Inlägg

Inlägg som FierceBrosnan har skrivit i forumet
Av FierceBrosnan

Nya jeepen är riktigt skoj men folk verkar helt missat att en får spela en runda som attacker o en som defender i BT numer. Alla drar efter första rundan x). Överlag känns ändå s2 bra när orbital + renewal reworks kommer eller vad känner ni andra?

Synd som sagt bara att de gick efter levelstorlek istället för uslast först. Brukar cancel matchmaking direkt när jag ser att det blir hourglass eller breakaway, speciellt som defender.

Av FierceBrosnan
Skrivet av FortuN:

Har mött på ett fåtal fuskare som jag märkt, ca 3 stycken, har då ca 50 timmars speltid senaste 2 veckorna. Vet inte om det är några som sitter och smygfuskar som man inte märker av.

Det jag märkt att jag stör mig sjukt mycket på nu efter ca 3 veckors lirande är hur galet mycket fordon dem har. Försöker köra Breakthrough och möter 3 stycken tanks som rullar in och 2 attackhelis på 64 spelare. Helt galet. Och då har jag inte räknat med bilarna med kulsprutor på taket heller. Hade önskat dem MINST halverade antalet fordon eller kör någon typ av weekly maps med infantry only eller fåtal fordon, kanske 1 tank per lag och typ 1 vanlig Nightbird helikopter.

Stealth helis är ju helt galet insane. Räcker med att någon som kan köra lite tar över en så kan han rensa hela laget utan problem. Omöjlig att skjuta ner nästintill också då den går Stealth i minuter och sedan poppar flares för att bara göra om processen, ev downtime gömmer den sig bakom en kulle eller byggnad. Borde bli en fet nerf på dem, förstår inte hur dem inte kan ha upptäckt att den är helt OP när dem testat den?

Annars, så har jag svin kul. Älskar Kalediscope banan och Manifest och även Renewal kan vara kul, för att inte tala om ökenbanan, Arica Harbor. Men som sagt, tycker fordonen förstör ALLDELES för mycket. Spelar bara 64 spelare så har ingen aning hur 128 ser ut.

*Edit

Kollade nu om Breakthrough fanns i Portal där de kanske hade lagt mindre fordon, men icke. Inget Breakthrough i portal. Tråkigt

Ja Dice svaghet i breakthrough är verkligen hur de balanserar fordon. Personligen tycker jag inte antalet fordon attackers har vs defenders funkar. Särskilt inte på usla Maps såsom hourglass där infantry kan göra fuck all åt dem då ingen punkt är inomhus. Jag tyckte de löste det helt ok med nya kaleidoskop även om c2 är rätt pajjig så är det helt klart den bästa layouten för BT på den kartan hittills. Synd bara att en inte kan köra en BT rotation utan kartorna en inte tål. För mig är det utöver hourglass också breakaway som är rätt värdelös. Men det ska bli kul att se nya reworksen nu under season2. Det blir nog bra till slut!

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Samma här, i princip ingen. Kanske kommer nu när dom fixat till spelet i säsong 2 som ser väldigt spännande ut med ny karta, nya vapen och ny karaktär (my lips are sealed)

Ja peppar peppar verkligen för jag har helt slutat spela bfv för där händer det för ofta att fuskare dyker upp.

Av FierceBrosnan

Jag har hittills bara stött på en fuskare men denne försökte inte dölja det alls. Det var liksom smg som snipa tvärsöver kartan på hourglass och personen hette t o m nått i stil med 'testing cheats'. Lite snyggt o ärligt ändå. Fuskaren slutade väl på 100+ kills o 3 deaths o spelade som sagt bara till fots och med smg. Men det är enda gången så överlag lite fusk!

Av FierceBrosnan

Det kan finnas en poäng att undvika vissa budgetmärken av olika skäl. PNY och zotac kan t ex snåla med videoportar o kylarlösning så enligt mig gör en bra i att slänga på några extra hundralappar för en ofta tystare och svalare gpu som får från t ex asus, msi, gigabyte o Sapphire (Amd). Sedan kan det ju vara bra att titta på hur moderkorts uefi ser ut ifall en gillar att pilla där. De flesta etablerade tillverkarna har ett snarlika uefi gränssnitt idag men vissa är bättre än andra. Annars är det mest bang for the buck som styr mina val. En får se upp med att vara dumsnål bara.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Ragnarok:

12900k > 13900k
3090 > 4090(ti, beroende på om nvidia släpper ti modellen direkt, annars blir det ett vanligt 4090)

Är väldigt nyfiken på vad detta kommer kräva i form av nätagg o kylning men det framgår väl i SweClockers tester. Det verkar vara väldigt uppskrämt av alla rykten att bedömma men det är just bara rykten.

