Inlägg

Inlägg som ostrichboy har skrivit i forumet
Av ostrichboy
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag tror seasonic håller på att packa med 12-pins kablar till sina PSU'er.

Åfan, så kan det ju vara. Vissa av oss lär ju inte direkt köpa ett 3090 så känns som det bör vara fine att beställa ett nätagg från Amazon och evt få med den gamla kabeluppsättningen.

Av ostrichboy

Seasonic GX-650 - Utgått?

Ja, som det står i titeln. Ska köpa nytt PSU och tänkte beställa ett Seasonic GX 650w men det finns knappt i lager hos någon svensk ÅF och hos Komplett står det att "Den här produkten finns inte längre i vårt sortiment". Så vad är dealen? Har nätagget slutat tillverkas? Ska jag köpa från Amazon? Ska jag köpa något annat?

Av ostrichboy

Användare: Fabian93
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Asus VG278Q

Positivt:
Snabb kommunikation
Trevligt bemötande
Svar på alla frågor
Trots att det sannolikt vilade en förbannelse över affären löste vi det till slut
Bjöd på kaffe

Negativt:
Inget!

Slutbetyg: 5/5

Av ostrichboy

Har dragit iväg ett PM

Av ostrichboy
Skrivet av anon298854:

Hej.

Jag har ett sapphire 5700 xt nitro+ special edition om det är av intresse.

Köpt 2020-09-16, kvitto all emballage garanti samt en spelkod som jag fick med ingår i köpet.

Inte omöjligt! Någon särskild anledning till att du säljer så snart efter inköp?

Av ostrichboy

@Milewulf: Ska ta och googla runt lite om just Red Devil och återkommer Skulle det eventuellt finnas en möjlighet att möta upp någonstans mellan Göteborg och Halmstad vid affär?

Av ostrichboy

Användare: @emgos
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Xiaomi Mi 9 SE 64GB

Positivt:
Vrålsnabb kommunikation, ännu snabbare Swishbetalning. Absolut inga konstigheter här inte.

Negativt: Inget!

Slutbetyg: 5/5

Av ostrichboy
Skrivet av Milewulf:

Har ett PowerColor Radeon RX 5700 XT Red Devil. Kortet fungerar perfekt och aldrig några bekymmer. Originallåda och alla tillbehör medföljer såklart.

Prisjakt

Kan släppa det för 2800 kr.

Låter klart intressant. Har läst att minnesmodulerna på vissa exemplar blir varma. Är det något du har märkt av? Köpte du kortet nytt och i så fall när?

Av ostrichboy

Köpes: Radeon 5700XT, RTX2070S eller likvärdigt

Hej!
Som ni ser i rubriken letar jag nu efter något att ersätta mitt 1060 6GB med. Tänker att ett 5700XT eller liknande/bättre bör ge mig ett lagom lyft då jag tänker satsa på 1440p144hz.

Släng på med förslag och rimliga priser! Frakt går bra om du har många referenser, annars ser jag helst en affär inom köravstånd från Halmstad. Allt gott!

Läs hela annonsen här

Av ostrichboy
Skrivet av Helllodar:

Jaha, det är väl lite synd att det inte går att göra något åt det. Det är ingen svag ström direkt, utan rör man metalldelen på tangentbordet så kan det göra rätt ont. Det är svårt att förklara, men det känns som elektroner konstant rör sig över fingrarna och det är konstant och ingen shock.

Finns det något verktyg man köpa i överhuvudtaget? Skulle te x ett överspänningskydd som detta motverka dessa problem eller måste det vara jordat uttag?
https://www.kjell.com/se/produkter/dator/datortillbehor/overs...

Så vitt jag har förstått så är ett överspänningsskydd bara en säkring som ligger mellan uttag och det som är inkopplat, så det bör inte göra något skillnad. Finns även varianter som helt enkelt bara leder överspänningen mot jord och skulle det vara ett sådant lär det inte funka jättebra i ett ojordat uttag.

