Inlägg

Inlägg som Perra2001 har skrivit i forumet
Av Perra2001
Skrivet av tellus82:

Det låter märkligt faktiskt då jag aldrig är ner till så låg fps med min setup (signatur) , tror jag såg en lägsta dip ner till 68fps igår under 3h session i stan, ligger runt 80 med allt uppskruvat på max inklusive RT på psycho med DLSS på quality, detta i 2560x1080. Om jag kör DSR på 3413x1440 och samma inställningar kan jag få ner fps till strax under 60 med dippar ner precis under 50.

Har du spelet installerat till en långsam lagring? Vid bilkörning jobbar streamingsystemet hårt från lagring och långsam lagring påverkar tveklöst fps, kör det från en gen3 nvme utan problem.

Kanske ska tillägga att jag kör via GOG galaxy

Skrivet av marcusOCZ:

Kan vara så enkelt att din cpu och/eller ditt minne flaskar. Vilka minnen och vilken hastighet är dom satta i? Kolla med programmet cpu-z så ser du all information.

Hejsan!
Tack för era fina tips och svar, nu har jag även installerat DDU och Win10 20H2 för att se om det ger mig några förbättringar. Stängde även av Game Mode.
Spelet är installerat på en nvme av generation 3 och har cirka 200GB ledigt.
CPUn går i 5000MHz när jag kollar Core Speed i CPU-Z. Minnena är Corsair Vengeance LPX DDR4 32GB 3200MHz men i CPU-Z står det DRAM Frequency 1069MHz och Uncore Frequency 4309 MHz. Aktivitetshanteraren säger hastighet 2133MHz. Vet inte riktigt hur jag ska tolka allt det. Kanske något som är fel där?
Rekommenderar ni att jag klockar CPU och minnet något?

Av Perra2001

Kan säga såhär; Sitter på 10900K och 3090 Strix OC @ 1440p med senaste Nvidia-drivrutinerna, och jag når aldrig 102/89 fps som graferna i detta testet visar. Snittar runt 55-60 och kör jag runt i citykärnan så snittar jag runt 30-40 fps max med DLSS.
Något är väldigt, väldigt fel. Har testat att dra ner inställningarna utan större förändring. Har läst massor av inlägg på Reddit från folk som har exakt samma problem med 3080/3090-kort. Är det någon som har en minsta aning vad detta kan bero på?

Av Perra2001
Skrivet av sINsen:

Ut med det gamla! ALDRIG MER EN "GAMINGSTOL"

https://i.imgur.com/Q7u0Pwz.jpeg

In med det nya!

Kinnarps 6/8000 plus free float.

https://i.imgur.com/I4yWZ1e.jpeg

Snyggt! Fjutta eld på gamingstolen och rulla iväg den ner för gatan i en slags rensningsritual

Av Perra2001

Diverse gamingstolar är inte bara skitfula (ursäkta franskan), de är även helt fruktansvärda att sitta i när det kommer till ergonomin.
Kinnarps 8000-serien är de absolut bästa arbetsstolarna jag har suttit i, och då har man varit på rätt många kontor genom åren. Faktum är att jag köpte en helt ny 8000-stol privat i februari i år med nackstöd och armstöd i skinn, kostade cirka 10.000kr men det var det värt helt klart. Varför bytte jag då? Jo för den Kinnarps 6000-stolen jag hade innan hade jag haft i närmare 20 år (!) och den började braka ihop på mer än ett ställe. Tror inte du kommer ångra dig...

Av Perra2001
Skrivet av sverre_b:

Installerade min Rtx 3080 gaming x tri men den går igång på 80 grader direkt i warzone, någon som upplevt samma?

Warzone är rätt krävande med 3D-animationen i lobbyn. Mitt 3090 Strix OC går upp till 71 grader i ett Fractal Design Define 7-chassi.

Av Perra2001

Mina tips från 3080-tråden:

1) Aldrig tabba ur spelet. Detta får spelet att gå bananas i resurshantering när man tabbar in igen.
2) Stäng alltid av Google Chrome före man startar spelet. Av nån anledning så sänker detta spelet med minst 20-25fps och skapar stuttering vid rendering som är så sjukt irriterande i snabba fps.
3) Hamnar du i en lobby där du märker att spelet laggar under uppvärmning, lämna lobbyn och sök för en ny. Brukar lösa problemen tillfälligt.

Av Perra2001
Skrivet av TMSTER:

Fick mitt 3080 från komplett och kortet är en ren fröjd att spela på men när jag tog av mig mitt headset så insåg jag att fläkten låter konstigt, skramlar och skrapar, lyckades snabbt identifiera att det var mittenfläkten som gör detta förskräckliga ljud. (INTE COILWHINE).

Kontaktade Komplett som sa kontakta Asus, kontaktade asus som sa kontakta Komplett.

