Inlägg

Inlägg som Nätälskare har skrivit i forumet
Av Nätälskare

Var hype'ad på att bygga ett komplett AMD-system för första gången, men ser ut som att det kanske blir Nvidia till gpu ändå, men AMD till cpu. Hade AMD haft en motsvarighet till Nvidias DLSS hade jag gärna köpt. Men om jag kan spela i "fake" 4K som ser lika bra ut som 4K och få ännu bättre fps så kan jag inte tacka nej.

Av Nätälskare

Samma fel på min LG TV, började bete sig så för en vecka sedan kanske

Av Nätälskare

Blir nog ett komplett AMD-bygge i början av nästa år eller så med ett 6800XT. Bra jobbat AMD!

Av Nätälskare

Detta är en 12-åring, datorn är som kläder i hennes huvud, alltså märket spelar roll. Skaffa en begagnad Macbook, sedan om några år när hon klagar om hur långsam den är kan du säga att hon skulle valt en annan dator

Av Nätälskare
Skrivet av Aphex:

Svårt att ”göra något” utan bevis. Man kan tassa efter och lyssna på telefonsamtal men inte så mycket mer. Vill man då planera armageddon är det bara att låta bli telefonen och skicka ett mail istället, så är svenska myndigheter bortkollrade.

Min fråga återstår dock, likaså min åsikt. Mer övervakning hjälper inte bestrida terrorism.

Av Nätälskare
Skrivet av Xeonist:

Unity2020s twitter-konto är nedstängt, och NY Posts nyhet om Hunter Bidens dator censurerades.

För att ta 2 exempel.

Sen ligger det ju i sakens natur att vi inte är överens om vad som är självklart idag, idag. Slaveriet (för att ta ett självklart exempel) var fel även när alla inte var överens om att det var det. Det var fel redan när 1 person sa det. Idag skulle den personen censureras.

Jag är t.ex. övertygad om att hysterin runt covid är något vi kommer se annorlunda på om ett par år.
Nu finns den här videon förvisso på Youtube:

https://youtu.be/w6IeN6sgJ3g

men det finns ju gott om exempel där Youtube har tagit bort den här typen av videos.

https://support.google.com/youtube/thread/46573762?hl=en

Men usch människa vad gör du!? Använda hjärnan och ifrågasätta saker och ting så kan man ju inte hålla på! I alla fall inte när dem du ifrågasätter är en del av etablissemanget.

Skämt åsido är det läskigt hur många det är här i tråden som faktiskt tycker det är okej att censurera saker och ting baserat på att det är "konspirationsteorier" eller "desinformation". En konspirationsteori kan ju faktiskt vara sann, dock ett uttryck som gärna används av personer som bara vill avfärda andras påståenden utan att bemöta dem. Man kan ju också undra då varför vissa konspirationsteorier är okej och andra inte?

Vem bestämmer vad som är desinformation? En ännu bättre fråga, varför ska något censureras för att det innehåller faktafel? (Försök inte blanda in hot och trakasserier, för det är inte vad detta handlar om by the way). Om det nu är så att någonting är fel så skall det inte censureras. Det skall debatteras. Varför tror ni flat earth bara exploderade för ett antal år sedan för att sedan bara dö ut lika fort? Jo, därför att det kunde föras en öppen dialog. Folk kunde svara varandra, ingen blev tystad eller censurerad. Men tydligen anser en del det vara rättfärdigt att censurera individer för att dom har fått sig stämpeln som "nazist" eller liknande. Konstigt nog så är 99% av dem jag har hört bli kallade för nazister inte ens i närheten av vad en nazist har för åsikter. Låt folk själva få bedöma om dessa s.k "nazister" uppfyller sin stämpel eller ej. Tyvärr är det många som bara ser denna stämpel och sedan inte lyssnar på vad dem har att säga.

Av Nätälskare
Skrivet av Aphex:

Vi har haft 2 attacker i sverige i närtid. Typ det hotet.

Polisen kände till dessa terrorister (gäller även andra terrorister i andra länder, ofta kände polisen till dem men gjorde inget i tid). Vad skall ytterligare övervakning hjälpa då för?

Av Nätälskare
Skrivet av adfactory:

Återigen gnäll på Amazons rabatt på bolagsskatt, är det där problemet ligger så hoppas jag ni inte kör volvo, saab eller utnyttjar mobiltelefoner. (Volvo pv, saab automotive och ericsson, betalar/har betalat knappt 1:- i bolagsskatt heller)

Vad spelar det för roll hur mycket bolagen skattas egentligen? Skattar vi bolagen mer så lägger dom den extra kostnaden på konsumenterna i slutändan ändå. Däremot skall givetvis ägarna betala skatt som alla andra och det gör dom också.

