Inlägg

Inlägg som HC-8315 har skrivit i forumet
Av HC-8315
Skrivet av Meatyb:

Så kortfattat skulle vi säga att den duger man jag kna hitta bättre 🤓 ska kika nu efter tolvslaget om de kommer några nya deals

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är nog trött, men vilken dator tänker du?
Annars så rent generellt så kan man alltid hitta nåt bättre. Men till dom spel du listat hittills så behöver man inte köpa de bästa som finns. Tar vi Fortnite till exempel så får du lätt ut 144 FPS med grafiken på Epic i 1080p. Overwatch med samma grafiknivå lär va en bra bit över 144 FPS. Bitvis kanske runt 200 FPS. Så ett RTX 2060 Super är ju fullt tillräckligt, men man kan få bättre. Frågan du behöver ställa dig är om du behöver de och isf om du är villig att betala ännu mer för att gå upp ett steg till.

Av HC-8315
Skrivet av Johankish:

Pratade med Inet förut på telefon och då sa dom att dom inte flashar moderkortet åt en innan dom skickar. Man kunde däremot skicka tillbaka det / komma tillbaka och få det flashat. Kändes lite väl stökigt för någon som mig som inte har en Inet butik i närheten. Varför det är så frågade jag inte men om man köper ett moderkort som sluter med MAX så är BIOS redan uppdaterat och redo för ryzen 3000 serien.

Så Inet kan alltså inte flasha ett moderkort när man köper de. De vart ju sunkigt. Men ja, deras MAX vet jag. Har man tur så kan man få deras vanliga utan MAX med färdigt BIOS för 3000 serien också. De B450 Bazooka V2 jag köpte kom med uppdaterat BIOS. Och de var standardmodellen.

Av HC-8315

Med tanke på att dess originalkylare räcker fint till den så kommer en Dark Rock Slim vara finemang för en R5 3600.

Av HC-8315

Jag funderar starkt på att byta ut mina Thermalpads på mitt RX 5700 Mech. Dock vill jag inte plocka isär den för att mäta dessa för att sen sätta ihop de igen för att nån dag senare plocka isär de på nytt. Är de nån som har en variant av Mech som har bytt och mätt dessa?

Av HC-8315
Skrivet av CubaCola:

Jag har både en dator med i5 9600k och en dator med ryzen 3600, i Fortnite och Overwatch så presterar i5:an bättre.
Märker inte av microstutter på i5:an men på 3600 i fortnite kan det ibland hacka till.

Ingen jätteskillnad numer som det var i början när 3600 släpptes.

I övriga spel vet jag inte , då jag typ enbart spelar dessa.

Ja, ingen regel utan undantag förstås 🙂

Av HC-8315

@ostrichboy: Dom två nätaggretgaten @Ratatosk länkar till är ruskigt bra nätagg! Skulle säga att de är de bästa köpet du kan göra för under tusingen.

Av HC-8315

Noterat! Dock så tar jag intressenter i tur och ordning

Skrivet av OneManArmy:

PM

Skrivet av Kiiiba:

Skulle affären inte bli av så är jag också intresserad.

PM

Skrivet av Emil Hansson:

Bjuder 1800 kr + frakt

PM

Av HC-8315

Uppgraderingspaket ITX med i5-8400

Säljer ett paket med processor moderkort och minnen. Komplett med alla tillbehör och kartonger.

Intel Core i5-8400 ink originalkylare
Gigabyte B360N WiFi
8GB HyperX Fury 2666MHz

Pris 1600 kr ink frakt.

Läs hela annonsen här

Av HC-8315
Skrivet av rinosaur:

Polarn byggde en liknande med rtx 2060 windforce och i5-9600kf för strax över 10.000:- i fredags

Och idag är de söndag.
Inte för att va dryg, men jag skulle aldrig rekommendera en i5 för en speldator idag! Två anledningar...
1: Begränsad till sex trådar totalt som i fler och fler spel börjar lida av samma prestandabegräsningar som dagens i3or eller dom gamla i5orna.
2: Går lite hand i hand med de övre argumentet. Dåliga frametimes på en i5. En i5-9600K kan ge fin FPS. Långt över 100 FPS men ändå en massa microstutter i en del spel. Finns en uppsjö tester på de här.

Av HC-8315

@Meatyb: Börjar med detta förslag. Lite halvkompakt om man vill ta med sig den. Värt att veta är att du isf kan be Inet att flasha BIOS på moderkortet om de skulle behövas innan dom isf skickar delarna. Förutsatt att du väljer de moderkort och så givetvis.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13101171

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/13101171

Av HC-8315

@Noob_To_Computers: Jag gjorde några ändringar. För Destiny 2 så kommer han fortfarande kunna fläska på så mycke grafik han vill i 1080p.
Valde en låda mer anpassad för moderkortet. Kommer se snyggare ut. Tog en SSD istället. 500GB är en bra början och räcker till en del spel också. De är riktigt dumsnålt, på gränsen av idioti (anser jag) att inte köra Windows på en SSD. Bytte nätaggregat också samt tog ett standard GTX 1660.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/13100827

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/13100827

Av HC-8315

De här namnen på USB standarderna... 🤬
Lite coolt att de finns alt till de snabbaste portarna. Själv klarar jag mig på vanliga gamla USB 3.0 med mina saker. De mesta jag har inkopplat går ändå över USB 2.0 🤨

Av HC-8315

Jag reviderar mitt tidigare inlägg då de blev lite julklappar till ungarna och sambon också.
Så till mig själv blev de följande...

Phanteks Eclipse 360X
Phanteks AMP 650W
msi B450 Tomahawk MAX
Logitech G513
Logitech G840
Google Home Mini
Ghost Recon Breakpoint
Ghost Recon Wildlands - Narco Roads
Ghost Recon Wildlands - Fallen Ghosts

Sen lite juklappar då som faktiskt är hårdvara. Inget jag vill skriva om här då delar av min familj också hänger här ibland.

Av HC-8315

@Firsov: Den uppgraderingen kommer va fin. Gjorde själv som du och köpte en vanlig R7 2700 istället för den nya serien med tanke på hur billiga dom är just nu. Sen till minnet så lär de fungera rätt bra. Corsair Vengeance har hög kompabilitet med AMD.

Av HC-8315
Skrivet av SCORPIUS:

Jag undvek med vilje allt som hade med pengar att göra igår, och får hålla hårt i dom resten av månaden med

Aha
Hur som haver. Beroende på vad som händer och sker imorn så kanske jag drar ett PM till dig imorn.

Av HC-8315
Av HC-8315
Skrivet av SCORPIUS:

Hej alla. Det har inte blivit köp än. Det får nog vänta till Januari. Jag återkommer då med mer frågor och tips. Tack igen för era svar

Så du hittade inget ens under Black Friday?

Av HC-8315

Farsan fastnade i deras kö och skulle få vänta i en timme. De struntade han fullständigt i vilket innebar att han handlade de han ville ha någon annanstans. Jag gjorde detsamma, fast kanske ett steg längre. Valde helt enkelt att lämna tillbaka några grejer igår som jag köpte under Elgigantens VIP-kväll. Ska dom hålla på såhär får dom inga pengar av mig heller!

Av HC-8315

@Danielc: Med tanke på vilka accespunkter du har så vore ju en Ubiquiti EdgeRouter variant vara rätt enkelt å välja. För bredband upp till 500/500 så funkar EdgeRouter X alldeles utmärkt. Tänker du uppgradera till snabbare bredband så är en EdgeRouter Lite eller EdgeRouter 4 två utmärkta val.

Av HC-8315

@elixyr: du har PM.