Inlägg

Inlägg som ereg har skrivit i forumet
Av ereg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ^BeTa^
Det där med att nätdelen ska stänga av datorn märkte jag inte av på tiden då jag hade SN45G. Hade ett 9800pro som funkade super med shuttlen. Har tom. mitt personbästa i Nature testet i 3dmark01 med shuttlen. Inte ens min nuvarande config har tagit det...

Det kanske bara gäller 9800 AIW-korten, är inte riktigt säker. Men det har oxå med revisionsnumret på ati-korten att göra med. De gamla fungerade, men inte de nya.

Av ereg

Jag köpte en SN45G, och råkade ut för detta redan efter första omstarten jag gjorde efter att jag ställt fsb till 166, vilket en 2500+ ska ha. Skickade tillbaka den till db.com efter många många tester. Sen tog det 5veckor från att dom fått burken till att dom skickade mig en ny. Totalt med frakttid och allt så var jag utan datorn i 7 veckor!!!
Så jag är skitskraj att det ska hända igen, dock så fungerar min nya utan problem, höjt fsb till 200, och vcore till 1,75v. Läste tidigare på www.suhian.com att en kille var inne på sin 4:e då. Och han hade testat med att hotflasha bios, ny bios mm. Så det verkar inte vara det vanliga nforce2-problemet.
En annan sak att se upp med är att strömskyddet i nätdelen stänger av SN45G (detta gäller flera modeller, men inte SN41G så vitt jag vet) i starten om man har ett ATI 9800. Detta har jag dock löst med en 3sek timer på 5volten. Funkar fint förutom vid omstart.

Av ereg

Tackar, jo, jag har tittat lite på de där minneskylarna förut, men jag hänger upp mig på att de inte är i samma storlek som minneskretsarna som är 12x12 mm.

Kanske ska man prova dom här ändå http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1167&session=5ef622... ... ska hem och mäta. Risken är väl att om dom är 2,5cm höga så tar dom i skalet i min shuttle-låda. Måtten 10x29 mm gör väl att dom igentligen är avsedda för sådana minneskretsar som sitter på DDR-DIMM ?? nån som testat dessa på grafikkortet än??

Av ereg

Kylning på grafikkortsminne

Hej, tänkte jag skulle sätta på kylflänsar på mina ATI-kort (9500np och 9800se). Är det nån som vet några färdiga effiktiva, gärna billiga flänsar till detta?? Eller förslag på hur man gör egna.

Av ereg

Jag tycker det lutar åt 50/50 ... nu är det väl många som blir högljudda här.

Men jag har iaf inte lyckats med varken mitt saphire 9500np eller mitt hercules 9800se aiw. Dock så tycker jag ändå att dom är prisvärda.

Av ereg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoBu
Får se om det blir några 80mhz. ereg: vad kör du för spänning nu på 430mhz? Min maxar ju som din innan mod (se sign).

jag följde en guide på en annan sida *bilderna här är ju numera borta* hihi...
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon9700pro-...

Så jag har inte moddat med trimpot, och kommer inte heller ihåg var mätpunkterna är. Så jag litade helt på guiden. Där stod det att 2,7kohm skulle ge 1,75v (orginal 1,5v). Jag hade 2st 5,6kohm som jag parallellkopplade, vilket ger 2,8kohm. Så jag borde ha strax under 1,75v då.

Visserligen gäller guiden 9700 och inte 9500, så kanske är orginalspänningen nåt annorlunda, vet du nåt om det nisse? Lycka Till!!

Av ereg

ja, kanske det. men borde det fungera över huvud taget isf? R350, den fungerar väl bara på agp 3.0 (agp8x)? men hur är det med R300, den ska väl gå på både agp 2.0 & agp 3.0?? nu är jag verkligen konfunderad

Av ereg

Så länge du inte ska ha ett AIW-kort (då 9800SE AIW är prisvärda) så har så vitt jag vet alla 9600 och 9800 vga+dvi. Det betyder att du kan ansluta två skärmar samtidigt, ingen idé att slänga in ett gammalt PCI-kort för att kunna köra på två skärmar

Av ereg

Jag har rma:at delar direkt till tillverkarna efter att butiken jag köpt grejorna hos gått i konkurs. Detta har funkat fint med Maxtor, SoundBlaster, Matrox... tänka sig att alla delarna dessutom kom ifrån samma dator, snacka om oflyt. Dyrast blev maxtor-disken för den fick jag skicka till irland. Men jag fick tillbaka en större så jag är nöjd ändå. Jag behövde oftast inte ange nån anledning eller nåt. Matrox-kortet skickades till importören gandalf.

Så det borde gå bra med saphire oxå. Har just nu ett MSI Gf4ti4600 som gick sönder på pricken ett år efter inköp... har inte orkat ta tag i saken ännu, kanske ställer komplett.se upp? är det nån som har erfarenhet om detta?

Av ereg

Än så länge har komplett 10-19st K7D på lager... men det är inte många andra butiker som har dom. Jag får nog ta å beställa ett då. men jag behöver ju ligga lite lågt med utgifterna innan jul bara. det är ju så många som ska ha klappar å sånt. Kanske ska man beställa ett, man behöver ju inte hämta ut det förrens man fått lönen

Av ereg

JAHA... skrev jag Nisse

997. Ajdå. Jag vågade inte bara skriva nisse, man vet ju inte om det är fler som känner sig tilltalade då

Men nu till den "seriösa" biten:
Tänkte bara säga att jag har voltmoddat coren med ett 2,8kohm och satt på en AMD orginal-kylare jag hade liggandes. Nu kan jag överklocka den stabilt till 430mhz mot tidigare 350. 80Mhz så enkelt!!! hilma schysst alltså... orginal är ju bara 275, dvs 155mhz snabbare (56%)

Minnerna har jag inte gett mig in på eftersom det är 3,3ns Infineon utan kylning, vad tror ni om dom? kommer dom gå mycket högre än 315 som jag kör nu? Sen så vet jag inte om det spelar nån större roll, det är nog GPU som är flaskhalsen eftersom den bara har 4 fungerande pipelines. Minnerna har ju ändå 256-bitars buss (9500np).

