Inlägg

Inlägg som Pauls711 har skrivit i forumet
Av Pauls711
Skrivet av Likvid:

Allt har ju gått tillbaka med digitaliseringen i samhället, kvaliten är sämre på precis allt kan man säga där kvantitet är det viktigare.

Ta bara detta med Spotify, det är komprimerad skit och folk tycker det låter bra, det går inte jämföra med CD eller FLAC filer om man nu har det, samma sak med filmer, det finns ju ingen själ med streaming överhuvudtaget, bara massa trailers och ett enormt utbud utspritt som någon sa på flera tjänster.

Vi som växte upp på 80-talet vet ju att samhället stod på topp då, dvs var elektronikens höjdpunkt kan man säga, sen kom digitaliseringen och också förfallet, det fanns en uppskattning ta sig till videobutiken till helgen ta med sig ett gäng VHS, idag är allting serverat med några knapptryckningar, kvantitet är det som räknas idag.

Jag ser knappt heller en film längre då storyn oftast är usel, mycket woke och annan skit driver agendan i filmerna från sagolandet i väst idag.

Det var kul på 90-talet med projektor, laserdiscar och annat, mycket gnäll men mýcket var bättre förr, finns ju ingen känsla kvar i saker idag, folk är ju så jävla bortskämda idag med för allt är serverat.

Vi som växte upp på 60-70 talet har nog en annan åsikt om när samhället stod på topp. En bra inspelad Cd, SACD, DVD-audio eller Blu-Ray-audio är överlägsen Spotify (men det finns andra högupplösta alternativ) och om man vill ha det billigt så besök närmaste bibliotek och låna det du vill lyssna på eller be personalen beställa det du eftersöker.
Mvh Paul

Av Pauls711

Hej, jag kan rekommendera alla som vill använda sig av streamingtjänster att vara hård vid förhandlingen och pruta hårt, detta gäller speciellt vi förlängning av produkten då de gärna vill att du fortsätter. När jag sade upp mitt Viaplay så betalade jag 325 kronor för allt (även 4k sport) utom filmer.
Mvh Paul

Av Pauls711

Hej, en intressant och välskriven artikel men jag kommer själv inte ihåg några speciella märken eller specifika kort mer än Voodo, TNT osv.
Mvh Paul

Av Pauls711

Inet på Torp utanför Uddevalla, bra service och trevlig kunnig personal. Det var bara att släpa dit prylarna och det kan man glömma idag.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Pantburk:

@Pauls711

Ikväll kan jag testa sapphire radeon rx 7900 xtx 24gb oc nitro+ vapor vs Asus 4080 Super i Fire strike, Fire strike extreme och Time spy om du vill så delar jag testerna här?

Det får du mer än gärna göra, men det betydligt billigare (kinakortet) som börjar komma till Europa ser jag gärna ett test med men det är betydligt mer sällsynt hos gemene man.
Mvh Paul

Av Pauls711

Test

Skrivet av JonasT:

Det är tre 8-pinskontakter som gäller fortfarande för 4080 Super-adaptern. Var jag som rörde till det vid skrivandet, ledsen att inge falskt hopp!

Hej Jonas, kan det vara intressant att testa ett 4080 /billigaste 12990)mot en PowerColor Radeon RX 7900 GRE Hellhound OC - 16GB GDDR6 RAM Grafikkort som kostar 630€ (ca 7100) hos Proshop i Danmark? Då prisskillnaden är extrem.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av friArsenik:

1) Håller med - det kommer inte hjälpa med några tusen solceller, utan att majoriteten hoppar på det.

Hur gör man det? Ja... Med lagstiftningen förståss! Precis som med "tillgänglighets anpassning" - byggs det ett nytt hus (villa/radhus/fler våningshus) nu, så ska den vara tillgänglighets anpassad.

Man kan göra samma sak med solceller/solpaneler.

2) Svaret ligger i 3), alltså, skall man gräva varje gata för att utöka kapaciteten för att utplacera laddstolpar för elbilar, så kan man överdimetionera dem nya ledningar för solceller samtidigt, alltså använda solcellernas kapacitet för att kunna ladda elbilar.

