Inlägg

Inlägg som ASUS_Tommy har skrivit i forumet
Av ASUS_Tommy

Hej @DPG

Genom Thunderbolt 3 på Zenbook Pro 15 har du DisplayPort 1.2 med support för upp till två 4K-skärmar (4096 x 2160 30bpp @ 60 Hz).

Mvh
Tommy, ASUS

Av ASUS_Tommy

@Undie:
Hej,

Urvalet USB på Zenbook 13, 14 & 15 är följande:

1 x USB 3.1 Gen 2 Type-C™ (upp till 10Gbps)
1 x USB 3.1 Type-A (upp till 10Gbps)
1 x USB 2.0 Type-A

Det stämmer alltså att det finns en USB 2.0, men även en USB-A 3.1 och en USB-C 3.1 Gen 2 som har stöd för externa skärmar. Men om du exempelvis vill ha en extern GPU eller flera externa 4K-skärmar genom USB-C är det Thunderbolt3 som gäller.

Mvh
Tommy, ASUS

Av ASUS_Tommy

@Ande:
Hej Andreas,

Efter att Zenbook 13, 14 & 15 presenterades första gången under IFA har de nu producerats och distribuerats. Zenbook 14 finns nu i lager hos svenska återförsäljare sedan ett par dagar tillbaka. Zenbook 13 och Zenbook 15 dyker upp löpande under november och december. Länkar nedan till pressutskicket som gick ut den 6 november för mer information om produkterna.

https://www.mynewsdesk.com/se/asus-nordic-ab/pressreleases/as...

Mvh
Tommy, ASUS

Av ASUS_Tommy

@Obalaan:
Hej Johan,

Lämnar du in grafikkortet till Webhallen med vattenbock kommer produkten inte att tas emot för service/RMA. Om du har möjlighet kan du montera tillbaka original-kylaren och om detta görs på ett sätt då det är utan tvekan några tecken på att detta påverkat kortet bör det inte vara några problem. När det gäller just Coil Whine så görs det en individuell bedömning av Webhallen när den lämnas in om det är ett garantiärende eller ej.

Mvh
Tommy

Av ASUS_Tommy

@corb06:

Edit: Noterar nu att du skrev i tråden i augusti. Hoppas att ni fått tillbaka er dator och att allt löst sig, annars se nedan.

Hej,

Skicka gärna ett PM till mig med ditt RMA-nummer så ser vi över ditt ärende omgående.

Mvh
Tommy, ASUS

Av ASUS_Tommy

@corb06:
Hej,

Detta låter mycket beklagligt.

Skulle du kunna skicka ett PM till mig med dina kontaktuppgifter, alternativt RMA-nummer till reparationsärendet eller serienumret på er dator, så ska jag direkt vidarebefordra detta till ASUS Support som kommer att kontakta er så fort som möjligt för att lösa ärendet.

Mvh
Tommy, ASUS

Av ASUS_Tommy

@Kamouflage:
Hej,

Skicka gärna ditt RMA(supportärende)-nummer till mig i PM så ska jag ta ärendet vidare till ASUS Support.

Mvh
Tommy, ASUS

Av ASUS_Tommy
Skrivet av bosh:

Jag såg en annan tråd i detta underforum och vill dela med mig av min erfarenhet av ASUS som en varning för andra samt se om det finns fler med liknande erfarenheter av ASUS support.

För två månader sedan skickade jag in en bärbar dator på reparation via deras hemsida efter en kortare diskussion via mejl där vi kom fram till att det troligtvis rörde sig om ett hårdvarufel. Datorn skickades in som ett garantiärende, inköpsdatumet var för mindre än ett år sedan.

Efter ett initialt mejl om att min dator har tagits emot och "reparation påbörjats" har jag inte sett röken av min dator. ARN har bedömt att en "rimlig reparationstid" för en bärbar är 3 veckor. Jag har vid flera tillfällen även ringt ASUS kundtjänst, men de ger icke-svar och inte mer information än vad man själv kan avläsa från ASUS hemsida för reparationsstatus. De har inte heller försökt hjälpa på något annat vis eller visat förståelse.

Till råga på allt var felen på datorn sådana att den åtminstone delvis gick att använda till vissa vardagssysslor och nu verkar det osäkert om jag någonsin kommer få tillbaka den.

Hej,

Beklagligt att ditt garantiärende verkar ta extra lång tid. Vill du skicka ditt RMA(service)-nummer till mig i PM så ska jag kolla med ASUS Support om vad som sker i ärendet?

