Inlägg

Inlägg som HC-8315 har skrivit i forumet
Av HC-8315
Skrivet av Raesmus:

Köpte du från Proshop? Jag får fram mina VRM-temperaturer i Afterburner, jag skulle kunna kolla lite på det ikväll. Säger i och för sig inte så mycket om just ditt kort, men kanske blir vi lite klokare på om Mech-korten generellt lider av dålig VRM-kylning.

Köpte mitt på Webhallen.
Men får du fram temperaturer på dina minnen så skulle jag bli glad å få ta del av de. Dock så har ingen av oss måtten på thermapladsen... Ännu!

Av HC-8315

@Raesmus: högst osäker på fe. Mitt kort vill inte visa nå temperaturer på minnet. Vet inte vad msi har gjort, men har testat flera olika program för att kunna se nåt. Bland annat HWMonitor och msi Afterburner och får inte fram ett skvatt. Kan bara avläsa frekvenserna, men inte tempen på mer än GPUn.
Utgår från de tester Gamers Nexus gjorde med msi EVOKE och och där gick minnena rätt varmt. Så ju af tycker väl att de är rätt så kvalificerat att även MECH borde få två varma minnesmoduler. Tittar man på själva kortet så ser man att den kassa monteringen av just dessa thermaplads.

Av HC-8315

@MeSaber: Skummade igenom tråden. Utan att veta vilken operatör du har, vem som äger fibernätet samt hur avtalen ser ut så kan de mycke väl finnas i avtalet att man som kund inte får byta ut eller röra de grejer som från början är installerat av en tekniker. Om så är fallet så har du gjort dig skyldig till dels avtalsbrott men också påverkan på egendom du inte äger och inte heller har rätt att röra. Som sagt, väldigt mycke beroende på hur avtalet ser ut för just de fibernät som är indraget till din villa så kan du i värsta fall bli anmäld/stämd av dess ägare för sabotage, egenmäktigt förfarande med annans egendom eller nåt liknande.

Av HC-8315

Fungerar inte alls.
Här är en lista på alla moderkort som passar din processor!
https://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=s425870963&catId=1320

Av HC-8315
Skrivet av Johansson1:

skulle gärna vilja ha med Wi-fi också

Då är utbudet väldigt knapert. Antingen ett moderkort i ITX format eller ett jäkligt så dyrt gamingmoderkort. Dessa har Wi-Fi med ev något undantag.
https://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=s425868681&catId=1320
De är nog billigare att försöka få tag i ett lämpligt moderkort begagnat och då isf också passa på att hitta ett trådlöst bredvid.

Av HC-8315

Är de inte någon som funderade på varför Elgiganten valde att förlänga Black Friday och skippade Cybermåndag?

Av HC-8315

@Cuna: Jajamen!

Av HC-8315
Skrivet av Johansson1:

vad för moderkort passar till en i5-7400 cpu?

Moderkort med B150, H170 och Z170 funkar med uppdaterat BIOS. Moderkort med B250, H270 och Z270 funkar direkt ur kartong.

Skrivet av Cuna:

Köp nåt annat Z270 moderkort då, eller nyare chipset då dom är bakåtkompatibla.

även äldre kan bara framåtkompatibla med nyare bios.

finns nog över 100 moderkort som passar dig.

väj 1 st av dom

Nyare än 200 serien kan han glömma. 300 serien funkar bara med Gen 8 och Gen 9!

Av HC-8315

Då har jag något att se fram emot. Gillar dagens mobiler från Nokia. Har en 6.1 och är nyfiken på hur en 6.3 kommer va 🙂

Av HC-8315
Skrivet av Zleng:

Ska jag aktivera "Profile 1" i bios, under D.O.C.P. ?

Ja, den profil som ger dig utsagt frekvens är den du skall aktivera. Alla minnen går i JDECs standard som standard i BIOS oavsett hur snabba dom är. Man måste alltid in och aktivera de manuellt. XMP är i princip en överklockning i sig baserad på den frekvens tillverkaren kan garantera med färdiga timings. På så vis slipper du överklocka allt manuellt.

Av HC-8315

@Heknu: de går bra 🙂

Av HC-8315
Skrivet av hersses:

Jo sant, men jag kan ju inte prioritera bort lampor i huset för internet, jag måste ju hitta en annan lösning.

Vi har 100 Mbit via fiber. Mina gamindagar är över och vi kollar netflix tillsammans och spelar lite co-op på ps4 då och då, så vår hastighet räcker gott och väl för oss i många år framöver. Vi har en ASUS RT-AC1200 och bor som sagt i en villa så grannar är inte något problem för oss kan du rekommendera något annat för max 500kr? Jag vill inte lägga ut hur mycket som helst för att lösa flaskhalsen.

Självklart ska du inte prioritera bort lamporna. Men att testa de så kan du utesluta eller få bekräftelse på vad som kan vara en orsak till den dåliga prestandan.
Oj, 500 kr var tajt, även för 100Mbps utan flaskhals. Och jag antar att dra lite nätverkskabel med kabellist inte är ett alternativ för er? Ni bor ju i villa och kan få de riktigt smutt för en billig peng om man lägger lite själ i de.
Hur som, vad för router har ni så att man vet om vilken standard man kan reka för er inom denna tajta budget

Skrivet av Rouge of Darkness:

L7gger bägge rummen på samma fas? Inte att förväxlas med samma säkring.

Ja, de är så sant. Men om elkontakterna har varsin säkring så påverkar de också. Men men...

Av HC-8315
Skrivet av hersses:

Jag använder dessa
Ja, de sitter direkt i eluttagen och inte via grenuttag osv. Den andra biten kan jag tyvärr inte svara på då jag inte vet. Men tror du att det finns som en accesspunkt som kopplas till en router via wifi? Är det detta som kallas för en brygga?