Av FierceBrosnan

Tänkte slå till på ett beggat b550 eller unna mig ett klipp på samma vid black friday så mina SSDer får sträcka på benen ihop med ett 7800xt. Jag har 5800x nu, bra minnen o nätagg så kan inte motivera hoppet ekonomiskt upp till am5 eller raptor lake.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Ostbullen:

Hm det finns en chans att vi kör det avslaget, ska kolla ikväll om jag kommer ihåg!

Tänk på att bottar börjar fylla Up servrar lite halvt vid 1-2 på natten (även med crossplay på) men det är bra. Det hindrade mig från att vända på dygnet under semestern :). Fast det kan nog skilja mellan modes också. Jag spelar ju bara breakthrough men får känslan av att conquest är mer poppis då det har tillgång till fler Maps.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Ostbullen:

Någon som försökt köra det här den senaste tiden och faktiskt hittat servrar med folk på?

Gjorde ett försök i fredes kväll med några polare, och efter att ha landar på 6 tomma servrar så gav vi upp(conquest). Tog en titt i serverbrowsern och där fanns bara en server med 20 spelare :/ Lite tråkigt, ville ge spelet ett försök till nu efter ett halvår eller så för att se om de lyckats få lite ordning på det.

Det ska inte vara några problem att hitta servrar med crossplay on?

Alla dina kompisar måste ha det påslaget också för att ni ska kunna lira tillsammans.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Fenrisulvfan:

Nej, det är inte värt det, bättre skaffa Zen 4 & B650 då. Hur du än gör vänta tills tester på RTX4080 och RX7800XT finns ute.

Zen 4 lär det inte heller bli. Jag känner att mitt system är gott nog för 1440p 100 FPS + som det är redan och kan inte motivera extra kostnaderna som kommer med ddr5 o am5. Det jag var mest rädd för med pci-e 3 vs 4 var att bandbredden blir maxad i större utsträckning med next gen gpu men det kanske inte har så stor inverkan på performance.

Av FierceBrosnan
Skrivet av fesoj:

Om du verkligen måste ha högre FPS är mest kostnadseffektiva sättet att byta ut din 2060 medans det fortfarande har bra värde mot ett bättre. Säljer du det på blocket/tradera, och köper nytt typ 3060 på swec, så behöver inte mellanskillnaden bli så stor.

Tack för svar men 3060 blir nog för klent. Tvivlar att jag får något för 2060 men en tusenlapp kanske iaf! Är dessutom lite trött på Nvidia då mitt 2060 haft problem med inställningar som saknas i Nvidia kontrollpanelen. Kortet går rätt varmt också trots 3 fläktslösning.

Om det blir last gen så behövs nog 3070ti för att kunna lira i 1440p high i spel som bf 2042, darktide. Är även sugen på Star Citizen som börjar ta sig form nu.

Av FierceBrosnan

Värt att uppgradera till b550 från x470 inför köpa av 7800xt

Tjabba!

Jag sitter idag på ett x470 bräde med ett 2060 och 5800x cpu. Mitt mål är att kunna lira 1440p med hög fps , då jag har en 170hz 1440p skärm. För att uppnå det tänkte jag slå till på next gen chiplet amd gpu. Jag har sett att current gen inte flaskhalsar särskilt mycket på PCI-E 3.0. men det är current gen. Hur mycket kommer detta förändras med next gen är då frågan eftersom rdna 3 kommer förmodligen vara bra smycket snabbare. Tillräckligt för att behöva pci-e 4.0?

Av FierceBrosnan

E nyfiken på chiplet och kommer förmodligen satsa på 7800xt. Köpte ett 2060 innan alla priser gick åt helvete men det är för svagt. Jag har haft dåliga erfarenheter med Nvidias mjukvara också, framförallt inställningar som saknas i kontrollpanelen.

Av FierceBrosnan
Skrivet av dblade:

Tvärtom. Priserna på grafikkort har ju varit för låga. Det är precis det som orsakat bristen. Hade grafikkorten kostat mer från dag 1 så hade det varit enklare att få tag på grafikkort.

