Inlägg

Inlägg som Pauls711 har skrivit i forumet
Av Pauls711

Intel Arc Alchemist slår nätt och jämt mitt 1080Ti och det borde varit större skillnad anser jag på grund av mer minne och modernare chip.
Mvh Paul

Av Pauls711

Priset lär nog glädja AMD om det stämmer, då förutom en möjlighet till andra CPUer senare så dagens pris, en liten kik hos Inet (AMD Ryzen 9 7950X 4.5 GHz 81MB. 7 890 kr
Just nu! Spelkupong - AMD Starfield - Ryzen på köpet, värde 699 kr)
Mvh Paul

Av Pauls711

Maldiverna ca 40 år sen

Har haft den ca 15år på olika system.
Mvh Paul

Av Pauls711

5950X ger 16 kärnor.
Mvh Paul

Av Pauls711

Sitter på en 65 tums QD-Oled och skulle gärna vilja ha en 32 tummare till min dator då bilden på 65an är suverän.
Mvh Paul

Av Pauls711

Vad ger det mig för möjlighet på mitt 1080Ti om jag skulle byta till ex 3090Ti, jag har inte dessa kärnor som finns på ett sådant kort och som Ozzed skrev är det värt 3-7%.
Mvh Paul

Av Pauls711

Köpte två stycken med brunt handtag ( Noctua NM-SD1 och 2 Skruvmejsel) och är jättenöjd då jag föredrar större mejslar för skruvande i min dator.
Mvh Paul

Av Pauls711

Tomb Raider, Cyberpunk
Steam Deathloop 14,95€
Epic Assassins C Valhalla 149kr

Av Pauls711

Indiana Jones and the Dial of Destiny och det var en typisk Indiana action, väldigt välgjord däremot då han hoppar mellan ung och gammal och det ser mycket bra ut.
Mvh Paul

Av Pauls711

AMD Radeon RX 7900 XT Re-Review från
https://www.techspot.com/review/2717-amd-radeon-7900-xt-again...
Där de jämför priset idag och uppgraderingar som varit på kortet mot då December 2022, där kostade kortet 900$ och idag finns det kort för 750$ -720$ och med ett antal uppgraderingar där Techspot menar att om det kommit med det nuvarande priset och uppgraderingarna så hade de tagit betydligt större andelar av marknaden vilket nog är troligt.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Aktsu:

Nattetid vill jag ha 19 grader och på dagen max 22. Så att uppnå det är vad som skulle krävas för att jag skulle tycka att man inte behöver AC. Även om jag hade murat för mina fönster och täppt till all tilluft så hade värmen som kommer genom tak och väggar kombinerat med den värme som generas från datorer, matlagning osv värmt upp mer än så. I hus från 1800-talet läcker det också värme underifrån då det är dåligt med isolering mellan våningarna och jag har de två högsta våningarna.

Så även om jag hade gått till extremer så hade jag inte kunnat stoppa tillräckligt med värmeinsläpp, då blir AC helt enkelt nödvändig för att uppnå vad jag tycker är vettigt inomhusklimat.

Gillar inte att ha gardiner över huvud taget så håller mig till mörkläggningsgardin o sovrummet på natten och vill som sagt kunna se ut genom fönster dagtid. Tycker också det blir onödigt att sätta upp solfilm mm som man vill ta ned när det blir mörkare ute osv. Handlar om 18 fönsterglas jag skulle behöva göra det på och vissa är nästan 2 meter höga så det hade gått åt en hel del solfilm. förmodligen hade det kostat mer än jag sparat in på elen.

Ja, det är både bra och rekommenderat att göra det i badrum även sommartid för att torka ut allt snabbare. Annars har man flera månader där fukten inte hinner torka upp mellan duschar. Drar såklart ned temperaturen något sommartid men badrummet är ändå relativt varmt för att få det att torka.

Japp, har två våningar där all tilluft sitter på fönsterkarmarna och alla fönster är i söderläge. Fasaden är dessutom varm långt in på natten efter att ha gassat i solen hela dagen eftersom den lyser på fasaden från förmiddag tills den går ned. Dessutom är det många och stora fönster på båda våningarna.

Hej, jag hade problem med värme från stora fönster och satte upp markiser som kan justeras efter behov.
Mvh Paul

Av Pauls711

Jag öppnar ett fönster med neddragen markis och om det inte är tillräckligt så åker en balkongdörr upp.
Mvh paul

Av Pauls711

Mitt grafikkort 1080 Ti som har en hel del år på nacken och vid en rea eller black friday till hösten så blir det en uppgradering som skall hålla ett antal år.

Av Pauls711

Min stereo med APL cd/sacd spelare och högtalare.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av SuperSverker:

Ja, jag förstod hur du menade men det är inte direkt så enkelt...

EU bidrar med massa miljarder -> Intel (sannolikt) får därmed incitament att bygga fabs inom Europa -> Dessa fabs kan därmed försörja Intels kunder med dyra kretsar (pga Europa och inte billig arbetskraft i Taiwan, för att inte ens tala om elektricitet och vattenmängden som krävs) -> Intel säljer därmed dessa subventionerade kretsar till sina kunder, som däribland innefattar vissa delar av fordonsindustrin.

Att säga att det gynnar svenska företag är lite som att säga att det gynnar arbetare att erbjuda skattelättnader för miljardärer. Visst, i en perfekt värld kanske det blir några ören men mer sannolikt bidrar det enbart till att gynna den som faktiskt får bidragen i första leden

Vem som får kontrakt på produktion återstår att se. Medellönen i Rumänien ex. är ca två tredjedelar av en medellön i Taiwan och flera andra länder i EU ligger under. När det gäller miljö där det redan råder vattenbrist i Taiwan (TSMC bygger redan i USA) och Kinas oljekraftverk inte är min melodi så då borde en produktion i EU inte vara helt omöjlig. Det finns ett stort antal bilproducenter i EU idag som skall ställa om till eldrift och det kommer att behövas halvledare till dessa bolag och bara kinesiska Volvo har ca 100000 anställda som redan i år har haft flera lediga dagar på grund av halvledarbrist, Jag är inte en stor beundrare av subventioner till företag men vi har idag inga siffror på vad som sker med satsningen om var produktionen skall ligga och de faktiska kostnaderna mot fördelarna med att ha produktionen i egna händer.
Genomsnittlig nettolön Taiwan= 1,586.25€ medellönen i Rumänien 2023 6 831 lei per månad bruttolön 6 831 Rumänsk leu är lika med 1 386,05 Euro
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av dlq84:

Volvo tillverkar väl inga kretsar?

Från texten, Detta för att gynna bland annat fordonsindustrin.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av SuperSverker:

Varför skulle Volvo få något?
Såvitt jag vet äger dem inga egna fabs utan köper från leverantörer som står för tillverkningen...

Detta är väl öronmärkt Intel mer eller mindre...

Från texten, Detta för att gynna bland annat fordonsindustrin.
Mvh Paul

Av Pauls711

Blir det några smulor till Sverige via Volvo?
Mvh Paul

Av Pauls711

Hota är en sak, göra allvar av det en annan. Apple brukar hota allt och alla med en skog av advokater, smita från skatter m.m. så det skall bli intressant att se vad som sker i framtiden.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Nyhet:

I veckan meddelade Intel att de slutar med NUC och tidigare i år begravde Google Stadia. Finns det något som lagts ned genom åren som du saknar lite extra?

Läs hela artikeln här

Skrev att jag saknar Duke Nukem och öppnade internet och fick reklam för att köpa Duke Nukem på Xbox, så döm om min förvåning.
Mvh Paul