Inlägg

Inlägg som tarumbar har skrivit i forumet
Av tarumbar

Handlar man av DB så får man stå sitt kast. Strular det så har jag erfarenhet av att man inte ska maila då man får dryga och helt ointresserade svar. Bättre att ringa på tel: 046-238100 som är lokalsamtal, finns ett till som kostar men varför ringa på det?

Hoppas det löser sig och att du har lärt dig en läxa.

Av tarumbar

Jag har åxo beställt och jag ringde dit idag när jag såg att de tagit bort Bh-5 minnena jag beställt för nån månad sedan.

De lovade att jag skulle få minnena denna månad och att jag skulle bli informerad via mail när de kommigt.

*väntar ivrigt*

Av tarumbar

"Servern har oväntat kopplat från anslutningen."

Detta bara skriker brandvägg/virus prog som hindrar anslutningen, eller att du inte har loggat in ennu.

Detta kommer att funka, stäng av branvägg och virus prog och tryck på skicka/ta emot.

Av tarumbar

Har gjort exact så som länken hänvisar. Vet inte om det finns nån som skulle pillra med komponeneter med nätsladden i och strömmen på. Finns säkert men jag e inte en av dem.

Ska få ett par nya minnen nästa månad men det e ju nästa månad.

Har väldigt svårt för att tro att moderkortet kan paja med 240 FSB. Men jag har kanske fel, isf så har jag lärt mig en dyr läxa.

Å man vill ju inte skicka in moderkortet innan man testat ALLT, å det e jag nog inte ensam om när det inte är så kul att få tillbax samma moderkort och en saftig räkning. Speciellt när jag vet att det gillar att krångla såfort man bara tittar på FBSn.

Av tarumbar

Moderkortet bara dog

Har ett asus delux 2.0 som inte ville vara med efter att jag höjt FSBn lite. Inge ovanligt tänkte jag eftersom det har hänt förut och då har man bara trixat lite med minnet och resetat biosen några gånger. Men nu hjälper det inte hur mycket jag än trixar och joxar. Så jag testade alla grejor i ett annan moderkort och då gick det igång efter lite trixande med minnet precis som det brukar.

Kan det vara så enkelt att minnet är för dåligt(noname twinmos) för nforce2 kortet? Det har ju funkar förut men minnet har aldrig gått i org hastigheten. max är 166 med nforce fast minnena är godskännda för 200. De funkar finfint i 200 på KT400 moderkortet.

Tilläggas bör att jag har resetat biosen genom att kortsluta pinnarna där batteriet sitter, fick det tippset när det vanliga sättet inte funkade. Så biosen borde vara resettad. Även testat en jumper som tvingar moderkortet att köra i 200 FSB.

När jag startar datorn så går allt igång men skärmen förblir svart och bios vägrar ladda. Trode först det va prollen men den funkar i det andra moderkortet så finns det nån med liknande erfarenheter med Asus delux kortet eller har jag fått ett så kallat måndags exemplar?

Av tarumbar

testade höja FSBn men då blev moderkortet purket och slutade fungera. Bytte till ett annat och då funkade det(KT400). Men jag tror det e nforce2 kortet(det som nu tjurar) som inte gillar mina noname minnen.

Båda moderkorten tjurar men KT400 kortet hoppade igång när jag tog ur minnet och satte tillbaks det. Men Nforce2 kortet verkar inte alls vilja vara med längre. Ska testa mera imorrn när jag e ledig.

Jag har resetat biosen. Även kortslutigt där batteriet sitter. Ska testa med mina nya minnen som kommer till veckan.

Av tarumbar

ska ha dem till mina minnen. Så jag hoppas de e bra.

Av tarumbar

67 och 68

Av tarumbar

OK, tänkte testa vad min prolle klarar sen när jag kommer hem.

Av tarumbar

Kan prollen dö utav för hög FSB?

Tänkte om man ökar FSBn och sänker multipeln så prollen går i org Mhz men med tex 240 FSB, e detta skadligt för prollen eller nått annat i datorn? Har för mig att det bara e volten som kan bränna en prolle om man har rätt kylning. Eller?

Av tarumbar

Först och främst, På motorola finns ingen on/off knapp. En STANDBY knapp finns dock och den sitter ovanpå modemet.

Eftersom du måste starta om datorn och inte modemet för att få det att funka igen så tror jag att du har brandvägg, router eller liknande. Men när du inte ger mig mycket att gå efter så kan jag bara hänvisa till Comhems support. Ett tipps är att ringa mellan 1200 och 1500, då är kön oftast lägst.

