Inlägg

Inlägg som Leedow har skrivit i forumet
Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fr0hike
Jag sitter och tänker om man ska göra ett program i vilket man kan logga in på en https-sida, och från programmet kunna skicka exempelvis en POST-request. Går det, eller måste man fippla med SSL och så? Finns det något inbyggt stöd för att handera https-requests?

HTTPS är HTTP + SSL/TLS, det kan du inte komma ifrån. Så du måste "fippla" med SSL.

Du har i alla fall inbyggt stöd för det under C# men även Java skulle jag tro. Får man fråga vad det är du ska/vill göra?

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av metro
Hej som rubriken lyder vill jag kunna kolla på film i datorn i 1080p.
Vad bör jag göra för att kunna gör det på min nuvarande dator? Vilken komponent bör jag byta ut?

Nuvarande dator:
Intel Core 2 Duo E6400 2,13Ghz
2048MB DDR2 RAM(667mhz)
NVIDIA Geforce 7600GS 256mb(AGP) 1xVGA 1xDVI 1xTV-out

Moderkortet stödjer PCI-Express x4

Värt att notera att jag har en 22" skärm som jag kör i upplösningen 1680x1050

Du behöver inte byta ut något. Tanka ner DivX 7 HD Codec från DivX:s officiella hemsida. Installera MPC och aktivera DivX HD-codec så är det bara att köra.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasidop
Jag har läst och kollat på folk som ändrar sin bios splash-screen (den där det står asus i mitt fall) men jag har aldrig fått reda på hur dom gör det... Finns det någon som har en aning ifall det är möjligt att göra på ett P5Q Pro?

Jag har sökt runt i snart en timme, kalla mig dålig googlare men jag hittade verkligen ingenting till mitt mobo...

Hjälp skulle verkligen uppskattas.

Kort och gott - Om det går att göra det så står det i manualen om hur du gör det.
Jag har ett Intel DG45FC där det går att byta splash screen. Program fick jag med och det står i manualen hur man gör det.

Oavsett hur bra eller dålig googlare du är så måste 1 timmes googlande vara nog för att bekräfta att det inte går.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lazzar
Jag rekomenderar A-Data s596 (64GB och uppåt finns det o välja på) Billig, har ny Jmicron 612 controlller UTAN lagg (de har fixat stuttering) 250/180MB hastigheter...

Bättre än intel 80 gig disken i min mening...

250/180MB är det enda som går att gå på för den SSDn. Dessutom är källan A-Data. Jag hittar inga recensioner så det är omöjligt att veta hur bra den är mer objektivt. Den finns inte ens i lager någonstans. Du rekommenderar en eventuell "grisen i säcken"-produkt som inte ens existerar än, till någon som ska köpa SSD - helst snart.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av widL
Jag har en 2209WA, och jag tycker att den är helt underbar. Med 1920x1080 får du ju bara 30 pixlar mer på höjden än med 1680x1050, men 240 pixlar på bredden. När jag skulle köpa ny skärm så var jag sugen på att köpa en med 1920x1080, men sen insåg jag att det inte finns så många användningsområden för 240 extra pixlar på bredden. I stort sett inga hemsidor utnyttjar bredden på widescreenskärmar något vidare, detsamma gäller spel och de flesta typer av arbete du utför på en dator.

Det enda som egentligen drar nytta av lite extra är film enligt mig. Jag kommer aldrig mer köpa en skärm med TN-panel. Det är skillnad mellan TN och IPS, och den är tydlig, vilket ganska många kan intyga om du läser omdömen. Dellen är dessutom en otroligt bra skärm förutom en bra panel. Designen, byggkvaliteten, foten och menyerna är riktigt bra. Tyvärr vet jag inte hur det ser ut för Samsungen på de områdena, men fötterna på de billiga Samsung-skärmar jag har kommit i kontakt med har varit allt annat än bra.

Om du kikar på Dustinhome och prisjakt så finns det hundratals omdömen om 2209WA är förkovra sig i om du skulle önska!

Några användningssituationer som förbättras med mer utrymme i sidled (och höjdled) är väl vilket program som helst som har en "arbetsyta" och "paletter/verktyg". Exempel: Photoshop, Visual Studio. Angående webbsidors storlek, kan jag hålla med om. En liten parantes där är att det är snarare en påtvingad kompabilitetslösning för alla skärmupplösningar. Det är inte speciellt enkelt att göra en sida som fungerar som en applikation. Hade exempelvis Aftonbladet varit gjord för 1650x1080 hade klagomålen strömmat in. Hur som helst har du ju rätt i det.

Jag måste hålla med om vad du säger om Samsung-skärmarnas fötter. Riktigt usla.

Av Leedow

"skriva av sig"-trådar...

