Inlägg

Inlägg som RawHead har skrivit i forumet
Av RawHead

Har det inte varit lite väl torrt på nyhetsfronten det senaste? De sista friday updates har varit lite av en besvikelse så nu får man hoppas på PAX istället. Någon som har någon ny intervju som kan vara intressant?

Av RawHead

När blir min dator en flaskhals?

Jag funderar på att byta ut mitt 8800GTS (ja, jag vet) mot antingen ett GTX 470 eller ett GTX 570 (som Komplett har en fin deal på just nu).

Hade tänkt mig kanske 2000-2500 från början vilket passar 470 ganska bra men ju mer jag läser om GTX 570 desto mer sugen blir jag på att lägga till några hundringar. Det verkar som om man får lite extra kräm för några få hundralappar. Vad jag funderar på är dock om mitt system kommer att vara en flaskhals för 570 (eller kanske båda?). Jag sitter idag på följande rigg (ingen OC):

Asus P5K
Intel C2D E6850 3GHz
4 GB DDR2 RAM
700W Nätagg

Jag kör mina spel i 1680*1050 och har bara en skärm. Min fråga är alltså, skulle mitt system vara en flaskhals för denna setup med 470 respektive 570? Jag tror inte det själv men vad vet jag..

Av RawHead

Infall - Utfall
Anabol - Parabol

Av RawHead

Kan vara intressant att följa hur detta artar sig, inte minst vilken väg man väljer att gå. Dels kan man fundera på om (S) vill/ska satsa på en yngre kandidat eller på en mer beprövad. I det "äldre" gardet skulle kanske Anders Sundström kunna överraska som nämndes ovan. Vill man, vilket jag tror, satsa på en ny giv med en lite yngre partiledare är ju Mikael Damberg och Veronica Palm heta kandidater. Båda har rattat SSU och har gått en typisk partiväg från unga örnar via SSU till partiet och riksdagen. Intressant med just dessa två kandidater är att de ganska tydligt representerar var sin ideologiska falang inom rörelsen. Veronica Palm är ett tydligt vänsteralternativ och kommer sannolikt locka stöd hos de sossar som eftersträvar en tydligare vänsterhållning och på samma sätt är Mikael Damberg en klar högerkandidat.

Denna schism mellan falangerna förnekas så klart i media men är i realiteten en djup spricka, ursprungligen från SSU, som nu manifesterat sig allt starkare i partiet i takt med att SSU:are kommit upp i moderpartiet. En yngre kandidat som kanske i viss mån överbryggar detta är Luciano Astudillo, som iofs kommer från Skåne som är ett mycket starkt vänsterfäste inom (S), men som varit med i politiken länge både i SSU och (S) och i viss mån normaliserats till en typisk "sosse". Han förlorade för övrigt mot Mikael Damberg i valet till SSU-ordföranden 1999. Vad jag vet är han numera inte längre riskdagsman men är ledamot i partistyrelsen.

Baylan är nog (förhoppningsvis) också utbytbar (Baylan anklagas för valfusk | Inrikes | SvD).

Av RawHead
Skrivet av RawHead:

Japp, det verkar bra genomtänkt och mycket lovande. Frågan jag ställer mig är bara hur (om alls) man kan få en edge mot andra inom crafting. BW har ju tidigare sagt att man ska kunna göra sig ett namn inom crafting genom att, antar jag, vara lite vassare än folk i allmänhet.

Video Interview: Daniel Erickson on Crafting and Warzones | TOROcast.com

Av RawHead

Japp, det verkar bra genomtänkt och mycket lovande. Frågan jag ställer mig är bara hur (om alls) man kan få en edge mot andra inom crafting. BW har ju tidigare sagt att man ska kunna göra sig ett namn inom crafting genom att, antar jag, vara lite vassare än folk i allmänhet.

Av RawHead

Personligen ser jag verkligen fram emot SI men alla kommer säkert vara trevliga. Dessutom måste det snart vara dags att presentera några fler Sith Emipre-planeter.

Av RawHead
Skrivet av gammarayburst:

Om det där var riktat till mig så har jag aldrig gnällt över att jag inte kommit med i beta, och jag förstår jag till fullo spelföretagets syfte med att ha betatestning. Vad jag sa var bara att min personliga motivation till att vara med i en beta är att jag vill se hur spelet är. Att det skulle vara så konstigt förstår jag inte.