Dom där ska va rätt så bra. De du kan göra är att släcka alla lampor ni har och testa prestandan. Blir den bättre så blir dina HomePlugs störda av dom.
Ja, de kallas för brygga. Många accespunkter kan konfigureras som brygga och/eller extender. Jag antar att du tänkte sammankoppla routern med en "brygga" som i sin tur era enheter kopplas till via kabel och/eller Wi-Fi.

Skrivet av hersses:

Vad tror ni om en sån här? https://www.inet.se/produkt/5402886/zyxel-wap3205v3-n300
På hemsidan står det att den har 5 st 10/100 ethernet portar. Det kan inte bli någon flaskhals där om jag har flera enheter kopplade till den?

Innan du kastar dig in och köper en accespunkt så behöver du veta lite saker. Först och främst då. Hur snabbt är ert bredband, och kommer du/ni uppgradera till snabbare bredband någon gång? Sen vad har ni för router just nu?
Den router som ni har nu ger en bra hint om vilken accespunkt som är lämplig att köpa. Kan säga såhär iaf. Den du har länkat till där kommer inte ge så bra prestanda på 100Mbps bredband. 300Mbps som den stödjer som max går dessutom över en gammal standard som dels är ganska dålig och dels är väldigt använd av en jäkla massa saker. Bor ni i ett större lägenhetskomplex så kommer de finnas en massa nätverk hos era grannar som kommer påverka prestandan väldigt negativt för er. Men men, först lite svar på dom frågor jag ställde där uppe.

Av HC-8315

De kan vara en eller flera saker som gör att de blir en sån rejäl förlust av prestanda.
Först en fråga från mig då. Vad för HomePlugs använder du?
De första du bör kontrollera oavsett vilken modell av dessa du använder är dom sitter direkt i ett eluttag samt att de inte sitter någon lampor kopplade på samma säkring och/eller uttag som dina HomePlugs. Sen har vi den andra saken som för din del är inte kan åtgärdas är om dina HomePlugs måste hoppa mellan olika säkringar. Där kommer man tappa, men väldigt sällan över 90% av prestandan.

Av HC-8315

Synology DiskStation DS418j

Nu var de dags att sälja min andra NAS. Har nu uppgraderat till en betydligt större modell.
Den är komplett med kartong och alla tillbehör. Säljes utan diskar då jag har emigrerat mina till den nya.
Priset är inte hugget i sten.

Pris: 2000 kr ink frakt.

Läs hela annonsen här

Av HC-8315

De finns en del modeller med B450 och X470 kretsar som redan är uppdaterad för att köra Ryzen 3000 serien. msi B450 Tomahawk MAX till exempel. De moderkortet är också otroligt populär av flera anledningar. Den största är nog dess stabilitet samt dess ruskigt bra och väl kylda VRM.

Av HC-8315

Thermalpads på msi RX 5700 Mech OC

Har grafikkortet enligt rubriken.
Jag skulle vilja veta om någon mer har grafikkortet och ev bytt thermalpads på sitt kort och kan delge hur många millimeter dom är.
Vet att msi numera har en modell som heter RX 5700 Mech OC GP som har ändringar på kylaren och typ bättre applicering av thermalpads. Jag tänkte göra som Gamers Nexus gjorde och byta thermalpads, men jag har ingen lust att demontera en kylare för att mäta dessa, montera ihop den igen för att sen montera isär och byta för att en andra gång montera ihop de igen.
Så, är de någon som har denna och gjord detta?

Av HC-8315

All elektronik har Coil Whine. Frågan är bara hur mycke/högt de är.

Av HC-8315
Skrivet av Meatyb:

Ja men precis. Massa bra info, ska se vad jag kan baka ihop utav detta. Känner nog inte att jag är i behov av större ssd. Men jag antar att 5700 är bättre än 2070?

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, RTX 2070 är strået vassare än RX 5700. Skulle säga att man rangordna AMD och NVIDIA såhär. Dock så beror de mycket på vilka spel man jämför korten i också då de inte är hugget i sten vilket som är de bättre.

RTX 2060 - RTX 2060 SUPER - RX 5700 - RTX 2070 - RX 5700 XT - RTX 2070 SUPER.

Lite luddigt kanske. Men som jag skrev så beror de mycket på spel också. Hemma hos mig så har jag ett RX 5700 och sambon ett RTX 2060. I övrigt har båda våra datorer en Ryzen 7 2700 och minnen på 3000MHz. I vissa spel är RTX 2060 bättre och i andra är RX 5700 bättre. De finns ju spel där till och med ett RTX 2060 klär ett RX 5700 XT samt spel där ett RX 5700 XT är i par ett RTX 2080. Försök titta på tester där man har jämfört korten i dom spel du spelar så kan du pinpointa mer exakt vilket kort du vill ha. De är egentligen bättre än dom tips på delar vi kan ge.

Av HC-8315
Skrivet av Meatyb:

@HC-8315: Jag vet ju inte riktigt vad jag behöver, vill liksom ha en generellt vettig dator. Prismässigt så ligger taket på 15000,då börjar det kännas saftigt.

Jag spelar ju dessa spelen just nu, om ett år kanske jag spelar något annat. Vill inte bli begränsad när jag spelar. Jag har ju i princip alltid haft bajsdatorer, så lite kan jag unna mig nu

Har du budget för 15K så har du ner spelrum. Du kan lätt kliva upp till ett RTX 2070 Super eller varför inte ett RX 5700XT. Med ett RX 5700XT får du utrymme att välja större SSD om du inte vill använda dom du har, eller gå på en modell vassare processor. Du har några förslag att gotta dig med nu. Du kan ju självklart välja egna grejer baserat på dom tips du fått.