Inlägg

Inlägg som HoboCop har skrivit i forumet
Av HoboCop

Varför inte, om man beställer mat ifrån en ICA-butik som också har postnord och ett paket ligger och väntar så kan man väl ta med alltihopa? Men jag hade inte riktigt övervägt att använda ICA för att enbart leverera posten.

Av HoboCop
Skrivet av Whitepilledoomer:

Visste ärligt talat inte att man kunde bli specialistundersköterska. Tack du!

Jodå det kan man sedan ... 2014, kanske? Tanken med SpecUSK är att dels utföra men också att ha en handledande roll i mer komplexa omvårdnadssituationer. Vi ska också kunna utföra fler sjukvårdsdelegerade insatser för att avlasta sjuksköterskorna så dom kan fokusera på sådant som bara dom får göra

Av HoboCop
Skrivet av Whitepilledoomer:

Jag glömmer alltid bort att det heter Åklagare så jag säger alltid "Anklagare."

Nice. Behövs fler som du. Hur blir man specialistsundersköterska? Läser man på universitet för det eller finns det utbyggnad genom jobbet eller Komvux? Eller är det mer lång erfarenhet etc?

Jag kunde inte hålla mig så jag handlade redan nu. RIP plånbok.

hehe, tanken att "spela med barnen" får mig att vilja yngla av mig. Kul man skulle ha... eh, kanske

specialistundersköterska blir man igenom yrkeshögskolan. Det fungerar på samma sätt som med grundutbildningen, att man väljer en inriktning man är intresserad av och fördjupar sig inom det området.

Det finns rätt många områden. AN/OP/IVA, Psykiatri, multisjuka äldre, palliativ vård, demens (Kognitiv sjukdom), välfärdsteknik m.m. Då läser man runt 2 år varvat med LIA på olika sätt beroende på skolan och till sist ett examensarbete som är utformat på samma sätt som på universitet men med betydligt mindre i omfattning.

Av HoboCop
Skrivet av SCORPIUS:

Jag vet inte hur det blir längre fram i spelet för jag har bara varit i skogen där spelet börjar och den lilla fiskarhålan intill.
Men skogen ska tydligen vara det något av det mest krävande i spelet av vad jag har hört.
Så kör igång spelet och spring runt i skogen. Får du en fps du kan leva med och en grafisk upplevelse du finner fullgod så kan du nog få behållning av hela spelet.
Återkoppla gärna här hur det går. Gärna med detaljer om ditt system, upplösning och settings.

Jag köpte och testade. Det blev en refund tyvärr. På 1920x1080 och allt på lågt och brakdålig fps så såg jag inte att det skulle bli bättre

8700k stock
1080Ti
32GB ram
3440x1440 skärm

Kollade inte dom exakta FPSen men det var smärtsamt även för mig och jag har hög tolerans

Av HoboCop

Funderar på att ge det ett försök med mitt 1080ti. Kan isf nyttja steams refund men frågan är vart FPS'n sticker när det är som mest krävande

Av HoboCop

Gammal forumräv men lurkar en del också. Jag heter Erik och är yrkesverksam som specialistundersköterska inom multisjuka äldre och palliativ vård i Linköping Kommuns kommunala hemtjänst. Varken bygger eller gör något utöver slö-spelande nu för tiden.

Av HoboCop
Skrivet av andreas_dock:

Men du litar på Google då ? hehe Intressant...

Jag har sålt min själ till djävulen för längesedan och matar "big data" med alldels för mycket info - men smidighet framför mycket annat... det vinner i längden!

Mer än på microsoft iaf

Av HoboCop

Kör idag Chrome. Tycker Edge UI känns knepigt och inte alls lika smidigt. Dessutom, litar jag på MS? Njae.

Av HoboCop

Favoriterna har varit dead space 1 remake, och AC:M. Annars rätt så slitet år av jobbet.

Av HoboCop

Är det ett hot eller löfte?

Av HoboCop

Jag kan betala ett par tusenlappar i månaden för en streamingtjänst. Om jag får tillgång till hela utbudet på en och samma plats.

Av HoboCop
Skrivet av Swedishchef_90:

Då får du ju pengarna tillbaka och om saken kommer ändå, pengar+saken 😊

Minus förlust av tid och ansträngning vilket för mig är oförlåtligt i sammanhanget. Bedtäller man något så ska man få det också särskilt om tiden är en faktor. Självklart kan paket komma bort men inte försvinner dom på löpande band. Förutom hos Amazon då

Av HoboCop

Jag har fått en av fem beställningar när jag har beställt från amazon. Resten dök aldrig upp. Jag undviker dom som pesten med undantag för primevideo.

Av HoboCop
Skrivet av Nyhet:

Datorn är helt blåst och Windows-installationen har precis avslutats. Vad installerar du först? Efter Chrome, förstås.

Läs hela artikeln här

Drivrutiner
Chrome
Firefox (backup)
VLC
Adobe Reader
MS Office 365
Wireguard
spelportaler
Discord
Zoom

Av HoboCop

Jobbar inom hemtjänst, så vår information är dokumenterat i ett system som kallas för Treserva. Där har vi social omvårdnads-dokumentation och sjukvårdsdokumentation i form av vårdplaner. Det är i början av passet bara att läsa det som skrivits sedan man senast var i tjänst, och sedan skriva så snart som möjligt om något händer.

Av HoboCop
Skrivet av twit:

En mindre klicktörstande och sanningsenlig rubrik hade varit "Reklamfritt Facebook kan kosta 115:- i månaden".

På vilket sätt är rubriken missvisande? Det är inte en tvingande avgift. Betala, eller så får du se reklam. Det kan kosta beroende på vad du väljer. Jag ser inte riktigt felet i rubriken

Av HoboCop

Jag har en nästintill alldeles utmärkt reklamfri upplevelse. Allt som behövs är en reklamblockerade som ublock origin, och voilá; Ingen reklam. Förutom i videosnuttar då, men det är inte så enormt störande.

Vad gäller att behöva betala 115 :- / månaden, ja lycka till. Jag blir inte en av dom.

Av HoboCop

Inte alls mycket. Jag anpassar mig efter möjligheten. Hemma använder jag bara wifi så slår jag om till 4G när jag är ute och behöver göra något. Då håller jag mig på billigaste abbonemangskostnaden.

Av HoboCop
Skrivet av Mullvaden83:

Som tur är så är det till 99% fel på stadsnätet när det är nere. Så att sitta o köa till bahnhofs kundtjänst är lönlöst ändå i det fallet.

Nu jobbar jag inte aktivt med nätverk öht, men en felanmälan måste väl komma in till ISP i första led så eskalerar / skickas det till stadsnätet om felet misstänks ligga där?

Av HoboCop

Jag hade rekommenderat Bahnhof alla dagar i veckan. Det typ bara fungerar, är stabilt, och såklart deras arbete för användarnas integritet.

Nackdelen är att den dagen det strular, så sitter man en bra stund i telefonen innan man faktiskt får prata med någon.