Inlägg

Inlägg som AppleMuffin har skrivit i forumet
Av AppleMuffin

Varför säljer du? Någon anledning till varför du inte spelat dom?

Av AppleMuffin
Skrivet av firstofmay:

@andra94 har en väldigt bra guide på hur man snabbar upp och blir av med allt skräp som följer med en "ren" Windows installation. Brukar köra igenom den och sen installera mina program med hjälp av Ninite. Självklart uppdaterar jag drivers osv först

Skickades från m.sweclockers.com

Man behöver ingen guide för att köra Windows 10 Debloater i GUI mode

Av AppleMuffin
Skrivet av star-affinity:

Köper nog längre fram när det blir rabatterat. Har bara spelat Halo: Combat Evolved (dock testat några av de senare spelen lite kort på Xbox) och det har varit mycket skoj i flerspelarläge och även kört igenom solokampanjen en gång i tiden. Kul att det och de övriga spelet får nytt liv på datamaskiner!

Skrivet av Kenneth:

Det ingår i Game Pass om du är sugen på att prova. Då får du även Sea of Thieves som är riktigt bra lir med kompisar.

Det är värt att påpeka att du just nu kan köpa 3 månader för 10kr (black friday-bihang?), och om du gör det kan du även köpa Halo: TMC för 320 kr ist för 400.

Av AppleMuffin

Wow classic, hd videos eller vanligt surfande är ju ingenting som kräver något speciellt; Så länge du har en laptop gjord inom dom senaste 10 åren så bör du inte ha några problem.
https://www.proshop.se/Baerbar-dator/Acer-Aspire-3-A315-41/26... om du tycker det är helt okej med en tjock, https://www.dustinhome.se/product/5011160675/f412da?ssel=fals... om du vill ha en ultrabook.

Vad du än väljer så kommer det fylla dina behov. Du kan iprincip ta det du tycker är snyggast under https://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=s425658227&catId=353

Edit: https://www.dustinhome.se/product/5011144153/vivobook-15?ssel... kanske är ett bättre val då skärmen är lite större, men det beror ju på vad du själv känner att du vill ha. Kolla in prisjaktslänken och välj där efter mått och utseende.

Av AppleMuffin
Skrivet av sunken1:

Japp laddade ner de på deras sida i fredags. Vad är ubuntu?

Skickades från m.sweclockers.com

Ubuntu är en färdigbyggd version av linux. Ladda ner det på https://ubuntu.com/download/desktop och installera det på en usb sticka med https://rufus.ie/

Har du testat att bara vänta? Det kan ju vara någon process som kräver 45min -1 timme för att bli klar

Av AppleMuffin
Skrivet av GuybrushThreepwo:

Hej! Jag måste ersätta mitt tidigare tangentbord då jag var slarvig och min katt spillde ut ett glas juice över det.

Testa att plocka isär det då mycket det går och tvätta det med destillerat vatten. Bara för att den är kladdig är den inte bortom all räddning.

Av AppleMuffin
Skrivet av seraj5:

De får göra som de vill, i witcher universumet så funkar de att ha karaktären som svart, dock lite långsökt... Det som folk inte håller med om är att det så tydligt var gjort för att pusha sin egna politiska ideologi. Det är det som är fel. Hade det bara varit en tolkning hade kritiken inte betytt något.

Fast är det tydligt? Det är ju inte som om dom gjorde Geralt till en svart kvinna eller Triss till en homosexuell man. Jag känner rent spontant att om nilfgaardians nu oftast är oliv-hyade så är det inte en jätte stor miscast om dom nu har en bra Fringilla som råkar vara mörkhyad.

Av AppleMuffin
Skrivet av Denkis:

Man beskriver oftast inte vad varje karaktär i en bok har för hudfärg.

I Zargos försvar så beskrivs Yennifer i witcher wikin som "Her face was very pale". Visst, mörkhyade personer kan också vara bleka, men nu tror jag inte det var det författaren menade.

Edit: Oops, tog fel karaktär. Witcher wikin säger inget om Fringilla Vigos hudfärg (förutom då att hon var "ghastly pale" någon gång då hon blev chockad), men hon ska vara från Nilfgaard, right? Ska inte dom vara lite mörkare, typ oliv? Hur som helst är det ju inget som kommer göra eller förstöra serien, det är ju viktigare att hon är en bra skådespelare.

