Inlägg

Inlägg som HoboCop har skrivit i forumet
Av HoboCop

Tack gode gud man gick över till Linux för några dagar sedan. Självklart kan missar sker, men här är det mer eller mindre på löpande band.

Av HoboCop
Skrivet av ChaosClocker:

Hade vart nått o få ett aktivitetsfält som växer ju mer du arbetar med så den inte går från sida till sida oavsett.

Eller en default docker som inte är snodd rakt av ifrån MacOS utan något med den egna touchen. Jag har försökt med StartAllBack att göra en docker tillsammans med Windows egna inställningar, med lite varierat resultat men det fungerar

Av HoboCop

Det är inget misstag att visa något sådant. Jag kan inte påstå att jag bryr mig direkt. Utrymmesförlusten på dom få pixlarna gör mig inget, men det tillför inget heller funktionellt. Det finns säkert dom som uppskattar det estetiska men från mig blir det ett apatiskt "jaha?"

Av HoboCop

vilket sammanträffande, när jag precis läste om Geeks kakor och att en hel del sändes trots att man hade tackat nej till det och fortgick under en långperiod efter det kommit tillkänna

Av HoboCop

Jag har en EdgeRouter-X som fungerar alldeles prima. Ett litet powerhouse med 1WAN och 3LAN portar och utan wifi - det har jag igenom en AP kopplat till routern. Kräver ingen större kunskap för att få igång, men den är inte peka och klicka som dessa "Ultra super gaming routers". Man behöver veta vad man vill ha ut av den och sedan ställa in det

Av HoboCop

Jag är helt för AI, men där tror jag att jag själv drar en gräns för vad en AI ska tillåtas göra. Att förbättra sig själv kan leda till oväntade konsekvenser.

I'm not saying it's skynet, but it's skynet.

Av HoboCop
Skrivet av Caenyl:

Bygger en dator där mitt moderkort: Asus p7p55d evo, inte hittar min bootbara usb: Adata uv128 32gb. Jag har försökt hitta någon setting som ska fixa detta i bios men inte lyckats. Såg någonting om att usb 3 prylar kunde strula med såna här äldre grejer men tror inte det är problemet för att jag har använt den usbn för att installera operativsystem på en äldre dator.

Testa att använda microsoft media creation tool. Det fungerar felfritt för att skapa en bootbar USB

Av HoboCop

Det är för att drivrutinen inte ingår i ISO filen du använda att göra USB-pinnen bootbar med.

Skaffa en dedikerad pinne och följ dom här instruktionerna. Tyvärr finns det nog inte möjlighet att få med varenda drivrutin som gjorts. Jag har själv råkat ut för det med en laptop jag köpte.

https://w365.dk/index.php/2022/03/19/how-to-add-drivers-to-wi...

Av HoboCop

Hur fungerar den övriga nätverksanslutningen för den som inte kan öppna gemensamt? Kan du pinga någon av dom övriga datorerna i nätverket, eller åtminstonde se dom?

Av HoboCop

Det är lite otydligt med vad som kommer åt vad, men här är några generella tankar.

1. Börja med att dubbelkolla UNC sökvägen (//DATOR/Katalog) till servern där de delade resurserna finns.
2. Kolla att nätverksprofilen på den trilskandes datorn är satt till privat.
3. Kolla behörigheterna för den delade resursen

Av HoboCop
Skrivet av Thomas:

Vet inte om du är allvarlig eller inte, men att du kan spela ett 14 år gammalt spel med 4 GB är ju inte direkt häpnandsväckande. Köper man ett 4060 räknar man väl med att kunna köra de senaste AAA-spelen i åtminstone 1080p på typ medium-high i 60 fps.

Tänkte samma sak. Med ett 14 år gammalt spel så är det inte en korrekt jämförelse. Att lira i 1440p där grafikkortet får arbeta med 8GB minne med nyare spel blir en svettig upplevelse. Tänker mig man får gå på medium-low i en hel del inställningar.