Av Leedow

Jag kommer då kolla alla videos sweclockers gör. Jag har gillar alla hittills.

Ett tips till redaktionen och andra som gör recensioner via video - Produkten man recenserar innefattar flera steg:
Uppackning, specifikationer, test 1, test 2, test 3, sammanfattning, etc. Det är då väldigt bra att skriva detta i något hörn på videon. På det sättet blir det enkelt att zappa till eller mellan de viktiga/intressanta delarna. Ofta så skippas detta för att det är för jobbigt att göra efterbehandlingar av videon, men det skulle ändå vara nice.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dreas89
Känns det inte då värt att lägga ut lite extra pengar på att få något rejält när man kommer spendera över 1500h per år framför skärmen?

Ett vanligt förekommande argument som fallerar lite för ofta. Går att säga så om sängar, bilar, datorstolar, skor, kläder, glasögon, etc etc. Ingen vanlig människa har råd med detta.

Av Leedow

Det går att köpa deras äldre Rebel9-chassin från Tyskland. Jag kommer köpa ett Rebel12 väldigt snart då det verkar vara det bästa hemmameck-server-chassit.

-----

Jag blev riktigt sugen på chassit längst till höger.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wounds
[...]

Flytt från en ICH till en nyare ska inte vara några problem. Google is my friend.

Ok, vad trevligt.
Hade jag svarat direkt så hade jag chansat på att du hade ett separat raidkort.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Westelindh
Tjenare,
Sedan ungefär 1,5 år tillbaka köpte ja ett GTX 280 och 4gb 800mhz minnen samt en Q6600 som jag kört stock klockning på i ca ett år.
läste massor i forum om hur mycket mer prestanda i spel ja får om ja klockade upp min processor. Mitt moderkort var inte på topp och klarade inte av att klocka mer än till ca 2.6ghz stabilt (standard : 2,4ghz)
så i somras bestämde jag mig för att uppgradera till DDR3 och ett lite fläskigare Mobo för att kunna klocka min processor.
Vart 2x2gb 1600mhz och ett Asus P5Q3

testade köra lite olika tester för att se skillnaden på hur mycket mina minnen hjälpte i fps/prestanda. gav mig ca 5-10% bättre.
Sen var det dags för klockning av processorn.
Fick upp den till 3.6ghz och kör så även idag.
Detta gav mig nästan 30-40% bättre fps i alla spel/benchmarks, vart väldigt förvånad att min processor flaskhalsade så mycket till min GPU.

Någon som kan mycket om sånt här som vill berätta lite för mig ?:) Är väldigt nyfiken och intresserad över sånt här. Är inte så insatt i just såna här saker.

Tacksam för bra svar!
Patrik

Den huvudsakliga anledningen är att det inte är så många spel som stödjer quad core. Det har väl kommit fler nu den senaste tiden men det är fortfarande dual core som är prestandakungen. (Jag inte hänsyn till Intels senaste avkomma.)

Om du kikar på denna sida:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=303...

...så ser du att en E6850 (3Ghz dual core) är bättre än en Q6600 ( 2.4Ghz quad core) i de flesta spelen. Quad core är fortfarande bättre för processorintensiva applikationer som video-editering.

Om vi förenklar detta lite så kan man jämföra det som att spelet använder två av kärnorna på quad-coren. Alltså 2x2.4Ghz (Q6600) vs 2x3Ghz (E6850) blir det då. Detta är nog anledningen till varför du får en sådan förbättring när du överklockar. Skulle du däremot sitta i Lightwave så skulle din Q6600 piska en E6850 ganska hårt.

Hoppas det hjälpte.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MR Axis
[...]
Funderar på om man kan ta det med paypal... och tala om för dem att man blivit lurad.. eller är det bara att svälja skiten och hooppas på att socialfall av det där slaget snart dör en lång o plågsam död?

Jag har svårt att uppfatta tidsaspekten i det som har hänt. Hur länge har du väntat på mail, osv?

Kontakta gärna paypal. Dem har hjälpt mig i två liknande fall och jag har fått pengarna tillbaka, men det var på ebay. Det skulle vara kul att se om det går lika bra utanför ebay. Om du kontaktar dem, skriv gärna tillbaka till oss om hur det gick.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av HazZarD
jo men tjena ? du kan inte kopiera ps3 spel, den är inte hackad som xboxen är. lol.

Njaoe.
http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navcl...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av fidde66
Detta ska inte diskuteras i detta forumet §7...

En moderator gör det du försöker göra - bättre.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wounds
Tänkte att det är dags att uppgradera mitt system lite (i sign) men jag undrar lite vad som kommer att hända med min raid när jag byter moderkort. Kortet jag hade tänkte byta till är Gigabyte GA-X58A-UD7. Är det bara att installera de nya drivrutinerna för raidcontrollern så poppar diskarna upp, eller bör man göra något annat också?