Av ostrichboy

Det går rykten om att 3000-serien kommer att bli avsevärt mer power hungry, så du vill nog se vilka SFF-PSU som skulle kunna passa ett sådant scenario.

Skrivet av Sanazin:

Nu är det inte långt kvar. Som man har längtat. Mitt 1080 sjunger sista versen och nu när man vill gå över till 4K så går den bokstavligen på kryckor. Det är dock första gången jag verkligen inte har en aning vad jag ska göra med mitt 1080, frågan är om det finns något andrahandsvärde?

Lite off topic:
Finns nog fler som jag, som mest ser fram emot 3000-serien då 1000-korten blir billigare beggat

Av ostrichboy

@GLaDER: Tack! Jag tar en titt!

Av ostrichboy
Skrivet av GLaDER:

Vad har du provat?

Jag minns framförallt att jag provade något som hette JACK som jag inte alls kunde få rätt på. Provade också någon ALSA (?) mixer som gjorde att jag kunde få fram en del av den interna mixern i Terminalen. Kunde dock inte få ut ljud. Du kanske märker att jag är hyfsat grön.

Av ostrichboy

USB-ljudkort i PopOS?

Hej!
Försökte byta till PopOS men fick inte mitt Focusrite Scarlett 18i8 att funka. Googlade runt och provade olika lösningar men kunde inte få ut något ljud ur lådan. Någon som har något liknande som de fått att funka?

Av ostrichboy

Såld till @emgos

Av ostrichboy
Skrivet av emgos:

Bjuder 2000+frakt!

Hej, ursäkta segt svar! Är du fortfarande intresserad är 2k + frakt helt ok

Av ostrichboy

Xiaomi Mi 9 SE 64 GB

Säljer en riktigt trevlig mobil då jag återgått till iPhone. Mobilen är i princip i nyskick pånär som några extremt små, ytliga repor på fram- och baksida. Försökt på med dessa på bild men de är svåra att fånga då de knappt syns. "Värst" är längst ner till vänster på framsidan. Syns knappt på bild, men har försökt få med dem.

Mobilen funkar 100% perfekt, svinbra batteri och uppdaterad till senaste versionen med Android 10 (Officiell EEA-ROM). Bootloadern är upplåst så man kan installera vad man vill men den är inte rootad så Netflix, Swish och andra appar funkar fortfarande perfekt.

Köptes av en användare på ett annat forum förra hösten. Originalemballage och tillbehör ingår + ett tunt mjukt skal och ett flipcase kommer också med i priset. Finns i Halmstad men kan fraktas på köpares kostnad och risk. Nypris just nu 4290kr enligt Prisjakt. Finns på andra sidor.

2500kr tänkte jag kunde vara ett rimligt pris! Vid avhämtning in person ses vi utomhus med handsprit redo!

Läs hela annonsen här

Av ostrichboy

Jag har en Xiaomi Mi 9 SE 64GB som jag tänkte avyttra så fort min nya mobil anländer. Tänkte väl en 2500 spänn ungefär Hör av dig om det är av intresse.

Av ostrichboy
Skrivet av JohanFlodqvist:

Om problemet har uppstått någorlunda i samband med det skulle jag definitivt testa, problem med datorer känns ofta konstiga

Det är ju sant! Jag ger det ett försök. Tack för svar!

Av ostrichboy
Skrivet av [SmR]BMF:

Du råkar inte ha en gammal gpu liggande som du kan stoppa i ett tag?

Tyvärr har jag inget extra liggande

Skrivet av JohanFlodqvist:

Det låter spontant inte som att det skulle vara din psu. Kan du testa att ta ut den nya hårddisken och se om problemet kvarstår?

Jodå, kan ju testa att koppla ur den! Men det känns konstigt att det skulle vara den, bootar inte från den eller något sånt.