Inlägg

Inlägg som FierceBrosnan har skrivit i forumet
Av FierceBrosnan

Generellt är jag orolig över att om bf 2042 går i graven helt kommer det nog ta tid innan liknande spel görs igen. EA tar inga risker så om ett nytt bf = för mkt risk kommer det inte göras av någon studio. Det är därför jag hoppas dice fortsätter förbättra spelet så inte alla ger upp på serien och på så vis kanske ett nytt bf kan skapas som är bättre i sin helhet medan 2042 blir roligare med tid.

För mig finns det inga alternativ till bf. Det är unikt pga squadspawn, destruction, vehicles m.m. Jag testade ground war i mw19 men damn va uselt det är i jämförelse med bf, särskilt vehicles. Låt cod få vara cod o bf vara bf. De är bra på helt olika saker.

Jag har iofs inte provat hell let loose. Det kanske kan vara substitut men det skulle fan kännas riktigt segt om bf gick helt i graven.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Commander:

När skall folk lära sig? Battlefield har varit ofärdigt vid launch sen och inkl Battlefield Bad Company 2. (Shotguns med slugs någon? som hade mer kraft och träffsäkerhet än snipers på mid till longrange).

"Alphan och Betan" varit i princip vad du får vid launch, där kvaliten och allt runt blivit sämre sen dess för varje nytt spel de lanserat. Hade man tur så lyckades EA patcha spelet till spelbart tills de gick offline och började jobba på nästa iteration. (Tufft nu för Battlefront 2 spelare med 1hp buggen där man inte kan döda varandra....)

Köp inte grisen i säcken och ge fan i preorders, låt reviewers bli brända de får endå betalt för det.

Campaign är absolut inget krav, men ett färdigt spel ja. Kunde lika bra lansera alla BF som early access eller alpha snarare än färdigt spel men så länge folk betalar 1500:- för att agera alpha testare i 2 år så lär inte industrin ändra sig.

Håller med om att kampanj ej är ett krav. Jag skulle vilja gå så långt att säga att Dice borde ej syssla med sp alls. De borde typ outsourca det till en annan studio isf. COD har en stark historia av sp och behöver därför mer en sådan men i bf har jag alltid sett det som nått en kan göra medan i väntan på att ens squadmates kommer online.

Av FierceBrosnan

Apropå att jag tidigare skrev att hitreg blivit fixat var lite av en sanning med modifikation. Jag testade att köra lite backline medic med svk igår och jäklar va den puffran hade svårt med hitreg, spec på längre avstånd. Jag har inte alls haft samma problem med typ alla andra vapen. Hmg på fordon har blibit bättre också men är inte helt hemma ännu så de buggarna får de gärna fixa före implementering av scoreboard om du frågar mig.

Avslutsr med en rolig bugg:
https://youtu.be/6yAFYw5c8kU

Av FierceBrosnan
Skrivet av norrby89:

vill inte vara den men är inget direkt konstigt, frågan borde snarare vara vad som kommer att ersätta dessa två giganter (bf och cod) som börjar dö ut mer och mer för varje ny version som kommer.

Så vad är det som kommer härnäst? när mindre studios som BSG kan göra ett spel som Escape from tarkov i unity av allt så finns det nog gott om potential där ute även för mindre aktörer

Personligen hoppas jag på både indies och dice själva för till skillnad från cod tycker jag inte riktigt det finns bra alternativ till bf därute just nu. Då tänker jag främst på squadspawn + vehicles + destruction.

Av FierceBrosnan
Skrivet av tcntad:

*Klasser är helt värdelöst. Den sparar inga val, på något sätt skapade jag en tom som spelet valde automatiskt hela tiden trots att den inte fanns!
*Du kan inte spara vapenlayouten så man måste konfa om vapnen hela tiden.
*Alla buggar, krascher och lagg.
*De komplett vidöppna kartorna gör att väldigt lite skydd finns;
*Det finns knappt några fordon så (om man som mig är helt värdelös trots 2k hr i BF3-V) måste man springa hela kartan enbart för att dö helt ensam på "mils" radie och inten en jävel i något BF somhelst vet vad teamplay är.
*Såpass enkel funktion som chatt mellan lagen
*Hitregs funkar inte ibland, man kan tömma helt magasin i en person utan att det händer något
*Matchmaking suger