Skrivet av Fryngel:

Ärligt talat, det där börjar nosa på samma mentala öken som Make America Great Again, med sina kepsar made in China...

För att citera presidenten "Fake news!". De officiella kepsarna tillverkas i USA, inte Kina. Sen att det finns Kinakopior precis som allt annat är en annan sak.

Av Nätälskare
Skrivet av BooliBoo:

Det kommer komma avgifter på det mesta snart. I matvaruaffären kommer du snart få betala extra för att spagettin ligger i en plastpåse, gurkan är i en glasburk, tandkrämen i en plast tub etc. Du får ju redan betala en plastskatt för påsarna i kassan och till frukten. Mycket avgifter blir det.

När det gäller att ta folkets pengar är staten kreativ

Av Nätälskare
Skrivet av Aphex:

Det får du ju i alla fall.

Jag menar, om snorungarna kan spela sitt CS och pappa får sin 8k-netflix, då skulle det kunna bli ännu vanligare att man skippar dyrfibern och tar en 5G-router istället, inte bara på vischan utan även i mindre tätorter.

Va? Spel kräver knappt någonting mer än bra svarstider och ska du streama 8k i framtiden så klarar fibern det med. Har du 200Mbit fiber så klarar du dig även för 8k. På vilket sätt är fiber dyrt? Vad får dig att tro att 5G skulle vara billigt? Att ha master överallt blir inte billigt, vad vet vi egentligen om vad telekombolagen skulle ta för ett 5G bredband.

Menmen nu var det tal om störningar som påverkar trådlöst men inte trådat. Du kommer inte ifrån dessa med trådlöst nätverk så ser verkligheten ut bara.

Av Nätälskare
Skrivet av Aphex:

Undrar om det kommer ha någon effekt på fiberutbyggnaden? Omfattande grävarbete vs koppla upp flera hus med en basstation..
För villaägare blir det nog en enkel kalkyl.

Fiber alla dagar, påverkas inte av störningar på samma sätt då själva fiberkabeln leder ljus. Dessutom att ha en massa 5G master överallt, fyfarao va fult

Av Nätälskare
Skrivet av torbjorn_75:

Om du inte röstar kan man kanske anse att du har gjort en så kallad "tyst accept". Eftersom ni pratar om samhällskontrakt menar jag, det blir ju avtal genom passivitet då. De som är missnöjda med de partier som finns får väl starta ett nytt parti (de som är nöjda lär ju inte göra det).

Jag sa inte att jag inte röstade. Givetvis är dom som inte röstar en del av problemet. Folk kanske inte är helt nöjda med de dom röstar på alltid, men man gör det ändå för att inte dom man tycker är värre skall vinna valet. Förståeligt, men det är kortsiktigt och på lång sikt skapar det problem. Är inte direkt ett fan av partisystem överhuvudtaget eftersom det tribaliserar människor.

Skrivet av Jumpcut:

Ibland är det bra att inte ta allt man läser helt bokstavligt utan att istället fundera över andemeningen i det som skrivs.

Jag har under de senaste 20 åren betalat rätt mycket skatt, röstat på ett antal av de partier som suttit i dessa regeringar och (som jag tror svensken i allmänhet gjort) knutit näven lite i fickan och muttrat över utvecklingen. Så jag är absolut medskyldig till att vi är där vi är vilket jag är helt säker på att de flesta svenskar är, hade 49% varit i absolut opposition hade det inte sett ut som det gör nu.

Det jag menade med mitt inlägg var att de allra flesta verkar ha brytt sig för lite om olika politiska frågor som har samband med detta eftersom vi nu är där vi är. För bara ett halvår sedan var det få, om någon som verkligen stod på barrikaderna och agerade kring detta område, då var det sprängningar, integration och mer poliser som toppade "listorna".

Du är säkert ett undantag såklart och har säkert gjort massor av konkreta saker under de senaste decennierna för att motverka nedmonterandet av välfärden. Får jag fråga om du har ett tips på parti att rösta på om välfärdsfrågor är viktiga?