Av HoboCop
Skrivet av apophis_84:

Hej forumet!

Har börjat se över alternativ till min spinnande lagringsdisk på 2TB-disk (Seagate Barracuda Green).
Den har nyligen fyllt 12 år, med ca 22.000 timmars driftstid om man ska lita på CrystalDiskInfo.
Behöver nog inte mer utrymme men den har ju ändå varit med ett bra tag.. Vill helst byta ut den INNAN den rasar.

Fram till idag har jag velat mellan ett par spinnande alternativ (WD Red Plus / Seagate Ironwolf), men nu börjar det ju faktiskt slå mig; varför inte helt ta bort spinnande diskar från systemet? Till OS och spel-biblioteket har jag redan m.2 SSD-diskar, varför det kan tyckas korkat att inte gå över till SSD även för lagringen?

Prisskillnaden är inte heller särskilt stor, beroende på val av NAND flash:
2TB Red Plus / Ironwolf = Ca 1000 SEK
2TB PNY CS900 (TLC) = Ca 1100 SEK
2TB Samsung 870 EVO (3D MLC) = Ca 1500 SEK

Viktigast är ju såklart hållbarheten när de kommer till lagring.
Hur står sig TLC / MLC i den aspekten?

Hållbarhet mellan billigaste NAND-typen (TLC) kontra roterande diskar?
Övriga För/nackdelar?
Har ni själva gått över till andra alternativ när de gäller lagringen?

För lagring hade jag utan tvekan valt en HDD. Pris / GB är fortfarande oslaget just för lagringen.

Av HoboCop

Minns jag rätt så är det ett 8GB-kort också vilket gör det tämligen oattraktivt även om man spelar lite enklare spel på 1440+

Av HoboCop

Jag avstår, men tack för svaret

Av HoboCop

Gått över till Manjaro Cinnamon.

https://i.imgur.com/E7vlFir.png

Av HoboCop
Skrivet av patr0n:

Helt ny och oanvänd, tävlingsvinst, finns således inget kvitto. Har öppnat förpackningen och provat så att telefonen fungerar vilket den gör.

Dem går begagnat för ca 7000kr på blocket

Säljer den snabbt som fan för 5000kr plus frakt, dock måste den iväg innan 14 idag annars blir det i augusti!

Pm vid intresse

Läs hela annonsen här

Finns det någon form av bevis att det är en tävlingsvinst?

Av HoboCop
Skrivet av norrby89:

Oof kan tänka mig att detta kommer bli kaos när företag får in detta och data kommer ut på vift! Ska bli intressant hur detta ska fungera med gdpr.

Misstänker att detta måste kunna stängas av, eller att det kanske inte lanseras i enterprise versioner? Men håller helt med att det sannolikt kommer att ställa till med en del oväntade situationer.

Av HoboCop
Skrivet av Lejkahh:

Hej,

Detta blir försök 6 att skriva denna tråd, men nu kör jag på mobilen istället då datorn nu bestämt sig för att köra en ”no signal” var 3e minut inne i webbläsaren.

Som titeln lyder så blir det svart, med ’No signal’. Varit problem nu i flera månader sedan dagen jag köpte datorn. Detta är aldrig vid datorns start, utan slumpmässigt vid användande (men även ibland efter man varit AFK så kommer man tillbaka till en påslagen men död dator).
I början så märkte jag det efter omkring 1 till 1 1/2 timme spelande av Hogwarts Legacy. Efter enormt många timmar av felsökande så var problemet nästan borta, men har nu börjat dyka upp igen. Saker som verkade hjälpa tillfälligt var avstängning av PBO och Core Performance Boost i BIOS.
Som jag skrev ovan kunde jag ej ens göra denna tråd på datorn. Ända sättet att komma tillbaka är omstart, ej att koppla in och ut DP.

Medan jag skriver detta på mobilen framför datorn så har den ej dött. Så det känns ju som att den hade sin döds-streak nu innan för att jag faktiskt använde den.

