Inlägg

Inlägg som ereg har skrivit i forumet
Av ereg
Skrivet av pa1983:

Well jag kan inte koda direkt, resten vet jag inte, ända jag kan "koda" i är Basic4GL, Basic med Opengl 1.1 extension dock inte gjort nåt "demo" i år, inte hunnit.

Men men finns det intresse så kan vi säkert fixa en tävling

Besökarna formar ju lanet liksom, saker är inte direkt huggna i sten med ett shema.

Jag själv pillar gärna med allt annat som inte är bara spelande.

Men nu har du ju gjort ett snyggt opengl-demo! kul att se det växa fram.

Av ereg

Och nu är tråden ännu äldre.
Får tacka för tipset att byta webläsare! Det ledde mig in på rätt spår.

För mig kom samma fel efter att jag uppdaterat till senaste firmware 3.04 på en RT-AC68U.
Jag brukade använda mig av Firefox, och vid anslutning med HTTPS, valt att spara certifikatet eftersom det var betrodd källa.
Att använda HTTP istället för HTTPS var inget alternativ då vi behöver åtkomst till den externt.

Plockade bort certifikatet och läste upp det igen, sedan fungerade det.

Ta bort i (firefox)
---------------------------
Inställningar -> Avancerat -> Certifikat -> Visa Certifikat -> Servrar -> Markera "IP-nr till din router" -> Ta bort.

Lägg till (firefox)
---------------------------
Inställningar -> Avancerat -> Certifikat -> Visa Certifikat -> Servrar -> Lägg till undantag -> Adress: "IP:port" -> Hämta certifikat -> Bekräfta säkerhetsundantag.

Av ereg

Väggmonterad Nätverks-Switch

Hej,

Jag letar efter denna 3com NJ2000G eller liknande till vettigt pris?

Det jag skulle vilja ha är alltså en PoE-driven switch, som man kan montera i befintliga väggdosor. På detta vis slipper man dra fler kablar när t ex uttagen inte räcker till, och blir av med lösa nätverksswitchar med alla dess kablar och nätdelar som ligger och drar till sig dammråttor.

Krav är 1000mbit/s, minst 4 portar+ 1 uplink. Gärna övervakningsbar.

Av ereg
Skrivet av Ketchup1:

En sak jag hatar i de nya operativsystemen är hur de har fuckat upp fönster. Finns det något man kan göra för få det som det var på vista och tidiagre versioner? Alltså att man inte behöver hålla en mus över exempelvis chrome ikonen för se fönsterna. Om jag har 2 fönster öppna så vill jag ha 2 synliga fönster öppna på aktivitetsfältet, inte bara 1 där flera fönster döljs bakom. Det spelar ingen roll om man öppnar 100 fönster, det syns likväl bara en på de senaste versioner, och det just sådana här saker som förstör upplevelsen för mej. Visst jag kan förstå att vissa tycker det blir stökigt och tycker den nya lösningen är bättre, men varför inte då låta en välja?

Jag har inga förhoppningar om att detta kommer åtgärdas i win 10, men bra att de har tagit tllbaka startmenyn i alla fall

Självklart! Högerklicka på en tom del av aktivitetsfältet och sedan egenskaper. Välj sedan 'gruppera aldrig' i 'Knappar i Aktivitetsfältet'

Av ereg

Har 2st 280x som jag använder till altcoin-mining.

Vill poängtera att det går mycket enkelt flasha dessa med andra bios-inställningar.
Editor heter VBE7 Länk:
http://www.techpowerup.com/forums/threads/vbe7-vbios-editor-f...

Original var de mycket ostabila vid full last. De trottlade ner till låga hastigheter (ca 800 tror jag det var) pga att TDP slog i taket, eller hängde sig.
Men efter att ha sänkt spänningen till 1.094v vid 110mhz blev jag av med alla problem.
(org 1000mhz = 1.144v, 1100mhz = 1.200v)
Höjde även TDP från 221 till 250.