2022 Vid årets slut fanns det 147 692 elnätsanslutna solcellsanläggningar i landet. Den totala installerade effekten uppgår nu till nästan 2,4 gigawatt (GW). 2023 tillkom det ytterligare 60000 anläggningar så det börjar bli en faktor att räkna med. 2021 fanns det 15000 tusen anläggningar med batteri och idag närmare 20000 tusen. Detta taget från Energimyndigheten.
Mvh Paul

Av Pauls711

Jag har använt VPN de senaste 5 åren när jag är ute på nätet och så även på Sweclockers och det ger en bättre säkerhet i alla fall. Men nu börjar sidor som Amazon att krångla och vill inte öppna sig?
Mvh Paul

Av Pauls711

San Miguel, Carlsberg Hof, Staropramen och Falcon Bayersk.
Mvh Paul

Av Pauls711

Test hos Techpowerup

Skrivet av Nyhet:

En firmware-bugg hos redaktionens testexemplar av grafikkortet sätter käppar i hjulen för recensionen.

Läs hela artikeln här

https://www.techpowerup.com/
Här ligger 6 olika tester på 4070 Ti Super
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Chrisj:

Har själv blivit van vid att alla kan engelska iaf hjälpligt men du har rätt, minskar risken för missförstånd. Kul att det är lite äldre människor som hänger här också!

Köpte min första dator för över 30 år sedan och suttit i träsket sedan dess och min son visade mig Sweclockers för 7-8 år sen, därefter blev jag medlem och anser det kul att läsa artiklar och framförallt tester.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av ipac:

Tänkte mera åt hållet, varför bemöda sig med att översätta i huvudtaget?

(kanske ska förtydliga: du får förstås göra precis vad du vill - är bara nyfiken på de bakomliggande tankegångarna. har sett detta några gånger genom åren men aldrig blivit klok på, "varför" )

Hej, jag är född på tidigt 50-tal och bland mina vänner finns flera som inte har förmågan att läsa engelska flytande och ta till sig olika områdesspecifika ord. Jag har inte det problemet själv (för det mesta) men när man har inlägg i en svensk debatt så tycker jag att man tar det på svenska och inte tar förgivet att alla förstår en engelsk text.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av ipac:

Varför postar du google-översatt text?

När det är en lång text så är det mycket enklare att bara översätta än att göra det själv och kanske glömma någon viktig sak.
Mvh Paul

Av Pauls711

En 7900 RX GRE kanske kan konkurera

Skrivet av SpaceAce:

Alltså, Asus 4070 Super Dual med Quiet bios, jag är så imponerad! För 7799:- känns det som att det inte går att få någon bättre pris/prestanda på marknaden.

Med fläkt på 1079rpm - helt knäpptyst - så fortsätter det bara att prestera så otroligt bra. Jag har inte ens pressat kortet för att få dessa siffror, GPU aldrig över 62 grader i stresstest med denna OC (Speedway 20 loopar). Testat ett 10-tal spel, varav Alan Wake 2 på Ultra + RT i ca 3 timmar - rock solid och GPU maxtemp på 64 grader.

Känns som OC på GPU inte varit någon snackis på några år, men tycker det borde bli ändring på det! Finns hur mycket som helst gratisprestanda att hämta här.

<Uppladdad bildlänk>

Som referens:

<Uppladdad bildlänk>

AMD presenterade sin Golden Rabbit Edition (GRE) Radeon RX 7900 GPU förra sommaren - detta Navi 31 XL-baserade kort lanserades först i Kina, med endast en handfull anpassade alternativ och en referensmodell (producerad av XFX) tillgänglig vid startlinjen. Det framkom senare att Team Reds speciella SKU (för att fira kaninens år) skulle vara på väg västerut; Under hösten började systemintegratörer i Europa sälja kompletta PC-system utrustade med Radeon RX 7900 GRE-grafikkort. I slutet av 2023 kom en liten del av kortpartnerversionerna ut på den europeiska marknaden i rätt detaljhandelsform – du behövde inte längre betala ut €1500+ för ett förbyggt system för att få tillgång till en exklusiv modell. Team Reds nästan parallella lansering av sin Radeon RX 7800 XT GPU har överskuggat den något kraftfullare RDNA 3-modellens begränsade utgåva.