Jag är med på allt du tar upp gärna hade fått vara med på spelet, jag tror många bara pratar förbi varandra inkl mig när vi säger att det saknar bf känslan. För mig är det kaoset, vansinnet bl.a med heroiska ögonblick, att ta en punkt själv mm som bidrar till BF känslan. Jag har svårt att se hur en allchatt gör någon skillnad för kaoset,vansinnet, = bf känslan. Enligt mig finns det inte där tack vare lack of destruction, sämre kartor, avsaknad av klassystem. Matchmaking är trist och server browser är alltid att föredra åtminstone på PC. Att en inte kan byta squads är också rötet, speciellt när en hamnar i en trött squad med snipers och inte kan byta.

Dessa saker ser jag hellre att dice prioriterar än att fixa allchat, en scoreboard osv. Däremot tycks ju ropen efter scoreboard gett frukt,tyvärr. I min mening är det tid som borde prioriterats på annat men jag kanske är i minoritet här. Om de ska vända skutan för bf2042 behöver DICE fokusera på rätt saker och scoreboard som kommer i nästa patch borde inte vara prio. Men de slänger väl in det mest för att det är en "low hanging fruit".

Däremot är hitreggen helt ok nu. Jag upplevde att det var ganska fixat efter patcherna i december.

Av FierceBrosnan

Jag är helt med på att senaste bf saknar en hel del men är nyfiken på vad typ arditi o aeig tycker som gör att det inte känns som bf.

För mig är det fräsmst avsaknaden av klassystemet, level designen är sub par och den avskalade nivån av destruction. De sakerna är enligt mig sakerna som påverkar huruvida det känns som ett bf. Att det saknas massa qol eller scoreboard har väl inget att göra med huruvida det känns bf eller? Och jag säger inte att det är bra att scoreboard o sånt e borta. Jag bryr mig bara inte så mycket och tycker det inte har någon riktig påverkan på bf känslan.

Av FierceBrosnan
Skrivet av SellahiR:

Jag: 25 kills, 40 resulpies, 22 assists.
2042 End screen: mins du den där pilot assisten du gjorde? Den visar vi.

Sånt skulle jag också vilja fixa.

Haha ja det här e så weird. Gude nåde dig om du får en enda sidearm kill också. Det verkar som om sidearm kills > allt annat x)

Av FierceBrosnan
Skrivet av Aeig:

Om de gör det Free2Play så kommer tusentals köpare kräva pengarna tillbaka för en produkt som inte alls höll vad den lovade.

För övrigt så uppskattar jag dina inlägg i tråden, det blir problematiskt när det ej får föras fram negativa åsikter i en diskussionstråd. Man kan vara ett stort fan av Battlefield och därav kritisera 2042 för vad det faktiskt är, en katastrof. Förhoppningsvis så bidrar detta till att EA släpper ett bättre spel nästa gång det beger sig.

Om alla är positiva och ingen vågar / får vara kritisk så kan det knappast bli en förbättring.

Mvh

Kom igen! om negativa kommentarer ej hade fått föras fram hade denna tråd låsts för längesedan. Så sluta få det att låta som du är martyr. Det enda som klagats på är gnället, förväxla det ej med kritik. F.Ö. gnäll har sällan bidragit till förbättring men kritik har.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Soldierofwar1985:

Det är väl inget större fel på detta spel?! Tycker det är riktigt schysst och fungerar bra för det allra mesta (enstaka problem med att modifiera vapnet under game som jag skrivit om innan men annars tycker jag att det fungerar klockrent)...

Håller men jag hade nog spelat det mer kontinuerligt om vi kunnat haft påverkan på maprotation/game search filters, samt lite level design förbättringar för infanterister, exempel: mer cover i ökendelen av hourglass. Jag har 100+ timmar spelade men vill spara lite på spelandet till nästa patch för annars tror jag att spelet kommer förbittra mig.

Av FierceBrosnan
Skrivet av lolflakes:

Förstår inte varför det ska vara så svårt. Ja utvecklarna har ingen erfarenhet av att utveckla Battlefield. Mem dom måste veta vad spelets grund är ? Samla ihop 10 personer från denna tråden, hade kunnat leda utvecklingen bättre än vad dom gjort.