Av ereg

Köp ett och prova, funkar det inte så är det ju bara att fixa en bättre nätdel sen. Jag fattar inte snacket om att hålla på å köpa dyra nätdelar när de flesta klarar av det.

jag kör mitt 9800se AIW (pro-klockat) med en mini-200watts nätdel. Alltihop är ju i en shuttle SN45G, visserligen bara en hd och en dvd-rw. Cpu 2500+@3200+ 1,75v.

TIPS på billig nätdel, visserligen noname, men den funkar fint i min andra dator: http://www.komplett.se/k/ki.asp?action=info&p=31942&t=1653&l=...

Av ereg

Nisse997... skulle du ´kunna fixa fram bilderna till voltmodden igen?? eller finns dom nån annanstans?

Av ereg

tänkte bara säga att.... det verkar som om många tillverkare byter till nyare och mordernare tft-paneler i skärmarna alteftersom, å det är ju bra. Men detta gör dom utan att ändra modellbetäckning. Vet inte om detta gäller samsung, men jag skulle tro det. Därför ska man inte fråga nån som har en ny skärm, sen tex springa å köpa en lika dan beganad, eller som legat på ett lager nånstans...

Av ereg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av spinxen
okay! tack så mycket för informationen, men vet någon vad Shapphire 9800se GOLD Edit. på www.radeon-shop.de är av för modell? den bra eller den mindre bra? med bra menar ja 256-bitars buss, som på t.ex hercules. eftersom detta kort är garanterad moddbart till PRO...

Det verkar som att med "GOLD Edition" menar dom att det sitter snabba minnen på det. Det är Samsung 2.8ns, medans dom andra korten bara har 3.3ns moduler. Det står att det är 256-bit minnesbuss på dom.

Tänk på att aldrig beställa de korten som dom kallar "standard", dom har dom redan provat att softmodda och inte klarat av detta. Därför säljer dom dem billigt. De som heter "enhanced" klarar av softmodden.

Finns det nån butik i sverige som kan ge garanti på att softmodden fungerar??

Mitt Hercules 9800SE AIW har tex 3,3ns, har dock inte provat att klocka kortet nåt än, så jag vet inte om det spelar nån roll.

Är det nån som vet om det ska vara 2,8-or på alla 9800Pro eller om dom finns med 3,0 och 3,3 oxå?

Av ereg

Leechu:

Jag vet inte om jag skrev några sakfel eller inte i mitt senaste inlägg. Hädanefter i detta inlägg beskriver jag verkligheten utifrån mina iaktageslser och tester... ok.

Hursomhelst var jag lite otydlig. Jag menade INTE att multipel-låsta Bartons går att låsa upp. Med Pin-modden så kan man lätt ta bort problemen som en del har i att man inte kan välja en lägre multipel än 13. Det förutsätter att man har en olåst Barton mfl. I vissa Bios kan man göra detta ändå, men inte alla.

Varför jag trodde det skulle hjälpa Benjamin var för att han hade en 3000+, och jag visste inte då att alla Barton numera är låsta!

Vill bara till slut tillägga att Björnen har helt rätt! All info om att låsa upp Amd i gamla guider är helt oanvändbara om dom är låsta på samma sätt som 2500+ var från v39. Tro mig jag har en låst och en olåst. Hade tänkt använda dom på ett dualkort, men där rök den chansen.

Av ereg

kör du med vanliga AthlonXP eller med AthlonMP?
går det att överklocka bussen något? eller får du nöja dig med 266mhz där. Går det att ändra multipel i Biosen?... ursäkta alla frågorna men jag är ju så himla sugen på en sån. Har varit det ända sen jag byggde en MP 2100+ med tyan-kort åt brorsan för nästan 2 år sen. Det är sorgligt att inte moderkorten utvecklats över huvud taget sen dess bara.

Av ereg

Edit: för mycket fel i mitt inlägg så jag raderade skiten

Av ereg

Prova med en kraftigare nätdel... 9700-kortet drar ju en hel del ström tillsammans med en dubbel-amd... antagligen så är det kondensatorerna på grafikkortet som drar för mycket precis i uppstarten, dock så fungerar det när du trycker reset för då är deom redan uppladdade.
Prova oxå att ta ur den extra strömsladden på grafikkortet, startar den på första så är det det. Dock så får du bara upp en text om att du måste ansluta sladden.
Jag har problem i en Shuttle SN45G, där jag satt en 3sek timer på 5-voltsladden för att kringgå det hela.

Vad använder du för Processorer på ditt K7D... jag går själv å funderar på att köpa en.

Av ereg

Klart dom skulle kosta mer... men säg 9500/9800se kostar nog inte mer att tillverka än 9700/9800pro gör... ändå kostar de under 2000.- Borde inte vara orimligt att sälja ett Dual9800 för 3000.- å ändå gå med vinst. Säg att dom skulle ta ut ungefär som 9800XT i intropris så skulle det nog gå bra. Men jag tror nog inte heller att det blir nåt av det där kortet. Det känns nästan som om kortet skulle vara fejk.... Det brukar tex alltid finnas dubbelt så mycket minneskretsar på dubbelGPU-kort (voodoo5-6 och XGI) men det finns inte så det verkar mysko....