Inlägg

Inlägg som RawHead har skrivit i forumet
Av RawHead
Skrivet av Solaris:

Det är ett WoW i Star Wars miljö. But with a KOTOR-twist.

Detta.

Även om min erfarenhet av WoW är begränsad påmminer spelet en del om WoW. Däremot finns en nerv i berättandet som känns väldigt KOTOR. Även om mycket rent tekniskt inte är i framkant, utan goda beprövade koncept, är det ändå i min mening en hel del som känns fräscht och annorlunda. Sen är det trots allt Star Wars, 'nuff said liksom...

Av RawHead
Skrivet av Fuuza:

Jag tror att alla får samtidigt. Det skulle bli ett sjuhelsikes liv om man skulle få börja på olika dagar.

Nu är tydligen officiella sidan nere så jag kan inte dubbelkolla/länka men jag är ganska säker på att de sagt i sin FAQ att de som reggat sig först får tillgång först, som en slags fasning där fler kommer att få starta för varje dag (eller vad nu perioden blir). Det är, som jag förstått det, just det som är hela poängen med early access - att man inte ska belasta servrarna för mycket utan istället låta folk börja spela lite utdraget för att se till att allt fungerar som det ska.

Meh, pucktvåa.

Källa på ovan

Av RawHead
Skrivet av davaa:

Var hittade du den infon? Har för mig att det sades att 7 och 4 dagar var spekulationer. ^^

Ja, som jag förstått det är det ingen skillnad på vilken utgåva man har köpt utan allt har att göra med när man reggade sig på hemsidan. Min personliga gissning är ca en veckas fasning, dvs från 13:e fram till 20:e med X tusen nya varje dag på varje serverhall.

Av RawHead
Skrivet av Nautilus011:

en bekant till mig nämnde ett datum för early access. Jag har sökt men kan inte hitta något som tyder på att ett sådant datum är bestämt. Någon här som sett detta?

Inget sagt från officiellt håll än så länge. Det enda du kan vara säker på nu är att det nog blir innan den 20 december

Av RawHead
Skrivet av klantbo:

NPCer reagerar visst på hur du talar till dom, är man elak eller snobbig blir dom kallare mot en och är man hjälpsam och trevlig har dom en snällare ton osv (finns säkert vissa npc som dom kanske inte infört det här på, men inte vad jag kommer ihåg när jag spelade)

Ja, så upplevde jag också det. Om man var dryg och kaxig kändes det som om den NPC man pratade med snappade upp det och blev tjurig (eller arg) tillbaka. Men det kan ju vara olika kanske..

Av RawHead
Skrivet av Flandersss:

Jag kan tänka mig att starter planeten begränsar socialalt mer än andra planeter.

Ja, absolut. Tanken är ju sannolikt inte främst att interagera med andra utan att komma igång med spelet och karaktären. Det var mest ett konstaterande från min sida baserat på det lilla jag spelat.

Skrivet av Flandersss:

Combat är väl inte så förvånande att det är likt WoW. De sa ju att man inte ska ändra på något som funkar bra.

Sant, återigen ingen kritik från min sida. Bara ett konstaterande... Flyter ganska bra och animationerna ser bra ut, bättre än på många videos jag sett.

Kom på en annan sak som jag retade mig på, det verkade inte gå att dra loss ett separat chatfönster för group chat utan allt hamnade i public med all annan spam. Nu kan det väl vara så att jag bara inte fattade hur man gör, men jag skulle gärna ha ett separat group chat fönster/flik så man slipper alla klantar som spammar i public.

Av RawHead

Fick tillfälle att testa spelet hos en kompis som har beta nu. Måste säga att det första intrycket var mycket gott, men i ärlighetens namn hade jag mycket liten interaktion med andra spelare. Skapade en Sith Inquisitor från scratch och spelade till lvl 10 (i princip hela startplaneten). Jag rushade igenom det mesta och trixade inte runt med annat än storyn rakt fram, förutom två instanser som jag teamade med andra. Bortsett från instanserna, samt det faktum att man ser folk springa runt lite varstans, känns startplaneten ganska single player.

Det ser faktiskt ganska polerat ut för att vara 2½ månad kvar, även om datorn det kördes på var sådär.. Settings var ganska nerdragna och laddtiderna var tråkiga. När man springer runt är allt sömlöst (nu är ju startplaneten inte så stor så jag vet inte hur de har zonat den) men när man teleporterade tillbaka uppstod visst lag. Storyn är bra, mycket bra så långt jag spelade, och voiceover är lysande. Man sugs snabbt in i berättelsen och det lilla jag spelade var i min mening mycket engagerande. Slutklämmen i storyn på startplaneten ger hopp om många trevliga stunder framöver.

Gameplay som sådant är helt ok. Jag har bara helt kort testat WoW en gång, men SWTOR verkar spela mycket likt WoW rent tekniskt. Mobarna på Korriban är ganska (för?) enkla och det var sällan jag stötte på problem med att bara rusa in i striderna givet att jag hade self-healat mellan striderna (fin grej!). Vissa Elite spawns och mindre bossar var svårare och föranledde vid några tillfällen en snabb med-bot assistent Det fanns en ganska bra gear progression redan på Korriban och när jag till sist fick min första ljussabel var mitt gamla vibroblade bättre (även om ljussablen hade upgrade slots, vilket inte vibroblade hade), vilket i ärlighetens namn kändes ganska lamt.

Av RawHead
Skrivet av MugiMugi:

Fick ett WTF mail från dem idag.

Är personligen ingen beta testare, aldrig fått någon invite, så lite WTF är detta???

http://www.swtor.com/community/showthread.php?p=9508474#edit9...