Komplett kan endast ge tillbaka pengarna och så får jag beställa ett nytt kort, Jippie!

Asus säger att de inte kan hjälpa till med detta även fast de utlovar garanti på grejerna.

Jag vill liksom inte ha pengarna. Jag vill ha en fungerande produkt.

Suck, någon som navigerat denna djungel tidigare som har några visdomsord.

Tråkigt att höra att du sitter i samma situation som mig (nästan). Har kört Asus Strix i närmare 10 år utan problem och mitt 3090 Strix har coil whine, testade precis ett helt nytt bequiet 1200W PSU för 4000kr men samma sak fortfarande. Håller på att kontakta Asus supporten nu, men lutar nog åt att jag lämnar tillbaka mitt på öppet köp och kör vidare på mitt 2070 Super, vi får se. Alternativt om någon runt Stockholms-trakten vill köpa det, bara att slänga iväg ett meddelande i så fall.

Av Perra2001
Skrivet av ChefRhythm:

100/50 FPS med 3080? Det låter inte något vidare. Och det här är ett av dom första spelen till nya generationens grafikkort... Får hoppas det är dåligt optimerat.
Jag har också en skärm med den upplösningen. Hade du på RTX?

Sitter med ett 3090 Strix OC på 1440p och ligger nog mellan 40-60 FPS oavsett vilka inställningar jag använder. Rent omöjligt att köra med raytracing på, tror jag har mixtrat med inställningar i flera timmar utan framgång. Även med nya Nvidia drivarna och uppdateringen som Ubisoft släppte i fredags. Uppenbarligen är optimeringen rent skräp eller så är grafikmotorn grovt föråldrad för att använda raytracing, vad vet jag. Tyvärr så funkar inte "show FPS in game" funktionen för spelet heller vilket försvårar möjligheten att ratta in rätt inställningar, man blir inte förvånad.

Det bästa vore om de ordnade en inställning i menyn så raytracing endast funkar inomhus i spelet. Det är nämligen det enda stället där man kan få en stabil FPS som inte svänger snabbare än vädret en svensk midsommar.

Av Perra2001
Skrivet av xelente:

Har du hittat någon lösning på ovan? =(

Har samma problem med min 10900K och ett MSI 3080. :'|

Hittar liksom inga vettiga saker att felsöka längre heller, om det ens är lönt att felsöka. Vet att inte alla är drabbade, men åtminstone min setup behöver starta om MW:WZ 5-10 gånger på en spelkväll, och då gör jag ingenting konstigt. Bara köar in, kör en match, två eller tre, beroende på när problemet uppstår (när jag får lägre lobbyFPS än vnaligt så startar jag om spelet för då vet jag att nästa game kommer vara 60-70FPs istället för 160+)

Har inga problem alls att lira några andra spel över en längre tid, märks enbart i COD och det händer aldrig mid-game, enbart vid laddning av lobby/laddning av game, sen är det så hela matchen igenom.

Ledsen för lite sent svar, det enda som har fungerat för mig hittills är att:
1) Aldrig tabba ur spelet. Detta får spelet att gå bananas i resurshantering när man tabbar in igen.
2) Alltid stänga av Google Chrome före man startar spelet. Av nån anledning så sänker detta spelet med minst 20-25fps och skapar stuttering vid rendering som är så sjukt irriterande i snabba fps.
3) Hamnar du i en lobby där du märker att spelet laggar under uppvärmning, lämna lobbyn och sök för en ny. Brukar lösa problemen tillfälligt.

Av Perra2001
Skrivet av AAKEE:

Fick mitt idag, spelar bara VR men körde en benchmark med VR headsetet på sidan. Har inte kunnat höra nåt coil whine alls.
Kan bero på ålder/öronens kvalite?
Mitt femte strix OC, inte haft innan heller. Kan inte garantera att det inte är coil whine men jag skulle tro att jag klarat mig.

Det finnas förövrigt ett nytt BIOS på asus ( BIOS som ska göra att fläkten går mer sällan. Det hjälper såklart inte mot ljudet när den går men kanske minskar oljudet per dygn...

Kul att du verkar fått ett bra exemplar. Generellt sett så uppkommer coil whine över 60fps (i alla fall för mig). Är man exempelvis i menyn i vissa spel där det renderas 3d så kan det ju bumpas upp till närmare 140fps, och då hörs det väldigt väl.

