Inlägg

Inlägg som tarumbar har skrivit i forumet
Av tarumbar

Asus Strix GTX 960 OC 2GB, kan mötas upp varsom i Stockholm. Jobbar dagtid inne i stan.

Av tarumbar
Skrivet av anon185723:

1992 var det inga många som klarade av en ränta på 500 procent. Över 25000 svenskar lever fortfarande med enorma skulder sedan bubblan. Frågan är hur bra dagens svenskar klarar av en hög ränta.

Styrräntan var 500% inte boräntan som var uppe och nosade på 24% innan den dök igen.

"1992 är ett historiskt år i Sverige, men inte i positiv bemärkelse. Hösten 1992 tryckte riksbanken upp styrräntan till 500 % i sina försök att bevara den fasta svenska kronkursen, vilket naturligtvis misslyckades. Boräntan hamnade förvisso inte på några 500 %, men när den var som högst under dessa kristider låg den rörliga boräntan på 24 %. Tack och lov varade det inte så länge men det tog ändå ganska lång tid tills boräntorna hamnade på en acceptabel nivå igen."

http://xn--borntan-7wa.se/historiska-borantor/

Men man bör förbereda sig på att räntan går upp till ca 6% inom några år och då blir det åter aktuellt att spara genom att amortera på lånet.

Av tarumbar

Oj vad många dåliga kockar det finns på detta forum nu för tiden som skriver ur sig rapparkalja. Vart får ni allt ifrån? Detta problem har inget med Prime95 att göra.

Ta fram moderkortsmanualen och läs hur du utför en Clear CMOS, dvs resetta bios. Fungerar inte det så måste du börja felsöka hårdvaran eftersom det verkar som att datorn inte längre kan posta.

Av tarumbar

Kan hämta, bjuder 3000:-

Av tarumbar

Eftersom du inte är med i facket så har du inte rätt till någon löneökning alls. Du kan förhandla din lön varje dag om du så vill det men arbetsgivaren behöver inte öka din lön men arbetsgivaren kan också öka den hur många gånger som helst på ett år. Det finns ingen lag om löneökning ska ske eller hur många gånger per år den kan ske men facket gör det enkelt för arbetsgivare och arbetstagare och förhandlar fram i stort samma ökning för alla anställda om det går bra för företaget.

Av tarumbar

Windows 10 med directx 12 gör inte saken bättre. Du tappar nog 10-15Fps där. Blås burken och installera tex win 8.1
Finns massor med videor/artiklar som visar detta. https://www.youtube.com/watch?v=a15Om5gWyfA

Du kan också testa detta: https://www.youtube.com/watch?v=GRAOPy1fdgY

i5an(klockad) drar max ned FPSen ca 10% mot för en i7a, bör knappt vara märkbart, se: https://www.youtube.com/watch?v=MSkpyuLgsoI

Av tarumbar
Av tarumbar

Kan vara att du måste uppgradera bios för att moderkortet ska fungera med det nya grafikkortet. Läs på tillverkarens hemsida om vilken bios du måste ha.

Av tarumbar
Skrivet av Vasselasse:

Hur långt ska testet vara och ska jag testa alla komponenter samtidigt?

Kör 1 timma per test och testa 1 sak åt gången till att börja med. Hittar du inte felet så kan du börja testa CPU och GPU samtidigt.

Av tarumbar

Stresstesta CPU, GPU, Minnet, Nätagget så kommer du hitta felet. Använd OCCT: http://www.ocbase.com/

Av tarumbar
Skrivet av heatm:

Jag kan väl summera att jag fick upp den i 5 GHz men den var inte stabil ens i 1,48 V. Försökte 4,9 GHz men även där hade jag problem att hålla tempsen under 80 grader så jag stannar på 4,8 GHz där den är stabil och jag kan ha alla power states på för att få en så effektiv och strömsnål burk som det går i den hastigheten. Ska se hur låg volt jag kan köra.

Nu kör den i 1,44 V under stresstest och load line calibration på high. Även med denna spänning går den upp som max i 80 grader i prime95. Går nog tillbaka till så som den var då den låg på runt 1,42 V i stresstest men runt 1,38 V under normalt bruk och untan något LLC... då kommer tempen sänkas bra mycket ocksål. Borde nog montera om kylaren med ny kylpasta då jag slitit i den en hel del under åren men det är ett djävla jobb!

Lärde mig en hel del dock!

Märkte du av någon skillnad i spel efter du överklockat?

Av tarumbar

Halva dagens nypris(Vad du betalade för ett år sedan är inte relevant) brukar jag ha som riktmärke men tittar man på blocket/tradera så kan du nog klämma ur nära nypris.

Av tarumbar

Om någon skulle dra sig ur så budar jag 3000:- +frakt.

Av tarumbar
Skrivet av CreX:

Hej,

Min dator har alltid haft en lustig företeelse:
Den slår nämligen av sig själv för att starta upp sig själv igen, varje gång jag startar den.

I detalj:
- Jag slår på datorn
- Fläktar surrar igång, dioder tänds och skärmen börjar reagera
- 2 sekunder senare slås allt av och datorn är helt död
- 1-2 sekunder senare startar den upp sig själv igen och denna gång hoppar den vidare till att visa nåt på skärmen och Windows bootar kort därefter

Någon som vet vad detta beror på? Läste lite om att CPU initialt kan få för lite ström? Typ som när man måste använda "mer" choke på gamla bilar för att de ska hoppa igång ordentligt.

Jag fick samma efter att jag stängde av allt som har med energispar i bios vilket i sin tur fixade felet jag hade då med ostabil CPU OC så att datorn bootar 2ggr känns helt ok.

Av tarumbar

Konstigt, hade samma fel när jag köpte 144hz skärm men efter att Nvidia släppte drivare som löste problemet så fungerade det klockrent. Hade också bara problem när jag surfade.

Av tarumbar

@tonnydang: 60+FPS är inga problem. Ligger mellan 60-80 men tänk på att 1080P är max för 960 pga bara 2 gig minne.

Av tarumbar

Jag har ett Gtx960(CPU i5 2500k i 4ghz) som går på runt 2k nytt och jag maxar fallout 4, CS:GO är säkert inga problem heller. BF4 kommer bli tyngre dock att maxa så om det är målet för dig så bör du köpa tex 970 eller bättre.

Av tarumbar

Kan du tänka dig köpa ett begagnat? Isf så finns det säkert klipp att göra på tex blocket nu vid jul när många köper/får ny hårdvara och då kan du sikta på ett liknande kort som du har idag.

Av tarumbar

6-7 tusen låter vettigt. Kolla på blocket vad dem ska ha för liknande datorer där och lägg dig under deras pris, om du vill sälja snabbt.

Av tarumbar

Köp först nya skruvar som du kan sätta dit när du väl fått loss de gamla.
Du kan pröva att inhandla en "grispitt" om skruvarna inte är minimaliska.
Du kan även testa att limma fast en bitt eller annat verktyg med tex epox och dagen efter så drar du lös skruvarna.
I värsta fall så får du borra ur skruven.