Det känns väldigt konstigt om man kan köpa grafikkort för 8K som man kan använda för att "printa ut pengar" för 30K under ett år?

Alla vill ju inte mine:a och det är ju inte gpuers grundsyfte. Men men förhoppningsvis är det över för ett tag.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Alpha77:

Saken är ju att när dessa finns att köpa så tävlar dom antagligen mot nästa generation, alltså 4060 (om det nu heter så).

4060 kommer nog dröja då nvidia haft strul med att få ut 4 serien i tid och 4060 är ju inte det som släpps först heller i en ny serie . Du har ju rätt i att det är extremt underligt segment att placera sig i ändå. Jag menar även om a750 hinner ut innan 4060 så kommer ju priset på 3000 serien bara bli billigare så det finns ju tyvärr inget syfte att köpa a750 över last gen Nvidia/amd 3060/6600 o uppåt. 4060 lär väl va mkt bättre men kommer nog kosta 6-7lök vid lanseringen pga valfri anledning Jensen fiskat ur sin läderutsmyckade tombola.

Av FierceBrosnan

Wow Jensen geni att komma på att en prisjustering är rimlig i dagsläget...

Av FierceBrosnan
Skrivet av mrSvamp:

Ska skrivas till inet. Och ska dokumentera loggar lite ordentligare... Och kanske installera om datorn först så det inte är någon konfig jag själv gjort och sedan sitter och gnäller över ingenting.

Men jag har haft liknande upplevelse alla 3 gånger jag provat ATI/AMD. Anledningen att jag har det för tredje gång nu är att jag fick för mig att bygga en dator under komponentbristen 2021

Starkt ändå att du hållt dig till amd så många gånger. Själv är 2060 det sämsta grafikkortet jag haft. Får blåskärm slumpmässigt, gpu ligger o puttra i 90 grader när jag gejmar (105grader hotspot) och har nyligen dammat av datan utan större påverkan. Men men nu handlar det om Intel så ska inte få denna tråd till Intel vs amd vs Nvidia. Dubbelkolla att du kopplat in gpu i rätt pci-e slot. Hade en kompis som körde sin gpu i sekundära pci-e platsen för grafikkort o hade liknande problem som du beskriver.

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Har inte lirat på ett tag då det är sommar och semester, men drog ner en heli ganska omgående med Patch 1.2.

Hur? Känns typ som tank shotgunnen eller Main cannon är det mest pålitliga sättet. Alla andra saker kräver två skott vilket betyder att de alltid hinner komma undan.

Av FierceBrosnan
Skrivet av mrSvamp:

Jag har ett 6700XT (kör Windows 11)
Min "AMD Software" fungerar ibland. Jag kan starta det, men oim jag minimerar det kan jag ej gå in i programmet igen.
Jag kan inifrån ett spel starta en inspelning, varannan gång kan jag starta programmet igen och stoppa inspelningen.
Ibland har programmet avinstallerat sig (jag har inte automatiska uppdateringar på)
Ibland dör skärmen och kräver en omstart av datorn.
Ibland startar aldrig skärmen efter att windows gått i vänteläge (jag kan RDPa in så windows startar igång, gissar att det är grafikkortet eller mjukvaran som ej startar upp.
Beta-drivrutiner eller "stabil" release spelar ingen roll.

Om jag bara spelar så är det nästan aldrig problem, en svart skärm i några sekunder i kvartalet kanske.

Det låter ju riktigt uselt. Du borde lämna tillbaka grafikkortet. Det där är inte standard upplevelse. Fast jag har iofs ingen koll på win 11. Det kanske funkar sämre där. :/

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Battlefield 2042 Update 1.2 will be available tomorrow, August 2.

🗺️ Kaleidoscope map rework
📊 Your own Player Profile & Stats page
🚁 Stealth and Transport Heli balance changes
🔫 BSV, K30 and MP9 balance changes
🎮 Aim Assist improvements for controllers
🪖 Specialist Art Direction changes

👇
Read the full notes here.

Stealth helins ändringar är ej märkbara men med patch 1.2 har Dice gett defenders mer vehicles tidigare i matchen än innan 1.2 då du behövde vänta till sista fasen innan du faktiskt hade medlen att skjuta ner fiendens stealth heli. Uppskattas mkt! Det är nästan den bästa ändringen för mig