Av Perra2001
Skrivet av Fatpala:

Ja då var den här! tog 4 vardagar för DHL att köra upp till Norrland i snöoväder och regn. Tack @Inet ni vann racet mot Webhallen och Felgiganten
https://cdn.discordapp.com/attachments/732265607327907872/768442782141906944/IMG_20201021_135209.jpg

Grattis! Håller tummarna för dig att du fick ett 3090 Strix utan coil whine. Du får gärna rapportera hur det går

Av Perra2001
Skrivet av izcho:

Jo det "fnittrar" en del också mitt 3090FE, kör dock utan glas-sida för jag har ett temp-bygge i väntan på zen3 och kylaren är för stor så hoppas jag märker det mindre sen. Men blir bättre jag vsyncar.

Finns en tråd för detta för övrigt.
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1609111-3080fe-coil-wh...

Samma sak på mitt Asus 3090 Strix OC.
Finns även en tråd på Overclockers UK om detta, där en användare påstår att Coil Whine försvann för honom efter 30 timmars gaming cirka. Får se om det blir samma för mig, har la kanske lirat 5 timmar med mitt 3090 hittills.

Av Perra2001
Skrivet av Eyeless1983:

Fan va trist.. Jag ska sätta ek vattenblock på mitt oxå, får se om det hjälper eller förvärrar problemet. Återkommer när det är på plats.

Håller tummarna för att ditt exemplar funkar bättre än mitt, ser fram emot att höra hur det går för dig.

Av Perra2001
Skrivet av Eyeless1983:

Grattis! Mitt flyttades fram idag till den 21/10 så håller tummarna 🤞. Hur är det med coil whine på ditt ex?

Tyvärr har jag märkt av coil whine när jag spelar vilket känns j-a trist på ett kort som kostar över 20.000kr. Aldrig haft det på något av alla mina Asus kort de senaste 10 åren så blev inte jätteglad när jag upptäckte detta. Oljudet dämpas dock då jag alltid har headset på mig när jag spelar samtidigt som fläktarna går på max, men givetvis störigt att det ens existerar i den här prisklassen. Vill man ta bort coil whine helt så kan man aktivera V-sync, fast med ett sånt här grafikkort så vill man ju ha 100fps+ i de flesta fall, speciellt då jag har en 144hz skärm.

Har inte bestämt mig hur jag ska gå vidare, har 60 dagars öppet köp hos Komplett, eller om jag kontaktar Asus kring detta.
Ser fram emot att höra hur korten till @Eyeless1983, @AAKEE, @FörstaÄrSåJävlaGod och @Blurgh presterar. Kanske får ni ett bättre exemplar än mig?

Jag har hittills provat dessa spel och alla ger coin whine när V sync inte är aktiverat.
Call of Duty Warzone
Red Dead Redemption 2
Mafia: Definitive Edition.

Av Perra2001
Skrivet av Warder:

Grattis! Jag kan inte rättfärdiga ett 3090 för eget bruk men jag skulle ljuga om jag sa att den där förpackningen inte lockar!

Tack, jag kan egentligen bara hålla med dig. Ett 3080 hade räckt gott och väl när man såg prestanda gentemot pris. Men med tanke på rådande lagerstatus och att jag vill kunna lira Cyberpunk i bästa möjliga kvalité fick det bli ett sånt här
Lustigt nog så råkade jag precis paja flärpen på mitt Asus moderkort när jag skulle montera det, hade ju hoppats på lite bättre kvalité på ett moderkort för 3200kr (ASUS ROG Strix Z490-F GAMING). Andra gången jag tar in och ur ett grafikkort i just det moderkortet så lite konstigt att flärpen bröts av. Men allt är uppe och rullar nu så ingreppet gick bra till slut

Av Perra2001

Idag dök det upp ett litet trevligt paket från Komplett...

https://i.imgur.com/Phk9IDR.jpeg

Av Perra2001
Skrivet av rinosaur:

22 oktober enligt komplett, stämde ditt datum överens? Hade 17 oktober från början :/

Har alltid stått 17 oktober för mig, håller tummarna för dig att du får ditt kort nästa vecka före helgen

Av Perra2001
Skrivet av rinosaur:

Grattis! Åååh fyfasen vad härligt att veta att komplett fått lite kort också. Har också en på komplett 15.04

Tack När är ditt beräknat att dyka upp?

Av Perra2001

Fick mitt ASUS GeForce RTX 3090 ROG Strix OC skickat från Komplett idag.
Jag fick min beställning bekräftad klockan 15:03 på lanseringsdagen. Kommer bli en låååång helg

Av Perra2001

Förvånar mig inte ett dugg att du har problem med Warzone, det måste vara top 3 bland de sämst optimerade spelen från de senaste åren i alla fall. Har en 10900K med 32GB RAM och Asus 2070 Super, vartannat eller vart tredje game minskar min FPS med 50% och man måste starta om lobbyn och vipps har man runt 90-100 fps igen. Och det var samma sak på min förra dator innan jag uppgraderade till denna utrustning och installerade spelet på en M2-disk... finns massa trådar om Reddit med folk som har FPS-problem men inga svar från Activision.