Jo tack jag är den nya generationen, har inte direkt kunnat göra mycket de senaste decennierna själv med tanke på det. Men jag kan tänka mig att under alla år, precis som dom senaste så uppstår nya partier hela tiden som försvinner snabbt för att folk generellt röstar bara på de gamla dinosaurierna. Själv är jag alldeles för grön för att ha kunnat veta allt som alla andra äldre vetat. Nämligen att vi faktiskt har skärt ner på beredskap i så många år. Nej det kom som en chock med corona, fullständigt oacceptabelt att man skärt ner så mycket. Samtidigt skryts det om hur vi svenskar minsann är bäst i världen på allt, ja, när man var ett barn kanske man verkligen trodde på det. Annan syn har man på det nu, hur otroligt narcissistisk inställning det är.

Av Nätälskare
Skrivet av Jumpcut:

Vad innebär samhällskontraktet enligt dig? Alltså lite mer tydligt definierat. Jag har funderat en hel del på det både nu under Corona, men även tidigare då jag sett en nedskalning av vården på nära håll som patient på SÖS, vilket var katastrof. Min första reaktion då och nu var just att samhällskontraktet är brutet. Men desto mer jag tänker på det så undrar jag om det verkligen är så. Vi medborgare har ju låtit våra styrande sätta oss i den situation vi nu är i. Vi har ju accepterat dom politiska val och handlingar som är gjorda. Prioriteringarna har ju inte varit hemliga. Så då är vi väl ok med att våra skattepengar lagts på andra saker medans vården urholkats. Och nu görs det bästa som kan med resurserna som finns. Resurserna som finns är ju inte direkt usla heller. Vi har en bra vård även om inte alla alltid får allt - det görs prioriteringar såklart.

Väldigt mycket "vi" har accepterat hit och dit, har alla röstat för detta? Jag har då inte gjort det. Men så fungerar systemet, är 51% ett gäng nötter eller totalt ointresserade av politik och inte följer vilken politik partierna i praktiken för så får 49% lida för det. Gå då inte och påstå att "vi" har accepterat någonting. Jag håller alla partier som suttit i regering de senaste decennierna och gjort nedskärningar och felprioriteringar ansvariga för detta, och är inte intresserad av att rösta på något utav dem till riksdagen.

Av Nätälskare

AC i vikinga-scenario? Passar inte för fem öre.

Av Nätälskare

Har egentligen med titlarna att göra. Spelar i stort sett bara ett spel som bara finns till datorn. Hade jag spelat något spel som finns på konsol hade jag inte brytt mig om att spela på konsol då dom är såpass bra idag (har xbox one x och är faktiskt imponerad).

Av Nätälskare
Skrivet av Petterk:

Vuxna är dyrare än barn. Eller lagar ni matlådor åt alla ungarna?

Vi är fler vuxna än barn i hemmet.

Av Nätälskare

10k i månaden för 2 pers? Hur går det till egentligen? Det är nog vad vi i en familj på 7 lägger i månaden på mat.

Av Nätälskare
Skrivet av Otur:

Är det bara jag som tycker att amazons sida är jobbig att navigera på?

Känner inte direkt att jag skulle köpa mer där bara för att de kommer till sverige.

Extremt ful hemsida, otroligt patetiskt med tanke på att det är ett av världens rikaste företag..

Av Nätälskare
Skrivet av Dinkefing:

Det här hoppas jag blir en känga till alla medlemmar som går runt och förespråkar 16GB primärminne och säger att det är gott nog. 16GB har inte varit relevant på minst fem år.

Nej precis, har haft 8GB i många år och bara ganska nyligen kört 16GB, märker absolut 0 skillnad överhuvudtaget. Kanske för att jag inte har hundra applikationer uppe samtidigt...

Ett enda spel som rekommenderar 32GB för "optimal" prestanda (vad är ens skillnaden i ren fps mellan 16 och 32 i spelet?). Skulle lägga dom extra pengarna som man sparar på att inte köpa 16GB extra minne för en bättre gpu. Så länge du inte redan har bästa cpu och gpu för spelandet så ser jag ingen mening alls med att ha mer än 16 för spelande.

Av Nätälskare
Skrivet av Jonas79:

Måste nästan skratta på chockhöjningen 10 öre/litern.

Om man höjde dricka eller mjölk med 10 öre tror då någon brytt sig.

17.14 litern på 95 oktan var det förra sommaren och inte ens där är vi idag efter årshöjningen.

Du förstår att det är skillnad på om priset höjs pga skatt och om det höjs pga marknadspriser som skiftar? Med högre skatt blir det dyrare totalt sett och när marknadspriserna höjer igen då blir det riktigt dyrt.

Gör du dig av med lika mycket mjölk som bensin?