Av tarumbar

TommyToad, jo jag är mycket medveten om vad du sa. Tog bara med det som ett exempel på att JAG aldrig skulle testa.

Även om du inte bränner nått så e jag osäker på om du kan surfa med båda datorerna samtidigt. Återkommer gjärna om du testar det nån gång, eller skicka mig ett mail. Är himla nyfiken men vill inte testa själv. Hehe.

Av tarumbar

Om du fick köpa ett nytt modem för 495:-(nytt kostar 955 +frakt) och behålla det gamla så var Comhem väldigt snälla med dig och du borde vara evigt tacksam.

Av tarumbar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KrYlLaN
CR8 jag har alltså fått 3com nicet installerat och det fungerar mellan två datorer men jag kommer inte ut på internet det finns ingen gateway.Det e inte fel på comhem för att det fungerar på min andra pc.Men när jag kollar på drivrutin info så står det att det är ver 4.31.0.0.
och när jag försöker att uppdatera dirvrutinerna så blir det ingen uppdatering den vägrar att uppdatera dem... Jag har redan försökt med V54 som jag laddat ner från asus men de vill inte uppdateras de heller.

Du, vet du vad? Du måste ALLTID starta om modemet när du byter från en dator till en annan.

Av tarumbar

Jo jag ska försöka sälja dem. Men om inte det går så får jag väll åtminståne testa ditt förslag när börshen är tom efter allt krångel med denna dator.

Testade att köra prollen i 200 och minenna i 166Mhz och det gjorde inte ett skit! Testade även lägre timings på minnena utan resultat I 3dmark03, knasigt men sant.

Av tarumbar

Jag har ett 2.0. Men nu vet jag vad det e för problem. Jag hade för mig att jag beställde twinmos men det gjorde jag inte, utan jag köpte noname å med nforce moderkort så funkar det inte. Tråkigt att de ska gå så pass dåligt att de inte ens klarar det de är godskända för. Funkar dock bra med mitt KT400 moderkort. *gjup suck*

Fast det roliga är att jag fick den infon från Komplett av en kille som heter Stefan. Det e kul att höra att man kan få hjälp från sin leverantör. Go komplett! Ner med DB!

Får väll köra prollen i 200MHz och minnena i 166MHz, eller ger det lite när de inte körs i fas?

Av tarumbar

Går inte mina minnen högre?

Kan inte höja FSBen på minnena med mitt asus A7N8X Deluxe.
Minnena är twinmos 512MB PC32000 DDR-PC400MHz. Antar att jag haft otur men man vet aldrig, kanske jag som gör nått tokigt.

Orginal så går min XP2500 barton i 166MHz fsb men med epox kortet så kommer den upp i 200 fsb och går stabilt på 2Ghz minnena pallar åxo 200 fsb. Men när jag testade med asus så ville den inte alls när moderkortet klagar på minnet när jag startar "memorty test failed" säger den(japp den talar). Ibland kommer jag ända till windows loggan innan den bootar eller stannar upp.

Jag började med att höja timings men då det inte funkade så höjde jag volten till 2.8 till minnena utan resultat. Minnena går i 5-2-2-2 på 2.8 volt med 166Mhz fbs men ökar jag till 180 så blir det stopp direkt även med högre timings(tex 11-3-3-3). Enligt tillverkaren så ska de gå stabilt i 8-3-3-2.5 och de gör de men inte över 166MHz, trode 400Mhz på minnena betydde att de skulle klara 200MHz i fsb, det var därför jag köpte dem.

Minnena går i 100% av prollens fsb , kanske jag ska flytta på dem från slot 1 till slot 3 för att komma längre ifrån prollen? Och sätta en fläkt på dem. Fast ska inte min 512MB PC3200 DDR-PC400MHz gå i 200MHz hur lätt som helst?

Även testat att köra prollen på lägsta multipeln utan resultat.

Gör jag nått fel eller är asus kortet bara såhär tjurigt?

Tacksam för alla svar.

Av tarumbar

serie kopplar du så får du mera tryck, parallell kopplar du så får du mera flöde. Har en polare som parallell kopplat sina bensinpumpar för mera flöde och det blev mycket bra.

Av tarumbar

Testa att koppla ur routern, kan vara den som spökar. Alternativt en brandvägg som du måste configurera/stänga av. Om inte det löser problemet tycker jag att du ska felanmäla till Comhem.

Av tarumbar

Du skulle ju kunna göra en fräckis och beställa comhem och om du får kass ping så använder du ånger tiden du har på 14 dagar.