Mvh
Tommy, ASUS

Av ASUS_Tommy

@Kamouflage:

Hej!

Testa att uppdatera BIOS till senaste versionen. Just fläktkurvor justeras ofta i BIOS-uppdateringar. Om det inte gör någon skillnad, och din dator fortsätter vara så varm som du beskriver rekommenderar jag absolut att kontakta ASUS Support för att få vidare hjälp i ärendet.

Länk till din dators produktsida och uppdateringar: (UAR är Intel 8th gen, UA är Intel 7th gen)
https://www.asus.com/se/Laptops/ASUS-ZenBook-UX430UA/HelpDesk...

Du hittar även Winflash under BIOS-utilities som är en smidig programvara för BIOS-uppdatering.

ASUS Support: https://www.asus.com/se/support/

Mvh
Tommy, ASUS

Av ASUS_Tommy

@Koppfeldt: Hej,

Har i dagsläget tyvärr ingen information om uppdatering till Oreo för Z500M.

Mvh
Tommy, ASUS

Av ASUS_Tommy

@Yorg:
Hej,

Det finns möjlighet att lösa supportärendet utan att du skickar in hela klockan, men kabeln/laddaren.
Jag vill också klargöra att asusparts.eu inte har med ASUS Nordic AB att göra, men vi tipsar ofta om dem som återförsäljare när kunder söker specifika originaldelar då asusparts.eu har möjlighet att köpa in de originaldelar som deras kunder efterfrågar, även om de inte finns i deras lager.

Jag ber om att få återkomma till dig imorgon, i PM om hur vi går vidare i ärendet då jag har fått vidare information från ASUS Supportavdelning.

Mvh
Tommy

Av ASUS_Tommy
Skrivet av Carolus Rex:

Hej Tommy.
har du något nytt angående uppdateringen?

Hej,
Stämmer bra det, har själv uppdaterat en Z500M idag och kan bekräfta att Nougat är live.
Officiella release notes för Z500M hittar ni här: https://www.asus.com/zentalk/thread-152022-1-1.html

Mvh
Tommy

Av ASUS_Tommy

@Koppfeldt: Hej,
Uppdateringen till Android 7 är för både wifi-modellen (Z500M) och 4G-modellen (Z500KL).

Mvh
Tommy

Av ASUS_Tommy
Skrivet av Carolus Rex:

Är uppdateringen släppt?

Skrivet av issue:

jag har inte fått någon än iaf.

Hej!

Nya uppgifter efter ett par veckors utveckling av kompatibiliteten är FOTA 5-7 juni. Ursäktar att mina tidigare uppgifter inte stämde. Vill därför nu reservera för att 5-7 juni är target men inte firm. Uppdatering är i alla fall på g, det lovar jag.

Mvh
Tommy

Av ASUS_Tommy

@issue:
Hej,

Bra timing på frågan! Android Nougat är planerat att rulla ut på ZenPad 3S 10 (Z500M) under nästa vecka.

Mvh
Tommy

Av ASUS_Tommy
Skrivet av Jan Cogo:

@ASUS_Tommy:
Hej Tommy! Du är varmt välkommen. Vet du om asus kommer lansera Asus Zenfone 3 Ultra eller liknande phablet mobil i sverige i år?

Hej! Tack så mycket!

Som det ser ut i dagsläget kommer ASUS inte att lansera Zenfone 3 Ultra här i Sverige. Vår största telefon är ZenFone 3 Deluxe som är 5,7''. För framtiden känner vi än så länge till ZenFone AR och ZenFone 3 Zoom som båda visades upp under CES i Las Vegas i början av året. Dessa är 5,7'' respektive 5,5''.

Mvh
Tommy, ASUS

Av ASUS_Tommy
Skrivet av eucalyptus:

Sade du mobiltelefoner? Asus + mobiltelefon? Vad har jag missat???

Absolut! Spana in ZenFone 3 Max, ZenFone 3 och ZenFone 3 Deluxe som vi lanserade i Sverige strax före årsskiftet.

Av ASUS_Tommy

Tommy hjälper också till

Hej Sweclockers!

Tommy heter jag och kommer från och med nu också hjälpa till med frågor och support här i forumets ASUS-del. Då vi har många produktgrupper kommer jag huvudsakligen svara på frågor och funderingar som rör våra nylanserade mobiltelefoner, bärbara datorer och surfplattor.

Mvh,
Tommy, ASUS