Inlägg

Inlägg som Aloysius har skrivit i forumet
Av Aloysius

Jag skulle inte göra något alls, så länge ditt nätagg klarar av det. Spara pengarna som bränner.

Av Aloysius
Skrivet av mir0:

Någon annan som la en beställning igår på sous vide maskinen som också fick detta mail?
Bäste kund,

Tyvärr måste vi meddela att på grund av ett tekniskt fel så har ett ej marknadsrealistiskt pris genererats. Vi beklagar det inträffade och kommer därför dessvärre att makulera din beställning. Har du gjort köpet med kort eller direktbanksbetalning kommer vi automatiskt att återföra pengarna till det konto som användes vid köpet. Återbetalningen tar 1-3 bankdagar.

Vi på bygghemma ber tusen gånger om ursäkt för besväret.

Med vänlig hälsning

Jag fick samma svar för sous viden.

Jag svarade:

"Skandal!
Ni kan lita på att det här är sista gången jag försöker utnyttja buggar i ert affärssystem för egen vinnings skull."

Av Aloysius
Skrivet av henkezan:

Jag hoppas innerligt detta inte stämmer.
Eller ja, stämmer det så gör det ju valet enkelt att inte köpa 3060.
Då får det bli att hoppas på att bitcoin/ethereum störtdyker så att marknaden kan återgå till det normala igen.

Jag är lite skeptiskt, det känns som att siffrorna är för dåliga med tanke på specifikationerna i förhållande till 3060Ti och 3070, det borde inte skilja så mycket.

Av Aloysius
Av Aloysius

Det känns som att de glömde BIOS-versionen i spreadsheetet, det är nog en avgörande faktor i många fall.

Av Aloysius

Det finns flera anledningar till varför detta är en dålig idé. En av anledningarna är ju svaren i den här tråden. Väldigt många människor förstår inte hur en marknad fungerar, de har ingen aning om hur priser och tillgång och efterfrågan samverkar ens på den mest grundläggande mellanstadienivå. Det är ett oöverstigligt hinder att utbilda allmänheten.

En annan anledning är såklart att tillverkarna vill hålla sig väl med sina återförsäljare och de kan ju inte sälja varorna om de auktioneras ut. De flesta har inte system för att hantera auktioner och kommer inte investera miljoner i det för att det släpps en konsol eller ett grafikkort.

Om det blir standard med för dålig tillgång vid lanseringar tror jag att branschen kommer att landa i en tredje lösning, faktiskt. Och det är att ta rejält mycket mer betalt för de första miljonerna exemplar, men att göra dem till "exklusiva" collectors edition och liknande. Då kan både kommunicera det ordinarie priset några månader längre fram, man får early adopters att betala dubbla priset för en annan färg och en fånig statyett och man tjänar pengar på det på ett kontrollerat och säkert sätt. Samtidigt så finns den en vana från konsumenter att en vara i en udda färg kan kosta mycket mer.

Av Aloysius

Kom verkligen Komplett till Sverige 1999? Jag minns att jag köpte en dator i slutet av 1999 och hade koll på de flesta sidor som fanns då och jag tror inte Komplett var en av dem. Dessutom har jag ett svagt minne av att de faktiskt lanserade sig i Sverige med lite buller och bång med väldigt konkurrenskraftigt satta priser så det blev lite uppmärksamhet kring det. Och jag skulle gissa att det var 2001, 2002 kanske?

Att det svenska dotterbolaget är registrerat 1999 och att de eventuellt hade en registrerad domän då är inte riktigt det jag undrar, internationella bolag planerar ju ofta lanseringar på marknader i åratal.

Av Aloysius
Skrivet av MrWhizeguy:

🤘 Snyggt!

Tack för tipset. 6290 kronor är ju inte direkt billigt, men i januari 2021 när det finns folk som väntar på samma grafikkort de kanske beställde i september så känns det okej.

Av Aloysius

Jag spontanbeställde en sån här förra veckan och nu säger Elgiganten att den är skickad. Det var en trevlig överraskning eftersom de dels ökade priset med 700 kr och dels flyttade fram datumet flera månader direkt efter att jag beställt och dels att den togs bort strax efteråt helt från sidan. Jag trodde det bara var en tidsfråga innan den skulle makuleras eller att jag skulle få ett mail om att jag kan få den i sommar till högre pris.

