Inlägg

Inlägg som AppleMuffin har skrivit i forumet
Av AppleMuffin
Skrivet av Morndar:

Kan vara värt att kolla om dina krävande program har bra skalning med multithreads eftersom det då kan ge mer prestanda för pengarna att köra på AMD system.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast med AMD måste han köpa ett grafikkort, vilket känns lite onödigt om han inte ska använda det.

Av AppleMuffin
Skrivet av Zipparn:

Vilka är de hetaste betalningslösningarna för NFC på telefoner?

Det skulle väl vara apple pay, antar jag

Av AppleMuffin
Skrivet av hölmiz:

Tycker det är märkligt hur mycket källkod till diverse spel som har "gått förlorad". Är ju inte bara D2 som detta gäller. Tex kunde de inte göra en hd remake av hela Heroes 3 utan fick nöja sig med första delen eftersom källkoden var "borta". Hur hantera spelbolag viktig data egentligen?

Jag har hört att det var ganska vanligt att företag kastade hårddiskarna i soptunnan efter release under 90-talet. Det finns ett spel (minns inte vilket) som antingen fick en HD remake eller en ny motor (minns inte heller vilket) som bara blev möjlig då någon hittade deras hårddiskar när dom dumpser diveade utanför studion. Idag bryr sig nog dom flesta spelutvecklare om arkivering och det har vi nog version control att tacka.

Fy fan att vara en mjukvaruutvecklare under 90-talet, jag kan inte ens fatta hur folk kunde göra det. Subversion (som är skit i jämförelse med git) kom väl ut tidigt 2000-tal och det känns som att det borde vara någon basnivå för att utveckling ens ska kunna ske. Jag kan inte ens räkna på hur många gånger jag försökt att implementera något som förstör allt för att sedan bara slopa det och testa något nytt. Jag kan förstå att man inte lägger värde i något som är så jobbig att arbeta med.

Av AppleMuffin
Skrivet av miizoo:

Ursäkta om jag verkar lite otrevlig nu, men en dator för ca 10 000 kr med RX 570? Trodde först att det stod 5700, med 570 är nästan osjysst att rekommendera i den prisklassen.

Skickades från m.sweclockers.com

Notera att det skulle vara 10k med skärm inkluderat (så mer likt 7,5 rå dator). Jag kan hålla med om att ett 570 inte är jätte kul, men det är ju tusen kronor upp till nästa nivå.

Av AppleMuffin
Skrivet av Nikodemous:

Ok. Så det hade varit ok om man inte valt att inkludera första kampanjen och bara den nya för att kallas ett nytt spel. Eller vad är det jag missar?

Det ggg gör är alltså att förbättra motorn såsom tex dice gjorde med frostbite motorn och återanvänt den förbättrade motorn i ett nytt spel. I samma veva väljer alltså ggg att konvertera den gamja kampanjen och ta med denna i samma spel. På dej låter det som att det vore bättre att ta bort den gamla kampanjen och låta den enbart finnas med i den äldre motorn med sämre grafik och att enbart den nya kampanjen skall finnas med i poe2 för att få kallas "ett nytt spel". På vilket sätt är det bra för oss konsumenter?

Nu vet jag att jag troligen lagt en del ord i din mun och det är givetvis inte min mening, men det är iaf så jag tolkar dej 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Det är helt okej att lägga ord i min mun så länge dom stämmer.

Jag säger inte att det är "bättre" att ta bort den gamla kampanjen än att ha kvar den, låt den stanna, men jag tycker bara inte att dom har fått tillräckligt mycket poäng i mitt arbiträra så-här-mycket-nytt-har-vi-fixat system för att det ska vara en 2a. Nu bryr jag mig ju inte jätte mycket för vad dom kallar det för (framförallt nu när det är free to play), men jag tycker att det är lite synd att många utvecklare har slopat termen standalone expansion för att kunna ta ut fullpris för en titel (*host* totalwar warhammer *host*). Det är ju självklart ett marketing move att kalla det för en 2a, men det förblir 4.0 i mina ögon (och det är inget fel med det).

Av AppleMuffin
Skrivet av Nikodemous:

Med den retoriken så skulle de senaste fallout spelen också bara varit expansioner isåfall då det i grund och botten är samma motor. Nånstans måste det finnas en definierad gräns när det är ok att kalla det en expansion och när det kallas för en dlc.