Helt omöjligt för oss att veta, då vi inte vet hur din setup ser ut. Jag låter bli att chansa på hur den ser ut och väntar på utförlig specifikation.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GanX

Jag kan säga själv att jag aldrig gillat alienwares design men skulle endå kunna tänka mig att köpa den just för att man får så skyst pris/prestanda.

Jag håller verkligen med. Deras chassin är ju otroligt fula. Ser ut som sci-fi-flodhästar.

Denna laptop skulle jag kunna lägga vantarna på om priset landar på ca 8000kr. Sub 1000$ säger mig däremot 9999kr i svenskt pris.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
Jag kör intel ssd disk med win 7 och har inte använt min gamla raptor disk med xp på ett tag. Idag kopplade jag in den för att säkerhetskopiera gammalt skräll.

Problemet jag har är att när jag kollar egenskaper för Raptor disken så visas att 69GB används, går jag in på den och markerar alla filer så får jag bara 48GB hur kommer det sig?

Och jag vet att disken är närmare full än 48GB mao saknas det filer eller är det win 7 som har fått ett fnatt?.

Jag brukar få samma sak ibland. Säg att jag har 1GB ledigt och så tar jag manuellt bort 20GB så rapporterar den kanske 3GB ledigt.

Det fixas efter en checkdisk för mig. Har inte tänkt på det förrän du skrev det nu. Borde ju finnas någon fix.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robbin90
Hej, har en liten fundering som jag har tänkt på ett tag.

Finns det något sätt jag kan styra ljudet på min Onkyo TX-SR307 förstärkare från min laptop, från t.ex. en USB IR sändare som man kan programmera så att hittar förstärkaren sen via ett program styra ljudet?

tacksam för svar!

Det borde vara fullt möjligt.

Om du gillar att mecka själv så rekommenderar jag att "spela in" ir-kommandon som din fjärr gör.

Jag har aldrig meckat med IR förut, men det känns som att det borde fungera.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av casshh
Så tyckte det var dags för mig att skaffa en netbook efter min förra laptop är sönder och tänkte det var dags för en mer bärbar option, hade förrut en 17" xps laptop den dödade min rygg varje gång jag flyttade den.

så jag letade jag efter en netbook som skulle använde den mest för att surfa ,skriva , kolla på filmer och göra lite video redigering samt lämsamt 3d hantering(maya, 3dmax)

och hittade 2 netbooks som passade någorlunda mitt önskemål, eee pc 1201n och samsung n510, roligt nog bege finns inte att köpa här i sverige och i väntan på att den skulle komma hit, började jag leta efter andra alternativ. Hittade 2 stycken som betyldigt dyrade men bättre Asus UL30VT och alienware m11x, också 13" är vår jag lägger gränsen på storleken.

frågan är eftersom alla, eller den flesta modeler har inte släpp än vilken av den ska jag vänta på.

eee pc 1201n och samsung n510 borde ha tillräckligt prestanda för vad jag behöver, tillräckligt bra batteri tid och sapara lite peng.

medan Asus UL30VT och alienware m11x , har mer en tillräckligt vad jag behöver, men för m11x, eftersom vet inte den slutliga priset den kommer att ha här, om den ligger på 7-8000 blir den lätt M11x över UL30VT.

någon som har en idee om vilken jag borde satsa på?

Jag tror nog att du kan välja själv. Du har ju gjort rätt bra förundersökning.

EEE eller N510 om du vill spara pengar.
UL30VT eller M11X om du inte vill spara pengar.

Jag är skeptisk till att priset på Alienware M11X blir 7000-8000kr. "Sub 1000$" låter som 9999kr (svenskt pris) enligt mig. Men man kan ju alltid hoppas.

Går den för 8000kr så köper jag en sån direkt.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas

Edit 2: Nu funkar det efter en firmwareuppdatering, dessa enheter stödjer alltså inte original Blu-ray-filmer från början?

Skratt!

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av valbon
För några dagar sen så slutade mitt widescreen att fungera, nu blir bilden mindre än vad den brukar vara. Det fungerade fint förran 2 dagar sen, det blir likadant på cs & wow.

Bild på hur det ser ut nu: http://img710.yfrog.com/img710/1319/namnlss.jpg

(Att det står 640x480 ska man inte bry sig om eftersom man ändrar widescreen på wc3 via regedit)

Någon som har likadant? Eller vet hur det fixas?

valbon

Är det 1:1 pixel ratio som har gått igång på skärmen, tro?

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av triob
Lite synd att de e 1920x1200, och i inte 1080.. annars säkerligen en vettig skärm. Väntar ivrigt på en 1080, 24" att gå ner dock.

120px extra i höjdled. HUR kan detta vara negativt?