Är EA så stor bov i fiaskot ? Inte så säker.

Så här enkelt är det inte x). Ingen här hade kunnat rå på ea/dice byråkrati. Och generellt undervärderar 'gamers' hur svårt det är att utveckla spel o ännu mer leda utveckling för spel. Obs detta är ej ett försvar av 2042s skick eller dice men det finns nog mycket talang där som inte får komma till skott riktigt pga diverse hinder inom företaget.

Av FierceBrosnan

Jag har själv haft paus nu i ca 10 dagar. Det som påverkar mig mest negativt för stunden är längre kötider och level-design som behövs förbättras för framförallt breakthrough (mitt primära spelläge sedan bfv). Det är för många faser i breakthrough som bara är för platt utan tillräckligt med cover att röra sig mellan som infanterist, framförallt i hourglass och breakaway. Hittils tycker jag nog renewal och manifest är de kartorna som funkar bäst men eftersom en inte har kontroll över maprotation blir det en tids paus.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Clasito:

Nej nej, allt det du tar upp är bara en del av hat-tåget Kappa
Det du nämner är nog det många andra och jag själv känner. BF2042 är ett BF med brist på identitet, iaf för oss som har spelat de äldre titlarna. Jag känner även att DICE själv har tappat sin identitet totalt efter BF4 då alla spel förutom BF1 har varit helt tondöva i sin leverans, Battlefield och Battlefront inräknat.

Jag hoppas dock innerligt att BF 2042 blir bättre med tiden då jag har saknat ett nytt modernt BF under många år

Folk får kritisera hur mkt de vill och jag är inte ute efter att övertyga någon att gilla 2042 men nånstans börjar en undra varför det blir en sån himla circle jerk runt att kritisera bf. Det här kommentarsfältet https://www.sweclockers.com/galleri/15534-bf2042-pc-by-metall... t ex på en artikel som inte har något med spelet att göra annat än att hämta inspiration av temat och ändå måste folk in o gnälla på spelet. Det känns bara trött efter ett tag.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Fillson:

Stora skillnaden dock med exempelvis Warzone, BFV/BF4/BF1 eller Cold War är att det är buggar och dylikt som är problemet. Problemet med BF2042 är att det är ett brutalt dåligt genomtänkt projekt och lägg dessutom på alla buggar/performance issues på det. Devsen kommer inte kunna rädda detta genom att lägga till VOIP/server browser eller ett scoreboard, problemet är ju mycket större än så.

Nu har dom plockat in Marcus Lehto för att försöka rädda skeppet men tvek att det ens går. Dom behöver göra om hela spelet från grunden för att folk ska vara nöjda och vilja spela det.

Visst, vissa har fortfarande kul med spelet och du verkar vara en av dom, grattis

Och det är ju lite det här som kan uppfattas tradigt. Kritik som 'det är ett dåligt genomtänkt projekt'. Det är liksom svårt att ta till sig och tro mig klagosången var exakt lika stark och vag vid bfv. Det verkar vara nya modellen för BF. En får inte tycka om det allra senaste bf men på dagen det slutar vara det senaste bf spelet försvinner alla problem folk hade med det. Det är ett ganska intressant fenomen

Av FierceBrosnan
Skrivet av Swennis:

Jo… men inte konstigt folk gnäller när man blivit lurad på konfekten.
Men följer så fort det blivit nån update som gör att man kanske kan testa det igen… men ft fyller det bara massa onödig plats på hdd… vi spelar bf1 och bf4 så länge, när vi inte lirar pubg.

Samtidigt känns det som att folk gnällt på alla bf släpp post bf3 i olika utsteäckning, sällan på ett konstruktivt sätt. Jag tycker ändå det bådar gott inför framtiden nu när dice visat sig snabba på att patcha bort några av de stora bovarna såsom takpunkter i breakthrough, hit registrering m.m.

Det finns mkt potential i bf2042, inte minst med portal. Det är bara att hoppas på att dice tar sig tiden för om de gör det kan det nog bli riktigt bra!

Det jag saknar mest nu är väl att ha serverbrowser, fler puffror, hardcore mode och mer destruction åtminstone i 64 spelar läge om det är för tekniskt utmanande att få till i 128.