Av Aloysius

Intel har ju lagring, nätverkskort, kontrollerkort, kylning osv under eget varumärke, så det vore ju nästan konstigt om de skulle släppa grafikkretsar som andra byggde ihop kort och sålde.

Av Aloysius

Handlar det om att de inte får försöka förhindra spelköp inom EU om de sätter olika priser på spelen?

Det är ju vanligt att folk använder VPN och liknande för att låtsas vara från fattiga länder och köpa nycklar och aktivera dem i rika länder där de egentligen kostar mer.
https://www.fz.se/nyhet/283722-kraftiga-prishojningar-pa-hori...

Av Aloysius

Jag tycker priset är totalt orimligt. Jag köpte en M.2 970 EVO Plus nyligen för mindre än de här priserna. Eftersom prestandan inte kan konkurrera så borde de ju de som släpper SATA-diskar satsa på lågt pris istället.

Av Aloysius

2022: "Wellness Toilet erkänner nu att de blivit hackade och att de 220 000 rövhål som lades ut på Dark webb i förrgår verkligen tillhör deras kunder..."

Av Aloysius

Det bästa är såklart att en magisk fe trollar fram obegränsat med gratis prylar till alla.

Det näst bästa är att tillgång och efterfrågan möts genom en korrekt prissättning.

Så frågan är egentligen varför man sätter fel pris.

Jag tror det beror på att prissättningen är en stor del av kommunikationen. Lågt pris betyder bra recensioner. Och eftersom antalet exemplar är så få så skulle man inte tjäna så mycket mer på att sälja slut dyra kort för några tusenlappar mer under några månaders tid. Eftersom de flesta inte förstår hur en marknad fungerar så skulle det skada företagen mer att sätta ett korrekt pris än att göra som nu att låta andrahandsmarknaden (svarta börs-hajar) ta vinsten.

Av Aloysius

Runt 800-900 RPM på chassifläktarna.

Av Aloysius
Skrivet av lambdan:

Vad är bästa chansen om man bestämt sig typ idag att man vill ha ett 3080? Ska man F5a sina favorit sidor varje chans man får och hoppas man ser något i lager?

Om du måste-måste ha en idag så skulle jag säga att du skulle lägga upp en Köpes-annons med ett löjligt högt pris.Hade jag haft ett 3080 hade jag garanterat sålt det för ett rejält överpris.

Av Aloysius

Har även kommit till MAG-X570-TOMAHAWK-WIFI sedan igår.
https://www.msi.com/Motherboard/support/MAG-X570-TOMAHAWK-WIF...

Av Aloysius
Skrivet av Nimafor:

Var inte snabb nog men en sak du hade kunnat provat. Jag hade också problem att köra XMP profilen av mina minnen, visade sig att auto inställningen för strömmen gav för låga värden.
När jag ställde in 1.45 som mina minnen är speccade med manuellt i bios så funkade allt perfekt.

Mina minnen fanns inte ens med på moderkortets QVL lista utan jag gick är Gskills egen lista och sökte bara efter minnen som skulle passa just mitt moderkort

Vilka minnen har du? Jag har ett par G.Skill Trident Z Neo F4-3600C16D-32GTZNC som bara klarar 2933 och det blir fel i Memtest med Xmp för 3600 och med eller utan Xmp i 3200.

Av Aloysius

Eftersom jag har ett Samsung 970 EVO Plus 1 TB och ett MSI Tomahawk så kan du jämföra med mina siffror.

https://i.imgur.com/c4ntWAU.png

Senaste firmware på SSD, uppdaterat Windows 10 och senaste bios för moderkortet (7C84v151(Beta version)) och senaste chipset-versionen från MSIs hemsida.

Av Aloysius

Det är ju egentligen inte en jättedålig budget-speldator. I 1080p så ser de flesta spel bättre ut än vad de gör på last-gen-konsoler (alltså Ps4 och Xbox One) i en högre framerate om man ställer ner inställningarna.

Däremot är priset fel, du kan hitta bättre begagnat för samma pris, och du borde inte göra affärer med kollegan eftersom han förmodligen ljuger om nåt annat.