Av RawHead

Var det inte en bieffekt av att man inte skulle råka få fel i sina storyval på grund av latency, lag och disconnects. Verkar kanske inte som om det skulle vara tvunget att man kan replikera det med esc...

Av RawHead

Strul med W7 media server (hemgrupp)

Har just pluggat in min nya LG BD670N och såg fram emot att kunna streama musik, bilder pch film från datorn via DLNA. Efter lite trixande i Windows verkar allt fungera bra med bilder och musik, men av någon kontig anledning ser jag bara ca hälften av alla mappar i min filmkatalog. De som finns verkar funka bra men de som fattas är spårlöst borta...

Jag har testat det mesta jag kan komma på men fortfarande inget resultat. Jag testade att lägga några lösa filer (som redan syntes) i en ny mapp och det återspeglas bra via LGn. Så den verkar vara "uppdaterad" på mina mappar, bara det att vissa saknas...

Tittar jag i mina bibliotek så verkar allt vara med där men av någon anledning dyker det alltså inte upp i LGns menyer via DLNA.

Vad kan jag ha missat eller gjort fel?

Av RawHead
Skrivet av dagas:

Vilken helg är det? Måste säga till jobbet att jag inte kan jobba helg den helgen hehe. Ser verkligen fram emot att få spela och se om det är så bra som jag hoppas.

Gissningsvis flera helger under september (och kanske oktober), man det finns ju inga garantier att man blir inbjuden..

Av RawHead

Snart september och det betyder helgbeta. Frågan är bara om jag skulle haka på om jag blev inbjuden, det hade varit gött att lite högtidligt köra igång spelet på release och se allt för första gången.

Av RawHead

MSI-kort massor med pip

Jag köpte nyligen detta paketet från Inet och allt har funkat prima sedan jag byggde ihop allt för några veckor sedan. Men en liten sak oroar mig, jag får en massa pip vid startup, det låter som två (eller kanske fyra snabba) pip och ett liite längre med högre pitch. Det är lite svårt att urskilja vid start.

Har googlat lite och hittat att vissa MSI kort kan pipa för USB enheter, men jag tycker inte att detta stämmer i mitt fall (jag har tre enheter). Vad kan det vara, och ska man alls fundera på det??

Av RawHead
Skrivet av Gambit_2K:

Som jag nämnt tidigare så var den här builden så basic att det är svårt att avgöra. Inte ens standardgrejerna funkade. Jag skulle nog anse det vi fått spela vara en väldigt tidig Alpha build, man får helt fel intryck av spelet.

De har inte gjort något som inte går att fixa men de har gigantiskt mycket att göra känns det som.

Det som de flesta oroar sig för är att bioware pratar väldigt lite om spelet trots att det är release om ~4 månader. Alla frågor som ställts av journalister så får de bara svaret att det kommer släppas info inom kommande månader. Men nu är det ju så att den infon måste komma att vara i form av en gigantisk bomb då det finns så väldigt många frågetecken om precis allting.

Men för mig gjorde storyn, och VO upp för alla brister spelet hade.

Kom gärna med exakta frågor om du vill veta något mer specifikt.

Om du bortser från buildens begränsningar och eventuella buggar, hur funkar det att pausa med storyn och bara glida runt och göra annat? Dvs slå ner random mobs, socialisera, PvP, exploration mm?

Av RawHead
Skrivet av RawHead:

Med lite god vilja kan man ju hoppas att spelet landar i andra halvan av oktober eller första halvan av november. Baserat på EA's investor call igår så hoppas de att kunna komma med ett datum i (slutet på) september, efter att utökade betatester genomförts. Därefter trodde de att release skulle ske 4-8 veckor senare baserat på branchstandard, men även 4-6 veckor nämndes. Det skulle kunna ge release runt thanksgiving kanske? Eller ännu hellre 11-11-11 Dessutom hoppas man på pre-order access lite tidigare än officiell release.

Källa

Kom just att tänka på att BW kommer till Dreamhack Winter 2011, det kan ju vara så att release sammanfaller med Dreamhack... Då kanske det kan vara idé att släpa sig dit även om man är lite gammal för det nu.

Av RawHead

Med lite god vilja kan man ju hoppas att spelet landar i andra halvan av oktober eller första halvan av november. Baserat på EA's investor call igår så hoppas de att kunna komma med ett datum i (slutet på) september, efter att utökade betatester genomförts. Därefter trodde de att release skulle ske 4-8 veckor senare baserat på branchstandard, men även 4-6 veckor nämndes. Det skulle kunna ge release runt thanksgiving kanske? Eller ännu hellre 11-11-11 Dessutom hoppas man på pre-order access lite tidigare än officiell release.

Källa

Av RawHead

Är det någon som hört någonting om hur storl installationen av ToR är? Vad jag vet är inget sagt officiellt men någon betatestare kanske kan/vill ge en grov uppskattning?

Av RawHead

Hittade detta på TORWARS. Antingen är det bara skön humor från Stephen Reid eller så är hatten ett tecken på att tåget närmar sig i tunneln, vem vet... Hoppas att det inte bara är en tease

Av RawHead

Tyckte nog ändå att det var en liten besvikelse att inte mer kul info kom upp. Det mesta som diskuterades var ju känt sedan gammalt även om en del nya saker kom upp, inte minst möjligheten att ändra sina companions. Hoppas verkligen att helgen har mer att bjuda på.

Av RawHead
Skrivet av Feskmacka:

'[i]-snip-
Oktober, November, December?

Ja, typ däromkring verkar sannolikt