VideoCardz har fått tips om prissänkningar som påverkar vissa Radeon RX 7900 GRE-modeller och en ny detaljhandelspost för en ASRock-anpassad design. AMD har börjat justera sin prissättning på den högre mellannivån och flaggskepps-GPU-nivån, som en reaktion på att NVIDIA rullade ut GeForce RTX 40 SUPER-kort den här månaden. Detta initiativ har också påverkat Radeon RX 7900 GRE, trots dess mycket begränsade tillgänglighet på västerländska marknader. Artikeln pekar på ett exempel på referensdesignen där priset sjunker med ~60 euro (under en tvåmånadersperiod) – Italiens PSK Mega Stores erbjudande ligger för närvarande på 542,66 euro. Det lägsta priset på spanska och tyska marknader verkar vara 579 € – CoolMod Espagna har Sapphires Pulse Radeon RX 7900 GRE Gaming OC 16 GB-kort listat till 579,95 €; den kvalificerar sig också för AVATAR: Frontiers of Pandora-kampanjen. Mindfactory DE listar en mystisk ASRock Radeon RX 7900 GRE Challenger 16 GB OC Edition-modell (SKU 90-GA52ZZ-00UANF), redo att köpas och skickas ut omedelbart för 579 €. Bilder av denna anpassade modell med dubbla fläktar kan ses på Skinflint UK.

Av Pauls711
Skrivet av _bagarn_:

Tjena.
Funderar på att slå till på ett kort. Byggde ny dator förra året med en i5 13600k som CPU. Det enda jag ännu inte köpt är gpu. Är det något jag behöver tänka på eller spelar det ingen roll vilket av superkorten jag väljer?

Hej, jag skulle vänta till alla korten från Nvidia släppts och testats om ca två veckor, och AMD justerat sina priser som konkurrensmedel mot de nya korten. Då i början av Februari så borde du kunna se vad som är bäst för dig i prestanda och pris.
Mvh Paul

Av Pauls711

Nu börjar det. Från TechPowerUp
AMD har sänkt det officiella priset för grafikkortet Radeon RX 7900 XT till 749 dollar, vilket är en sänkning från lanseringspriset på 899 dollar. Dess gatupris, som TweakTown fick reda på, är ännu lägre, med vissa specialdesignade RX 7900 XT-kort som säljs för så lite som $710 på Newegg. Till det här priset är RX 7900 XT upplagd för en stor sammandrabbning med vissa överklockade NVIDIA GeForce RTX 4070 SUPER-grafikkort, överblivna lager av det nyligen pensionerade GeForce RTX 4070 Ti och ser förmodligen till och med ut att suga upp lite försäljning innan RTX 4070 Ti SUPER kommer ut på scenen den 24 januari. Den billigaste RX 7900 XT är faktiskt en av de bättre utrustade anpassade designerna där ute, ASRock RX 7900 XT Phantom Gaming och XFX RX 7900 XT Merc 319, som ursprungligen lanserades till priser jämförbara med PowerColor Hellhound. Dessa följs av PowerColor RX 7900 XT Hellhound och Sapphire RX 7900 XT Pulse OC för 720 dollar.

Radeon RX 7900 XT är en mycket kapabel high-end GPU som AMD kategoriserar som kapabel till 4K Ultra HD-spel med maxade inställningar. Den är utmejslad från "Navi 31" chiplet GPU och konfigurerad med 84 RDNA3-beräkningsenheter, värda 5 376 streamprocessorer, 168 AI-acceleratorer, 84 Ray-acceleratorer, 336 TMU:er och 192 ROP:er. Det bästa med det här kortet är dess minnesundersystem, med 80 MB Infinity Cache och 20 GB 20 Gbps GDDR6-minne över en 320-bitars bred minnesbuss med 800 GB/s bandbredd på kranen, vilket borde vara praktiskt vid 4K, eller när du använder skapare eller AI-applikationer.

Av Pauls711

Dyra prylar som inte presterat för aktuell prisnivå. Man får hoppas att 2024 inte blir likadant.
Mvh Paul

Av Pauls711

Skall det sluta med att den som har den mest avancerade AI:n till sitt förfogande och som antagligen är den dyraste, skall ha stora fördelar mot den stora massan av spelare?
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av hejsann:

Tänkte direkt.. intregera deras "form med funktion" lite till.
https://cdn11.bigcommerce.com/s-9t4wk8/images/stencil/2000x2000/products/8659/30986/7622125-2__13480__26038.1461691383.jpg?c=2
Var ju inte final så kanske ändras.

Det kan vara problematiskt att ta bort en diagonal avstyvare då det kan ge oönskade vibrationer.
Mvh Paul

Av Pauls711

Jag ser fram emot ett nytt grafikkort och möjligen en 30" 4K skärm till hösten.
Mvh Paul