Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som iknight har skrivit i forumet
Av iknight

Ja du, ganska pinsamt med tanke på att man har jobbat på Inet...

Av iknight
Av iknight

JS koden borde vara i en funktion som man sen kallar.

Av iknight

Fattar inte varför folk överkomplicera - det är bara att åka förbid Inet/Webhallen o köpa en färdiga kabel.

Av iknight

Håller också med!

Av iknight
Skrivet av Phod:

Jag förstår inte, framtida referens? Jag känner till användaren Alastor Moody, jag nämnde ju honom i mitt inlägg! Jag ville inte dra in hen i tråden bara, eftersom det inte var avsett som något slags påhopp. Min poäng var mer att nivån på frågor om PC-hårdvara har gått till att vara något där en person kan svara på mycket med i princip samma inlägg. Gå upp eller ner i prisklasser på CPU/GPU utifrån budget bara.

Jag tycker ändå att hans inlägg gav en förklaring som behövdes, vilket gjorde ditt inlägg snäppet roligare, samt att man fattade poängen lite mer.

Av iknight
Skrivet av FX9:

Jag kanske missförstår, men du sitter på en kraftfull server som kör massa VMS, men du måste köra din videofil i en VM och kan inte köra den lokalt på datorn hårdvaran direkt? Varför?

Vad missar jag?!?

Riktig hög kvalitet uppspelning kräver ändå vettig GPU prestanda, som TS förmodligen inte kan avlasta på sin CPU.

Av iknight
Skrivet av Lacke67:

Jag sitter normalt och jobbar direkt mot denna maskin, men om man kör Proxmox eller liknande är det enkelt att nå alla VMs utifrån om man vill. Allt detta funkar skitbra, men just videoprestandan är svår att få bra. Synd egentligen eftersom konceptet slår multiboot med hästlängder. Enkel backup och replikering av maskiner osv. Dessutom kan man ju t ex ha en NAS-VM tuffande oberoende osv..

Måste säga att jag blir väldigt sugen på att bygga ihop en sån system själv. Som du säger, det finns massa fördelar och användingsområden. Är själv mest sugen på det då jag vill ha en stationär med Linux och Windows uppe samtidigt, fast avskilt, plus ev. några till VMs med Docker instanser osv...
Jag hade nog isf. köpt ett billigt dual x99 CPU system, men har fortfarande inte listat ut (som du) det med grafiken, då jag vill ändå kunna köra spel i Windows.

Av iknight

Tänkte bara säga att jag har funderat på typ samma sak som du - dvs att ha en dator med flera olika VMs (standalone Windows, Linux, plus några andra grejer), utan en host-OS.
Tänker du ha datorn som ett server, och bara använda den via ett nätverksuppkoppling, eller tänker du bara använda den?

Av iknight

Jag tror att problemet i grunden är inte Sweclockers, utan industrin i sin helhet, vilket naturligtvis återspeglas i Sweclockers.

En sak som jag inte har sett folk nämna (men som jag tycker är det största "problem") är ju att datorteknik rör sig framåt mycket mer långsamt nuförtiden. Man kan lätt sitta på en dator som är 7 år gammal och ända spela de flesta spel, och göra allt annat som 99% av befolkningen faktiskt för med en dator. Varför ska jag lägga 15,000-20,000 för en dator när den ändå gör allt man behöver, liksom? Däräv blir det mindre entusiasm, inlägg. osv osv...

Av iknight

Då var nuzu redan nerlagt...
Edit: https://suyu-emu.org/ funkar inte heller, däremot finns gitlab repon fortfarande.

Av iknight

Har du funderat på att lämna den tillbaka o köp en HAMA fäste istället?

Av iknight
Skrivet av medbor:

Kul att folk fortfarande försätter hålla på! Men detta är väl mer eller mindre ett frivilligt installerat rootkit? Vill man verkligen det?

Skrivet av varget:

Med tanke på alla artiklar ang säkerhet på senaste tiden så kanske detta är ett test? Berätta att alla ska använda grymma lösenord sen får man alla att installera root kits

Inte ett problem med tanke på att koden är open source. Det är bara att kolla igenom den, kopilera, och bygga verktygen själv lokalt.

Av iknight

Produkt: ASUS ROG Ally (Z1 Extreme)
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0C3W69P5S/
Kategori: Bärbar Gaming
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=9907609
Pris: 7595kr (kontra 8800 på computersalg.se eller 9500+ på andra ställen)

Av iknight
Skrivet av Patsy_P:

Hej

Aha, killgissade lite och var färgad över att jag sålde en 2u supermicro med sämre hw specs på ett par timmar. Men då anpassar jag förväntningarna och priset därefter. Frågan är om man inte ska ha kvar den där rackarn som nas eller seedbox då. Hmm 🤔.

Anyways, tack för infon 😀.

Ja det finns massa roligt man kan göra. Är själv väldigt sugen på att bygga upp en maskin med 2 v3 xeons och proxmox eller dylikt, för att hosta VMs på...

GLWS!

Av iknight

Vill inte vara den personen, men det går att få betydligt billigare x99 paket via tex. Aliexpress, eller beg. datorer på ebay för tom. under 200 euro.

Av iknight

Roligt! Synd man kunde själv inte vara med iår, men jag får se till att väga upp för det nästa gången!

Av iknight
Skrivet av Pirum:

Det där med "nybyggd" indikerar väl dessutom att det är ett hopplock där funktion inte direkt testats under lång tid. Nåja, kan ju vara bra grejor - men felet är som vi alla vet priset. Och den säljare som bygger ihop en dator för att sälja kan såklart inte skylla på okunnighet, det här är någon som vill lura mindre vetande på pengar. Trist.

Jag har själv en burk i samma paritet, finfint till det mesta, förutom just "gaming" såklart...

Precis, chansen är hög att nån stackare som inte har koll köper den för det priset.

Tycker också det är skumt att datorn på bilden har ett RTX grafikkortet....

Av iknight

7500kr för en dator med ett 2600k och gtx 1060...

https://www.facebook.com/marketplace/item/248813554536494/

Av iknight

Finns det några kvar? Intresserad i ett.