Inlägg

Inlägg som iknight har skrivit i forumet
Av iknight
Skrivet av WDac:

*Okänt lanseringsdatum* på alla nya korten på Inet, hur fan kan de inte ens veta varken leverans eller pris vid det här laget?

Som @Kaninjägarn skrev, de har fått väldigt få kort, och med tankte på att nya kort säljs oftast slut inom en minut eller två, det är bättre att ha en ”Meddela mig”-knapp så att systemet tar inte emot flera bokningar än de har kort - nåt som kan leda till sura eller besvikna kunder, när de får veta att de måste vänta tills nästa inleverans av kort...

Ninja-edit: Inköpspriset för ett kort kan varierar mellan 2 leveranser från AMD, vilket svarar på varför det inte står ett pris.

Av iknight
Skrivet av first:

Nej det är bra, det var precis sånt här jag var ute efter att få höra. Det är så svårt att veta när man sitter helt själv, vad som är en rimlig nivå och inte. Man har ingen att jämföra med.
Nu var visserligen OnlineSurgeon det minst komplicerade projekten av de tre, men det är inte särskilt mycket mer komplext i något av de andra.

Tack för att du kollade min kod!
Kan jag skriva en hel desktop app i Java eller behövs det något annat för GUI? Vad är en rimlig lägsta-nivå tror du? Jag blir så dålig på att komma på ideer nu när det krävs lite mer.

OnlineSurgeon skrev jag nu i veckan på 3 dagar och då hade jag inte skrivit Java sedan i april i år så en dag gick åt till att bara komma tillbaks. Jag får försöka komma på något att sitta med i ett par veckor.

Yes Java räcker till desktop appar, om man kör med (tex) JavaFX, eller annan valfri GUI bibliotek. Tänk dock på att JavaFX är inte populär bland företag osv, eftersom den är lite "clunky" och ganska basic. Jag hade själv satsat på att bygga en android app med android studio, då det är nått som används mer i industrin, men har ändå principer som går att överföra. Det kommer också vara en bra chans att lära sig lite CSS och hur man använder olika libraries/APIs, samt hur gradle/maven funkar!

Av iknight

Kikade igenom "Online Surgeon API" och, ärligt talat, koden/projektet är inte väldigt komplex. Jag ser inte mycket, om ens nått, i det projektet som är på en mer avancerade nivå än det man gör i första året av ett 3 eller 5 årig IT utbilding.
Vill du verkligen visa upp att du kan programmera och jobba med större projekt, jag hade rekommenderat att du satar på att skapa en fullsatt app/desktop program. Kanske lite tråkigt att höra, men du är på bra väg!

Av iknight

Som @first sa, skriv koden i en IDE och kika på vilka felmeddelande dyker upp. Sättet som du formaterar koden gör den ganska svårt att läsa, då du inte använder indents nånstans.
Utöver det, jag hade rekommenderat att du kikar på java.util.Scanner, den är lite smidigare att änvända än konsolen tycker jag. Sen tänk också på att en "for loop" kan ha flera rader kod i den. Dvs, du behöver bara loopa genom den en gång i uppgift 3. Och du kan skriva "==" för att kolla om 2 värde är lika.

Av iknight
Skrivet av shugge:

Det är nu ett 4 generationer gammalt kort som släptes 2008. Du får nog sänka dina förväntningar om du tycket att budet var långt ifrån 🙂

Fast GTX970 släpptes 2014?

Av iknight

Kan du tänka dig sälja vissa enstaka grejer? Isf vad vill du ha för den uppsättning till vänster på sista bilden?

Av iknight

Vill inte vara en 'sån' person, men bud från 2700 är lite 'optimistik', om inte någon [i]verkligen[i] vill ha en opatchad model. Man kan få tag på en ny för 3150 på maxgaming: https://www.maxgaming.se/sv/nintendo-switch/switch-konsol-neo...
Eller, om man orkar vänta lite, för 3000 på Cyberphoto.
https://www.cyberphoto.se/mobiltelefoni/gaming/nintendo/ninte...

Av iknight

Ställer mig i kö, kan hämta ikväll eller imorgon när som.

Av iknight
Skrivet av huttala:

Då är jag lite av en motpol och påstår att nyexade dataingenjörer inte kan ett skit. Och man kanske ska fundera på att ställa höga krav när man faktiskt kan bidra med något.

Men försöka går ju alltid, hamnar man på ett konsultgigg så lär ju chanserna vara större med tanke på att resten av teamet kan täcka leveransen utan att kund märker av det, trotts att man har en nyexad i teamet. 🙂

Ja visst, nyexaminerad kan inte "ett skit". Man anställer inte nyexad för vad de kan göra nu, men istället för vad de kan göra om 3/6/12 månader. Och då betalar företag hellre en rimlig lön från början, istället för att lägga tio/hundratusentals kronor på att träna/utbilda dem, bara för att de ska byta jobb om 6-12 månader.