Nej, det var absolut inte riktat till dig. Dessutom vet jag inte att jag resonerar direkt annorlunda än dig - innerst inne. Min poäng var snarare att flertalet kanske inte inser att beta test inte betyder "spela spelet innan alla andra" utan kanske snarare "testa att göra en massa saker, dokumentera fel, föreslå förbättringar - gör om". (I värsta fall en mycket begränsad del av spelet vilket gör det till en grind om man har otur) Jag förstår att utvecklarna är petiga och restriktiva med beta, annars har de inget för att låta en massa folk testa.

Av RawHead

Och så undrar folk varför de inte får vara med på betatest...

Av RawHead

Dessutom känns ett stiliserat "Clone Wars-aktigt" bildspråk fräschare och mer tidlöst än ett realistiskt. Om fem år kommer det fortfarande se relativt bra ut jämfört med andra spel som vägrat ha en cartoon-lik stil. Verkar bli riktigt bra tycker jag.

Av RawHead

För dom som inte redan sett den är den nya teasern som släpptes på PAX riktigt trevlig för de som lirat KOTOR spelen

Dessutom finns Biowares QnA (del 1:2) här med en del matig info om ni inte redan läst er till det...

Av RawHead
Skrivet av seans:

har i en timme försökt få detta att fungera och var ett tag redo att ge upp. När jag startade spotify så fick jag aldrig upp den blå ikonen i aktivitetsfältet och burken svarade inte på port 8124. Men sen så testade jag att köra spotify.exe i "windows xp (service pack 3)" läge och då hoppade det igång! Verkar alltså som att det inte funkade i windows 7 64-bit som är operativet jag kör.

Så har någon annan problem med att få detta att funka så är det något ni kan testa.

tack!

Av RawHead
Av RawHead

Personligen tror jag att backgrounds är begränsade beroende på ras och kanske klass och att de styr din personliga story och olika scenarier du kan stöta på under din personliga story arc.

Av RawHead
Skrivet av Klaus med s:

Chansen att EA sak fucka upp SWTOR är nog rätt liten, se bara på hur lång tid Bioware redan fått, tvivlar på att de kommer bli stressig och halvfärdig release. Mass Effect 2 fick ju ta sin tid och kom ut välpolerat. Det som jag däremot är säker på är att EA kommer lusa ner spelets release med en drös onödiga (men o så attraktiva) förbokningserbjudande och limited, collectors, supermegaultra editions av spelet så att spelare med det dyraste editionet kommer ha lvl 99 epixorz gears vid lvl 10. Men det kommer ju inte märkas efter någon vecka då fler spelare börjar tjäna ihop högre gear, se återigen på ME2 och alla armors och vapen man fick med.

Dessutom är det inte svårt att tänka sig att Lucasarts har en del att säga till om och Bioware har en solid fanbase som det är redan idag. Tillsammans gissar jag att de har en hel del att säga till om...

Av RawHead
Skrivet av sfish:

Om det är något som EA och BioWare (och vi spelare också för den delen) vid det här laget borde ha lärt sig är att det är en dödssynd att släppa halvfärdiga MMOs. Räcker med att titta på hur i princip ALLA MMOs som släppts de senaste 3-4 åren totalfloppat på grund av endera buggar eller icke-existerande content (speciellt på högre levels), inte minst eftersom EA själva stått för en av de mer spektakulära krascherna med Mythics Warhammer som pga "lite buggar" och hårda neddragningar i dev-team på ett halvår tynade bort till en skugga av den million sålda spel de hade vid release.

IMO är det riktigt bra att de väljer att släppa det 2011, dels ger det dem tid att verkligen ta fram mycket content som finns tillgängligt redan från start och se till att det funkar, något som nästan alltid annars fattats vid lanseringar av MMOs och som vart en riktigt svaghet i t.ex. Aion, War och AoC.

