Inlägg

Inlägg som Boggus har skrivit i forumet
Av Boggus

Inget spel till PS5 har hittills känts next-gen så förstår inte riktigt vad Pro versionen ska pusha. PS4 Pro hade ju ett syfte då marknaden gjort ett skifte från 1080p till 4K skärmar efter att PS4 lanserades samt att Sony även pushade PSVR. Inget har ju hänt sedan PS5:ans release, hårdvaran används främst för att pusha snygg med ooptimerad grafik snarare än innovativt nytänk i speldesign.

Av Boggus

Kostnaden låter väl helt rimligt då det är audiofiler man fiskar efter, och den gruppen lägger ju bra mycket mer pengar på andra placebo-lösningar.

Av Boggus

Är väldigt nöjd med mitt val att gå helt över till Linux sedan ett år tillbaka. Allt funkar out of the box och jag använder datorn till precis samma saker som tidigare. Alla spel fungerar utan problem och i vissa fall med bättre prestanda än i Windows.

Får väl hoppas att Valve får tummen ur och släpper SteamOS för desktop någon gång för att motivera ännu flera att gå över.

Av Boggus

Skulle vara kul om någon hade tid över att gå igenom äldra artiklar bakåt i tiden med spådomar och påståenden om hårdvarusläpp och se hur många som var sanna eller falska.

Av Boggus

Luft för AIO kylare är inte balla.

Av Boggus

Med tanke på hur glada Sweclockers är med att använda egna AI genererade bilder till artiklar så kanske det är dags att bli lite transparenta med hur många av deras artiklar är AI som skrapar ihop data från resten av internet.

Av Boggus

Är det jag som missförstår eller handlar inte frågan om att använda AI som verktyg att generera spelbilder såsom rasterering/ray tracing?

Diskussionen om att använda AI för att generera spel såsom mekanik, design etc är ju en helt annan.

Av Boggus

Ser inte det här som ett tvång direkt, det finns bra alternativ såsom Thunderbird.

Av Boggus

Väldigt cringe.

Av Boggus

Jag satte en tredjepartskylare (Morpheus II) på min Radeon VII men det hjälpte inte mycket med de höga hotspot temperaturen. Visst den lösningen blev tystare med ett par Noctua fläktar och agressiv undervoltning men det var en massa bök. Den ligger i skåpet sedan två år när jag uppgraderade till en 6800 XT.

Borde plocka fram den på nytt och remounta kylaren utifall det var en sneinstallering snarare än dåligt kisel som bidrog till sådana höga temperaturer.

Av Boggus

Väldigt stort och imponerande hopp i spelprestanda, superhäftigt! Dock känns ju prisbilden helt fel. Tidigare G modeller var ju bra inköp för att de som helhetslösning var billigare än CPU + dedikerat grafikkort vilket gjorde dem till prisvärda budget gaming alternativ med utmärkt uppgraderingspotential.

Prisbilden för de här modellerna låser ju in dem till ren niche-användning. Kan inte tro att konsumentgruppen som är ute efter extremt small form factor gaming är så pass stor att de kommer flytta några större volymer av dessa. Har svårt att se ens OEMs sälja prispressade gamingdatorer med dessa i då processor + budgetgrafikkort är billigare.

De är imponerande produkter men jag förstår mig inte på Sweclockers utmärkelse eftersom priset har alldeles för stor inverkan för APU's användningsområden och existensberättiganden.

Av Boggus

Stort grattis till 25 år!

Av Boggus

Denna skulle vara intressant för sambons mini ITX dator men det är frågan om en Wraith Spire är tillräcklig för kylning? Vi kör helt på luftkylning i det chassit men tyvärr så passade inte Noctua NH-L12 på just det moderkortet.

Av Boggus

Började med det för något år sedan och det känns bättre. Dock är ett ständigt återkommande problem när man försöker bläddra mellan bilder i någon app och så registreras det som att man backar i appen iställen.

Av Boggus

Tack så mycket, det var väldigt bra och snabba svar.

Av Boggus

Köp på internet och regionsspärrar

Hej alla!

Ska försöka hålla mig kort. Om jag har mitt bankkort spärrat för handel i alla länder utom Sverige men internetköp öppet kan jag då handla på internet även om det är vid utländska butiker? Har det några konsekvenser för prenumerationstjänster och stående dragningar vid Paypal? Lite konflikterande info från vänner, familj och internet så är ju bäst att kolla med kompetensen på Sweclockers för rätt svar.

Av Boggus

Hade inte 1000hz polling rate en tendens att överbelasta USB gränssnittet vilket introducerade stutter och hängningar?

Av Boggus

Sedan jag gick över från dynamiska fläktkurvor i chassit till att sätta en statisk RPM som balanserar ljudvolym och kyla så har jag känt helt nöjd med datorn. Det var alltid det ständiga upp och nedvarvarandet av chassifläktarna som jag och sambo störde oss på, fläktarna på CPU och GPU är i regel tillräckligt tysta / placerade tillräckligt innuti chassit för att upp/nedvarvning inte märks av.

Av Boggus
Skrivet av Söderbäck:

Thanks.
Galet bra! Blir nån linuxdist nästa ominstallation om det blivit så smidigt.

Ta gärna en titt på Nobara, det är Fedora + spel tweaks och anpassningar av Glorious Eggroll. Det är samma person som även gör ProtonGE.

Av Boggus
Skrivet av Söderbäck:

Krävs det nå extra för att få steamspelen att lira på linux? Eller räcker det med att bara installera steam - och så får man kompabiliteten genom steam direkt?
Har bara kört steam på steamdecken - och där funkar ju den delen av sig själv (såklart).

Man behöver bara ställa in i settings att Steam ska tillämpa kompabilitetslager (Proton) då det av någon anledning inte är enablad per default. Det är bara ett engångsklick sedan tillämpar den default proton version du väljer på varje spel.