Inget av det jag saknar får mig dock till att uppleva ett kall från himlen att logga in på bf o klaga konstant i teamchatt på spelet som många verkar känna. Sällan har jag varit med om så mycket gnäll i andra franchises.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Aeig:

Jag har spelat Battlefield sedan det första släpptes och har äntligen fått pröva på 2042 i dagarna.

Besvikelsen är enorm, detta är överlägset det sämsta BF någonsin, totalt skräp. Jag trodde BF V var en bottenpunkt, men tydligen så har Dice och EA valt att gå 100% woke och därmed 100% broke.

Vilket skämt och vilken tragisk spillra av sitt forna jag denna spelstudio har blivit.

Mvh

Är det verkligen där skon klämmer att det är woke? Och på vilket sätt är det ens woke, för att du kan spela som kvinna?

Jag själv tycker mkt om bf serien och har spelat av och till sedan 1942 men att 2042s problem är att vara woke är en intressant take med alla tekniska och gameplaymässiga problem det haft (de har fixat breakthrough punkterna) och fortfarande har (krascher, loadouts som inte sparas). Sedan känns det som folk använder woke för alltifrån att motsätta sig använda n ordet eller dylikt till att typ erkänna mänsklig klimatpåverkan.

Av FierceBrosnan

Griftlands var en riktig indiepärla för mig! Lika stark core gameplay som slay the spire fast finare art och djupare content.

Av FierceBrosnan
Skrivet av leadc4ge:

Jag bestämde mig för att göra som du. Lite googlande visade på att en del fick fler problem efter att ha meckat med filerna så jag avvaktar. Tänker att det borde komma en hotfix rätt snart då det verkar vara ett vanligt problem

Det har funkat bra för mig o mina vänner. Inga nya problem med att ta bort profsave bortsett från att behöva göra om alla settings. Däremot under all kritik att detta hände från första början.

Av FierceBrosnan

5800X Bios inställningar (undervolt) för Asus X470

Tjena!

Jag skaffade en 5800x till mitt Asus x470-f gaming mobo. Jag tyckte den gick lite väl varmt vilket visade sig vara vanligt för just denna cpu. Speciellt när en sitter på en halvdassig cpu kylare som min (arctic freezer esport duo).

Så det jag gjort nu är att undervolta cpun, vilket är nytt för mig. Så till nya bios settings:

PBO limits från auto -> motherboard
Curve optimizer default -> negative 30.

Detta sänkte min temp i r23 multithread test från konstant 90 grader till 86. Dessutom klockar cpun sig högre nu än innan. Det jag undrar är bara om pbo limits ska vara satt till disabled istället för motherboard settings och om det kan sänka tempen ytterligare. Det verkar vara så de flesta gjort som jag kikat på nätet o YT eller är det bara straight up köpa någon noctua kylare som gäller?

Tacksam för svar!

Av FierceBrosnan
Skrivet av DasIch:

Politikerförakt ja. Ett begrepp som användes flitigt på 90- och tidigt 00-tal. Politikerna blev ledsna i ögat av att folk inte tyckte om dem, så det skapade en propagandakampanj som berättade för folk att det är dålig stil att inte tycka om politiker. Usch och fy för politikerförakt - det är bara dåliga människor som håller på med sånt.

Nej, politiker tenderar inte att vara bra.

Usch propaganda kampanj. Detta har jag missat. Tog de över olika medier och tystade meningsmotståndare också?

Av FierceBrosnan
Skrivet av Yoshman:

Nämn en enda standard som Nvidia köpt upp och gjort proprietär.

Ingen svar på frågan men att de tvingar tillverkare att döpa om saker o ha sig 'för att göra det lättare för kund' (gpu prefixer, g sync) ger inte bra vibes inför framtiden. Visst, nvidia har alla förutsättningar att ta arm vidare tekniskt men jag är skeptisk hur mycket de kommer gynna oss vanliga konsumenter som helst inte lägger mer än högts 4k för en cpu.

Nvidia gör ju sedan alla sina egna tekniker proprietära, vilket kommer leda till att spelutvecklare behöver lägga ner ännu mer tid på olika antialiasing metoder o annat som inte har med spel att göra. Sen får vi ytterligare en 'det här spelet funkar bäst på nvidia arm samt rtx'.det blir lite konsoll krig över det.