Av iknight
Skrivet av IsseBisse:

Sant, MEN det är också så att Sveriges Ingenjörer vill driva på löneutvecklingen. Dvs deras rekommendationer ligger medvetet högt. Skulle snarare säga att om du jobbar i Stockholm och/eller inom IT kanske du kan få SIs rekommenderade ingångslön, annars får du i snitt lägre.

2021 rekommenderade SI 36 300 kr/månad som ingångslön för en civilingenjör. Kollar man lönestatistiken för 2021 inom Datateknik mfl, Stockholm så är medianlönen prick 36 300. Ser man däremot till hela Sverige och alla inriktningar är 36 300 strax över övre kvartilen.

Jo, du har absolut rätt att de vill driva löneutvecklingen. Samtidigt så tycker jag att om man är nyexaminerad, då ska man kräva det. Det finns flera jobb än utbildade personer (om man nu bortser från web/ui/design), så man har lite utrymme att förhandla.

Av iknight
Skrivet av Smultant:

Jösses, vad alla är välbetalda 🧐. Tips på vad man kan plugga till för en som är arbetsnarkoman? Arbetar gärna med något där utvecklingsmöjligheter finns samt möjlighet till god lön.

Just nu har jag 29.000kr 6mån i nya branschen efter 2 års studier. Räknar att ha ca 40.000 om ca 1.5år därefter utvecklas inte lön speciellt mycket om man inte jobbar skift + får andra eventuella tillägg.

Hur fan lyckas ni? Programmering/data kändes rätt dött och vad jag hörde så var det inte särskilt mycket högre lön än 30-40tkr samt att data blir allt mer vanligt som kassa jobb på ica, men här har man tydligen 60papp med 1 veckas erfarenhet i arbetslivet och 2 månaders studier 🙀🧐

Informationsteknik/data är väldigt bra betalda jobb. Det är endast 'dött' om man inte har några socialkunskaper alls och kan inte komma i kontakt med rekryterare, eller om man har gått ett 1 års yrkesutbildning och förväntar sig att få samma jobb/lön som personer med ett högskole/civilingenjörsutbildning.

Det är helt sjukt hur mycket pengar företag betalar för att ens komma i kontakt med studenter. Sen ska man inte ens snacka om hur mycket pengar de lägger på anställda...

Tex: Enligt Svenska Ingenjörer: "För 2022 rekommenderar Sveriges Ingenjörer att du som är civilingenjör begär minst 37 300 kr/mån och du som är högskoleingenjör begär minst 35 300 kr/mån i ingångslön".

Notera att det är för samtliga ingenjörern inom hela Sverige - inom IT är det högre, och ännu högre om man jobbar i Stockholm eller utomlands.

Av iknight

Annonsen är avslutad

Av iknight

3-Pack Prisma Al-14 PWM fläktar bytes mot något roligt!

Tjena!
Vann de har fläktar på meet and geek för några veckor sen, men har tyvärr ingen användning av dem, då mitt chassis stödjer endast 120mm. Fläktarna är helt oanvända - jag har endast öppnat förpackningen för att kolla på dem.

Byter de gärna mot nått roligt, tex tangebord, mus, headset eller nått helt annat. Kom med förslag!
Finns i Göteborg.

Läs hela annonsen här

Av iknight

Märke och modell: Asus Rog Zephyrus G14
Processor: Ryzen 5 4600HS
Strömförsörjning: Med sladd
CPU (Multi Core): 7868 pts
CPU (Single Core): 1164 pts

Av iknight
Skrivet av Kicken:

Oj, det var ganska vettigt betalt ändå - för amanuens-jobb är väl bara för studenter dessutom, eller?

Aldrig jobbat som amanuens :/, hade varit kul och prova!
Jag har bara haft duktiga amanuenser (Y).

Yep det är verkligen helt ok betalt. Sen får man också semesterdagar, friskvårdsbidrag, etc. Och yep, det är bara för studenter. Man tjänar ännu mer (höjning på ~25kr/timme) om man går på en master utbildning.
Tycker det är ett ganska roligt jobb, och det är en väldigt bra sätt att hålla kvar kunskap man har lärt i kursen tidigare.

Av iknight

Jobbar som amanuens/lärarassistent på en högskola.
~25tkr/månad innan skatt, men jobbar endast 20% så det blir naturligtvis mindre. Ingen formel utbildning som lärare, men är student och har gått kurserna själv.

Av iknight
Skrivet av Geckod:

Gick inte att ladda upp mer i förra, finns kanske max bilder man får ladda upp i varje post.
Här är resten iallafall
~snip~

Nice där var jag över påsk. Har du besökt Mostar också?

Tror jag var där för mååånga år sen när jag var små, men kommer inte exakt ihåg.
Är första bilden stelvio pass?

Av iknight

Intresserad, men hinner inte styra ihop köpet innan onsdag, så om den finns kvar då tar jag nog den. Ingen stress om nån annan hinner köpa den innan.

Av iknight

Vet du om OBD kabeln funkar med VCDS?

Av iknight

Om Shiftypants har inte tagit den, jag bor i Guldheden och kan hämta upp den när som helst!