Dock rekommenderar jag nog 290 över dessa, då de ger ca 20-40% mer prestanda till det jag använder dem till, och detta borde även gälla vid spelande. Tyvärr kostar de 1300.- mer för kort med Windforce-kylaren.

290 bios-en har jag inte hittat någon editor till, någon som vet om det finns?

Av ereg
Skrivet av bjjb:

Det är rätt många i den här tråden som inte förstått att man ska koppla en extern skärm till den här enheten för att kunna använda den.

Det stämmer att just i denna demonstration används extern skärm. Men det är tekniskt möjligt via PCIe att skicka tillbaka en framebuffer till det primära grafikkortet som är anslutet till den interna bildskärmen. Intel stödjer just detta på andra plattformar (stationär dator med Intel Z68-chipset och vissa bärbara med dubbla grafikkort) så det är något som borde komma framöver.

Länk till forum där det finns en hel del info ang gör-det-självlösningar...
http://forum.notebookreview.com/gaming-software-graphics-card...

Av ereg

Gammal tråd... men är det någon som kör med Xeon X3400-serien i vanliga moderkort. Eller kräver den speciell Bios/chipset?

Funderar på att uppgradera en shuttle SH55J2 med en sådan.

Av ereg

jag fattar inte... jag svara inom 1sek, ändå fick jag ingen. Lika vid 9-rundan... fast då dröjde jag kanske 3-4sekunder. Tycker alla som får frågan borde ha åtminstone 10s på sig att svara, och att det sedan går över till nästa. Men ja ja. Nu vet jag att jag inte kommer sitta mer här, Lycka till ni andra!

Av ereg

Någon 10-runda än?

Av ereg

Bra test, men tycker att man borde gå in lite på detaljerna som skiljer moderkorten åt. Som tex ljudkort med DTS connect och DTS interactive, grymt smidigt att få äkta 5.1-ljud i spel mm, med bara en SPDIF-kabel till hemmabio-recivern. Denna funktion gjorde att jag valde just detta kort till HTPC.

Av ereg

Jag har samma moderkort... och funderar på om Kingston 8Gb-kit fungerar? 2 sådana kit och man skulle kunna ha 16Gb. Vore rätt trevligt, i dessa quad- och virtualisering-tider.

http://www.prisjakt.se/produkt.php?e=251426

Edit: Såg nu att de var REG-minnen, men de kanske går ändå... ska forska lite.

Av ereg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moai
Samma här.. Jag missade tyvärr nyhetslänken på startsidan när jag beställde. Så efter en veckas väntande så fick man svaret att de låg minst 3 veckor efter, vilket inte står i nyheterna då jag trodde att de var några dagar försenade bara.

Avbeställde och det tog en dag att få pengarna överförda till mitt konto igen. Det gick iallafall smidigt så om du vill avbeställa så är ju det en möjlighet ifall du vill ha grejerna i tid.

I övrigt tycker jag Komplett är en bra hemsida och det är otroligt smidigt med rescensionerna och att man kan spara önskelistor o så.

Detta är igentligen lite OT, men jag tar det ändå:

Igår avbeställde jag från Komplett. Hade beställt för nästan 9500.- La en ny beställning från Inet kl 16:03, de skickade grejerna kl 18:01, och kl 10:00 idag kunde jag hämta paketet på OK!! Mycket bra jobbat av både INET och POSTEN!!!

Dessutom blev det hela 900.- billigare, pga fri frakt och lägre priser överlag.

Av ereg

Till alla som tänkt beställa från Komplett.se:

Just nu verkar dom ha MYCKET stora leveransproblem. De säger att de bygger om lagret mm... För min del är det 3½ vecka sen jag beställde, och 2 veckor sedan de skulle skickat sakerna, men än har inget hänt. På mail svarar de att det ligger 2-3veckor efter, så jag får hoppas att det stämmer, det känns lite surt att ligga ute med pengar så här länge, skulle inet beställt därifrån om man vetat detta.

http://www.komplett.se/k/k.asp?action=page&page=news&topic=fb...

