Inlägg

Inlägg som kachiem har skrivit i forumet
Av kachiem

Jag hade byggt det med block + float för att separera h1 och nav.

Finns även en flex lösning i codepen som är kommenterad.

absolute positionering är inget jag personligen skulle använda för att positionera en lista som ska ha "x pixlar" mellan varje element.

Edit: glömde länk till codepen

Av kachiem

det ser bra ut tror jag, dock tror jag du kan köpa ett 1080 någon annanstans för samma pris, jag hade nog velat ha mer utrymme på datorn och hade köpt till intel optane och en större mekanisk hårddisk för mer lagring.

Av kachiem

@ElmoTLK Adaptiv synk innebär att skärmen har en modul som försöker synka din skärms uppdateringsfrekvens till vad det ditt grafikkort klarar av för att minska screen tearing och input lag. G-Sync är Nvidias version av det och fungerar endast med deras grafikkort och Freesync är AMDs version av det, skärmar med adaptiv synk är oftast dyrare.

Det finns en rätt bra guide här på sweclockers om att köpa skärmar där du säkert kan läsa på mer om det.

Men du borde förmodligen som sagt utgå från vad du har för specifikationer på din dator, samt vilka spel du ska spela(eller vad du nu ska använda skärmen till) när du väljer vilken skärm du ska köpa.

Av kachiem

Har du kollat så att alla kablar och alla komponenter är ihopkopplade ordentligt (inget som sitter löst) och att inga kablar ligger och rör moderkortet? Har du även testat att byta strömkabel till grafikkortet från nätaggregatet? Det låter för mig som att grafikkortet lägger av.

Annat du kan kolla är om det kanske är något fel på ram minnet med MemTest86?

Av kachiem
Skrivet av ElmoTLK:

@kachiem: Ok, men har du något tips en bra bildskärm för 4500?

Vet inte om du även tänkt att din skärm ska ha någon adaptiv synk-teknik (G-Sync / Freesync)?

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3858900 som någon nämnde tidigare verkar passa in på de krav du ställt tidigare till den summan. Men om du nu kör Nvidia så är detta inte det bästa valet då den har Freesync och inte G-Sync.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=4914075 finns även med för 4000kr, men utan någon adaptiv synk-teknik.

Det beror även lite på vad du har för grafikkort, om ditt grafikkort inte är tillräckligt bra, så är det bättre att du köper 1920x1080 skärm istället, fast du kan så klart använda 2560x1440 för vissa spel som du vill köra i lägre uppdateringsfrekvens och köra 1920x1080 på de spel du vill köra högre uppdateringsfrekvens på.

Av kachiem

Det är nog svårt att få en skärm på 30 tum eller mer med 2560x1440 för under 3500kr och de specifikationerna du nämnt så jag skulle föreslå att du satsar på en 1920x1080 skärm.

Det kan visserligen vara så att priserna sjunker markant under Black Friday, om det nu är så att du tänkt vänta tills dess så är det nog ingen större mening att kolla på priser och modeller just nu, utan det blir väl att passa på att hålla koll under Black Friday för priser och modeller på prisjakt.

Av kachiem

Jag tycker det ser bra ut, håller med SuperFlugan om att 2x8 ram dock.

Du kanske skulle kunna skaffa ett billigare nätaggregat om du endast tänker köra GTX 1060, för om jag inte har fel så borde 450W räcka för de flesta grafikkort om man endast kör ett.