Sen ger det dem tid att polera bort buggar och fixa aspekter av spelet, speciellt saker som inte går att ändra för mycket på när spelet väl är live, som exempelvis spelmekanik på djupare nivå. Exempelvis brukar nästan alla MMOs vid release ha helt nerknarkade system för hur stats funkar och vilka stats som finns på gear. Alltid lika roligt när du som caster har dina set-items helt nedlusade med agility, eller när de som designat hur saker och ting skalar inte vart sådär jättehaj på matte utan låter AoE-skada skala lika mycket som singletarget skada ( <3 WAR), eller när devsen glömt bort att healers också vill bli bättre med gear och därför också borde få någon sorts stat, osv... Förhoppningsvis hinner de tänka igenom såna delar lite bättre till SWTOR.

Sist men inte mins så slipper de konkurrera med en WoW expansion. Räcker att titta på hur det gick med Vanguard för att förstå att det inte direkt är någon smart idee att hetsa ut ett halvklart spel för att hinna före en polerad WoW-expansion.

Jag delar dina åsikter helt, men en beta är ju per definition ett halvfärdigt MMO. Inte i huvudsak avsett att spelas så som spelet utan för att hitta fel, brister och obalanser.

Vad jag syftade på var att jag gärna hade spelat en skruttig beta ett tag innan själva spelet kom, om inget annat så bara för att få en Star Wars quick-fix. Nu har jag istället installerat KotOR 2 igen

Av RawHead

Nu är jag kanske partisk i egenskap av att vara skånsk, men nog tusan är Lars Vilks svensk (skånsk) och inte dansk?

Av RawHead
Skrivet av Mupp3n:

Medic är inte möjligt i Star Wars universumet.

Vad jag förstår ska alla ha viss healing power själva och dessutom ska ens följeslagare kunna fylla den rollen åt en. Medic som renodlad klass kan ju vara ok, men då kan ingen annan heala, annars är ju medic (eller motsv.) meningslöst.

Skrivet av Mupp3n:

Och kotor utan jedi? What were you thinking?

Haha, dagens sanning.

Av RawHead
Skrivet av sc0pe:

Haha, herregud, ta problemen i PM istället. Smutsa inte ner tråden med massa bullshit hit och dit om ett helt annat spel. Detta är om SWTOR och inte EVE oavsett vad man tycker om det spelet.

Jag tror jag förstår varför SWTOR puttat fram sitt release datum till 2011.

Om de släpper samtidigt som Cataclysm kommer dem att konkurrera med wowspelare som funderat på SWTOR men nu kommer ge Cataclysm en chans. Väntar dem tills att Cataclysm blivit uttjatat och att wowspelare tröttnat på den expansionen kommer de få betydligt fler subs. Dessutom ger det dem mer tid att finpolera spelet från buggar och annat som brukar vara förödande för MMO spel i dagens läge. Alla har inte samma lyx som Blizzard att ha så många år på sig att fixa sina buggar utan konkurrens.

BioWare är inte dumma, skälet till försenad release lutar nog mer åt försäljnings siffror än ett 100% välpolerat spel, även om de nu kan påstå att det är det dom planerar

Bara en tanke

Det är nog inte alls så långsökt trots allt, även om det kanske inte är hela förklaringen. Sen är det ju en hel del saker som BW varit ganska tystlåtna med hittills vilket jag gissar kan bero på att man inte helt bestämt exakt hur man vill implementera allt ännu.

Personligen hade jag som det känns just nu kunnat leva med lite buggar om jag fick spela nu Ge mig en beta!

Av RawHead

Du verkar fortfarande inte fatta alls. Jag tror SWTOR blir grymt. Jag vill gärna spela SWTOR. Men om jag får välja tycker jag generellt sett att wardrobes är tråkigare än fri klädsel, men det spelar mig ingen större roll. Om jag får välja tycker jag generellt sett att mer sandbox är roligare än mindre sandbox. Vad är fel med att ha en egen åsikt som man står för (och inte har hittat på ett CS-forum !!one1) istället för att böla som en satans imbecill över icke-problem.

Din förutfattade mening "SWG rävar kommer inte vilja lira SWTOR pga att 1: Startar som jedi. 2: Kommer finnas jedis överallt. 3: Inte sandbox." drog igång hela denna pajkastning och jag är beredd att släppa det om du är. Ditt tröttsamma gnäll leder ingenvart.