Av AppleMuffin

Ring till din internet leverantör och prata med dom? Jag har hört att telia kan sätta spärrar på nätverkstrafiken som försvinner om man ringer och säger att man använder VPN till jobb. Din leverantör kanske gör samma sak?

Av AppleMuffin
Skrivet av moonblase:

Sök på greattech isåfall. har inte varit lite strul därifrån.

Ja jo, där kom det ju lite mer

Av AppleMuffin
Skrivet av whitelight:

Jag misstänkte nästan att den var overkill, men jag gillar att sätta ihop bra grejer :).

Men om man inte direkt behöver ett dedikerat grafikkort så kanske man kan komma undan ganska billigt

Om han tänkt att köra spel som fortnite så måste han ha ett dedikerat grafikkort; Det billigaste du kan komma under där är med ett 570 vilket är super-billigt nu under black friday veckan. https://www.komplett.se/product/919473/datorutrustning/datork... är svårslaget.

Av AppleMuffin

Jag skulle nog säga go for it med att köpa en helt ny dator. När man börjar byta CPU, moderkort och RAM kan man lika gärna köpa ett nytt nätagg och börja om på ny kula.
Även om 32GB RAM och en 9900k är overkill för spel så känns det fel att ha en 2080 ti och para ihop det med 16GB ram och en 9700k, även om dom skulle prestera lika i spel. Om du skulle vilja bygga eget så är det ju runt 25 du kommer hamna på och då kanske det ändå är lika bra att köpa det färdigbyggt från en affär så om någonting strular så kan man bara kontakta dom.

Edit: Jag har inte hört något om GTSA innan så för mig är det ett okänt företag. När jag söker på dom på sweclockers så kommer inte något upp som är äldre än från oktober i år, så dom känns lite suspekt. Även om dom troligtvis är legit så handlar det ändå om mycket pengar; Skulle nog avråda från att köpa från dom och bygga eget istället.

Av AppleMuffin

Du kan definitivt ta ett billigare moderkort (skulle personligen gå på något billigt som https://www.inet.se/produkt/1901250/gigabyte-b450m-ds3h och be inet att flasha upp det så man kan köra ryzen 3k på det) och redan där kan du spara in 1.5k.
Välj också en M.2 SSD över en SATA då dom är mycket snabbare till (typ) samma pris (https://www.inet.se/produkt/4301011/intel-660p-1tb), och windows kan du hitta MYCKET billigare på ebay.

Annars ser det bra ut.

Av AppleMuffin

Plockade ihop exakt samma delar som som hade på inet och fick det till 28k, så om det är just det du behöver är det ju inte helt fel. Vad är det du ska använda det till? Spel? Workstation?

Edit: Tror att det är ganska rimligt pris då allt som går att sälja som ASUS säljer dom som ASUS. Dom köper nog in produkterna betydligt billigare än vad vi gör från inet så ett par tusen från inet-pris är inte otänkbart.

Av AppleMuffin
Skrivet av Bailah:

Vet att de har varit ett omtalat företag.

https://www.gtsa.se/product.html/infinity-gt6?category_id=309
Men ser inte det väldigt billigt ut? Missar jag något?

Jag har inte super bra koll på dyra komponenter, men ett 2080 ti kostar väl runt 12k, 9900k 5k, 32GB ram 2k, ssd 1k. Du kommer ju komma upp i 20k trakten, men du borde kunna spara ett par tusen om du vill bygga själv (eller låta inet göra det)

Av AppleMuffin
Skrivet av kallewick:

Någon som kan dra ett PM om hur man fixar windows på sin nybyggda dator?

PM skickat

Av AppleMuffin
Skrivet av r1kkie:

Går alltid att köra windows oaktiverat gratis.

@zeddiz
Du kan också köpa en OEM nyckel på ebay för inga pengar.

Av AppleMuffin

Bästa pris på Bean: Den Totala Katastroffilmen

Av AppleMuffin

Chassit kommer med 2 120mm fläktar så jag ser ingen anledning till att lägga till 3 ytterligare, annars tycker jag väl att det ser ganska bra ut. Skulle personligen byta grafikkortet till en 5700 då den är mycket billigare för en inte jätte stor prestandaförlust och utan ray tracing, men det kanske bara är jag som inte känner mig bekväm med att lägga 16k på en dator och vill försöka få ner priset.
Jag kan hålla med om att en eftermarknadskylare kan var bra att köpa när du ändå har en så pass hög budget.

Av AppleMuffin

Så AMD kort (och intel) kommer inte använda modulen utan bara köra vanlig freesync, gotcha.