Hoppas de reder ut detta snabbt, men för min del blir det dustin i fortsättningen.

// erik

Av ereg

Tvout i Win2003 med ATI fungerar inte

Jag får inte TVout att fungara så fort ATI's drivrutiner startas. TVout fungerar i Dos/boot/bios mm och i windows om man inte installerar drivisarna... men det är ju inge vidare att köra helt utan 3d mm =(

Varken Catalyst Control Center eller den gamla ATI Control Panel hittar min TV i Win2003, men däremot funkar det fint i XP?

Allt annat verkar fungera perfekt. Kan det finnas några Beta-drivrutiner anpassade för Windows 2003? det finns ju bara XP-drivrutner på ATI's hemsida.

Är det någon som har haft liknande problem?

EDIT:
Jag fick det att fungera efter att jag hade avinstallerat alla gamla drivrutnerna och sedan lade in de allra senaste. + ATI CP.

Av ereg

Det är inga problem med att köra AC3/DD passthru genom SB Live-kortet (med creaive drivisar). Det är bara att stänga av AC3-decodern som är inbyggd i drivisarna, det gör man där man konfigurerar hur många hötalare man använder -> trycker på "settings" och bockar ur "AC3-decode". Glöm bara inte att ställa in rätt i DVD-programmet också.

Vill man köra digitalt men inte komprimerat (alltså utan ac3 eller liknande) så finns det pinnar på kortet (ej bulk-versionen) där man kan få ut 3st SPDIF signaler (varje i stereo) = 5.1
Dock så kräver det en surroundförsärkare med 3st digitala ingångar som är kopplade till 2st högtalare var... eller 3st stereosteg

Av ereg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sledgehammer

--------------------------------------------------------------------------------
Ursprungligen inskrivet av ereg
Är det nån som har nåt förslag på en LÅG kylfläns+fläkt (helkoppar) som passar 9800pro? Ska ha den in min shuttle, tänkte göra ett hål i chassit mitt för fläkten. Den får alltså vara max 25 mm med fläkt.
--------------------------------------------------------------------------------

Du kan ju kika på DENNA Enligt måtten så verkar den passa fint på ett R9800 kort.

TACKAR !! Det är precis nåt sånt jag är ute efter... men jag tyckte att jag borde kunna hitta nåt billigare, typ 150-200.- (dessutom så tillkommer ju frakten) ... är det nån som har nån idé?

Av ereg

Är det nån som har nåt förslag på en LÅG kylfläns+fläkt (helkoppar) som passar 9800pro? Ska ha den in min shuttle, tänkte göra ett hål i chassit mitt för fläkten. Den får alltså vara max 25 mm med fläkt.

Av ereg

Ja,du skall höja fsb till 166mhz

Av ereg

Jag tror inte alls dom fejkar nåt! Tänk på att tex gamla 486 50-66mhz går att köra utan kylfläns å då drivs dommed 5volt!!! Med tanke på fps-en i Q3 på P4-an är så låg så tror jag nog att hastigheten inte var mycket mer än en 486:s. Nu är ju dessutom spänningen 1,5-2volt (vet inte exakt) då borde man nog kunna köra 100-200mhz på en P4.

Av ereg

KOLLA in denna länk: http://www20.tomshardware.com/graphic/20030120/vgacharts-06.h... !!!!
Där är ett exempel på att ett GeForce2Ti skulle va det snabbaste kortet ihop med en Athlon 1000 i JediKnight2 (Q3-motor). Däremot så varierar det med vilken spel du kör.

sen tänkte jag bara säga att vi ska inte bli förvånade om 9800Pro med P4 1.4 ger över 5000 3dmark03... det är ju så att 3dmark inte alls värderar cpu-prestandan särskilt högt, utan ger bra poäng om man har ett bra dx9-kort.