när man använder datorn.

Av kachiem
Skrivet av Aeig:

Jag hade nog köpt den här idag

https://www.elgiganten.se/product/gaming/laptop-gaming/157466...

Väldigt prisvärd för vad den kostar.

Mvh

var inte det typ den som hade mycket problem med att göra av sig med temperatur? https://www.youtube.com/watch?v=ZRDUR-rPGsM

hp omen / lenovo legion laptops med rtx 2060 hade jag siktat på, med helst ryzen 4xxx series cpu och 16 gb ram, borde finnas från 10-15000 typ som https://www.elgiganten.se/product/gaming/laptop-gaming/203384...

Av kachiem

Om du kopplar ut grafikkortet, klickar nätagget fortfarande? Funderar på om kortet kanske inte får tillräckligt mycket ström...

Klickande nätagg kan betyda att det är trasigt dock, har varit med om att nätagg som är trasiga ger av "klickljud".

Av kachiem
Skrivet av Vercadi:

Låter som det är PSUn?

Jag skulle också lägga en gissning på PSU, har varit med om att PSU klickar när det dött/inte går som det ska.

Av kachiem

Så för att nå till stället där du kan sätta statisk begränsning på page filen som @Soir nämnde:

System > Advanced system settings > Settings > Performance [ Settings ] > Change

Hittade ett exempel på det på https://www.tomshardware.com/news/how-to-manage-virtual-memor...

Vanligtvis brukar windows sätta en bra gräns på den filen så det kan även vara något fel på ram minnena.

Av kachiem

Jag köpte ett moderkort o ett nätaggregat från inet i September och fick problemet att jag inte kunde få igång moderkortet överhuvudtaget (förmodligen för att jag skaffade en Zen 3 processor o moderkortet inte var flashat) Jag lämnade in både moderkort o nätagg på garanti utan extra kostnad, dock var dom tvungna att logga dom som separata service ärenden då de beställdes vid olika tillfällen. Så det ska inte kosta något extra att skicka in komponenter som du inte får igång.

Men jag antar att i och med att du monterat ihop allt så tillför en extra kostnad för dom ser det som en "felsökning" istället för ett garantiärende. Dom har ju även "felsökning" som service på hela datorer som kostar.

Av kachiem
Skrivet av Rådström:

En 5800X. Det var lite meckigt att få flashningen ett fungera men jag fick hela tiden feedback från moderkortet.

Hmm okej, tack för infon, då verkar det mer och mer som att mitt nätaggregat är dött. Får se vad inet säger nu när jag lämnat in den på garantin.

Lite trist då det verkar som att alla Corsair SF750 är slutsålda just nu får nog bli till efter nyår innan jag får igång bygget.

Av kachiem
Skrivet av Rådström:

Jag har själv gjort bios-flashback på samma moderkort. Håller du in knappen i några sekunder utan att något händer? Kan du starta datorn med alla leds eller lyser ingenting? För egen del gick allt igång men jag tror inte jag fick någon bild.

Hmm för min del så verkar inte moderkortet gå igång överhuvudtaget när jag har 5900x i socket, har lämnat in det till inet för att få det flashat o se om de hittar några problem med nätaggregatet då jag inte har komponenter att testa dom med hemma.

Känns som att bare minimum så borde moderkortet lysa upp något om jag ens ska kunna flasha det så något är knasigt, om det inte är så att man måste ha Zen 2 processor för att få igång bios flashback, det nämndes i reddit tråden som jag kollade i att någon där köpte en Zen 2 cpu billigt för att flasha.

Lyckades du flasha om med en äldre cpu eller Zen 3?

Av kachiem

Fick min 5900x idag och satte i den i moderkortet, plus kablarna till moderkortet (8pin o 24 pin) för att försöka trigga bios flashback med usb sticka i bios flasback usb uttaget, men får dock fortfarande inga ljus/något som indikerar på moderkortet att det är på efter att jag kopplar in allt och slår på strömmen, är det kanske moderkortet som är dött och inte nätagget?

Någon som har tips på vad jag kan göra? Kanske det bästa är om jag tar tillbaka både moderkort och nätagg till inet och försöker ta detta via garanti?

Av kachiem

Verkar dock som att du kanske har rätt, hittade en tråd på reddit https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/jjwn3g/flashback_bios_... där de beskrev att man faktiskt måste ha en cpu installerad.

Av kachiem
Skrivet av lordcom:

Ser inte att det ska gå att flasha bios utan en cpu i sockeln. Så nej jag tror inte att PSU'n är död.

Det ska gå via bios flashback, inet har t.o.m gjort en video på det: https://www.inet.se/nyheter/1765/video-asus-bios-flashback

Av kachiem
Skrivet av Rådström:

Visst kan du peta in t.ex. en mekanisk disk och kortsluta start-pinsen i PSUn för att se om det rullar igång men det säger ju egentligen inte så mycket om hur den funkar med en riktig last.

Jag hade tagit en annan (din gamla?) dator och bara kört i det viktigaste med agget på bordet bredvid.

Ah, min gamla dator gick sönder, har försökt ha lite tålamod o vänta in nya komponenter som Zen 3. Vet inte riktigt om jag har allt jag behöver för att testa nätagget enligt corsairs rekommendationer med "paper clip test".

Kanske bäst är att ta in den till återförsäljaren där jag köpte den ifrån o se om dom kan hjälpa mig testa den/flasha moderkortet istället ?

Av kachiem

SF750 corsair DOA?

Hej,
Min 5900x är på väg från inet och jag köpte ett Corsair SF750 PSU för ett tag sedan i kombination med Asus B550-I Strix och försökte precis köra en BIOS flashback utan cpu med 24 pin atx och 8 pin cpu ikopplad i moderkortet.

Dock kommer inga ljus på överhuvudtaget på moderkortet, kan det vara att PSUn är dead on arrival?

Vet någon något sätt som jag kan testa om PSUn funkar?

Av kachiem
Skrivet av Webhallen:

Kollar du produktsidan så ser du 3 på kö och 25 inkommande
mellandagarna ish räknar jag med!

Var det så att ni kommer få in 3070 TUF OC ungefär samtidigt och avverka kön på 53 + mer ?

Av kachiem

Är det 10000-11000 inklusive skärm då? Eller har din bror redan en skärm? Tror runt 1000-2000kr borde gå åt till bara en skärm annars.

Av kachiem

En annan grej att ha lite i åtanke är att i framtiden (fanns rykten om att det skulle släppas redan i år om jag minns rätt) så kommer ju Apple gå över till "eget silikon" o många appar som funkar nu kommer så småningom förmodligen att tappa stöd förmodligen inte inom de närmaste åren. Personligen så planerar jag inte på att köpa en ny mac förrän 2:a generationen med deras nya chip, men jag har redan en bärbar o en mac från jobbet.

Av kachiem

Gillar Clif Bars, Inte exakt "godis", men antalet kalorier man får i sig är väl rätt jämlikt skulle jag säga

https://images.xystuff.com/item/84205/375/20b089a2ab511ee100ca2c...