Jag har tidigare lyckats framkalla problemet genom stresstest i programmet OCCT. Ibland klarar sig datorn alltså i flera flera timmar utan krasch, men som idag dör den bara för att jag skrev på Sweclocker i Chrome.

Det gäller denna datorn: https://www.gtsa.se/product.html/infinity-st5
Undantaget är att vid köp så var det 3070ti samt att jag lade till 1TB SSD.

Nu till listan av troubleshoots:

* Byte av DP kablar
* Byte av skärm
* Standardinställningar i BIOS
* Avstängning av PBO i BIOS
* Avstängning av Core Performance Boost i BIOS
* Undervolt av GPU genom MSI Afterburner
* Tagit ut GPU och RAM och satt in igen
* Installering av ytterligare systemfläkt (Temp MAX 80c GPU, 70c CPU)
* Försökt med energi-inställningar i Windows i alla olika lägen
* Ominstallerat GPU drivers
* Ominstallerat GPU drivers med den där deep-cleaning programmet för just det
* Checkat antivirus

Jag har gjort flera andra mindre checks. Men kommer ni på något som jag kan pröva så är jag mer än tacksam!

Pröva slå av hårdvaruacceleration i webbläsaren

Av HoboCop
Skrivet av Batwoman:

Har StartAllBack installerat om detta spelar någon roll? Kör hdmi till tv och dp till datorn. Utvidgar skärmen. Ett litet tag fungerar mailprogammet (mailbird) som dyker upp på datorskärmen men lite senare är programmet borta, det dyker upp på tv skärmen. Jag startar tv,n och flyttar fönstret till datorskärmen men det stannar inte kvar där så jag måste då ändra till ”denna skärmen” på datorn för att komma åt programmet. Ni förstår vad jag menar? Det fungerar ett litet tag sen hamnar mailbird på tv skärmen och inte på dator skärmen så jag måste ändra skärminställningarna igen. Detta upprepas hela tiden. Vad göra?

Är det ett alternativ att koppla ifrån TV under bildskärmsinställningar när du inte använder den?

Skrivet av snajk:

StartAllBack hade jag inte hört talas om, det känns som om de försöker leva på att förväxlas med det mer välkända (och sannolikt bättre) StartIsBack. Jag vet förstås inte om det programmet är det som orsakar problemet, men det ändrar väl en del när det gäller fönsterhantering och liknande så det är inte otroligt. Testa StartIsBack istället, eller van dig vid elvans startmeny och slipp ett tredjepartsprogram från mer eller mindre okända utvecklare som du ger rätt långtgående rättigheter över din dator.

StartIsBack är sedan ett antal år nerlagt. StartAllBack är forken

Av HoboCop
Skrivet av Öland 4ever:

Problemet som jag anser rent allmänt vad beträffar identifiering med BankID är att vilken jävla sida på nätet som helst helt plötsligt kräver identifiering med BankID vs mobilt BankID. Att "min bank" gör det är en självklarhet och likaså är det helt naturligt att statliga myndigheter gör det typ Skatteverket, Försäkringskassan, Transportstyrelsen/Trafikverket, Polis mm. Men nu har det även blivit accepterat att mer "suspekta" sidor som Blocket, Tradera och div olika auktionssajter gör det. Och då helt plötsligt behöver man inte förvånas om den uppringande ringer sent en kväll eller en helgdag.

Själv har jag inte ens mobilt BankID eftersom jag inte ens har en smartphone/androidphone utan jag kör fortfarande med vanlig PC och vanligt BankID. Och har hitintills aldrig blivit lurad av någon bedragare. Å andra sidan svarar jag aldrig från okända telefonnummer på mina gamla 2G GSM och 3G UMTS mobiler.

Beklagar å det djupaste att bedrägerierna ökar iom att smartphones/androidmobiler i princip är var mans egendom. Och polisen sitter ju bevisligen bara och rullar tummarna och bankerna totalnonchalerar problemet.

Det står också om man ska överföra pengar eller identifiera sig. Jag utgår från att man tittar på vad man godkänner i bankid appen