Om jag tolkar det rätt så är detta samma sak som om blizzard skulle göra d3 spelbart via d4 i en förbättrad motor. Det ska bli intressant om blizzard kommer göra det nu när ggg gjort det.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast nu är det ju inte bara samma spelmotor, utan det är ju samma content också. Detta, likt Overwatch 2, är en content update med ett ansiktslyft. Diablo 4 och fallout 76 har helt nytt innehåll som inte baseras på föregående spel (återanvända modeller borträknat) och "förtjänar" därför titeln som ett helt nytt spel.

Av AppleMuffin
Skrivet av sifri:

2 saker jag reagerade på vrf 2600x när 3600 är sjukt mycket bättre i spel? Och en 2,5 ssd varför?nvme är så mycket snabbare

Nummer 2 rgb är inte ett måste prestanda är alltid viktigast sen kommer lull lull

Skickades från m.sweclockers.com

Du har helt rätt, en NVME drive kostar inte mer än en sata så självklart ska man ha det. Valde 2600x för att processorn var 1k billigare än 3600x (glömde kolla på 3600 icke-X, oops) och att moderkorten inte låg på 2k (då jag är osäker på om firmware-uppdatering är någon som inet bökar med). Som sagt, du har helt rätt, bortse från mitt alternativ.

Av AppleMuffin

Gjorde en också.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/12974570

Självklart ska pojken ha RGB, det är ju halva grejen med en speldator

Av AppleMuffin

Hur kan GTX 770 och RX 480 ligga på samma nivå? 😟

Av AppleMuffin
Skrivet av gabriel15:

Lite som steam skulle lägga in singleplayerbanor o sälja det som cs-go 2 ?

Exakt, fast co-op nu i detta fall

Av AppleMuffin

@gabriel15: Att lägga till en 2a istället för att släppa det som en stand alone expansion (för att ta ut fullpris) har ju funkat fint för Creative Assembly med total war warhammer- serien så jag ser inte varför blizzard inte skulle få försöka sig på det.

Det som är nytt och som du inte kommer få gratis om du redan har 1an är coop och singleplayer banor med story, resten kommer patchas in i 1an.

Av AppleMuffin

@gabriel15: Om du äger 1an kommer du kunna köra 2ans PvP med dom nya banorna och karaktärerna utan att betala något extra

Av AppleMuffin

Så 2an är en standalone coop campaign, glad över att jag inte behöver köpa något nytt då jag är totalt ointresserad av storyn.

Av AppleMuffin

Jag funderar på att plocka ihop ett nytt tangentbord och har bestämt mig för att det ska vara en kailh box switch, men är osäker på om jag vill ha box white eller box jade. Finns det någon här i forumet som har testat båda? Jag kommer från silent red och är rädd att jades tactile bump ska vara "onaturligt" stor, men har hört att white är i princip linjär vilket jag tycker låter lite tråkigt.

Also, hur korkat är det att löda ett tangentbords pcb som sitt första lödprojekt? Jag vill ju inte bränna sönder något som det tar 1 månad att skeppa från Kina, så om ni har tips så skriv dom gärna.

Av AppleMuffin

@Andash: Det finns ju silent red som är linjära och tysta mekaniska knappar, men hittade inget tangentbord med dom på prisjakt under 900kr. Det tangentbordet du länkade är ett med membran, och visserligen finns det (nog) bättre och sämre membran-tangentbord, men om du är okej med gummi kan du ju hitta betydligt billigare.

Av AppleMuffin

@anon295122: Det klingar lite falskt att säga så då i princip alla stora studios kör med en skeleton crew när dom inte arbetar på något stort. Dom kommer anställa dom där 800 saknade igen när behovet för dom skapas.

Av AppleMuffin

Lite besviken på att info om relesedatum för warcraft 3 reforged inte finns med på listan

Av AppleMuffin

@Xyze: Behöver man ha steam igång för att kunna köra steam-spel under galaxy 2? Jag tror jag läste det någonstans men hittar inget om det men det kanske bara var en önskedröm.

Av AppleMuffin

Är det nano som kan ta ett full-stort ATX? Om ja så budar jag 300

Av AppleMuffin

@massmordarulla: Visste inte att det funkade, tack, du gjorde ett par dagar lite lättare för mig där.

Microg är nu uppdaterat och det bör inte ha några problem med mobilbankID längre.